Dodaj do ulubionych

Cd realia MJM:-)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 18:03
Kopiuję z forum
Mnie np. fascynowało w ostatnim odcinku, jak pan doktor ciężko pracował na
dyżurze w przychodni. W każdym ujęciu zakładał nogę na nogę i patrzył w sufit;-)
Albo pił kawę i nadal patrzył w sufit. Rozmyślał.
I ten ruch w przychodni:-) Pięciu pracowników i 0 chorych. Jak oni zarabiają na
siebie? Przez cały dzień nie przyszedł żaden chory:-)

Obserwuj wątek
    • piotr7777 Re: Cd realia MJM:-) 26.05.05, 18:16
      Gość portalu: Ja napisał(a):

> Kopiuję z forum
      > Mnie np. fascynowało w ostatnim odcinku, jak pan doktor ciężko pracował na
      > dyżurze w przychodni. W każdym ujęciu zakładał nogę na nogę i patrzył w
      sufit;-
      > )
      > Albo pił kawę i nadal patrzył w sufit. Rozmyślał.
      > I ten ruch w przychodni:-) Pięciu pracowników i 0 chorych. Jak oni zarabiają
      na
      > siebie? Przez cały dzień nie przyszedł żaden chory:-)
      >
      Jest 1 pacjent - Teodor.
      • czesiekkk Re: Cd realia MJM:-) 27.05.05, 20:11
        Ja jak mam już zobaczyć serial to zobaczę "Na wspólnej" albo "Pensjonat pod
        różą", mają lepszy kontakt z rzeczywistością.
        • Gość: agrest Re: Cd realia MJM:-) IP: 217.149.242.* 27.05.05, 21:09
          A ja właśnie dlatego lubię "Emjak", że jest taki oderwany od rzeczywistości.
          Gwarantuje mi to pełen relaks. Gdyby było realistycznie, to mogłoby mi sie
          zrobić smutno, albo odczułabym jakiś niepokój egzystencjalny czy społeczny. A
          tak - nie ma obawy.
    • klemenko Re: Cd realia MJM:-) 29.05.05, 12:01
      No i co chwila:
      -Marysiu, źle się czuję.
      -Dobrze Reniu, odwołam wszystkich pacjentów.
    • Gość: g Re: Cd realia MJM:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 16:37
      hehehe
    • Gość: Ja Re: Cd realia MJM:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:03
      Chcesz dostać przecukrzenia - oglądaj przesłodzony MJM. Tu wszyscy są skromni,
      zadbani, ulegli, grzeczni, milutcy, uduchowieni i mają czyste serca. Co z tą
      Polską:-)
      • Gość: Bleeeeeeeeeeee Re: Cd realia MJM:-) IP: *.future-net.pl 01.06.05, 19:18
        I wszyscy mówią cicho, kulturalnie, nie chodzą a suną bezgłośnie, nie pracują a
        jedynie bywają w miejscu pracy skąd o każdej porze mogą wyjść bez opowiadania
        się nikomu, zawsze są w domu czy to ranek, południe czy inna pora dnia, zawsze
        mają na wszystko czas, nigdy nie wykonują przyziemnych spraw typu zakupy czy
        wypełnianie PIT-u /jedynie Barbara piecze ciasta/! I wszyscy są dobrzy,
        szlachetni, wyrozumiali a w ich sercach gości jedynie miłość bliżniego i
        szlachetność!
    • gocha221 Re: Cd realia MJM:-) 02.06.05, 10:27
      mnie zawsze zastanawiaja pieniadze w MjM:

Janina zarabia 800 zl na rękę, a pracuje 4 godziny dziennie, przy czym caly czas
      sie zwalnia,albo spóźnia bo spedza czas z nowym amantem
      Luckowa zarobiła 200 zl, po odliczeniu kosztów, za kilka ciast. Zyc nie umierać!!!
      • anka_po_prostu Re: Cd realia MJM:-) 02.06.05, 10:40
        we wczorajszym odcinku bardzo mnie zaciekawiło projektowanie zieleni w środku
        zimy (być może tak się robi;-). Śnieg zalepiał okulary Ediemu, tudzież oblepiał
        jego "piękną" czapkę. Czy on w ogóle coś widział i wiedział, gdzie posadzić
        kolejny krzaczek?
        Ale cel działań szczytny :-)) Zieleń przy dworcu PKS, miasto będzie mniej
        zatrute ;-)

A.
    • aviviah Re: Cd realia MJM:-) 02.06.05, 11:35
      Wczoraj bardzo mi sie podobała scena z Papugiem jak jej dziecko sie zaczęło
      poruszać... Cholera jaka ona wyczulona :P Dobrze ze nie twierdziła ze ją kopnęło :P
      • Gość: muśka Re: Cd realia MJM:-) IP: *.crowley.pl 03.06.05, 08:37
        pewnie w jelitach jej kupa jeździła a nie dzicko się ruszało!
    • Gość: Jeszcze ja Re: Cd realia MJM:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 18:33
      Rzeczywiście - kasę mają z nieba. I jakie wypucowane mieszkanie studenckie.
      Jakie odnowione!
      Co za prawi ludzie. Uczuciowi, kulturalni, o naturalnym języku wypowiedzi -
      odbicie Polaków.:-)
      I tyyyle czasu - rozmowy o niczym, dywagacje o dupie Maryni, trucie o głupotach,
      czyli WIECZNIE DUŻO CZASU.
    • Gość: To i ja Re: Cd realia MJM:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:16
      A mnie zastanawia, kiedy Luckowa będzie płaciła podatki za swoja działalność
      pieczenia ciast?
      4 zł za taki kawałek sernika?
      No i ten tłok w pubie, nie zależnie od pory dnia i roku,

• Gość: kiki Re: Cd realia MJM:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 12:39
      Albo młode małżeńsywo, no teraz Kindzia pracuje w tv i ma troszke kaski ale
      wczesniej stac ich było na wynajem mieszkania, szkołę (bo te studia chyba
      sporo kosztują skoro Owad posunąć się musiał do meridżu z Iwankiem) i życie za
      pensyjke kelnerki
      • piotr7777 Re: Cd realia MJM:-) 06.06.05, 13:25
        > Albo młode małżeńsywo, no teraz Kindzia pracuje w tv i ma troszke kaski ale
        > wczesniej stac ich było na wynajem mieszkania, szkołę (bo te studia chyba
        > sporo kosztują skoro Owad posunąć się musiał do meridżu z Iwankiem) i życie
        za
        > pensyjke kelnerki
        Kelnerki i protokolanta plus stypendium za wyniki w nauce (Kinga studiuje na
        dziennych).
        Z jakieś trzy tsiące miesięcznie to by było a bedzietne małżeństwa mają mniej
        wydatków.
    • Gość: ija Re: Cd realia MJM:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 14:49
      Ja bez przerwy wypatruję u Marty brzuszka. Przecież to bez sensu, juz z miesiąc
      temu określono płeć (!!), wszyscy twierdzą, że przytyła (chyba w kostkach). No
      jakąś podusię by jej chociaz włożyli, czy co.
    • iwles Re: Cd realia MJM:-) 07.06.05, 13:26
      Kamillo - jasnowidz !!
      Super wyczucie giełdowe !!!
      Chętnie mu podeślę trochę oszczędności na rozmnożenie.......
      • Gość: ABC Re: Cd realia MJM:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:32
        Lepiej nie podsyłaj, bo skończy jak prezes z Klanu...
    • Gość: sopelle Re: Cd realia MJM:-) IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 07.06.05, 18:17
      Mnie się najbardziej podoba wiecznie rażąco błękitne światło zza okna
      Mostowiaków.To niby takie niebo?? Jest piękne:) A co do "na wspolnej" to chyba
      nie bardzo ma taki większy kontakt z rzeczywistością. Bo np. skad biedna
      półsierota Martusia ma kasę na ciuchy?? I kto jej robił prawie codziennie
      dobierane warkocze:)?? Chyba że Kamil...
    • Gość: Em Re: Cd realia MJM:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 18:23
      Wkurzająca jest ta przychodnia w kolko tylko:Marysiu, Marysiu ... a teraz
      Teodor i Janka jezu mozna dostac kota.
      • iskax Re: Cd realia MJM:-) 08.06.05, 10:07
        owad jest najbardziej wkurzający, te tekst do kamila "szacuneczek" masakra.
        No i jak papuga robi kolacje i wogole jak cos jedzą, zawsze czyste talerze
    • Gość: ABW LOGIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 10:24
      Serial jest dobry, ale czasami na bakier z logiką. We wczorajszym odcinku
      niejaka Gosza dostała smsa od nieznanego numeru, z wiadomością, że Szteffen ją
      zdradza. To cóż prostszego oddzwonić i zapytowywać się tajemniczego posiadacza
      telefonu skąd ma takie informacyje. A wtedy ów tajemniczy osobnik wspomniałby o
      jajecznicy, którą robiła mu przeurocza czarna perełka z baru i której
      udostępnił komórę w ramach wdzięczności. Że Szteffen na to nie wpadł, nie
      dziwota, wiadomo - szkop, ale że WIELCE SZANOWNA PANI SCENARZYSTKA ma tak złą
      opinię o inteligencji widzów to chyba przesada...
      • Gość: Vachovsky Re: LOGIKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 10:27
        Ale Gosza wcale nie była ciekawa szczegółow. Sms spadł jej jak z nieba, mogła
        śmielej o kasę pyszczyć...
        • Gość: ABW Re: LOGIKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:32
          No tak, racja, to chyba już Szteffen, mimo że szkop, powinien pomyśleć i dorwać
          się do komóry. A tak to cała kasa dla PANI ILONKI.
    • Gość: Ja Re: Cd realia MJM:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 17:37
      Jakże to wszystko wyłazi przy tych powtórkach...:-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka