Gość: sara IP: *.chello.pl 16.01.06, 13:47 dvd.panoramainternetu.pl/articles/dvd_aktualnosci/407164/ Czy ktoś go oglądał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegucha Re: Opowieści z Narnii- serial BBC 16.01.06, 17:47 kurcze, jak ja ten serial lubiłam:D w każde ferie wolałam nie iść na sanki i oglądać opowieści z narni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Opowieści z Narnii- serial BBC IP: *.chello.pl 16.01.06, 18:53 Zupełnie nie pamiętam tego serialu. Kiedy go wyświetlano? Czy ktoś oglądał wersję kinową i serial? Nie wiem, czy warto wydawać pieniądze na 2 wersje Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 Re: Opowieści z Narnii- serial BBC 16.01.06, 19:33 Serial byl w TVP jakieś 5- 6 lat temu...był świetny i wesja kinowa się wg mnie nie umywa (jeśli odejmie się efekty specjalne), więc teraz decyduj;) Odpowiedz Link Zgłoś
kapyl Re: Opowieści z Narnii- serial BBC 16.01.06, 21:26 Serial - fantastyczny!!! Pierwszy taz widziałam go w ferie zimowe 12 lat temu (brzdąc jeszcze byłam) i tvp1 powtarzała go jeszcze kilkakrotnie tez zazwyczaj w ferie zimowe. Pamietam ze grali takze "Podróż wędrowca do świtu" i "stebrne krzesło". Kiedy ogladałam "Lwa czarownice i starą szafe" ostatni raz (ok 5 lat temu) byłam tak samo przejęta jak wtedy gdy widziałam ja po raz pierwszy. Oczywiście w oczy rzuca sie sztuczny Aslan, efekty specjalne mizerne jak na dzisiejsze czasy. Ale nigdy nie zapomne melodii przewodniej tego serialu - pewnie nie ma jej na sciezce dzwiękowej nowego filmu. No i mimo tych kiepskich efektów ta historia jest opowiedziana tak... prawdziwie. Nie iwem jak to jeszcze opisać. Jeszcze nie byłam w kinie na "Narni" więc nie moge porównać. PS. Serial leciał pod tytułem "Kroniki Narni" - wg mnie tytuł jest lepszy, taki jak orginał (Chronicles of Narnia). Nie wiem czemu przetłumaczono film na "Opowieści z Narni" Odpowiedz Link Zgłoś