Dodaj do ulubionych

2x05 Map 1213 - linki+dyskusja

19.09.06, 05:02
www.mininova.org/tor/427912
Strasznie wolno idzie... :/ Przynajmniej na razie. :/
Obserwuj wątek
    • mmorawski Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 19.09.06, 05:06
      www.mininova.org/tor/427933
      Tu niby jest więcej seedów, ale transfer też marny.
    • foxriver Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 19.09.06, 05:50
      więcej linków na tym forum: www.prisonbreakblox.fora.pl/

a info o odc. tutaj:
      prisonbreak.blox.pl/html
    • ishke Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 19.09.06, 06:35
      www.torrentspy.com/torrent/862606/Prison_Break_S02E05_PDTV_XviD_LOL_avi
    • ishke Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 19.09.06, 06:41
      to nie transfer to jakieś nieporozumienie..
      ale moze sie rozbuja...
    • galaxian1 LOL czy XOR ? 19.09.06, 07:30
      Ktora wersje sciagac ?
      Zdaje sie ze jedna jest NUKER.
      • mmorawski Re: LOL czy XOR ? 19.09.06, 07:36
        NIE ŚCIĄGAJCIE TEGO: www.mininova.org/tor/427933
        To nie jest PB. ://// Jaka jazda dzisiaj jest z tymi linkami. :///
        • aniuta75 Re: LOL czy XOR ? 19.09.06, 07:43
          A ten pierwszy jest ok mam nadzieję? :)
        • agnes_sa Re: LOL czy XOR ? 19.09.06, 09:36
          wez mnie nie zalamuj. Wlasnie mi sie to zasysa w domu a ja w pracy siedze!!!!
          Co to jest jak nie PB?
    • ariwederczi Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 19.09.06, 07:45
      Pobieram to:
      www.mininova.org/tor/427882
      Rzekomo jednak "NUKED", ale podobno błąd jest tak nieznaczny, że wersja mimo
      wszystko przeszła, bo da się ją oglądać bez przeszkód. :)
      • galaxian1 Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 19.09.06, 08:08
        A ciekawe czemu LOL'a zdjęli.
        Wole ich wydania od XOR'a - są lepiej dopracowane.
        • mmorawski XOR 19.09.06, 09:53
          Mi się właśnie ściągnął XOR z tego pierwszego linka. Zaraz będę oglądał i po
          seansie napiszę jaka jest jakość. :D
          • agnes_sa Re: XOR 19.09.06, 10:00
            ale o co chodzi bo jakos nie jarze? Jaki jest blad przy tym drugim linku? Tak
            jak pisalam wyzej - mi sie wlasnie sciaga z tego drugiego.
            • galaxian1 Re: XOR 19.09.06, 10:03
              Taki, ze to nie jest Prison Break tylko ŚCIEMA ! :)
              Od razu mozna się bylo kapnąć, bo serial nie wychodzi w jakości PDTV.
              • agnes_sa Re: XOR 19.09.06, 10:19
                aha, no to swietnie. Ciekawe co mnie czeka po przyjsciu do domu.
                • mmorawski Re: XOR 19.09.06, 11:02
                  Ok ludziska, obejrzałem. :D
                  XOR jest idealny. :P Tylko w jednej scenie obraz przeskakuje o parę sekund do
                  przodu, ale to drobiazg. ;))
                  Wersja PDTV, która ci się ściąga agnes jest bez obrazu i dźwięku. :/ Przykro
                  mi.
                  Odcinek fajny, ale nie rewelacyjny. :> 8/10
                  Szczegółowo podyskutujemy później. ;)
                  • agnes_sa Re: XOR 19.09.06, 11:16
                    film bez obrazu i dzwieku? Fajnie.
                    A juz marzylam ze jak tylko przyjde do domku to sobie od razu obejrze, bez
                    czekania 5 godzin az mi sie sciagnie. Wrrrr..
                    No nic to. Co mnie nie zabije to mnie wzmocni, co mnie nie zabije to mnie
                    wzmocni, co mnie... wrrr..
                  • ishke Re: XOR 19.09.06, 11:55
                    panie morawski to znaczy,ze torrent, który zalinkowałam na torrentspy to
                    sciema???????
                    aaaaaaaaaaaaaaaa
                    • galaxian1 Re: XOR 19.09.06, 12:08
                      Zawsze nalezy wybierać torrenta, gdzie jest najwięcej seedów.
                      Wtedy jest mała szansa, że to FAKE (czyli ściema).

Ale może ktos podrzuci linki na jakiś rapidshare i wtedy nie poczekasz 5
                      godzin, tylko krócej :)

Ja na szczęście zaciągnąłem dobrego torrenta, dziś seans ! :)
                      • mmorawski Re: XOR 19.09.06, 12:16
                        Ishke, niestety bardzo możliwe że to ten sam plik. :/
                        Ale popatrz na to z tej strony - im później obejrzysz, tym krócej będziesz
                        czekać na 2x06. :> A ja tu biedny już usycham.. <beczy> :D
                        • aniuta75 Re: XOR 19.09.06, 13:16
                          Ja już po - muszę ochłonąć ;)
                          • mmorawski Re: XOR 19.09.06, 14:18
                            Robimy wieczorem seans powtórkowy dla utrwalenia? :DDDDDD
                            • agnes_sa Re: XOR 19.09.06, 14:55
                              nie dla wszystkich bedzie to seans powtorkowy, wrrr..

• kwiatek-822 Re: XOR 19.09.06, 15:15
                                Stad sie szybko sciaga, przy transferze 60ks/s to troche ponad godzinke
                                oreys.com/download/836fe6434010/prison.break.s02e05.hdtv.xvid-xor.www.therebels.com.br.avi.html
                                polecam bo u mnie jest ok
                                teraz czekam na napisy
                                Aga
                            • aniuta75 Re: XOR 19.09.06, 21:22
                              Jasne - dzisiaj wieczorem seans powtórkowy dla utrwalenia i po nocnych
                              przemyśleniach może jakieś dwa zdania sklecę jutro :D.
    • ishke Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 19.09.06, 15:23
      to sie nazywa sztuka wysoka ekran szary, przepraszam z odcieniami...........
      !@#$$$%%##%%^%^^&&**()*(&$%^$%%@#!@#@ (censored)
      uff..
      no to teraz pora na drugie podejscie!!
      mmorawski sciagam torrenta z twojego xora!! oby chodził...
      mamo...
      a mogło byc tak pieknie
      • mmorawski Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 19.09.06, 15:38
        Ishke, u mnie jest pięknie, więc u ciebie też będzie. :D
        Cierpliwości. ;) Myślę, że teraz się szybko ściągnie, bo sporo seedsów jest...
    • aniuta75 Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 19.09.06, 18:12
      A napisy już są? :P
      • galaxian1 napisy 19.09.06, 18:16
        A ukazały się kilka sekund temu :)

napisy.org/Napisy/Id076834/
        • galaxian1 Re: napisy 19.09.06, 18:23
          jaaaa !
          Napisy "żyją" od 20 minut, a już je pobrało 5000 osób !
          To się nazywa potęga i moc Prison Break'a ! :)
          • mmorawski Re: napisy 19.09.06, 18:37
            LOL!! Niech żyje PB!!! :DDD
            • xenia28 Bylo super 19.09.06, 22:25
              Bylo super z kilku powodow:

1. Tweener byl jak male dziecko; najpierw musial rozstac sie z dziewczyna no i
              reszta paczki nim pomiatala. W pierwszej serii byl dziwny a teraz go lubie

2. Linc - niezly twardziel, ciagle wywijal spluwa

3. Michael - troche go bylo malo....

4. T-Bag: jesli tak dalej bedzie sie prezentowal nasz Pretty to ma Oscara jak w
              banku, brrrrr

5. Zal mi Sucre, fajnie, ze chociaz zdazyl dac w morde Hektorowi.

Mysle, ze nastepny odcinek to bedzie jazda....
    • galaxian1 Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 19.09.06, 22:05
      No i po seansie.
      Jak dla mnie odcinek dość spokojny - przygotowanie gruntu pod odcinek kolejny.
      Nie jest słaby, ale i nie rewelacja.

W wersji XOR jest kilka nieładnych "zaciachów". Może nie mających wpływu na
      wydarzenia, ale psujących "wartość kolekcjonerską" odcinka ;) Z tego co
      zauwazyłem do "wcięło się" kilka sekund dialogu Sary z Kellermanem, a poźniej
      jeszcze się lekko "rozkaszania" obraz - chyba na scenie z Mahoneyem.
      • mmorawski Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 19.09.06, 22:24
        Rozpoczynam właśnie seans utrwalający. :DDD

Galaxian, w mojej wersji wcięło się tylko przy spotkaniu T-Baga z Tweenerem. ;)
        Chyba, że byłem tak podjarany oglądaniem, że nie zauważyłem <rotfl>.
        To nie jest wykluczone, więc teraz to zweryfikuje. :)
        • galaxian1 Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 20.09.06, 00:05
          Wycieta scena z Sarą to 12:25.
          Zdecydowanie Kellerman kończy swoją wypowiedź zanim ją jeszcze zaczął.
          Czyli nie wiemy co takiego naprawde powiedział i czym przekonał Sarę aby go
          zaprosiła.

Ja natomiast nie zauwazyłem "wycinki" z T-Bagiem.
          No to juz mamy kilka felerów w tej wersji.
          Może nie są duże, ale zawsze. A jakoś wersji :
          Prison Break.2x05.Map 1213.iNTERNAL.HDTV XviD-FoV
          nigdzie odszukać nie moge.
    • d0minika Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 19.09.06, 23:16
      Mnie po obejrzeniu odcinka męczy tylko jedno - czemu Mahone tak uparcie
      wpatrywał się w tę fontanienkę/poidełko dla gołębi, czy co to tam było?
      • aniuta75 Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 19.09.06, 23:24
        A oglądałaś z tym aktorem "Invasion"? Może właśnie dlatego? ;P
        • galaxian1 Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 20.09.06, 00:33
          Invasion to mój ulubiony "zdjęty" serial :)
          Aktor grający w P.B. Mahoneya ma w Invasion o wiele wiekszą rolę - właściwie
          jedną z głownych. To już nie pierwsza scena w P.B., gdzie Mahoney spogląda
          inspirująco na wodę - obejrzyj Invasion a wątpliwości się rozwieją... (czy
          Mahoney to hybryda ? haha).
          • rozmowy_kontrolowane Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 20.09.06, 08:03
            A ja ściągnęłam 300 mega, a to jakis shit jest:// nie oglądałam jeszcze:(
      • emmilkaa Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 20.09.06, 11:57
        d0minika napisała:

> Mnie po obejrzeniu odcinka męczy tylko jedno - czemu Mahone tak uparcie
        > wpatrywał się w tę fontanienkę/poidełko dla gołębi, czy co to tam było?

teoria nie moja - ktoś na jakimś forum to wykombinował, ale prawdopodobne: zbieg
        którego agent tak tropił (Oscar Shales) jest zakopany w pięknym ogródku Mahone'a
        (oczywiście on go zabił). Co wy na to???
    • galaxian1 TUTAJ - wersja bez błędów 20.09.06, 09:34
      Jesli ktos jeszcze nie ma tego odcinka, albo tez chce byc w posiadaniu
      porzadnej wersji (bez poucinanych scen), to jest link dla niego :

www.mininova.org/tor/428900
      • mmorawski Re: TUTAJ - wersja bez błędów 20.09.06, 09:43
        Dzięki za linka galaxian, na pewno sobie ściągnę, bo PB trzeba mieć w wersji
        idealnej. :DDDD

Co do fontanny, moja śmiała teoria jest taka, że pod nią Mahone ma zakopanego
        Oscara Shalesa. :o :o Zobaczcie jak kamera na końcu odejeżdza od
        fontanny/poidełka (whatever) i robi zooma na trawnik pod spodem. :>>
        Mahone to psychol, pewnie złapał Shalesa, a akurat mu się skończyły tableteczki
        i go zakatował. :]]
        • galaxian1 Re: TUTAJ - wersja bez błędów 20.09.06, 09:46
          Wiadomo ze jakas "nie teges" wersja nie moze wyladować na płycie DVD.
          A na porzadne DVDRipy to poczekamy z 1,5 roku...
          Przy okazji bedzie okazja po ponownego obejrzenia, porownania wersji i
          przypomnienia sobie odcinka - przed kolejnym, ktory zapowiada sie rewelacyjnie !
        • aniuta75 Re: TUTAJ - wersja bez błędów 20.09.06, 09:58
          Jak kiedyś już wspamniałeś - wielkie mózgi myślą podobnie :P i też mi to
          przyszło na myśl hehehe.
          Generalnie odcinek ok. Troszkę mało Michałka i jestem z tego względu
          zawiedziona <chlip, chlip>. Bracia tworzą zgrany tandem, rozumieją się czasem
          nawet bez słów. Rączka T-Baga troszkę czarna się robi - gangrena jakaś czy coś?
          Żal mi Tweenera - przez jakiś czas był panem samego siebie a tu znowu T-Bag się
          pojawia i obija biedaka o ściany. Sucre nic nie zdziałał swoją mega-szybką
          podróżą do Vegas (chociaż może jednak matka jego dziecka ;) nie wyjdzie za mąż
          za kuzyna).
          Oczywiście nie mogło być inaczej, żeby w związku z łupem DB Coopera nie było
          jakiś komplikacji - chłopaki znowu urządzą zbiorowe wykopaliska.
          Agent Kellerman pilnuje Sarci :(. Zastanawia mnie jedno - jak ojciec pani
          doktor przyszedł do niej do domu, to przywitał się z nim normalnie jakby się
          nie znali, a przecież muszą się znać. Chyba, że ojczulek jest wtajemniczony w
          operację o kryptonimie "Udupić Burruws'a" i jest w stanie nawet poświęcić
          własną córkę :/. Co do telefonu na łabędziu, tudzież żurawiu zwanego też przez
          niejakiego ś.p. Abruzziego kaczką - linia odłączona od 17 lat. Hmmm... Może nie
          trzeba tam dzwonić tylko przyjechać po prostu?
          Już nie mogę się doczekać następnego odcinka.
          • aniuta75 Odnośnie leku agenta Mahoney'a 20.09.06, 10:10
            pl.wikipedia.org/wiki/Midazolam
      • aniuta75 Galaxian 20.09.06, 09:43
        A czy ta wersja, co tu podajesz wnosi coś nowego? W sensie - czy w tej
        mmorawskiego jest ucięte coś istotnego, jakiś kawałek zdania np?
        • galaxian1 Re: Galaxian 20.09.06, 09:47
          Sa poucinane "kawałki zdań" - wiec jesli ktos tylko oglada odcinki i je kasuje -
          to ściagać lepszej wersji nie musi. Lepsza wersja jest dla
          maniaków/kolekcjonjerów :)
          • mmorawski Re: Galaxian 20.09.06, 10:38
            Tancredi nie zna Kellermana bo skąd? Kellerman cały czas jest przy pani
            prezydent, w DC, a Tancredi w Chicago.
            Wydaje mi się, że to Tancredi zacznie węszyć w wątku konspiracji i może nawet
            coś odkryje... Żeby tylko nie podzielił losu Nicka i Veronici. ://

Później napiszę obszerny komentarz, bo teraz muszę wyjść. :)
            • aniuta75 Re: Galaxian 20.09.06, 10:46
              Skoro Kellerman jest osobistym ochroniarzem Pani byłej VP, a Tancredi spotykał
              się z nią to wydaje mi się logiczne, że powinni się znać. No chyba, że źle
              rozumuję :/.
            • ariwederczi Re: Galaxian 20.09.06, 13:01
              > Wydaje mi się, że to Tancredi zacznie węszyć w wątku konspiracji i może nawet
              > coś odkryje... Żeby tylko nie podzielił losu Nicka i Veronici. ://
              A ja jestem pewny, że Tancredi doprowadzi do impeachmentu pani prezydent (po
              wykryciu konspiracji), a gdy już sam zajmie jej stanowisko, to uniewinni
              Scofielda i Burrowsa. :)
              • mmorawski Re: Galaxian 20.09.06, 14:07
                To jest nawet możliwe. Do tego czasu może już nawet będą rodziną (jeśli Sara
                się zwiąże ze Scofieldem). :)
                Oby tylko Tancredi nie skończył z głową w piasku zanim zdąży cokolwiek
                ujawnić. :/
    • babka71 Re: Jesli Mahone jedzie do UTAH to co Oni zrobią?? 20.09.06, 10:47
      ...hmnnn zaraz dojedzie reszta i co?? znowu genialny plan Michałka..
      widziałam zajawki.., bedą na rancho u jakiej babeczki .., ale jesli III cześć
      jest już realizowana to kiedy się doczekam końca!!!!!!!!!
      • aniuta75 Re: Jesli Mahone jedzie do UTAH to co Oni zrobią? 20.09.06, 10:49
        Jak dla mnie to może być nieskończona ilość sezonów :P ale to by było bez sensu
        chyba. Ja nie czekam na razie na koniec - czekam do następnego odcinka :)))))))
    • agnes_sa Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 20.09.06, 11:16
      no to teraz ja bo tez mi sie udalo w koncu obejrzec
      Odcinek ok. Moze nie trzymal bardzo w napieciu ale ogladalo sie bez zgrzytow.
      Plus pare zabawnych momentow typu Tweener zamykajacy za soba klape od
      bagaznika. W ogole troche mi sie zal zrobilo chlopaka ze znowu sie natknal na T-
      baga i reszte. Ale i tak za bradzo za nim nie przepadam. Jakis on taki sliski.
      Za to T-bag rewelacja. Najpszy aktor w calym serialu.
      Tatulek Sary zaczyna sie interesowac sprawa - bardzo dobrze. Wracamy na salony
      prezydenckie :)

Tez sie zastanawiam o co chodzi z tym poidelkiem w ogrodku Mahoneya. Ale jak
      zrobili najazd na trawe to mi sie przypomnialo "kochanie zmniejszylem nasze
      dzieciaki" i patrzylam uwaznie czy aby tam w trawie nie biega jakis ludzik. Ale
      niestety :)

Aby do wtorku!
      • ishke Re: 2x05 Map 1213 - linki+dyskusja 21.09.06, 07:01
        W sumie na dobre wyszło, ze dopiero wczoraj obejrzałam 05
        Nie wiem , moze to kwestia ogladania co tydzien, ale napiecie mi uciekło z
        serialu i jakos widze coraz pare schematów, które scenarzysci powielaja jak chcą.
        ale stwierdzam z cała stanowczoscia, że to był dobry odcinek, po prostui dobry...
        ale nie rozumiem, jak mogli uwierzyc T-Bagowi w sprawie mapy, ze ma ja Tweener,
        w sumie ostatnia osoba w hierarhii waznosci i przebieglosci w serialu
        co do Sary mam nadzieje ze nic sie jej zlego nie stanie, nawrócenie tatusia
        idzie powolutku ale nie chce by przeszedl na jasna strone mocy
        tyle
        zobaczymy co za tydzien
        • mmorawski Szczegółowy komentarz 21.09.06, 23:04
          A teraz pora na komentarz po ostatnim odcinku, czyli 2x05 "Map 1213".
          Tradycyjnie trzyma wysoki poziom, chociaż od strony technicznej był nieco inny
          od odcinków, które oglądaliśmy do tej pory. Mam na myśli to, że był on bardziej
          statyczny, wyciszony, nienastawiony na nagłe zwroty akcji. Ale to w żaden
          sposób nie umniejsza jakości tego odcinka.
          Kilka szczegółowych komentarzy:
          - Sara wyglądała po prostu B O S K O !!! Oczywiście zawsze wygląda pięknie, ale
          tym razem była jeszcze cudowniejsza.
          - Kellerman wymyślił szatański plan z udawaniem geja byle zdobyć zaufanie Sary
          i zbliżyć się do niej. A wiedziałem, że nie będzie chciał jej uwodzić, on jest
          wierny tylko Carolince.
          - Świetne było spotkanie Tweenera z T-Bagiem. W ogóle T-Bag po raz kolejny
          postarał się o uzewnętrznienie specyficznego kolorytu swojej osoby. Akcja ze
          zjedzeniem mapy była prześmieszna. I do tego ten tekst: Gdybym miał czas, to
          bym ją sobie wytatuował. A tak w ogóle to ciekawe co miał na myśli mówiąc
          braciom, że gdy go przeszukiwali powinni pamiętać, że więźniowi trzeba
          sprawdzić wszystkie dziury. Czyli gdzie on miał tą mapę? Pytanie retoryczne,
          bo chyba nie chce wiedzieć, zważywszy, że potem ją zjadł.
          - C-Note był nudny jak zwykle, ale akcja z ucieczką z pędzącego pociągu była
          naprawdę mocna.
          - Ta Debra to sympatyczna dziewczyna. Tweener miał szczęście, że na nią trafił.
          Ciekawe czy się jeszcze spotkają. Ona chyba się na poważnie w nim zadurzyła.
          - Sucre jednak przejechał na motorze dystans z NYC do Vegas w 2 dni. Niech im
          będzie, ale jak już pisałem, jest to absolutnie niemożliwe. Hectorowi się
          dostało, szkoda że tylko raz, bo to straszny palant. Mam nadzieję, że do ślubu
          jednak nie doszło, a jeśli tak, to MariCruz jest pusta.
          - uwielbiam sceny, gdy Michael robi się agresywny. Poprzednio kopniak w lico
          Bellicka, teraz prawy sierpowy w twarz sprzedawcy. Cudo. Dobrze, że w tym
          sezonie Michael uzewnętrznia dużo przeróżnych przeżyć. To daje Wentworthowi
          jeszcze większą możliwość pokazania swojego talentu aktorskiego. Ale ogólnie w
          tym odcinku Michaela było coś mało. Ciekawa była wyliczanka 10 rzeczy "to do"
          po zdobyciu kasy Coopera. Taki comic relief. :))
          - po raz pierwszy zyskałem trochę sympatii dla gubernatora Tancredi. Wreszcie
          ujawnił trochę ojcowskich uczuć i być może będzie pomagał Sarze. Wychodzi na
          to, że on nie ma pojęcia o wszystkich machinacjach Warzywnej i jej udziale w
          całej sprawie z Ecofield, Burrowsem i Steadmannem. Bardzo możliwe, że Tancredi
          zacznie węszyć teraz, gdy zostanie vice-prezydentem USA i może nawet odkryje
          całą prawdę i upupi Carolinkę. Oby tylko nie sprzątnęli go tak samo jak Nicka,
          V. i jeszcze parę innych osób.
          - Last but not least, agent Mahone. Wreszcie wyjaśniło się cóż za specyfik
          przyjmuje nasz agencik. Chyba sprawa z Shalesem tak go wykończyła, że się
          uzależnił od środków uspokajających. Ta pogoń za Michaelem i resztą chyba nie
          wpłyną dobrze na jego psyche. Skończy w jakimś psychiatryku.
          Zaintrygowało mnie pokazanie po raz drugi już Mahone'a wpatrującego się w
          poidełko. A później nastąpił zoom na trawnik pod nim.... Czyżby Mahone złapał
          Shalesa, zabił go i zakopał w ogródku..??
          • aniuta75 Albo mi się wydaje... 22.09.06, 11:59
            ... albo wszyscy jakoś tak "oklapli" po ostatnim odcinku ;).
            • mmorawski Re: Albo mi się wydaje... 22.09.06, 15:26
              W rzeczy samej. Jakoś tu podejrzanie przycichło. :>
          • olusimama Re: Szczegółowy komentarz 25.09.06, 13:05
            może ja juz jestem stara i mam omamy, ale wyraźnie widziałam krzyż na podstawie
            tego "poidełka".

hm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka