efka42 29.08.07, 08:46 Nie nagral mi sie wczorajszy odcinek.prosba do zyczliwych o streszczenie. Nie ukrywam,ze licze na Addison Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nielogniety Re: chirurdzy wczoraj 29.08.07, 12:18 calkiem fajny serial, szkoda że wcześniej go nie oglądałem... :) ja też mam prośbę o tytuł piosenki z końcówki wczorajszych "Chirirgów"... Odpowiedz Link Zgłoś
addison Re: chirurdzy wczoraj 29.08.07, 13:44 Ostatnią piosenką była Regina Spektor. Streszczenie wieczorem;p Odpowiedz Link Zgłoś
addison Re: chirurdzy wczoraj 29.08.07, 19:16 Voiceover był o krzywdzie, że krzywdzimy samych siebie, innych itp. No to od początku, miła scena Meredith i Veta. Wniosek z niej taki, że Mredith jest scary and damaged. Vet chciał pogadać o rodzinie Mer, o byłych facetach, ale niczego się nie dowiedział. Potem miła pogawędka Izzie z Mer łazience. Mer jeszcze się nie przespałą z Vetem, z tego powodu Izzie jest z niej dumna :D W międzyczasie przychodzi Calie naga, załatwiła się i nawet rąk nie umyła, co Izzie cały czas wypomina George’owi :D Cristina jest radosna :D Derek jakiś nieswój… Do szpitala przywożą ofiary wypadku młode małżeństwo(Noah, Melanie)ich rodziców(Jim, ona nie wiem jak miała na imię;p) którzy byli w innym aucie i stażystę(Marshall) z Mercy West, który spowodował wypadek. Rodzice mają tylko powierzchowne rany. Noah ma złamaną nogę, z Melanie wydaje się wszystko w porządku, po badaniu, Cristina stwierdza, że z dzieckiem też dobrze. (Bo Melanie w ciąży jest). Derek pracuje z Meredith, zleca jej badania które, ma wykonać Marshallowi, który ma jakiś uraz mózgu, bo nie pamięta co się stało, poza tym ma jakieś drobne złamanie. Addison przebiegle :D przypisuje Alexa do obserwowania Melanie. Derek jest opryskliwy w stosunku do Mer. Burke jest zły na Cristine, ta początkowo nie wie dlaczego :D Potem okazuje się, że zasnęła podczas seksu. Tłumaczyła się, że zasnęła po, bo już skończyła 2 razy, poza tym zmęczona była, na to Burke, że on nie skończył :D Denny, głupek, przeszedł się po schodach i w jego LVAD’ie wyczerpała się bateria, nie umarł, stwierdził, że chce iść do domu. Podczas tomografii Melanie, okazuje się, że to cud, że jeszcze w ogóle żyje. Melanie operują, szef, Burke, Bailey, Cristina, Derek, Addison, Alex obserwuje dziecko – no są prawie wszyscy. Addison mówi, że dziecko jest bezpieczne, teraz mają się zająć matką, obrażenia są za duże, wszyscy zgadzają się na damage control,po dotarciu do triady, przykrywają Melanie folią i przewożą na OIOM, muszą zrobić jej jeszcze jedną operację, nie mogą jej zrobić ani za późno, ani za wcześnie(trafić sobie muszą w odpowiedni moment). Alex ma obserwować co dzieje się z dzieckiem. Marshall był po długim dyżurze, prawdopodobnie dlatego spowodował wypadek. Przy okazji czekania na tomografie zwiał Meredith :D Poszedł sobie na galerie, oglądać operację, Derek go zauważył oczywiście. Izzie próbuje przekonać Denny’ego do pozostania w szpitalu, używa czekolady, brukowców, Denny mówi, żeby przestała, bo i tak nie wie przez co on przechodzi, jak się czuje itd. Derek pyta jakim cudem zgubiła pacjenta, bezczelny jest przy tym(to ma związek z Vetem na moje oko ;p), mówi, że Meredith powinna wziąć odpowiedzialność za swoje działania, chociaż raz w życiu. Cristina mówi Mer, że ma się nie przejmować Babim, bo jeśli Burke wybaczył jej zaśniecie w czasie seksu, to Bambi wybaczy jej płacz :D Na co Mer odpowiada, że przecież Burke Cristinie nie wybaczył :D Marshall zostaje na obserwacji, zanik pamięci jest spowodowany prawdopodobnie szokiem. Chce przeprosić rodzinę Melanie. Pocieszna rozmowa Meredith z derekiem, Merdith mówi, że nie powinna mu mówić o Georgu. Na to Derek, że cieszy się, że wie, o nim i o weterynarzu, że Meredith niźle sobie radzi :) No i że to niewybaczalne, Meredith mówi, że nigdy nie prosiła o wybaczenie. Derek pyta się kto następny, proponuje Alexa, bo on też często partnerki zmienia, więc mają coś wspólnego. Meredith: nie masz prawa nazywać mnie dziwką! Kiedy poznałam Ciebie, myślałam, że spotkałam osobę, z którą spędzę resztę życia! No… że to on ją zostawił, że wybrał Addison itp. Derek to podsumował, że między nimi wszystko skończone. Meredith stwierdziła, że nareszcie, ale zadowolenia to po niej nie było widać. Trwa druga operacja Melanie, Alex monitoruje dziecko, Melanie się wykrwawia. Asystolia od 5 min, Alex idzie po Addison, żeby zrobiłą cesarskie cięcie, ta nie może, bo wykonuje inną operację. Ostatecznie to Alex robi cesarkę. Marshall przeprasza rodziców Melanie. Melanie umiera. Dziecko żyje. Izzie spędza czas z Dennym, mówi, ze jest tutaj dla niego. Cristina przychodzi do domu, Burke czyta książkę, wymieniają chyba aż 2 zdania, z których wynika, że oboje są zmęczeni :) Georgie odzywa się do Meredith! Wychodzi z szatni i mówi do zobaczenia w domu :D Denny sprośna istota, pyta czy byłoby nieodpowiednie, jeśli by ją teraz popieścił. Izzie na to, że nie aż tak bardzo :) Callie mówi George’owi, że umyła ręce :D Zeszła do kuchni i umyła ręce :D Na zakończenie Meredith i Finn. Meredith mówi, że jeśli by ją poznał, ‘scary and damaged’ mogłoby być ponad jego siły. Na to vet, że jego matka zmarła, kiedy on miał 10 lat, ojciec nigdy się z tym nie pogodził, ostatnią kobietą z którą spał była jego żona, która też nie żyje, zginęła w wypadku samochodowym, nie cierpiała. Vet myśli, że jego los się odmieni, bo poznał Mer i nigdy nie mówił, że nie jest scary and damaged. No dostaje od pocieszny pocałunek i musi się tym zadowolić, the end. Pozdrawiam, addison Odpowiedz Link Zgłoś
efka42 Re: chirurdzy wczoraj 30.08.07, 10:55 Dzieki wielkie, addison.Widze,ze wiele bylo o emocjach i uczuciach, szkoda,ze nie ogladalam, bo fajnie byloby zobaczyc, jak to wszystko zagrali. Wczoraj na TVN byl film, w ktorym skazanca gral Burke, calkiem mi do niego nie pasowala ta rola.Ktos ogladal? Odpowiedz Link Zgłoś