24.09.08, 12:57
ktoś może się domyśla, czemu Dexter jest emitowany o tak
barbarzyńskiej porze? usiłuję znaleźć w tym serialu jakieś
szczególnie drastyczne elementy, których nie ma w takich np.
kryminalnych zagadkach z różnych miast ameryki północnej, i nijak
nie mogę. no to czemu?
Obserwuj wątek
    • galaxian1 Re: Dexter 24.09.08, 13:01
      Zapewne z tego samego powodu, z ktorego Smallville (w sumie serial dla
      mlodzierzy) leci przed polnoca ! :D
    • Gość: Schistosoma Re: Dexter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 13:31
      Sympatycznie przedstawiony morderca, cięcie ofiar piłą, rozczłonkowane zwłoki, pomieszczenia zalane krwią... mało?
      • misiania Re: Dexter 24.09.08, 14:00
        ale zwłoki w różnych stadiach rozczłonkowania bądź rozkładu
        występują w innych serialach (vide kryminalne zagadki, no i przede
        wszystkim kości). no i niestety, z racji godziny emisji oczy mi się
        zamykają, więc musiałam przegapić scenę, kiedy Dexter kogoś
        mordował. a miałam wrażenie, że chciał załatwić tego faceta, który
        zabrał samochód koleżanki, a wczoraj szczekający pies miał kiepskie
        perspektywy... utłukł już kogoś ten dexter? aha, pierwszego odcinka
        nie oglądałam, błogo zasnęłam :)
        • romcia.p Re: Dexter 24.09.08, 14:42
          utłukł już kogoś ten dexter? aha, pierwszego odcinka
          > nie oglądałam, błogo zasnęłam :)

w każdym z 3 odcinków które widziałam Dexter kogś utłukł
          chyba rzeczywiście ci się oczy zamykają na tym serialu bo inaczej nie dziwiłaby cię pora emisji :)

mnie wkurza coś innego
          wczoraj przypadkiem zobaczyłam że zamiast Wojewódzkiego dali Mołek,więc biegiem poleciałam przeprogramowac nagrywanie,bo inaczej miałabym nagrane pół Dextera i jakby przy oglądaniu mi sie urwał odcinek w połowie to bym dostała strasznego wk.... na TVN
          • misiania Re: Dexter 24.09.08, 14:57
            kurczę, tak czułam, że przez sito oglądam :(((((( to ja chyba
            całkiem sobie dextera odpuszczę, bo nie ma sensu takie oglądanie,
            kiedy się co ważniejsze fakty przesypia. tylko mi powiedzcie,
            proszę, czy zatłukł tego człowieka, który zabrał samochód oraz czy
            psu się coś stało (mam nadzieję, że nie, w końcu cóż psina była
            winna sytuacji?)
            • zoey7 Re: Dexter 24.09.08, 20:12
              Psa ukradła blondyna i zawiozła go do 2 dziewczynek, siostrzenic
              znajomej jako prezent z prośbą, aby sie nim dobrze opiekowały,
              karmiły, kochały i pozwalały spać w domu :)
              • misiania Re: Dexter 25.09.08, 10:58
                dzięki za info o psie :))) chwilowo i niejako przymuszona rezygnuję
                więc z dextera na tefauenie, zobaczę całą serię jak wydadzą dvd. ot
                co!
          • Gość: goa Re: Dexter IP: *.bigserwis.pl 01.10.08, 13:59
            jak zamiast Wojewódzkiego mogli dać Mołek jak ja Wojewódzkiego oglądałam i
            żadnej Mołek tam nie było :)
    • Gość: bynert Re: Dexter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 21:01
      bo się całuje i uprawia sex przedmałżeński
      • Gość: MH Re: Dexter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 21:53
        Po pierwsze seks (przez k-s), a po drugie pomałżeński, bo ta pani już (jeszcze) ma męża.
        • Gość: bynert Re: Dexter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 23:30

> a po drugie pomałżeński, bo ta pani już (jeszcze)
          > ma męża.

czyli cudzołoży .
          • Gość: MH Re: Dexter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:45
            Owszem.
          • Gość: Magda Re: Dexter i seks? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 21:41
            PRzecież Dexter uprawiał seks tylko w jednym odcinku! ^^
    • radoslaw38 Re: Dexter 26.09.08, 21:25
      misiania napisała:

> ktoś może się domyśla, czemu Dexter jest emitowany o tak
      > barbarzyńskiej porze?

gdyz poniewaz jest to jednak dosc kontrowersyjny w Polsce serial -> Dexter, mimo
      iz bardzo sympatyczny z wygladu i niesamowicie budzacy sympatie czlowiek, z
      zimna krwia morduje ludzi. tyle z racjonalnego punktu widzenia, ale choc ja
      jestem fanem tego bohatera:D , wydaje mi sie, ze nie kazdy (ludzie zajmujacy sie
      cenzura)chyba moze zrozumiec jak glowny bohater, moze jednoczesnie byc
      czlowiekiem, ktory pozbawia zycia drugiego czlowieka..
      pozostaje nam sie tylko cieszyc ze jednak mozemy ogladac i u nas ten serial:)

• kelle1986 Re: Dexter 27.09.08, 12:05
        ogladam, podoba mi sie... ale dyskutowalabym czy dexter az taki sympatyczny jest..
        • radoslaw38 Re: Dexter 27.09.08, 12:21
          kelle1986 napisała:

> ogladam, podoba mi sie... ale dyskutowalabym czy dexter az taki sympatyczny jes
          > t..

no to to jest chyba swietne miejsce na taka dyskusje:P a co Ci w Dexterze nie
          pasuje, znaczy dlaczego tak uwazasz, jak dla mnie Dexter w odslonie, ktora znaja
          jedynie koledzy z pracy i jego dziewczyna jest bardzo spokojnym czlowiekiem :)
          • Gość: elka Re: Dexter IP: *.acn.waw.pl 27.09.08, 20:12
            ja własnie nie wiem jak się skończył ostatni odcinek :/Dex zabił
            kogoś znowu? i jak znalazł tego faceta? Już nawet nagrać nic nie
            można. Housa też tydzień temu puścili w innej porze, grr
            • radoslaw38 Re: Dexter 30.09.08, 23:47
              w ostatnim odcinku Dexter nikogo nie sprzatnal, a tego faceta znalazl, po
              sladach, a raczej po fotografiach, ktore przypominaly mu miejsca z dziecinstwa i
              na jednej fotce byl wlasnie ten szpital, w ktorym lezala ofiara - taki prezent
              dla dexa, ale poinformowal siostre zeby ulatwic jej zycie w pracy:/ i nie zabil
              tego kolesia, bo jak sam powiedzila "nie jest potworem".. mhmm.. ;)
          • kelle1986 Re: Dexter 01.10.08, 11:30
            Spokojnym moze i tak. Ale czy ktos kto jest pozbawiony uczuc moze byc sympatyczny? Zastanawia mnie ten jego zwiazek z dziewczyna. Przeciez jej nie kocha. Wiec po co z nia jest? Jest oschly i zimny. Gra milego dla Rity i dzieci. Ale tak naprawde nic do nich nie czuje.
            • Gość: adcB Re: Dexter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 13:03
              Po co z nią jest? Żeby zgodnie z kodeksem ojca udawać (normalnego) człowieka i przeżyć, nie dać się złapać. Dokładnie po to jest uśmiechnięty, miły i dowcipny dla współpracowników, uczynny dla dzieci - czym uwodzi także widzów, nabywa kibiców, bo precyzja w graniu łączy się z precyzją w przygotowywaniu morderstw.
              • kelle1986 Re: Dexter 02.10.08, 00:26
                No wlasnie, udawac.. tym samym rani Rite bo ona mysli ze on naprawde cos tam do niej czuje. A tu zonk.
                • pianchi Re: Dexter 02.10.08, 10:06
                  > No wlasnie, udawac.. tym samym rani Rite bo ona mysli ze on
                  naprawde cos tam do
                  > niej czuje. A tu zonk.

No zobaczysz że czuje...
                  Nie chce uprzedzac faktów, właśnie skończyłem 2 sezon...

Po obejrzeniu 2 sezonów dochodze do wniosku, że warto oglądac
                  Dextera!!!!!
                  • romcia.p Re: Dexter 02.10.08, 15:21
                    ale Rita jest sama zdrowo popieprzona (dlatego wybrał ją Dexter)
                    jaki normalny facet prowadzał by sie z nią za rączkę bez seksu?
                    • radoslaw38 Re: Dexter 04.10.08, 23:32
                      no wlasnie, ja bym nie mogl :D a co do dextera, to skoro nie posiada uczuc
                      wyzszych to co to za problem, zeby sie kims posluzyc, skoro dla dzieciakow rity
                      jest ok to niech tak bedzie, aha ja nie ogladalem dalszych sezonow, wiec
                      nawiazuje do tego co leci, a poza tym grac wariata to nie problem, ale za to
                      grac normalnego to dopiero sztuka..
                      • cze67 Re: Dexter 07.10.08, 19:15
                        Czy odcinki Dextera są ze sobą bezpośrednio powiązane? Czy bez
                        obejrzenia poprzednich pięciu nic nie będę rozumiał? Jeżeli tak, czy
                        ktoś znający się może naświetlić sytuację?

Obudziłem się cholera jasna.
                        • Gość: matt_banco Re: Dexter IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.10.08, 19:55
                          No ... obudziles sie ;-) "Dexter" jest skonstruowany wlasciwie tak,
                          ze kolejne odcinka sa ze soba powiazane watkami glownymi, a watki
                          poboczne pozwalaja sie watkom glownym rozwijac. Glowny watek
                          oczywiscie wszyscy znaja, czyli jest sobie Dexter, fajny facet,
                          ktory pracuje jako technik kryminalistyczny znajacy sie na sladach
                          krwi, a po godzinach "dorabia" jako seryjny morderca przestrzegajacy
                          jednak pewnego kodeksu. Generalnie Dexter jest socjopata/psychopata,
                          czyli nie odczuwa w zasadzie ludzkim emocji, co wzielo sie z
                          dziecinstwa (nie pamietam w ktorym odcinku zostalo to dokladnie
                          wyjasnione, ale zdecydowanie w jednym z pozniejszych). Niemniej
                          zostal wychowany przez ojca w taki sposob aby "kanalizowac" swoje
                          mordercze zapedy i jesli juz kogos "ukaptrupiac" to zdecydowanie
                          tych ktorym udalo sie uciec przed oficjalna sprawiedliwoscia, a
                          obiektywnie rzecz ujmujac na to zdecydowanie swoim postepowaniem nie
                          zaslugiwali. Wiec w kazdym odcinku Dexter "usuwa" zakale
                          spoleczenstwa, ktora wyslizgala sie w jakis sposob przed
                          odpowiedzialnoscia. Glowny watek jednak to sprawa "Zabojcy z
                          samochodu chlodni", czyli fascynacja Dextera innym seryjnym zabojca,
                          ktory zabija w sposob wirtuozerski (w przekonaniu Dextera), a
                          dodatkowo w jakis dziwny sposob wydaje sie wysylac wzgledem Dextera
                          pewne sygnaly (poprzez preparowanie w specyficzny sposob miejsc
                          gdzie popelnia zbrodnie). Wirtuozeria Ice Truck Killera polega na
                          tym, ze potrafi wyciagnac z ofiary cala krew. No i tak to sie
                          toczy ...
                          Poza tym sa watki osobiste, czyli relacja Dextera z jego dziewczyna,
                          ktora w zasadzie trudno okreslic miloscia (bo jak wiadomo takowej
                          Dextera odczuwac nie potrafi), ale ... Dexter to mistrz udawania,
                          wiec w zasadzie mozna przyjac, ze calkiem udatnie wychodzi mu
                          odgrywanie zaangazowanie, zreszta od pewnego momentu ani Dexter ani
                          widzowie nie wiedza co jest udawaniem a co nie nie do konca.
                          W oddziale policji gdzie pracuje Dexter zatrudniona jest rowniez
                          jego siostra Debra, ktora podobnie jak i cala reszta nie ma
                          zielonego pojecia o "drugim zyciu" brata.
                          Z innych wspolpracownikow warto zwrocic uwage na czarnoskorego
                          sierzanta Doakes'a, ktory jest cokolwiek porywczy, podejrzyliwy
                          i ... nie przepada za Dexterem. Reszta zalogi policyjnej to dosc
                          kolorowa i sympatyczna gromadka normalnych inaczej.
                          No i tyle w zasadzie ...
                          • cze67 Re: Dexter 07.10.08, 20:20
                            Serdeczne dzięki, matt. Niniejszym obiecuję, że nie będę się więcej
                            czepiał Twoich ULUBIONYCH seriali: Twarzą w Twarz, Trzeciego Oficera
                            itvp.
                            :-)
                            • Gość: matt_banco Re: Dexter IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.10.08, 21:17
                              O przepraszam ... o ulubionych, jak latwo zauwazyc wlasciwie nie
                              pisuje ;-) Albo pojawiaja sie tylko w nawiazaniach lub dygresjach.
                              Ani TwT ani Trzeci Oficer nie trafia nigdy na polke z wersjami DVD,
                              a to najlepszy wskaznik "ulubienia" ;-) Wiec czepiajmy sie wspolnie
                              tych "produkcji" w imie walki z bylejakoscia i doskonaleniem
                              wlasnego warsztatu krytyczno-analitycznego (ale wymyslilem ... ;-)
                              A Dextera warto ogladac, chocby dla Michaela C. Halla (chociaz
                              poziom zniuansowania postaci jest mniejszy niz u Davida "Szesc stop"
                              Fishera). A ... w "Dexterze" tez sie mozna paru rzeczy przyczepic,
                              ale tam one nie "wala" po oczach.
                              • romcia.p Re: Dexter 07.10.08, 22:08
                                do rzeczy genialnych dorzucam czołówkę serialu :)
                                pl.youtube.com/watch?v=Emz_Wr24ctQ
                                cóż za przewrotne poczucie humoru ma jej tworca
                                • zoey7 Re: Dexter 08.10.08, 02:24
                                  Zgadzam się, czołówka jest niesamowita a Michael C. Hall po prostu
                                  genialny!
                          • the_dzidka Re: Dexter 08.10.08, 09:54
                            > Z innych wspolpracownikow warto zwrocic uwage na czarnoskorego
                            > sierzanta Doakes'a, ktory jest cokolwiek porywczy, podejrzyliwy
                            > i ... nie przepada za Dexterem.

Matko, jak ja nie cierpię sierżanta Doakesa, jak on mnie denerwuje!
                            Miałam ochotę faceta lutnąć!
                            • zoey7 Re: Dexter 08.10.08, 11:15
                              Hehe myślisz jak Dexter :)
                              • kelle1986 Re: Dexter 08.10.08, 15:31
                                Moze mi ktos opowiedziec jak sie zakonczyla sprawa z wczorajszego odcinka? Jak byli wszyscy na miejscu zbrodni Dextera. Jak z tego wyszedl i czy w ogole?
                                • zoey7 Re: Dexter 08.10.08, 20:12
                                  Sama końcówka dot. miejsca zbrodni była taka, że wszyscy z ogromnym
                                  zdumieniem oglądali portret pamięciowy sporządzony na podstawie
                                  opisu tego siemiolatka. Kiedy zawołali Dextera, aby mu to pokazać,
                                  jego oczom ukazał się portret... Jezusa Wybawiciela :))) Tak
                                  zapamiętał go ten mały Kubańczyk. A wcześniej Dexter umazał krwią
                                  ofiary rzeczy jej męża, aby rzucić na niego podejrzenie (co się mu
                                  udało). Czyli - przydały się próbki krwi pobierane od ofiar
                                  Dextera :)
                                  • lutecja4 Re: Dexter 08.10.08, 23:23
                                    o ja tez dziekuje za streszczenie zakonczenia
                                    kolejny raz zasnelam na reklamach i nie wiedzialam jak sie skonczylo
                                  • kelle1986 Re: Dexter 09.10.08, 12:18
                                    dzieeeki!
                                    • radoslaw38 Re: Dexter 09.10.08, 23:42
                                      w kazdym razie zaczyna sie robic ciekawie, zwlaszcza ze Dexter zakonczyl
                                      slowami, ze kiedys przychodzi burza i ze zbliza sie jego koniec, czy jakos tak,
                                      wiec nie radze przysypiac na kolejnych odcinkach
    • Gość: ewka Re: Dexter IP: *.osiedle.net.pl 10.10.08, 21:21
      Po przespaniu pierwszego odcinka ściągnęłam sobie całą 1 serie, no i
      jestem zawiedziona, wszystko baardzo przewidywalne, aż za bardzo,
      może w książce to inaczej jest ukazane, ale w serialu za szybko
      wiesz co i jak i kto, co, dlaczego:(
      • zoey7 Re: Dexter 11.10.08, 01:17
        Podaj prosze skąd ściągnęłaś tę pierwszą serię, pozdrawiam.
        • Gość: ewka Re: Dexter IP: *.osiedle.net.pl 11.10.08, 11:07
          www.mininova.org/tor/1375867
          polecam, można obejrzeć o ludzkiej porze i bez reklam, które niszczą
          klimat każdego serialu.
      • romcia.p Re: Dexter 11.10.08, 21:05
        Gość portalu: ewka napisał(a):

> Po przespaniu pierwszego odcinka ściągnęłam sobie całą 1 serie, no i
        > jestem zawiedziona, wszystko baardzo przewidywalne, aż za bardzo,
        > może w książce to inaczej jest ukazane, ale w serialu za szybko
        > wiesz co i jak i kto, co, dlaczego:(

ja po 6 odcinkach nic nie wiem :)
        ale nawet gdyby to i tak nie mialoby to dla mnie znaczenia
        podoba mi się klimat tego serialu,świetnie dobrana muzyka południowa - trochę salsy,trochę bluesa
        no i świetnie napisane postaci
        • zoey7 książka 24.10.08, 19:50
          Jestem świeżo po przeczytaniu książki Demony dobrego Dextera (Jeff
          Lindsay), bo nie mogłam doczekać się końca pierwszej serii na TVN :)
          I jestem pod wrażeniem. Książka i serial to jednak nie do końca to
          samo jeśli chodzi o treść (i dobrze). Kolejny tomik to Dekalog
          dobrego Dextera. Polecam. No i mam szczerą nadzieję,że TVN
          zakupi/zakupił kolejne serie Dextera.
          • pianchi 3x05 27.10.08, 15:22

pianchi.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?495909
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka