Dodaj do ulubionych

czechosłowacki serial dla młodzierzy z lat 80tych?

01.01.09, 23:37
Jaki jest tytul czechoslowackiego serialu, pokazywanego u nas w latach 80tych
(czyli serial moze byc z lat 70 lub 80). Opowiadal o paczce kumpli
mieszkajacych w blokowisku. Czynili oni (swiadomie lub przypadkowo) rozne
szkody, psoty mieszkancom osiedla. To taka komedia familijna (jak wiekszosc
seriali czeskich z tego okresu).
Obserwuj wątek
    • karen64 Re: czechosłowacki serial dla młodzierzy z lat 80 02.01.09, 00:56
      może tu coś znajdziesz
      filmovezvuky.fdb.cz/menu.htm
      • galaxian1 Re: czechosłowacki serial dla młodzierzy z lat 80 02.01.09, 11:59
        Dziekuje. Ale chyba w niczym mi ta strona nie pomoze.
        Ja przeciez nie znam nawet polskiego tytulu, a co dopiero czeskiego :)
        Nie mam pojecia jak serial sie zwal.
        • karen64 Re: czechosłowacki serial dla młodzierzy z lat 80 02.01.09, 16:25
          sprawdzaj tytuły,pod opisem każdego serialu są zdjęcia/kadry z serialu
          • karen64 Re: czechosłowacki serial dla młodzierzy z lat 80 02.01.09, 19:51
            na youtube są czołówki niektórych z nich,może coś rozpoznasz...
            pl.youtube.com/watch?v=LG3hfMzQQfc&feature=related
    • jaagna Re: czechosłowacki serial dla młodzieży z lat 80 02.01.09, 22:01
      A ja pamiętam tylko polski serial o dzieciakach w blokowisku: "Siedem stron świata"
    • retro78 Re: czechosłowacki serial dla młodzierzy z lat 80 02.01.09, 23:12
      Nie kojarzę tego akurat serialu, ale przypomniał mi się przy okazji inny serial
      dla młodzieży, chyba też czechosłowacki, a może to była kooprodukcja? W tytule
      było coś "Dwa plus jedna", jakieś perypetie między dwoma chłopcami a dziewczyną.
      Akcja chyba toczyła się w górach na granicy polsko-czechosłowackiej. Może ktoś
      pamięta?
      • karen64 Re: czechosłowacki serial dla młodzierzy z lat 80 02.01.09, 23:25
        - `TRI A JEDNA`/`TRZECH PLUS JEDNA` z 1982 r.
        www.filmpolski.pl/fp/index.php/124026
        • marian_malek Re: czechosłowacki serial dla młodzierzy z lat 80 03.01.09, 01:01
          ""Nikogo nie ma w domu""
          to ten tytul
          • pizza_adoloran Re: czechosłowacki serial dla młodzierzy z lat 80 03.01.09, 09:20
            marian_malek napisała:

> ""Nikogo nie ma w domu""
            > to ten tytul

Ale "Nikogo nie ma w domu" było raczej o jednym chłopcu, który siedział w
            mieszkaniu pod nieobecność mamy i nie mógł nikomu obcemu otwierać.
            • karen64 Re: czechosłowacki serial dla młodzierzy z lat 80 03.01.09, 10:11
              ...a i tak mały Pawełek drzwi otwierał i zaczynały się kłopoty :)))
              www.nostalgia.pl/nikogoniemawdomu/
              • pizza_adoloran Re: czehosuowacki seryal dla muodźierzy z lat 80 03.01.09, 12:11
                Ano właśnie. Pamiętam odcinek, w którym Pawełek upiekł mamie ciasto na urodziny
                - ze zdjęciem mamy jako dekoracją.
                • Gość: jaro_bb Re: czehosuowacki seryal dla muodźierzy z lat 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 12:26
                  a może ktoś pamięta taki Czechosłowacki serial z lat 70 lub 80 gdzie grupa
                  młodzieży znalazła kosmitkę. Latającą dziewczynkę która była ubrana na biało.
                  Wystarczy mi tytuł.
                  Z góry dzięki.
                  • Gość: jaro_bb Re: czehosuowacki seryal dla muodźierzy z lat 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 12:44
                    już mam
    • Gość: aqua Zapamiętaj! IP: *.chello.pl 03.01.09, 11:23
      Zapamiętaj sobie tę regułę i nie rób takich byków zwłaszcza w tytule wątku, i
      zwłaszcza na forum KULTURA!!!!!!!
      Młodzież piszemy przez Ż, natomiast moździerz przez RZ.
      Prawda, że łatwa zasada?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka