Dodaj do ulubionych

Prison Break: The Final Break: Dyskusja

26.05.09, 14:14
Nie ma co narzekać...
Sara w więzieniu, ale przynajmnije postać tej dziewczyny a'la T-
Bag... w miarę fajnie zagrała. Co do T-baga, to ehh... w sumie
szkoda. Znowu przez Scofielda jego życie ''legło w gruzach''.

Michael w sumie wiedział co robi, alex w samochodzie pokazał Sarze
kartke, w której pisało, że nawrót jego raka jest nieunikniony.
Więc tak czy siak, Michael by umarł. Poświęcił swoje życie, za życie
Sary, i swojego dziecka.
A co do sary i tego, że poszli na ten pogrzeb jest logiczne
wytłumaczenie:
Sara, i cała reszta wyprowadzili się za granicę USA, czyli tam gdzie
nie sięga amerykańskie prawo, więc nie mają się czego bać. A grób
Michael'a przenieśli też tam podejrzewam okolice Meksyku, albo
Panamy.
Ogólnie nic ciekaweo, ale sam odcinek ocenie na 8/10
A sama końcówka naprawdę ''wzruszająca''.
Obserwuj wątek
    • agniesiaa23 Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 26.05.09, 14:45
      ja czekam na napisy i będę dyskutować :)
    • agniesiaa23 Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 27.05.09, 20:41
      ja cierpliwie poczekałam na napisy i sobie właśnie obejrzałam.
      jestem smutna, jak przy poprzednich odcinkach. Wiem, że Majki miał
      raka, że nawrót choroby, poświęcił się dla rodziny, ale myślałam, ze
      inaczej się jednak to wszystko skończy. Choć w sumie kto wie, może
      jednak żyje...
      • szmegesz Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 27.05.09, 22:35
        Nie spodziewałam się tego po sobie, ale się wzruszyłam...
        Te dodatkowe 2 odcinki powinny być właściwym zakończeniem.Byłoby
        więcej napięcia, a tak to znaliśmy koniec. Ewentualnie mogli dodać
        kilka scen z oczyszczenia braci z zarzutów i ostatnią scenę z
        cmentarza.
        Podobał mi sie sposób załatwienia T - Baga i kobieca wersja 1 sezonu
        w więzieniu. Te dwa odcinki zatarły gorsze wrażenie z poprzednich.
        • luczijka Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 27.05.09, 23:27
          szmegesz napisała:
          > Podobał mi sie sposób załatwienia T - Baga i kobieca wersja 1 sezonu
          > w więzieniu. Te dwa odcinki zatarły gorsze wrażenie z poprzednich.

U mnie podobne odczucia ;) Podeszły mi te dwa odcinki, a myślałam, że PB już
          mnie nie zaskoczy na plus, a tu niespodzianka... Było naprawdę OK :D Cieszę się,
          że zakończyli to w miarę sensownie ("sensownie" jak na możliwości Prisona of
          kors ;P ;D).
          • agamasia Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 28.05.09, 23:44
            No proszę, Majkel wydostawał Linca z więzienia przez cały sezon, a przy Sarze
            szybciej mu poszło, tylko 2 odcinki ;)
            Fajne to zakończenie, też się wzruszyłam :D
            • galaxian1 Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 29.05.09, 13:36
              A niby czemu MS nie wyszedł przez te drzwi razem z Sarą ?
              Przecież były już otwarte!
              Prąd go wcześniej popieścił czy jak ?
              Bez sensu to było - zrobione na siłę.
              • luczijka Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 29.05.09, 16:24
                galaxian1 napisał:
                > Prąd go wcześniej popieścił czy jak ?

No pewnie, że prąd go popieścił, przecież widziałeś jak trzymał w rączkach te
                dwa tajemnicze kabelki :> :D
                • galaxian1 Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 29.05.09, 18:33
                  luczijka napisała:

> galaxian1 napisał:
                  > > Prąd go wcześniej popieścił czy jak ?
                  >
                  > No pewnie, że prąd go popieścił, przecież widziałeś jak trzymał w rączkach te
                  dwa tajemnicze kabelki :> :D

Nie mogli zrobić jakiejs efektowniejszej śmierci dla niego ?
                  Np. atak latających piranii albo że godzilla go schwytała i porwała do Japonii ? :D
                  • luczijka Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 29.05.09, 20:28
                    galaxian1 napisał:
                    > Nie mogli zrobić jakiejs efektowniejszej śmierci dla niego ?
                    > Np. atak latających piranii albo że godzilla go schwytała i porwała do Japonii
                    > ? :D

Moim zdaniem popieszczenie przez prąd jest wystarczająco spektakularne, szkoda
                    tylko, że tego do końca nie pokazali :> :D
                    • galaxian1 Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 29.05.09, 20:53
                      > Moim zdaniem popieszczenie przez prąd jest wystarczająco spektakularne, szkoda
                      tylko, że tego do końca nie pokazali :> :D

Zostawili furtke, na kolejny sezon ! :)
                      Okaże się że MSa tak popieściło, że on żyje, a przy okazji wyleczyło mu guza ! :D
                      • szmegesz Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 29.05.09, 21:05
                        A dla może to taka ironia losu: uratował Linca od krzesła
                        elektrycznego, a sam je sobie zafundował, ale bez krzesła.
                        • luczijka Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 29.05.09, 22:24
                          szmegesz napisała:

> A dla może to taka ironia losu: uratował Linca od krzesła
                          > elektrycznego, a sam je sobie zafundował, ale bez krzesła.

No właśnie. I dodatkowo: w pierwszym sezonie to Sara "otworzyła" Majkiemu drzwi
                          na wolność, a w ostatnim odcinku on się jej odwdzięczył tym samym. Ironia losu
                          jak nic.
                          • magdawaw1 Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 31.05.09, 13:29
                            jak to się mówi historia zatoczyła koło...
                            nawet niezłe te 2 odcinki...nawet się "bałam", że Alex dał się przekabacić i
                            donosi na Majka...szkoda, że nie było znowu Kellermana..;-(..
                            Zakończenie wzruszające..no i zostawili sobie otwartą furtkę odnośnie damskiego
                            Pb z Suzane B. w roli główne...
                            • sil.wen Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 01.06.09, 14:36
                              Jakoś nie zakumałam o co chodziło z Teosiem tym razem. Że niby co on takiego
                              zrobił, co Majki wiedział że zrobi, a on myślał, że robi na odwrót?
                              A w ogóle to jak dla mnie punkt wyjścia do sezonu piątego idealny - Majki jako
                              angielski pacjent:))
                              ----------------------------------
                              "Owls are not what they seem..."
                              • blackfalcon Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 02.06.09, 01:07
                                Michael wiedzial, ze T-Bag nie uruchomi alarmu, jak nie dostnaie kasy. Kasy w
                                ogole mial nie dostac, Sucre lecial wplacic pieniadze dla Sary, a nie dla
                                Bagwella. Bagwell nie dostal kasy, nie uruchomil alarmu i Mike sobie spokojnie
                                przecial drzwi ;).
                                • szmegesz Re: Prison Break: The Final Break: Dyskusja 02.06.09, 08:18
                                  a żeby było jeszcze lepiej, to wiedział, że T - Bag, jak poczuje się
                                  oszukany, to wyda Michaela i tym sposobem wyłączono alarm w całym
                                  więzieniu.
                                  • sil.wen :((( 02.06.09, 13:54
                                    Ależ głupek ze mnie, dzięki za wyjaśnienie, znowu nieuważnie oglądałam:))
                                    A swoją drogą, smutno mi rozstawać się z tym forum... tyle czasu... :(((
                                    -----------------------------------
                                    • janekde Re: :((( 02.06.09, 17:13
                                      a ja jednak nie do konca rozumiem zachowanie Mahone, zdradzil w koncu czy nie?
                                      • blackfalcon Re: :((( 04.06.09, 02:09
                                        Wydaje mi się, że z początku tak, ale potem - w samochodzie, jak Mike miał
                                        kupować spadochron - go zatrzymał i mu wszystko powiedział, stąd Mike wiedział,
                                        żeby nie skakać ze spadochronem.
                                        • szmegesz Re: :((( 04.06.09, 13:06
                                          Potwierdzam,że na początku chciał wejść w łaski FBI, ale potem
                                          zrezygnował w imię trudnej męskiej przyjaźni z Mikiem
                                          • sil.wen Re: :((( 04.06.09, 13:37
                                            Szkoda, że sie nigdy nie dowiemy, w którym momencie Alex dał sobie spokój z Pam
                                            i jak sie spiknęli z Lang... No i czy jakieś małe Linki gdzieś biegają po
                                            świecie...
                                            ---------------------------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka