Dodaj do ulubionych

Miami !!!!!!!!!!!!!! jestem zdolowana!!!!!!!!!!!!!

07.07.05, 02:20
Marzenie sie spelnilo ,tak jestem tutaj.Ale co z tego nie mamy pracy,szara
rzeczywistosc sie do nas usmiechnela.Jak przyjechalm bylam zaskoczona ludzmi
spiacymi na ulicy wygladali jak rzezby,nam chyba przyjdzie tak samo
spac,dobrze ze jest cieplo.Tylko z Polski trzeba bylo nam wziasc namiot,bylby
dach nad glowa.Moze ktos pracowal w Miami i ma doswiadczenie w szukaniu pracy
moze nam cos podpowie-zrozpatrzeni niepracujacy studenci/czekamy na nr SS-juz
2-tygodnie i nic im sie nie spieszy/.Za dobre rady dzieki,dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: ingrid Re: Miami !!!!!!!!!!!!!! jestem zdolowana!!!!!!!! IP: *.dhcp.fdul.wi.charter.com 07.07.05, 12:59
      miami.craigslist.org/
      • mika_1 Re: Miami !!!!!!!!!!!!!! jestem zdolowana!!!!!!!! 07.07.05, 15:42

SS powinien przyjść do dwóch tygodni. Jeśli jeszcze nie masz, to dzwoń tam,
        idź, nagabuj, bo może się okazać, że dokumenty się "zapodziały". Mnie się to
        przytrafiło. Po interwencji dostałam w dwa dni.
        • usuwanie.azbestu Ewentualnie bedzie ok :))). 08.07.05, 10:21
          Spoko, bedzie jak wyzej. Do szukania pracy lepsze jest
          o rzut beretem Miami Beach. Maja swoja lokalna gazetke.
          Przejrzyjcie ja. Jest duzo starych zamoznych ludzi
          i szukaja zawsze kogos do towarzystwa/opieki.
          Albo oni albo ich dzieci. Obejrzyj w bibliotece sobotni
          Miami Herald pod "personal". Zawsze cos tam bywa.
          Uderzcie tez do duzych hoteli. W wiekszosci przypadkow
          maja prawie zawsze "openings".
          SS# spokojnie bez widocznego podenerwowania reklamujcie.
          Raz dziennie :))) az do skutku. Jezeli beda Was pytali o SS#
          uzywajcie magicznego slowa: "pending" (w zalatwianiu).
          Spiacymi na ulicach nie przejmuj sie. W Polsce tez spia.
          A klimat w Miami lepszy.
          Powodzenia,
          usuwanie a.
          • viva13 Re: Ewentualnie bedzie ok :))). 08.07.05, 16:51
            Dzieki wszystkim za dobre rady,bylismy sie pytac o nasz numer SS ale nam
            powiedzieli ze mamy czekac,ze przyjdzie poczta,a to juz minely 2-tygodnie,kasa
            topnieje,pracy nie ma.Nawet nie wiem czy jak bedzie ten numer to czy nas ktos
            zatrudni.Dwoch chlopakow dodstalo prace z dziewczynami gorzej.Dostalam
            propozycje od kolezanki ktora jest w okolicach Nowego Jorku u swojej rodzinki
            ze moglaby mi przyslac bilet ,ale niestety bez tego numeru sie nie
            rusze.Moglabym sie tymczasowo u nich zatrzymac,pomogliby mi poszukac jakies
            pracy z mieszkaniem.Nie wiem czy z tego skorzystac bo to dla mbnie
            porazka,glupio mi,mialam inne wyobrazenie ,ze bedzie praca bede mogla byc w
            pracy caly dzien ,czas szybko by zlecial,ale wtopa glupio mi.Nie wiem, narazie
            psychicznie jestem u kresu wytrzymalosci.A wogule jestem w Miami Beach
            przegladam lokalna prase i nic,jezeli mozesz napisz mi w jakiej bibliotece
            mozna obejrzec sobotni Miami Herald pod"personal",z gory dziekuje.Zrozpaczona
            • Gość: usa Re: Ewentualnie bedzie ok :))). IP: *.hsd1.il.comcast.net 08.07.05, 17:31
              Ja na twoim miesjcu nie zmienialabym miejsca zamieszkania przynajmniej do
              momentu otrzymania #SS. Ten # dostaje sie na cale zycie. W Illinois na #SS
              czeka sie do miesiaca.
              • Gość: Franek Co powiesz na Louisiane? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 08.07.05, 18:22
                Moge ci tu zalatwic prace w polskim domu przy dzieciach - z mieszkaniem i
                wyzywieniem, $ 600/m-c.
                • mika_1 Re: Co powiesz na Louisiane? 08.07.05, 20:06
                  $600 za miesiąc??? Czy za tydzień? Bo jak za miesiąc, to pieniądze żadne.
                  • Gość: buster Re: Co powiesz na Louisiane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 20:25
                    Mysle ,ze ktos czycha na takich naiwnych bez pracy.Zdaje sobie sprawe ze na
                    zarcie wystarczy ale koszty wlozone w wyjazd to chyba trzeba 1/2 roku pracowac
                • polka50 Re: Co powiesz na Louisiane? 08.07.05, 20:38
                  600$ za miesiac? chyba za tydzin FRANEK? -czysty wyzysk
                  • Gość: axx Re: Dobry adwokat czeka na sprawe. IP: *.res.east.verizon.net 08.07.05, 21:31
                    A kto was wyslal? Agencja czy prywatnie. Jezeli agencja to do sadu. Zawsze sie
                    znajdzie adwokat za darmo. Po wygraniu sprawy zabierze co trzeba. Mam dobrego
                    adwokata ktory to zrobi i moge podac jego nazwisko. To bardzo dobre rozwiazanie
                    bo nie bedziecie pracowac ,wrocicie do Polski a pieniadze dosla.
                    Ma zreszta biuro w Warszawie.Przy okazji skandal miedzynarodowy.
                    Dobry wydzwiek propagandowy bardzo pomaga sprawie.
                    • viva13 Re: Dobry adwokat czeka na sprawe. 08.07.05, 22:09
                      No niestety dalam sie wrobic kosztowalo to duzo,program Work and Travel USA
                      zapisalam sie w biurze Bisiness Travel Club w Poznaniu /BTC/dla 100-osob
                      zalatwiali prace a dla reszty nie i to byl moj blad .Myslalam,ze sama sobie
                      poradze i po co mi kontrakt,czyli wiedzialam ze pracy nie bede miala.Pozatym
                      oplaty nie byly mniejsze.Teraz zrozumialam ze,te biura zbijaja na nas kase.1-
                      raz robi sie takie bledy o doswiadczenie jestem bogatsza ale co z tego ,nie ma
                      kasy teraz jak jej potrzebuje.Ale mam nadzieje ze to jest przestroga dla
                      innych,nie dajcie sie oszukiwac!!!Tak ,ze w takiej sytuacji adwokat nic tu nie
                      zrobi szkoda
                      • Gość: axx Re: Dobry adwokat czeka na sprawe. IP: *.res.east.verizon.net 08.07.05, 23:19
                        To Ty tak twierdzisz. Byc moze ta firma ma calkowicie zakazany sposob
                        zalatwiania spraw ze studentami w ten sposob.. Oni tez nie moga wysylac
                        bezkarnie ludzi pobierajac oplaty i wprowadzajac wladze amerykanskie w blad.To
                        ze Ty i inni sie zgodzili o niczym nie swiadczy. Firma swiadomie wprowadzila
                        Was w blad oszukujac przez zapewnienie wladze amerykanskie ze wszystko jest w
                        porzadku. Zatem adwokat i Homeland Security. Podobna sprawa byla 3 lata temu w
                        Kaliforni z grupa polskich studentow. Wprowadzono rowniez wladze polskie na
                        Okeciu. Zatem kooperacja sluzb tajnych ,jawnych i dwuplciowych wymaga korekty.
                        Pozostaje pani Blanka w Miami znana z przeuroczych bali dobroczynnych.Moze
                        zaopiekuje sie Wami.
                        • viva13 Re: Dobry adwokat czeka na sprawe. 08.07.05, 23:34
                          jak mozna sie z ta pania skontaktowac,bywa roznie mozemy miec podbramkowa
                          sytuacje ?
                          • Gość: axx Re: Dobry adwokat czeka na sprawe. IP: *.res.east.verizon.net 08.07.05, 23:52
                            Chetnie Ci odpowiadam i podpowiadam. Ta pani jest jednoczesnie Konsulem
                            Honorowym Polski w USA. Adres;
                            Blanka A.Rosenstiel (Instytut Polski w Miami)
                            1440 79 th Street
                            Fl.33141
                            tel 1 305 866 0077
                            fax 865 51 50
                            E-mail blankarozenstiel@usa.net
                            • Gość: znam Blanke Pewna POMOC? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 09.07.05, 00:18
                              Blanka Rosenstiel jest owszem mila, jedynie - lekko NIEPRZYTOMNA! Ma ok. 85
                              lat, nie zna sie na niczym poza udzielaniem sie na balach jakom dystyngowana
                              staruszka. Wdowa po 3 zydowskich mezach, nie jest skora do pomocy za darmo.
                              Nalezy wplacic na bal, czy Polski Instytut Kultury, a wtedy jest sie wliczonym
                              do szanownego towarzystwa... Jesli tego szukasz to powodzenia!
                  • Gość: Franek $600/m-c netto IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 09.07.05, 01:24
                    Zapewniamy przy tym ZA DARMO mieszkanie i zycie!
                    Jesli ktos NIC nie zarabia a tylko wydaje na zycie i mieszkanie, a dzieki pracy
                    przy dzieciach zdobedzie dach nad glowa, wyzywienie i zostanie mu NA CZYSTO $
                    600/m-c to dla was wciaz malo? A ile ona zarabia nie pracujac WCALE?
                    • Gość: USA Re: $600/m-c netto IP: *.hsd1.il.comcast.net 09.07.05, 02:07
                      Moi znajomi maja na tej zasadzie (na zamieszkanie + wyzywienie) i placa jej
                      $200/tyg . W naszej okolicy to jest b.tanio. Ze swieczka szukac. A tak poza tym
                      u moich sasiadow byla dziewczyna z Rosji. Byla zatrudniona przez agencje dla
                      nian i tez wlasnie zarabiala $600/m-c. Z tym ,ze oni musieli pokryc jej bilet,
                      oplacic ubezpieczenie medyczne + oplacenie kursu j.angielskiego. Kontrakt miala
                      podpisany na rok.
                      • Gość: Franek Re: $600/m-c netto IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 09.07.05, 02:14
                        Pomimo, ze "to b. tanio i ze swieczka takich szukac" - czy uwazasz, ze moja
                        oferta jest warta sprobowania, czy lepiej nie pracowac wcale (aby sie za duzo
                        nie przemeczyc!) i nic nie zarobic?
                        • Gość: wrw Re: $600/m-c netto IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 09.07.05, 03:40
                          Franiu a ja uwazam, ze proponowanie komus $600 za miesiac pracy jest
                          niemoralnym wykorzystywaniem jego trudnej sytuacji. Argumenty typu : "a teraz
                          wcale nie zarabia wiec lepiej dac jej pare groszy" sa zalosne.
                          a tekst:
                          "czy lepiej nie pracowac wcale aby sie za duzo nie przemeczyc!) i nic nie
                          zarobic?" jest juz tylko chamski.

Dziewczyny szukajcie a znajdziecie.
                          Powodzenia.
                          • Gość: Franek do wrw IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 09.07.05, 03:54
                            OK, chcialem pomoc osobie w potrzebie, ale skoro moja propozycja jest tylko
                            chamska, a twoja propozycja ogranicza sie do "szukajcie a znajdziecie" -
                            wycofuje swa zalosna kandydyature.
                        • Gość: USA Re: $600/m-c netto IP: *.hsd1.il.comcast.net 09.07.05, 04:31
                          Nie nie uwazam. Wydaje mi sie ,ze w takiej sytuacji kazda praca jest dobra
                          poza... .Druga rzecz moim zdaniem nie powinna sie ruszac z tamtad dopoki nie
                          otrzyma # SS. Powiem ci ,ze mnie nie bylo stac nawet na te $600 swojego czasu.
                          Rozumiem doskonale ciebie mimo ,ze nie znam twoich warunkow finansowych.
                          Zaproponowales (zakladam ) na tyle ile ciebie stac i to jest ok. A inna sprawa
                          jest czy ktos skorzysta.Wcale nie traktuje tego jako wykorzystanie.
                          • Gość: axx Re: $600/m-c netto IP: 66.217.131.* 09.07.05, 15:41
                            Poznajcie sile gospodarcza i polityczna Polonii w USA. Polonia bardzo pomaga
                            wszystkim a zwlaszcza studentom z Polski. Powiedzmy sobie wprost ta grupa jest
                            naprawde dobra w produkcji kielbas roznej masci z duzym dodatkiem soi.
                            Na Florydzie i nie tylko jest bardzo trudno znalezc prace. Praca zostala
                            wyeksportowana do Chin i tam wlasnie poszukuja pracownikow. Na Florydzie
                            robocizna jest bardzo tania z uwagi na pobyt wielu nielegalnych z Ameryki Pld.
                            Dla informacji uneployment w stanie Maryland wynosi $ 310.oo na tydzien brutto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka