Dodaj do ulubionych

bartender - NY

IP: *.nyc.res.rr.com 24.10.05, 06:37
Chcialbym sie dowiedziec czy istniejace w NY (zatw przez miasto oczywiscie) szkoly barmanske rzeczywiscie pomagaja w znalezieniu dobrej lokalizacji i czy wogole sa potrzebne zeby zostac barmanem...nie mam zadnego doswiadczenia, jezyk na 4+...
Obserwuj wątek
    • samo Re: bartender - NY 24.10.05, 06:59
      Zobacz czego wymagaja:
      tiny.pl/qzcm
      Szkola:
      www.abcbartending.com/bartending_school_new_york.htm
      www.bartendersuniversity.com/itd
      • mika_1 Re: bartender - NY 24.10.05, 20:07
        Te szkoły zazwyczaj podają Ci tylko lokalizacje, które są wzięte z gazety. A o
        tym, czy Cię ktos zatrudni i tak decyduje to, co umiesz, a nie papier.
    • Gość: bigguy Re: bartender - NY IP: *.cable.mindspring.com 28.10.05, 16:33
      w ny istnieje cos takiego jak American Bartender Associate's - warto sobie tam
      pojsc i wziasc lekcje zwlaszcza kiedy sie nigdy w zyciu nie bylo barmanem i nie
      ma sie zadnego doswiadczenia - osobiscie to zrobilem i w sumie nie zaluje tego
      szkolenia ale w zasadzie kwestia znaleznienia pracy jako barman w ny pozostaje
      juz tylko w twoich rekach - co prawda to stowarzyszenie barmanow oferuje pomoc
      tzn numer hot line na ktory nalezy dzwonic we wtorki lub czwartki i pytac o
      prace barmana - jak cos maja to ewentualnie podaja ci adres i nazwe jakiegos
      pubu czy restauracji wiec wiesz gdzie isc i wiesz ze tam beda potrzebowac
      barmanow ale potem juz wszystko zalezy glownie od umiejetnosci jezykowych -
      osobiscie zlazilem wiele knajp w poszukiwaniu pracy jako barman (glownie
      manhattan) i niestety nie moglem znalezc a uwazam ze jezyk mam swietny - w
      koncu trafila mi sie praca jako kelner gdzie ewentualnie pozniej moglbym
      przeskoczyc na barmana ale byla to praca w plskiej restauracji i to na
      greenpoint wiec nie bardzo bylem z tego zadowolony - podjolem ta prace co
      prawda ale barmanem nigdy nie zostalem gdyz los sie do mnie nieco bardziej
      usmiechnol i pozwolil mi wyjechac z nowego jorku za co bylem niezmiernie
      wdzieczny - zycze pwowodzenia w szukaniu pracy barmana w ny - moze bedziesz
      mial wiecej szczescia niz ja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka