Dodaj do ulubionych

A będzie gorzej!

05.12.12, 01:27

Oto prawdziwa twarz polskiej biedy. Czteroosobowa rodzina, która miesiąc musi wyżyć za 1863 złote albo samotna emerytka która na na przeżycie 863 złote. Oto progi ubóstwa wyznaczone przez urzędników z GUS. Domów, w których żyje się w takiej nędzy, jest w Polsce 2 miliony.

Jak podaje Dziennik Gazeta Prawna te 2 miliony stanowi 15 procent wszystkich gospodarstw domowych w Polsce.

Niepokojące jest zjawisko, że bieda dotyka co raz częściej młodych lub osoby w średnim wieku. Wskazuje to na trudności w znalezieniu pracy wśród młodych. Osoby starsze mają wprawdzie często niskie, ale stałe dochody z tytułu emerytur.

Najgorsze jest jednak to, że biednych będzie w Polsce przybywać. - Wzrost ubóstwa wynikać będzie nie tylko z rosnącego bezrobocia lecz także z tego, że przybywa biednych pracujących, którzy otrzymują minimalne wynagrodzenie albo jeszcze niższe na umowach śmieciowych
Obserwuj wątek
    • fuck_u A będzie gorzej! czyli 4zl/godz 05.12.12, 01:53
      jak u czoZZznka w pieczarkarni !!,,,hyhyhhyhyhyhhyyhyhhyhyhyyhyhhyhyhhhyhyhhyhyhyhy
    • czoznek będzie będzie 05.12.12, 12:36
      niedługo do przytułku trafisz
      • pieczarkarz-pl ja bede placil po 2 zl/godz 06.12.12, 01:44
        bo wiecej nie dam za zbieranie pieczarek !!! w koncu plebs doceni moja dobrodusznosc ze daje im zarobic !!!
        • czoznek Re: ja bede placil po 2 zl/godz 06.12.12, 10:32
          hotdog ty żyda po doopie całujesz za każdego dime więc możesz mieć rację heheheheh.
          • fuck_u czoZznek z betonowym lbem 07.12.12, 01:04
            dalej nic nie rozumie !!,yhyhhyyhyhyyyhyhyhyhyhhhyhyyhyhyh
            • czoznek Re: czoZznek z betonowym lbem 07.12.12, 01:08
              za to ty rozumiesz i dlatego dalej mieszkasz w bejzmencie hehheheh
              • fuck_u Re: czoZznek z betonowym lbem 07.12.12, 01:09
                wali lbem o sciane ,,,tez betonowa !! ,yhhyhyhyyhyhyhyhyhhyyhhyhhyhyhhyyhy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka