Dodaj do ulubionych

millenium, zawyżona opłata, superduet, fundusze

12.03.07, 19:12
Uwaga na oszustów z millenium!!! zachęcony do nabycia funduszy inwestycyjnych
połączonych z lokatą SUPERDUET skusiłem się, żeby zainwtesować w ten sposób.
Co się okazało?! Uprzejmie poinformowali mnie, że z 1000zł pobrali mi 55zł
opłat manipulacyjnych! Skandal!
W banku pracownik poinformował mnie, że poniosę jedynie koszt 3% za nabycie
jednostek TFI. Niemile się rozczarowałem. Nie polecam tego banku. Z nimi
również co miesiąc(!!!) mam problem z kartą kredytową-pobierają mi odsetki-ja
piszę reklamację, oni mi po miesiącu niesłusznie pobrane opłaty oddają.
UWAŻAJCIE NA NICH, lepiej wziąć w mBanku fundusze bez prowizji, a nie
złodziejom oddawać swoje ciężko zarobione pieniądze...
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: millenium, zawyżona opłata, superduet, fundus 12.03.07, 20:09
      Najlepiej, czytać umowy, a nie tylko reklamy.
      • josner Re: millenium, zawyżona opłata, superduet, fundus 13.03.07, 08:46
        jan-w napisał:

> Najlepiej, czytać umowy, a nie tylko reklamy.

A ty oczywiście czytasz od deski do deski.
        Oprócz umów należałoby czytać prospekty TFI; taki prospekt AIG ma około 80
        stron (format A4, czcionka, na oko arial 9)...
        Z bankowcami i nie tylko jest tak, że jeśl się ich konkretnie nie zapytasz, to
        sami ci nie powiedzą o jakiś dodadtkowych "drobnych" kosztach.
        • mieszko252 Re: millenium, zawyżona opłata, superduet, fundus 13.03.07, 09:50
          A gdzie jest uczciwość sprzedającego?
        • jan-w Re: millenium, zawyżona opłata, superduet, fundus 13.03.07, 10:03
          To zależy czy korzystasz z usług agenta banku, którego zadaniem jest sprzedać
          produkt swojego banku, czy z pomocy agenta niezależnego, którego zadaniem jest
          zadowolić ciebie. Oprócz tego, należy też samemu WCZEŚNIEJ przestudiować umowę.
          • mieszko252 Re: millenium, zawyżona opłata, superduet, fundus 13.03.07, 13:02
            W banku pracownik poinformował mnie, że poniosę jedynie koszt 3% za nabycie

A jeżeli podsuwa się umowę z innymi opłatami ,to jak to nazwać?Jeśli miało to na
            celu wprowadzić w błąd klienta to ,to jest zwykłe oszustwo z paragrafu.
            Jeśli oczywiście tak było jak napisał.
            • jan-w Re: millenium, zawyżona opłata, superduet, fundus 13.03.07, 13:56
              Oczywiście, że jeśli pracownik tak cię poinformował, to był to zwykły oszust.
              Dlatego trzeba umowę przeczytać samemu, przed podpisaniem. Nie zwracając uwagi
              na ględzenie, że on nie ma czasu. Już samo to powinno wzbudzić nieufność. Ja
              zwykle karzę sobie przysyłać umowy, co najmniej tydzień wcześniej.
        • arfer Re: millenium, zawyżona opłata, superduet, fundus 14.03.07, 22:20
          Nie, wystarczy sama umowa. Warto ją także przeczytać ze zrozumieniem, zamiast
          stosować podejście "jakoś to będzie" lub "będzie dobrze", jak ma to w zwyczaju
          większość rodaków.
    • sorl2 Re: millenium, zawyżona opłata, superduet, fundus 13.03.07, 15:58
      W Millennium jest opłata za założenie rejestru 25 PLN i prowizja zależna od
      kwoty i rodzaju funduszu na który wpłacasz pieniądze. Klienci korzystający z
      SUPERDUETU są zwolnieni z tych opłat!
      Jeśli pobrano je z Twojego rachunku to napisz reklamacje, sądzę że pracownik
      który zakładał Ci rejestr popełnił błąd techniczny i nie zaznaczył odpowiedniej
      promocji. Najlepiej zgłoś się do przełożonego tego pracownika.
      • axel40 Re: millenium, zawyżona opłata, superduet, fundus 13.03.07, 16:19
        Widać ,że w Millenium jest tak jak supermarkecie.Inna cena na półce,a inna na
        kasie.Jak się klient zorientuje oddadzą pieniądze i przeproszą.Jak nie to wyższa
        marża zostaje u sprzedawcysmile
        • sorl2 Re: millenium, zawyżona opłata, superduet, fundus 13.03.07, 18:14
          Tam nie o to chodzi. Marża u sprzedawcy jest taka sama, niezależna od prowizji
          jaką płaci klient. Ale jeśli pracownik popełni błąd i nie zakwalifikuje danej
          inwestycji do promocji to różnicę w opłatach oddaje z własnej kieszeni.
      • rf_eng Re: millenium, zawyżona opłata, superduet, fundus 22.03.07, 22:32
        sorl2 napisała:

> W Millennium jest opłata za założenie rejestru 25 PLN i prowizja zależna od
        > kwoty i rodzaju funduszu na który wpłacasz pieniądze. Klienci korzystający z
        > SUPERDUETU są zwolnieni z tych opłat!
        > Jeśli pobrano je z Twojego rachunku to napisz reklamacje, sądzę że pracownik
        > który zakładał Ci rejestr popełnił błąd techniczny i nie zaznaczył
        odpowiedniej
        >
        > promocji. Najlepiej zgłoś się do przełożonego tego pracownika.

Złożyłem reklamację. Zobaczymy co z tego wyniknie...Napiszę.
    • kocurek2010 Re: millenium, zawyżona opłata, superduet, fundus 01.03.17, 09:47
      Uważajcie na pracowników banku millenium! Oni serwują naiwnym ludziom fundusze z gwarancją kapitalu, mówią ile to można zarobić. Prawda jest taka ze po36 miesiącach z kwoty 20.000 otrzymalem niecale 50 zl,chamstwo i zlodziejstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka