Dodaj do ulubionych

Pierwsze kroki w chustowaniu

15.12.13, 00:45
Witam, proszę o radę. Mam chustę tkana, w której chciałabym nosić 7tyg Synka. Czy kołyska będzie ok? Byliśmy juz u ortopedy i wszystko u Synka jest w porządku. Czy kołyska nie zaszkodzi dziecku?
Jak wiązać wiem, ale jak włożyć dziecko do środka?
Jest tyle info o chustach w sieci,ze juz się w tym pogubiłam :(
Z góry dziękuję za rady.
Obserwuj wątek
    • krolikowa_mama Re: Pierwsze kroki w chustowaniu 15.12.13, 13:01
      nie, nie, nie, kołyska nie jest dobrym wiązaniem.
      Znajdź filmik jak wiązać kieszonkę albo kangurka - te wiązania są odpowiednie dla dziecka w tym wieku. Jak długą masz chustę? Jeśli 4,4+ to do kieszonki, a jeśli krótszą to do kangurka.
      I ważne żeby mocno dociągać chustę podczas wiązania - dziecko musi być ciasno przywiązane.
      Jak nie dasz sobie rady to najlepiej zadzwoń do jakiejś szkoły noszenia w swoim mieście mi jedna godzina wystarczyła i nosimy się cały czas :)
      Powodzenia i daj znać czy się udało!
      https://lb1m.lilypie.com/1gXsp2.png
      • exbooba Re: Pierwsze kroki w chustowaniu 15.12.13, 15:36
        Chustę mamy 5m. A w tej kieszonce główka dziecka jest podtrzymywana? Zaraz poszukam filmików z instrukcja wiązania - dzięki za info :)
        • martekle Re: Pierwsze kroki w chustowaniu 18.12.13, 00:57
          bardzo długa chusta, ja tez nie jestem za kołyską
          tylko za pozycją w pionie, kuczną ;)
          kangurek, ewentualnie kieszonka
          tylko na kangurka chusta za długa zdecydowanie
          • lodziazero Re: Pierwsze kroki w chustowaniu 04.02.14, 00:08
            mam dwutygodniówkę Zosię. dzisiaj próbowałam zawiazac ja w kieszonkę. jak wiązalam ja miedzy nogami dziecka to zadrżałam czy jej krzywdy nie zrobie.... moze jakieś inne wiazanie dla takiego niemowlaka polecilibyscie?
            • panizalewska Re: Pierwsze kroki w chustowaniu 04.02.14, 12:13
              Polecam Ci chustę elastyczną - najpierw wiążesz na sobie (uwaga - kieszonkę wiąże się inaczej, niż w chuście tkanej!), potem - przed lustrem - wkładasz dziecię, dokładnie rozcapierzasz już na niej, wszystko widzisz. Nam się chusta elastyczna baaaardzo przydała przez pierwsze pół roku życia małej, potem się za bardzo wierciła i przeszliśmy na tkaną i inne wiązania. Dla takiego malucha to może być bardzo upierdliwe, jak wiążesz kieszonkę NA niej, manewrując, poprawiając, przekręcając itp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka