Dodaj do ulubionych

nosidło dla noworodka

15.11.14, 15:52
Czy dla 2-tygodniowego noworodka nadaje się nosidło ergonomiczne?jeśli tak to jakie? Tula, manduca czy Bondolino? Dziecię ma kolki, a na stanie jest jeszcze absorbująca 2-latka, więc wyobraźcie sobie chaos jaki sieją... HELP
Obserwuj wątek
    • ewik-mysza Re: nosidło dla noworodka 15.11.14, 21:51
      oj 2 tygodniowego nie wkładałabym do nosidła.. chusta, chusta, chusta, nawet kółkowa...
      dla dwumiesięcznego, na bardzo krótko - ewentualnie marsupi, bo ono jest najmniejsze ze wszystkich nosideł.. ale ja wcześniej bym do nosidła nie włożyła..
      ogólnie w PL jest podejście, że nosidła tylko dla siedzącego dziecka.
      Jak nie chusta to już lepiej mei-tai szyty na miarę lub właśnie marsupi, które jest rodzajem mei-taia na rzepy.
      • blablanie Re: nosidło dla noworodka 17.11.14, 16:54
        Czyli lepiej chusta elastyczna (tkanej nie zamotam na takim maleństwie)? NAti czy Tula? Miałam Nati ale trochę sprężynowała przy 6 kg brzdącu...Czy Tula jest mniej rozciągliwa?
        pozdrawiam
        • ewik-mysza Re: nosidło dla noworodka 19.11.14, 14:13
          jak chcesz dluzej nosic to możesz od razu tkaną - nadaje się też dla noworodka. A najlepiej wejdz na grupę na fb tam najwięcej wiadomości znajdziesz www.facebook.com/groups/chusty.polska/
          • fizmedka Re: nosidło dla noworodka 28.11.14, 09:51
            Tkana skosnokrzyzowo. Trzydniowego brzdaca nosilam:) w kieszonke zamotasz na pewno:) w plecak prosty tez, a plecak jest wygodniejszy przy drugim dziecku kiedy to starsze trzeba przytulic i przegonic na spacerze:) ja poleca. Ultracienka z hoppediza, lub dowolna tkana zlamana przez poprzedniego wlasciciela.
            Na poczatek mozesz porzyczyc od doradcy, oni maja juz dobrze wysluzone i swietnie sie je dociaga:) wtedy masz wiecej czasu na rozeznanie w rynku;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka