ithilhin 18.04.07, 19:46 a moze zaproponowac jakiemus polskiemu uniwerkowi eksperymenty? tylko jakiemu wydzialowi oprocz medycyny? i jak to zaproponowac? ech. glupi pomysl. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
visenna2 Re: badania nad chusta 18.04.07, 19:49 Wcale nie głupi:) Tylko jakie badania? Odpowiedz Link
starogardzka_mama Re: badania nad chusta 18.04.07, 20:15 IMO najprościej by było, gdyby takie badania zleciła stosowna organizacja non profit. Ale chustowej w Polsce jeszcze nie ma, co nie znaczy, że aktywistki tego forum nie mogłyby założyć jakiegoś stowarzyszenia... Odpowiedz Link
marta_nie_martka Re: badania nad chusta 18.04.07, 20:30 A instytuty dziecięce IMiD, i CZD? Oni opiniują produkty dla dzieci, co prawda jakiś czas temu, nie pamiętam już który, wydawał pozytywną opinię za wpłacona cegiełkę, i generalnie z ich badania się płaci. Jest jeszcze taka organizacja www.toys.pl/index.htm Odpowiedz Link
agamamaani Re: badania nad chusta 18.04.07, 20:35 z tego co mi coś w głowie świta ma być w tym roku stworzona organizacja konsumencka, która ma przeprowadzać niezależne testy w rodzaju oko testów.. tylko nie pamiętam jak się nazywają Odpowiedz Link
celkra Re: badania nad chusta 18.04.07, 21:13 Na przykład możnaby zrobić badania podłużne sprawdzające rozwój psychoruchowy dzieci noszonych w chuście vs dzieci nie noszonych w chuście Odpowiedz Link
lola_22 Re: badania nad chusta 18.04.07, 21:58 niestety obawiam się, że wszystkie badania zlecane sa płatne (i stad lubiane przez takie jednostki). Aby zrobic to bespłatnie należałoby ZINTERESOWAĆ tematyką takowąż uczelnie, instytut a dokłądnie znaleźć osobę, która szuka tematu i takim własnie byłaby zainteresowana a przy okazji ma przełożenie na wybór projektów czyli gdzieś w okolicach profesora z funkcją administracyjną na uczelnii ... Możliwe ale niełatwe... Najkrótsza droga - zachecic do chustowania samego zainteresowanego ale ilu mamy w kraju profesorów z dziecmi nadajacymi sie do noszenia w chuscie ??? i tak tworcze myslenie zaprowadzilo mnie na manowce... Odpowiedz Link
lola_22 Re: badania nad chusta 18.04.07, 22:00 OCZYWIŚĆIE: - BEZPŁATNIE - ZAINTERESOWAĆ I przepraszam za brak polskich liter - jak zwykle piszę "zanim mała coś wymyśli". Odpowiedz Link
zuza112 Re: badania nad chusta 19.04.07, 07:54 też o tym myślałam - sama chciałam zająć się psychologicznymi badaniami na ten temat. Oczywiście byłyby to badania podłużne, z których być może mógłby wyniknąć jakiś doktoracik :P Tyle, że rzeczywiście lepiej gdyby to zrobiła jakaś organizacja - wiarygodność byłaby większa...Mam konakt z jedną z warszawskich uczelni i być może namówiłabym jakiegoś profesora aby objął patronatem takie badania. Tylko czasu jakoś brakuje i motywacji - przyznam - trochę też, bo to mnóstwo roboty. Ale może warto? Kurcze, dziewczyny, dałyście mi do myślenia... Odpowiedz Link
gingerr Re: badania nad chusta 19.04.07, 08:32 A może jakiś wydział rehabilitacji lub inny wydział na którymś z AWF-ów? Odpowiedz Link
agamamaani Re: badania nad chusta 19.04.07, 09:03 gingerr napisała: > A może jakiś wydział rehabilitacji lub inny wydział na którymś z AWF-ów? > właśnie mój mąż zastanawia się czy nie napisać pracy o Franku i jego kregosłupie :) --aaa on właśnie na AWFie Warszawskim w kręgosłupach dziecięcych sie specjalizuje :) no i model do badania ma na miejscu.. muszę go podkręcić mocniej niech zainteresuje tym katedrę.. bo wczoraj sam mocno sie interesował Frankowym kręgosłupikiem jak ładnie powykrzywiany jest :) Odpowiedz Link