Dodaj do ulubionych

chustomamy z Lublina

07.01.08, 16:20
Na początku witam się ze wszystkimi bo mimo iż forum czytam od jakiegoś czasu to pisze pierwszy raz ;-).Jestem z Lublina i w tym tygodniu stanę się posiadaczką chusty wiązanej długiej.Nie wiem jeszcze czy uda mi się ją "okiełznać".Będzie to moja pierwsza chusta, a maleństwo moje ma 2,5 msc.Dlatego chciałam zapytać czy są tu jakieś chustomamy lubelskie, służące pomocą w razie czego?Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • donkaczka Re: chustomamy z Lublina 07.01.08, 18:02
      ja bede w lublinie po 2o stycznia, jak zrobicie jakies spotkanie to chetnie wpadne
      ze swoim stosikiem hehe
      • monjan Re: chustomamy z Lublina 08.01.08, 12:25
        no pewnie!!spotkanie?ja zawsze chetnie
        Donkaczka przyjezdza to jeszcze chetniej:)
        a na przyszlosc radze zajrzec na watek na szpileczce, skad jestesmy
    • mkoltun Re: chustomamy z Lublina 08.01.08, 14:07
      Ja jestem z pod Bilgoraja. DOnkaczka, kiedy bedziesz konkretnie w
      Lublinie?????? Daj koniecznie znac, przyjade.
      • mama-masia Re: chustomamy z Lublina 10.01.08, 10:30
        Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Monjan zaglądałam na wątek "skąd jesteście" ale nie wiedziałam które z lubelskich dziewczyn zechciałyby się spotkać ,więc wolałam zamieścić mój temat na ogólnym. Ale widze że może nawet zaowocuje to jakimś spotkaniem większym.;-).Ja również chetnie zobaczyłabym na żywo "chustostosik" Donkaczki :-).Więc jeśli są jeszcze jakieś chętne na spotkanie mamy to można by coś zorganizować. Tylko nie wiem gdzie mogłoby sie to spotkanie odbyc. Moje mieszkanko jest bardzo malutkie, ale jakby nie było dużo chętnych to pewnie byśmy się zmieściły. Chyba że będa jakieś inne propozycje...czekam na odzew.
        • paula.anna Re: chustomamy z Lublina 10.01.08, 10:42
          ja na spotkanie i "macanie" też się piszę!
        • donkaczka Re: chustomamy z Lublina 10.01.08, 10:45
          bede w Lublinie od niedzieli 20 wieczorem do srody wieczorem
          co do miejsca, hmm, pomyslcie

w stosiku beda tez moje prywatne chusty, indio z konopia, babylonia paprika,
          indio krokus, krotkie starocia z fredzlami, pomysle co jeszcze fajnego
          przytachac :) bo mi bagaznika nie wystarczy hehe
          • monjan Re: chustomamy z Lublina 10.01.08, 11:03
            co znaczy wieczorem??bo jak pozno to oczywiscie niedziela odpada
            prosze o spotkanko po południu, bo ja mama pracująca
            też mam małe mieszkanko, ale może być nawet u mnie
            chyba że znajdziemy coś lepszego
            ps. wtedy wypada Dzień Dziadka i Babci
            • nudka Re: chustomamy z Lublina 11.01.08, 18:33
              Dziewczyny, też podczytuję to forum od jakiegoś czasu. Witam wszystkich
              serdecznie. Mam na imię Kamila i jestem mamą miesięcznego dziecia. Od jakiegoś
              czasu zaczęłam marzyć o posiadaniu chusty. Niestety nie mogę się zdecydować i
              mam tyle wątpliwości co do moich zdolności wiązania, wkładania itp. Bardzo
              chciałabym mieć możliwość przybliżenia sobie tematu. Jeśli więc wyszłoby jakieś
              spotkanko bardzo chciałabym móc w nim uczestniczyć.
              • donkaczka Re: chustomamy z Lublina 11.01.08, 20:11
                poniedzialek wtorek sroda moze byc
                bede z dwojka maluchow, wiec zbyt pozno nie, bo zdezorganizuja nam spotkanie
                moze byc u kogos, ale potrzebny jest metraz na nas :)
                kombinujcie dziewczyny, zwawo bo czas leci :)
                • monjan Re: chustomamy z Lublina 12.01.08, 20:41
                  hmm ja skromnie dysponuję 55 metrowym mieszkaniem, w "salonie: mam
                  całe 12 metrów:)moze ktos ma większe lokum??
                  najchętniej poniedziałek po południu, z dzieciakiami to chyba tak ok
                  17 nie??bo potem posną...
                  • donkaczka Re: chustomamy z Lublina 12.01.08, 21:14
                    no i marudzic zaczynaja
                    mi pasuje
                    • mama-masia Re: chustomamy z Lublina 12.01.08, 21:49
                      co do godziny to tez mysle ze 17 bedzie ok ...moje mieszkanko metrażem zblizone do mieszkanka monjan i raczej nie wyobrażam sobie jak tu pomieścić "chustujące" mamy i dzieciaki (czasami zaciasno tu dla naszej 4osoboej rodzinki) .W poniedziałek zapytam się w pobliskim mdk-u i moze jeszcze w jednym miejscu zapytam. Problem tylko taki ze w takich miejscach to raczej za darmo salki nie dadzą...No i dlatego wersja czyjegos mieszkania jest lepsza...Dobrze byłoby tez zeby konkretnie zadeklarowało sie ile osób byłoby chętnych...no i jeżeli ma to sie wiazać z wynajęciem na godzinkę sali..to jakie koszty wchodzą w grę.
                      • nudka Re: chustomamy z Lublina 12.01.08, 22:05
                        Ja dysponuje całymi 45 metrami mieszkania, ale za to w samym centrum i to
                        powinno większości pasować. Jak dobrze liczę byłoby nas 6. A ile dzieciaczków
                        się pisze?
                        Ja mam chyba najmniejszego dziecia, a chciałabym go spróbować włożyć pod okiem
                        fachowca.
                        Zróbmy listę tych co na 100% sie pojawią. Dla mnie dzień i godzina nie ma
                        znaczenia, bo cały czas jestem w domu. I pisze się jak najbardziej.
                        • monjan no to poniedziałek godz 17 13.01.08, 15:22
                          tylko jeszcze gdzie??
                          ale ja będę:P
                          • mi_lamaj Re: no to poniedziałek godz 17 13.01.08, 22:13
                            hej!
                            witam wszystkie mamuśki, znane i nieznane:)
                            nazywam sie Agata i mam dwóch synków, prawie dwulatka i prawie miesięczniaka
                            na razie jestem posiadaczką kieszonki, ale chętnie bym się na wiosnę dobrze
                            zamotała:D, jak będę miała dowóz to może wpadnę z mniejszym, bardzo bym chciała,
                            ale jak będzie to życie pokaże

będę śledzić ten wątek i mam szczerą nadzieję, że uda nam się spotkać:)
                            • donkaczka Re: no to poniedziałek godz 17 13.01.08, 23:07
                              oki, to na zachete
                              przywioze do macania:
                              didymos indio z konopia
                              didymos indio krokus, zlamane i rozowe do bolu
                              vatanai maruyama
                              krotkie indio niebieskie, eve, iris
                              nino
                              didka misie
                              inke storchenwiege
                              anne storchenwiege
                              jakies bebylonie od vegi pozycze :)

moge przytachac tez pieluszki od annymamy alexa, jesli interesuja was
                              wielorazowki i EC
                              • monjan Re: no to poniedziałek godz 17 14.01.08, 08:37

> didymos indio z konopia
                                > didymos indio krokus, zlamane i rozowe do bolu
                                > vatanai maruyama

MNIAM!! różowości
                                > krotkie indio niebieskie, eve, iris
                                > nino
                                > didka misie
                                > inke storchenwiege

mozesz zostawić, ja wezmę swoją, za to mozesz wziać cos innege
                                aa i wezmę mojego Hoppa dla porównania:)

> anne storchenwiege
                                > jakies bebylonie od vegi pozycze :)

o tak babylonie tez od Kasi wez!!!

CZEŚĆ AGATA!!!hmm motasz się?
                                • mi_lamaj Re: no to poniedziałek godz 17 14.01.08, 20:19
                                  cześć Monia:)
                                  na razie się zakieszonkowałam i dobrze mi z tym:D, ale to rozwiązanie tymczasowe
                                  i domowe, więc zobaczę jak jest z innymi chustami:)

Milut i niemowlak to zestaw dla czterech rąk:) a więc ja próbuję zrobić coś,
                                  żeby mieć przynajmniej dwie w odwodzie:P
                      • paula.anna Re: chustomamy z Lublina 14.01.08, 10:37
                        mama-masia napisała:
                        Dobrze byłoby tez zeby konk
                        > retnie zadeklarowało sie ile osób byłoby chętnych

ja jestem chętna, z dzieckiem, ale czy uda mi się dojechać, to
                        jeszcze nie wiem...
                        • nudka Re: chustomamy z Lublina 14.01.08, 13:44
                          No to podsumowując....poniedziałek godz 17,00.
                          Jeśli nie wpadniemy na jakiś genialny pomysł to niech to będzie spotkanie u
                          mnie. Nikt nie dysponuje chyba wielkimi salonami, ja też nie, ale mam w miarę
                          mało mebli i duże lustro w pokoju:) Mi_lamaj zna moje możliwości lokalowe.
                          Mieszkam blisko zamku, to powinno większości pasować. No co wy na to?
                          • mama-masia Re: chustomamy z Lublina 14.01.08, 14:12
                            Ja dzis z moimi dwoma potworami i narazie wózkiem(!) próbowałam załatwic salkę w takim klubie koło mnie...niestety nie było szefowej a babki które tam pracują bez niej nic nie mogły mi pomóc.Nudka duże lustro :-) no to u mnie w domku jest tylko łazienkowe ;-). Poza tym rzeczywiście lokalizacja w centrum ułatwi sprawę dojazdu. Moze sie jakoś ścieśnimy i zmieścimy...Narazie zadne inne miejsce nie przychodzi mi do głowy.
                          • mi_lamaj Re: chustomamy z Lublina 14.01.08, 20:21
                            myślę, że w 6-7 spokojnie sie pomieścimy u nudki, no i lokalizacja jest ok
                            ale decydujcie kobiety
                            tylko ten Dzień Babci ... najwyżej wyślę reprezentację męską:)
                            • anormalia Re: chustomamy z Lublina 14.01.08, 20:33
                              ja się piszę, jak miejsce się dla nas jeszcze znajdzie
                              i zdrowie Iwkowi dopisze
                              • monjan to poniedziałek u nudki?o 17? 18.01.08, 12:18
                                wyslij pls adres na gazetowgo
                                DonKaczka masz podaegi??wezmiesz?
                                ja będę:))
    • nudka Re: chustomamy z Lublina 18.01.08, 19:13
      Adres wysłałam na priva. Kto jeszcze?
      • mama-masia Re: chustomamy z Lublina 20.01.08, 10:10
        Nudka wysłałam Ci prośbę o adres na priva. Czekam na odpowiedź.:-)
        • nudka Re: chustomamy z Lublina 20.01.08, 11:07
          Mama-masia, nie dostałam maila, ale napisałam ci na priva mój adres. Mam
          nadzieję, że trafisz bez problemu. Zapraszam.
          • nudka Do mama-masia i donkaczki 20.01.08, 11:23
            Sorki Kasiu, już się poprawiłam i wysłałam Ci maila na adres, który podałaś.

Donkaczka, napisałam Ci na priva.
            Odezwij sie jakoś i daj znać czy masz i czy wszystko jasne. Byłybyśmy
            zawiedzione, gdyby Ciebie zabrakło.
            Jeszcze raz serdecznie zapraszam was dziewczyny i wasze maluchy też, oczywiście.
    • nudka Ciągle nie mam wiadomości od donkaczki..... 20.01.08, 19:58
      • donkaczka Re: Ciągle nie mam wiadomości od donkaczki..... 21.01.08, 09:56
        bo nie mam netu w zasadzie
        adres mam, bede
        • monjan Nudka 21.01.08, 10:10
          a do Ciebie to gdzie wysiązc?na Lwowskiej przy szkole?czy na Placy singera?bede
          jechala 32
          • nudka Monjan 21.01.08, 11:16
            W zasadzie wszystko jedno, bo taka sama droga. Myślisz o tym przystanku na Placu
            Singera przy kościele Selezjan...Wysiądź tam i przejdź przez ulicę. Jest taki
            sklep spożywczy "Poziomka". Za nim schodki i jak wejdziesz tymi schodkami to
            zobaczysz mój blok. Tylko schodki za a nie te przed sklepem. Powodzenia. Masz
            tel jakby coś. Pozdrawiam.

PS Agata tez będzie, bo wiem, że sie znacie:)
            • aniac1 przegapiłam!!!!!!!!!! 22.01.08, 11:32
              Witajcie, też jestem z Lublina. czekałam na jakieś lokalne wieści, śledziłam forum codziennie. a tu bach, akurat kiedy zaniechałam codziennych oczekiwań, spotkanie! złośliwość losu, pczeczytałam akurat dzisiaj że wczoraj się odbyć miało. dziewczyny odezwijcie się. ja też jestem z Lublina, mieszkam na czechowie. mam nairobi hoppediza od niedawna i 4 miesięczną córeczkę. pozdrawiam
              • monjan Re: przegapiłam!!!!!!!!!! 22.01.08, 12:17
                to do nastepnego razu
                było super, dzieki dziewczyny!!
                • aniac1 Re: przegapiłam!!!!!!!!!! 22.01.08, 12:59
                  kiedy planujecie następne spotkanie? ustaliłyście coś wstępnie wczoraj? a może któraś mialaby ochotę mnie odwiedzić w międzyczasie? zapraszam.
    • mkoltun Re: chustomamy z Lublina 22.01.08, 17:47
      ale jestem zla, ze nie sledzilam watku. Nastepnym razem moze
      napiszcie na wszelki wypadek na maile gazetowe info dla wszytkich,
      ktore sie wpisaly.
      A moglam udostepnic ogromny dom 2-pietrowy na Slawinku, w tym pokoj
      ok 40m2.
      Ale juz nie bede miala tej mozliwosci na przyszlosc.
      Moze ustalmy jakis nowy termin?
      • mi_lamaj Re: chustomamy z Lublina 23.01.08, 07:51
        macanie było super, porady co do wiązania nieocenione, ja również Wam dziękuję
        dziewczyny, złapałam bakcyla:D
        a co do kolejnego spotkania, to męczcie te doświadczone:)
        • aniac1 Re: chustomamy z Lublina 23.01.08, 11:42
          a które to te bardziej doświadczone:)? czy jest ktoś z Lublina bardzo dobrze zorientowany w motaniu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka