Dodaj do ulubionych

Powiedzcie mi, czy można kupić materiał

18.02.08, 08:18
o splocie diagonalnym? Czy kiedykolwiek udało się go gdzieś spotkać, po za
internetowymi wiązankami? Jak weszłam do sklepu z materiałami na metry i się
spytałam o splot diagonalny to ekspedientka patrzyła się na mnie jak na małpę
w zoo :P
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Powiedzcie mi, czy można kupić materiał 18.02.08, 12:35
      Raczej nie, a jeśli już, to byłby bardzo drogi. Gdyby było inaczej, to masowo
      szyłybyśmy samoróbki, nikt nie kupowałby firmówek :-)
    • werronka10 Re: Powiedzcie mi, czy można kupić materiał 18.02.08, 13:17
      a właśnie, ze ja coś podobnego widzialam.
      może diagonalny to za duzo powiedziane, ale na pewno był skośny i taki grubszy, jak wiazanki.
      kosztował 11 pln/metr, miał szerokość 110 cm
      widziałam go w sklepie z tkaninami we wrocławiu na piłsudskiego, więc jeśli dobrze poszukasz, to znajdziesz.
      ale ja tam bym wolała orginał :)
      • mal_art Re: Powiedzcie mi, czy można kupić materiał 18.02.08, 13:45
        W którym sklepie na Piłsudskiego???? Tym bliżej dworca? Czy gdzieś indziej? I
        ładny był??? Wysłałabym mamę albo siostrę, żeby mi kupiły...
        • werronka10 Re: Powiedzcie mi, czy można kupić materiał 18.02.08, 14:06
          takim blisko dworca, naprzeciwko był kiedyś ccc. leżał we wnęce ze sztruksami.
          ale uprzadzam, było to dawno, bo między swiętami a nowym rokiem.
          i lepiej pójść samej, bo nie ja tylko rzuciłam na niego okiem, gdy kupowałam materiały na mei taia - tak, ze nie ręczę za właściwości nosne tego cuda :)
          a czy ładny??
          ciemniejsy szary, ja lubie takie kolorki.
          • mal_art Re: Powiedzcie mi, czy można kupić materiał 18.02.08, 14:36
            Ja aktualnie siedzę sobie w Pruszkowie k. Warszawy i pewnie trochę potrwa, zanim
            do Wocka zjadę, bo już na stałe się wyprowadziłam na równiny mazowieckie... Więc
            do sklepu sama osobiście nie mam wielkich szans zajrzeć, ale mogę kogoś wysłać.
            (Straszna ze mnie potwora! Rodzinką się wysługuję!)
            A jednobarwny ten materiał czy we wzorki? (Przepraszam, że tak wypytuję, ale
            chcę dokładnie poinstruować czego mają szukać...)
            • ciotka_lilka MAL_ART! 18.02.08, 15:12
              mal_art! ja też bym chciała...gdybyś robiła zamówienie u Rodzinki i jesli nie
              byłby to problem dla Nich kupić więcej...
    • werronka10 Re: Powiedzcie mi, czy można kupić materiał 18.02.08, 21:14
      a jeszcze jest taki materiał federika(?) w ikei - 20pln za metr. kupiłam w takie duze kwiaty na zasłonki - i on jest tez jakby skośny, tzn naciąga sie po skosie i dość gruby, więc ewentualnie nadalby się na pierwszą chustę. ale tamten w sklepie z tkaninami zrobił na mnie większe wrażenie.
      • mal_art Re: Powiedzcie mi, czy można kupić materiał 18.02.08, 23:21
        No jakieś jasnowidzenie czy telepatia?! Właśnie byłam na stronach ikei i
        oglądałam materiały...
        Na razie z wysyłania rodzinki po materiał nici - mama chora, siostra trochę
        chora a dodatkowo zajęta (sesja), a tata z bratem na nartach...
      • ciotka_lilka Re: Powiedzcie mi, czy można kupić materiał 19.02.08, 09:46
        taak, te słyszałam że w ikei można znaleźć w miarę OK materiał, nawet swgo czasu
        na allegro była chusta samoróbka właśnie z materiału z ikei :) bo tam materiały
        mają 1,5 m szerokości więc można zrobić 2 chusty z jednego długiego kawalka ;D
        tylko trzeba się zmusić i pojechać do ikei...
    • donkaczka Re: Powiedzcie mi, czy można kupić materiał 18.02.08, 23:51
      kazdy twill jest tkany diagonalnie, wiec niemal kazda tkanina obiciowa czy typu
      drelich ma splot diagonalny, ale to nie ten splot co w chustach :)
      nosic pewnie bedzie lepiej niz flanela, ale i grubosc bedzie inna a za tym i
      wezel i naciaganie tkaniny

ale probowac mozna, czemu nie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka