Dodaj do ulubionych

Ellaroo 4,2 - na lato, dla maluszka

02.05.09, 19:47
Witam,

bardzo proszę o konsultację - przy poprzednim dziecku używałam hoppa 4,7 i
chyba zawsze zostawał mi zapas (o ile dobrze pamiętam ;)). Ta chusta jest, z
tego co wiem, cieńsza, mam zamiar nosić malutkie dziecko (urodzi się pod
koniec maja) i tylko latem - jesienią mogę wrócić do hoppa. Mam 170 wzrostu a
rozmiar pewnie z 42. Wystarczy mi na kieszonkę?
Obserwuj wątek
    • morepig Re: Ellaroo 4,2 - na lato, dla maluszka 02.05.09, 20:47
      moze byc problem, chyba ze rozm 42 to Twoj "pociazowy" tylko
      rozmiar, jezeli normalnie to chyba za krotka...
      mi z girasola 4,6 zostaje mi 30cm ogonow, nosze rozm 36/38. wlasnie
      specjalnei sie zamotalam i zmierzylam ;-D (bylam przekonana ze mam
      girasola 4,2 a mam 4,6... ;-))
    • mamalina Re: Ellaroo 4,2 - na lato, dla maluszka 02.05.09, 23:16
      ajk, świetny ten blog laktacyjny, zaczytałam się przy karmieniu :)

na Twoje pytanie odpowiem podstępnie: a jeśli nie starczy? może to znak, że pora
      nauczyć się kangurka? jeśli masz już jakieś doświadczenie w motaniu, powinno
      się udać, a dobry kangurek nie jest zły
      • ajk10 Re: Ellaroo 4,2 - na lato, dla maluszka 03.05.09, 08:39
        dziękuję, niestety z nie mam kiedy pisać więcej, bo z powodu ciąży po godz. 20.00 nie jestem w stanie sklecić wypowiedzi mającej więcej niż 3 krótkie zdania ;)
        Kangurek to jest to: www.youtube.com/watch?gl=DE&hl=de&v=rfuoWaK9I7Q ? Podoba mi się, jest chyba bardziej przewiewny niż kieszonka.
        Czyli 4,2 na kangurka starczy a na kieszonkę nie? Pytam o to, bo wypatrzyłam na allegro Ellaroo, właśnie 4,2. Ale nie upieram się :)
        Zastanawiam się nad Ellaroo i Babylonią elastyczną, vatanai zabiło mnie ceną - kurcze naczytałam się różnych wątków o chustach na lato i trochę już zgłupiałam.
        • kammik Re: Ellaroo 4,2 - na lato, dla maluszka 03.05.09, 09:07
          Nie kupuj elastyka na lato, ja w Babylonii wytrzymałam gdzieś do marca, teraz
          noszę w Maruyamie. Poszukaj uzywanej chusty, nie dosc, ze tansza, to bardziej
          miekka.
          • ajk10 Re: Ellaroo 4,2 - na lato, dla maluszka 03.05.09, 09:58
            ale to vatanai? Dla mnie za droga, chyba, że rzeczywiście kupię używaną. Przy
            pierwszym dziecku pewnie bym zainwestowała, ale przy pierwszym dziecku nie
            wiedziałam o chustach :(
            Czyli elastyki nie są dobre na lato? To zawęża mi krąg poszukiwań ;)
            • kammik Re: Ellaroo 4,2 - na lato, dla maluszka 03.05.09, 17:10
              Tak, maruyama jest z vatanaia, o taka:
              zamotana.blink.pl/product_info.php?cPath=25_42&products_id=39
              Używaną chustę możesz kupić na bazarku gazetowym (link w opisie tego forum) albo
              tu
              chusty.info/forum/viewforum.php?f=11&sid=92b00ce8dd574698dbbb3688b35e256f
              Możesz też coś znaleźć wyprzedażowego w sklepach, np. tu
              www.sling.com.pl/sklep/?p=p_11&sName=okazje-cenowe
              W elastyku wiązanie jest takie, że dziecko ma na sobie trzy warstwy materiału,
              tkaną możesz zamotać tak, że ma jedną. Poza tym elastyk wystarcza na krótko
              (moja Babylonia w teorii jest do 18kg, w praktyce przy 6,5kg dziecko już za
              bardzo osiadało). Najlepiej iść na jakieś chustospotkanie i sobie pomacać.
              • mirabelka10 Re: Ellaroo 4,2 - na lato, dla maluszka 03.05.09, 23:18
                szkoda tylko,że tych spotkań jest tak mało lub wogule koło mnie!bo
                też bym pomacała...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka