aariel 24.01.04, 15:45 Dzisiaj wybiora artyste, ktory bedzie reprezentowal Polske na festiwalu Eurowizji. Macie swoich faworytow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aariel PS 24.01.04, 16:06 Karol powinien zrobic rozeznanie, bo chyba w Stambule odbedzie sie tegoroczny final? Odpowiedz Link Zgłoś
june.miller Re: Eurowizja-polski final 24.01.04, 17:07 Wg mnie najlepszy (co najmniej kilka oczek wyżej od pozostałych wykonawców) jest Janusz Radek, do tego startuje z piekną piosenką. Ale czy powinien wygrać? Nie wiem, czy to wyszłoby mu na dobre, bo Eurowizja to w końcu jest jednak festiwal tandety... Chciałabym, żeby wygrała Kasia Klich, lubię ten jej zadziorny błysk w oku, poza tym piosenka nadaje sie na eurowizję, nawet mimo tego że jest dobra ;-) ale i tak pewnie wygra okropne blue Cafe :-( brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Eurowizja-polski final 24.01.04, 18:37 Piosenka, ktora wykonuje J. Radek tez uwazam, ze si enie nadaje na Eurowizje. I tez bym typowala K.Klich, chociaz nie wiem czy ja lubie. I zespol B. Cafe, chociaz niewiem co o nich myslec... ale chyba te dwie piosenki najbardzije zapadaja w pamiec. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Eurowizja-polski final 24.01.04, 21:53 A ja lubie Blue Cafe !! Nie wszystko ale sa piosenki bardzo fajne. Wygra jakas tandeta pewnie typu Lzy...skoro bylo Ich Troje, to moze byc i jakis inny badziew Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 final 24.01.04, 21:55 Aha, dajcie znac kto wygral, bo ja juz nie bede wlaczac dzis radia ZET chyba Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 tia , a świstak siedzi... 24.01.04, 22:02 ...i w ogóle się nie domyślał, że będzie "Blue Cafe"... e tam, ja wolę Kasię klich. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia721 Re: tia , a świstak siedzi... 24.01.04, 22:09 chiara76 napisała: > ...i w ogóle się nie domyślał, że będzie "Blue Cafe"... > e tam, ja wolę Kasię klich ja też w życiu bym nie odgadnęła. Napiszę tylko jaki konkurs tacy uczestnicy...! Żenada, po prostu! Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: tia , a świstak siedzi... 24.01.04, 23:18 Blue Cafe wygralo? tak? oj, co wy od nich chcecie? sa lepsi niz Ich Troje hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Klich - Blue Cafe 24.01.04, 23:46 Sciagnelam sobie Kasie klich i rzeczywiscie niezla ta jej piosenka, ale ja i tak wole Blue Cafe :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mario_m1 Re: Klich - Blue Cafe 24.01.04, 23:55 Szkoda, że nie wygrała K.Klich, miała fajną piosenkę. Blue Cafe do niczego się nie nadaje, zajmie pewnie 1 miejsce od końca, i zniweczy to co wypracowało Ich Troje. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Klich - Blue Cafe 25.01.04, 10:22 Nie wydaje mi sie, zeby Klich miala szanse zajsc wyzej niz Blue Cafe. Nie wiem jaka piosenke trzeba zaspiewac na Eurowizji, ale cos nasi wogole nie maja pomyslow Odpowiedz Link Zgłoś
kasia721 Re: Klich - Blue Cafe 25.01.04, 14:20 mario_m1 napisał: > Szkoda, że nie wygrała K.Klich, miała fajną piosenkę. Blue Cafe do niczego się > nie nadaje, zajmie pewnie 1 miejsce od końca, i zniweczy to co wypracowało Ich > Troje. Też tak myślę!!! Artyści z Ich Troje tyle zrobili dla muzyki w naszym kraju i na świecie, żo po nich wszystko to już tylko czarna dziura. :-)))))))))))))! Plis opanuj się człowieku z takimi tekstami!!!! O gustach w sumie się nie dyskutuje ale wszystko ma swoje granice. Odpowiedz Link Zgłoś
mario_m1 Re: Klich - Blue Cafe 25.01.04, 17:16 kasia721 napisała: > Też tak myślę!!! Artyści z Ich Troje tyle zrobili dla muzyki w naszym kraju > i na świecie, żo po nich wszystko to już tylko czarna dziura. :- )))))))))))))! > Plis opanuj się człowieku z takimi tekstami!!!! O gustach w sumie się nie > dyskutuje ale wszystko ma swoje granice. Ja mam się opanować? To niech Ci się opanują, którzy sądzą że wyżej zajdzie Blue Cafe. To że Wiśniewski nie patrafi śpiewać to każy wie, nawet on, ale nikt nie podważy tego że to właśnie on sprzedaje najwięcej płyt mimo tego że mało kto chce puszczać jego kawałi, oraz to że odniósł sukces jakiego nie powstydziłby się żaden inny wykonawca. Nie myśl, że jestem jakimś fanem Ich Troje, ale każdy ma prawo do swojego zdania i nie podoba mi się w jaki sposób reagujesz na to co napisałem. Chociaż sądząc po Twoim loginie to jendak nie mam się czego dziwić. Powiedz mi jeszcze co zrobiła dla polskiej muzyki Tatiana, śpiewa jakieś głodne kawałki, w której występują dwie zwrotki i to prawie że niczym się nie różniące i smętny refren. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia721 Re: Klich - Blue Cafe 25.01.04, 17:58 mario_m1 napisał: Chociaż sądząc po Twoim loginie to jendak nie mam się czego dziwić. Możesz napisać dlaczego? > Powiedz mi jeszcze co zrobiła dla polskiej muzyki Tatiana, śpiewa jakieś > głodne kawałki, w której występują dwie zwrotki i to prawie że niczym się nie > różniące i smętny refren. > Pozdrawiam. Nie wiem co zrobiła dla polskiej muzyki Tatiana i guzik mnie to obchodzi, tylko mi nie pisz że Ich Troje zrobiło tyle, że nikt im nie dorówna, bo normalnie pęknę ze śmiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
mario_m1 Re: Klich - Blue Cafe 25.01.04, 18:34 Ponieważ sądziłem że masz 21 lat, ale się pomyliłem, sory. Tego to ja nie powiedziałem, że nikt im nie dorówna, wiele zespołów ich przebija, ale żaden z nich chyba nie jest tak kontrowersyjny jak ten, nawet zespoły metalowe, chociaż dziwne zachowanie jest raczej zapisane w ich naturze, i żadnen z nich nie zarabia takiej kasy. Jak wspomniałem w poprzedniej wypowiedzi to nie jestem ich fanem,ale wkurza mnie to że jeśli ktoś coś osiągnie w Polsce to jest atakowany przez wszystkich, i Ty się zachowujesz jak ta właśnie część Polaków. W poprzednim koncercie Eurowizji zajeli 7 miejsce, wcześniej udało się zająć lepsze miejsce tylko E.Górniak, później mogliśmy się przekonać o niezdarności polskiej piosenki, a wykonawcy byli przynajmniej niektórzy nawet nawet jeśli chodzi o powodzenie w Polsce. Ale skoro guzik Cię to obchodzi co zrobiła Tatiana to pewnie tyle samo Cię obchodzą Ich Troje, więc nie wiem po co to piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Klich - Blue Cafe 25.01.04, 20:00 Mam do Ciebie jedna sprawe: jestes tu nowy wiec nie probuj nawet obrazac naszych kolezanek, ok? Chcesz dyskutowac to dyskutuj, ale kumturalnie, bo tu zawsze tak bylo, a nie "sadzac po twoim nicku to..." to nie sa argumenty. Kiedyś zatrzymam czas i na skrzydłach jak ptak Będę leciec co sił tam, gdzie moje sny I warszawskie kolorowe dni Odpowiedz Link Zgłoś
mario_m1 Re: Klich - Blue Cafe 25.01.04, 22:19 Ok, skoro obraziłem więc przepraszam. Ale z tego co widzę "nowy" nie ma prawa głosu na tym forum. Czy "Plis opanuj się człowieku z takimi tekstami!!!!;,"... tylko mi nie pisz że Ich Troje zrobiło tyle, że nikt im nie dorówna, bo normalnie pęknę ze śmiechu!" to nie jest obraźliwe? Czy ja próbowałem kogoś atakować w tym poście - nie, więc nie wiem czemu Twoja koleżanka to robiła, myślisz że to są argumenty godne pochwały? Według Ciebie są, więc dziękuję za możliwość wypowiedzi się na tym formu, i życzę Wam wszystkim powodzenia i tak dalej szybkiego oceniania "nowych" jak w moim przypadku. Pozdrawiam. P.S. nie będę tu więcej zaglądał żeby mnie nie kusiło o udzielenie jakiejś wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Mario 25.01.04, 22:59 widze, ze sie za szybko obrazasz. Nie chodzi tu, ze nowi nie sa mile widziani, gdybys troche poczytal, zobaczylbys ze wszyscy sa tu witani z otwartymi ramionami. Niestety ja jestem uczulona na teksty typu "sadzac po twoim nicku" czy inne, po prostu mam zle doswiadczenia z innych forow...nie dziw sie wiec ze ostro zareagowalam na twoj pierwszy post tutaj i od razu z takim tekstem. Jesli nie masz ochoty sie tu wiecej udzielac to trudno...nie bede prosic...ale moze nie warto tak szybko sie unosic duma i znikac? Odpowiedz Link Zgłoś
june.miller Re: Mario 25.01.04, 23:31 Czy naprawdę uważasz, że Mario kogoś obraził? Wg mnie to po prostu zwykła polemika. To forum nie jest chyba po to, żebysmy wszyscy tylko zapewniali się, jacy jestesmy nieomylni i wspaniali, prawda? Chyba że się myle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Mario 26.01.04, 09:49 Moim zdaniem Mario nie chcial nikogo obrazic! Chodzilo mu o to, ze dzieki zespolowi Ich Troje mozemy wziac w tym roku udzial w Eurowizji. A nie tak jak po wystepach Kasi Kowalskiej czy Piaska zostalismy zdyskwalifikowani na iles konkurow. A wracajac do wymiany zdan, to chyba Kasia pierwsza zaczela sie czepiac, i wysmiala Maria. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Mario 26.01.04, 10:31 Ja nie wiem czy on obrazil czy nie, mi chodzi o styl wypowiedzi: moze sie czepiam, ale po pobycie na forum Polonia, kazdy argument, ktory troche zbacza z tematu i dobrego tonu mnie drazni. Moze rzeczywiscie Mario nie mial zlych zamiarow...ale ja to niestety tak odczytalam. kazdy ma inny prog wrazliwosci :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Mario 26.01.04, 10:36 kasienka80 napisała: > po pobycie na forum Polonia, kazdy argument, ktory troche zbacza z > tematu i dobrego tonu mnie drazni. A co sie dzieje na forum Polonia? > Moze rzeczywiscie Mario nie mial zlych zamiarow...ale ja to niestety tak > odczytalam. kazdy ma inny prog wrazliwosci :-)))) Mysle, ze nie mial. I mam nadzieje, ze sie nie obrazil i bedzie dalej tu pisal :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Mario 26.01.04, 10:39 Na forum Polonia wszelkie argumenty zaczynaja sie od: sadzac po twoim nicku, miejscu zamieszkania, plci, kolorze wlosow itd a potem sa bluzgi. Wiem, ze za gwaltownie zareagowalam i jesli on sie poczul urazony to przepraszam, ale to jest wlasnie jedna z moich wad: za szybko mowie...zanim dokladnie sprawe przemysle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
june.miller Re: Mario 26.01.04, 12:48 No cóż, zareagowałaś właśnie tak, jak bywalcy wspomnianego przez Ciebie forum :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: Kasienka ale po co ty sie katujesz polonia?! 26.01.04, 17:51 juz sie nie katuje...olalam. Wiesz, myslalam, ze skoro i ja sie zaliczam do Polonii, to moze znajde tam jakis fajnych ludzi, ale....pomylilam sie i to grubo. Tam mozna sie tylko stresow nabawic i poprawic slownik w obelgach Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 June 26.01.04, 17:50 sorry, ale teraz to ty mnie obrazasz...pojdz i poczytaj kto tam bywa a potem mnie do nich porownuj ok? dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś
june.miller Re: June 26.01.04, 20:55 Nie chciałam obrazić, jeżeli tak się poczułas- przepraszam. Po prostu zdziwiła mnie Twoja gwałtowna reakcja na niewinny w sumie post, to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
mario_m1 Re: Mario 26.01.04, 20:41 Jednak nie mogłem się powstrzymać. Chciałem podziękować za dobre słowo "june.miller" i "aariel", gdyby nie Wy nie zajrzałbym tu więcej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia721 Re: Mario 26.01.04, 21:10 aariel napisała: > > A wracajac do wymiany zdan, to chyba Kasia pierwsza zaczela sie czepiac, i > wysmiala Maria. Nikogo nie wyśmwałam ani też się nie czapiałam. Podyskutować nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Mario 26.01.04, 22:10 kasia721 napisała: > aariel napisała: > > > > A wracajac do wymiany zdan, to chyba Kasia pierwsza zaczela sie czepi > ac, i > > wysmiala Maria. > > Nikogo nie wyśmwałam ani też się nie czapiałam. Podyskutować nie można? Oczywiscie, ze mozna. Ale jesli mowisz, ze Ty sie nie czepialas ani nie wysmiewalas, to tym bardziej Mario tego nie robil. W ogole niepotrzebny dym sie z tego zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
june.miller Moje zdanie nt. Eurowizji i Ich3 itd. 25.01.04, 23:39 Po pierwsze nie możemy zapominac, czym jest festiwal Eurowizji- nie jest to absolutnie przdsięwziecie wysokich lotów, ciężko to nazwać nawet przedsięwzięciem artystycznym. Jest to po prostu festiwal komercyjnej tandety. Bezsensem jest więc wystawianie piosenek i wykonawców DOBRYCH (jak np. świetna i trudna piosenka J. Steczkowskiej w 95r.), bo to do prostych ludzi nie dotrze. Wg mnie dobrze (wg festiwalowych kategorii) się stało, że w zeszłym roku wygrał zespół Ich 3 (mimo że ich po prostu nie znosze)- bo byli charakterystyczni, dzięki promocji w kilku krajach już znani, co zapewniło im wyższe noty (nie od dziś wiemy, że najbardziej podobają się piosenki, które już słyszelismy ;-) cytując pewnego inzyniera), do tego piosenka była idealna na taką imprezę- łatwa wpadająca w ucho melodia, nietypowy zabieg- 3 języki, barwna osoba lidera, itd. Trzeba się zdecydować- albo wysyłamy dobre piosenki o wysokim poziomie artystycznym, albo zajmujemy względnie dobre miejsce. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: Eurowizja-polski final 26.01.04, 10:37 Na Eurowizje musi jechac jakas tandeta, najlepiej dlugonoga, seksowana dziewczynka ze slotkim glosikiem i zespolem umiesnionych tancerzy dookola spiewajaca po angielsku ja to ona ach i uch i wogole :o))) Niestety taki to festiwal. Ale nie mowcie ze nie cieszy was gdy Polska w glosowaniu dostaje wysokie noty:o) Co by nie mowic Eurowizja jest tez swietna okazja dla promocji naszego kraju w Europie. A co do Ich 3 to zgadzam sie z przedmowca ze osiagneli w naszym kraju na prawde wiele. Nie mowie tu o tym czy mi sie to podoba czy nie, ale tak jest, ilosc sprzedanych plyt, wywiadow,koncertow itd. mowi sama za siebie.. Gdybyscie mogli zobaczyc mojego malego sasiada co wyprawial gdy slyszal ich piosenke... Prawie jak nasze babki i matki slyszac Presleya :o) Tak juz jest ze wieksza czesc naszej populacji lubi rzeczy proste i niewyszukane. Ale dajmy zyc kazdemu, kazda osoba ma prawo wybrac to co lubi:o) i nie mozna jej za to krytykowac tylko dla tego ze nasze zdanie jest inne... Kurczak ktory lubi tez rzeczy nie za trudne, np.:teraz szaleje za No Doubt "it´s my life" i co!? Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: Eurowizja-polski final 26.01.04, 10:43 kurczak1976 napisała: > Kurczak ktory lubi tez rzeczy nie za trudne, np.:teraz szaleje za No > Doubt "it´s my life" i co!? A ja tez! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel PS 26.01.04, 10:44 aariel napisała: > kurczak1976 napisała: > > > > Kurczak ktory lubi tez rzeczy nie za trudne, np.:teraz szaleje za No > > Doubt "it´s my life" i co!? > > A ja tez! :))) > PS I teledysk jest tez swietny! Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Teledysk jest wiecej niz swietny:o) 26.01.04, 14:28 Ja wogole uwielbiam ta babke:o) Cover zrobiony w swietnym stylu. Znawcy twierdza ze wykonany lepiej od orginalu co nie zdarza sie znowu tak czesto! Ja nie mam zdania bo nie moge sobie przypomniec pierwotnej wersji:o) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel link ze zdjeciami 26.01.04, 10:58 www.vipnews.pl/!__octopus_front/article.php?category=4&article=536 Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 dobra, będziecie się śmiać, ale... 26.01.04, 11:03 ...się przyznam, że nawet wysłałam sms na jednego z artystów. Zgadnijcie na kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: dobra, będziecie się śmiać, ale... 26.01.04, 12:51 chiara76 napisała: > ...się przyznam, że nawet wysłałam sms na jednego z artystów. Zgadnijcie na > kogo? K. Klich? Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen Re: Eurowizja-polski final 26.01.04, 13:06 Ale mnie dyskusja ominęła... Szkoda że nie mam w domu stałego łącza. A mnie się najbardziej podobał ten nowy zespół Sistars (chyba tak się to pisze), ale wiedziałam, że nie wygra - w zeszłym roku najbardziej podobali mi się bracia Cugowscy, ale też szans nie mieli niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś