halina501 06.12.10, 16:07 Patrzę na zewnątrz.Widzę to co zewnętrzne. A gdyby tak spojrzeć w siebie?Zobaczyć wnętrze czyjeś?Poznać siebie i innych naprawdę. Nie do wykonania. ? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urszulka_ma Patrzysz... 06.12.10, 22:26 na zewnątrz widzisz swój obraz odbija się w lustrach tysiąca patrzących na Ciebie źrenic poprawiasz włosy kołnierzyk skrzywiony starasz się ulepszyć obraz w tamtych oczach i nie wiesz czasem się gubisz który jest właściwy ten, tylko Twój czy ten, w lustrach poprawiony Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Patrzysz... 07.12.10, 17:05 A ja ostatnio nie patrzę na swoje odbicia,kurczę ,za dużo mnie się schudło i nie wygląda to dobrze.Ale jem ,jem ,nie odchudzam się,mam nadzieje ,że wkrótce lustra będą dla mnie bardziej łaskawe:)) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Patrzysz... 07.12.10, 18:19 Moje lustro krzywe jest jakieś.Nie widzę tego co, albo jak się czuję:))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Patrzysz... 08.12.10, 22:45 No masz, a dziewczyny tylko o jednym albo o fałdkach, o ich nadmiarach, albo o brakach:) pisząc o odbiciu w źrenicach myślałam raczej o odbiciu wewnętrznego "siebie" w oczach innych czyli jak nas postrzegają, jak nas oceniają i dlaczego, ta właśnie ocena, jest dla nas tak ważna Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Patrzysz... 11.12.10, 14:35 Jak delikatnie-"fałdki";) Urszulko , nie uważasz,że to właśnie po fałdkach lub ich nadmiernym braku nas oceniają? Większość ludzi nie zapyta-"jak się czuje"tylko"jak wygląda"?(pytając np.o kobietę w ciąży albo o osobę schorowaną). Mimo pary pięknych oczu totalna ślepota. Ano;) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Urszulko.. 12.12.10, 12:51 ...bo ty jesteś tutaj razem z oldzikiem taka uduchowiona i poetycka:))A ja patrze i widzę ,a czasami widzę ,gdy patrzę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
nianiaa Re: Urszulko.. 12.12.10, 12:54 No tak sobie przeczytałam ,to co napisałam i tak jakoś zapachniało mi pewnym wąsatym eksprezydentem:))).Ale to nić :))Pozdrówka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Nianiu:) 12.12.10, 14:56 a wiesz, mimo Jego różnych wad i niedociągnięć… lubię tego wąsacza..:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Patrzysz... 12.12.10, 14:58 halina501 napisała: > Jak delikatnie-"fałdki";) > Urszulko , > nie uważasz,że to właśnie po fałdkach lub ich nadmiernym braku nas oceniają? ale zauważ, że nie potrafimy przyjąć ani krytycznych słów ani też pochwał.. jeżeli, ktoś mówi no fajnie dziś wyglądasz albo masz ładną nową bluzeczkę zaraz szukamy usprawiedliwień… e… to stara przecież już, i okazyjnie kupiona.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Patrzysz... 13.12.10, 21:44 Faktycznie ,coś w tym jest:) Cóż to są te kanony piękna? Pewnego czasu spotkałam kobietę,która w/g ogólnie przyjętych pojęć piękną nie była.Ubrana była skromnie. Po jakimś czasie ,po kilku godzinach wykładów stała się piękna.Była tak ciepła,serdeczna i szczera w tym,co mówiła,że nie mogłam oderwać od niej oczu:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Patrzysz... 14.12.10, 19:20 patrzenie a widzenie spoglądanie a spostrzeganie jest takie subiektywne, bardzo, takie, indywidualne czasem widzimy to, co inni nie widzą, a czasem sami coś przeoczamy, nie dostrzegamy... Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Patrzysz... 15.12.10, 14:14 To prawda.Na wszelki wypadek,żeby czegoś nie przeoczyć...co zrobić?Jak się zachować? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Patrzysz...? 21.12.10, 23:27 halina501 napisała: > Sercem:) serce pik pik pik...dobranoc... Odpowiedz Link Zgłoś