Dodaj do ulubionych

Od ściany do ściany

24.01.11, 13:59
jak pijany, tak się rządzi w Polsce. Jeszcze nie przebrzmiały echa pomysłu "Program +50" mającego na celu aktywizację zawodową seniorów (emerytów i rencistów) a już rząd wyskoczył z nowym pomysłem, którego sens polega na eliminowaniu tychże z życia zawodowego? Może wreszcie (takie mam marzenie) odpieprzyliby się od starych? Nie mają się czym wykazać? Niech zorganizują mecz piłkarski "rząd kontra... inwalidzi" i tym popisują się przed wyborcami, bo tylko to im jakoś wychodzi!
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: Od ściany do ściany 24.01.11, 21:02
      A ja w tym przypadku popieram rząd.
      Chodzi bowiem o to ,ze ci co nabywają praw emerytalnych
      niech przejdą na zasłużoną emeryturę ,a jeśli będą chcieli pracować , to niech
      sobie pracy szukają.
      Teraz jest tak że ten emeryt nie musiał się zwalniać ze swojego stanowiska , tylko następnego dnia po przejściu na emeryturę dalej zajmował to samo stanowisko.
      Oczywiście najczęściej chodzi o stanowiska eksponowane , lub dobrze płatne , a młodzi pracy nie mają i nie mają szans na te zajmowane przez emerytów miejsca pracy?
      Dlatego są zmuszeni szukać tej pracy za granica?
      • tadeusz_ski.51 Nie chodzi mi o słuszność 25.01.11, 09:36
        tego posunięcia, gdyż chyba wiesz, że ostro krytykowałem "Program +50", chodzi o brak koncepcji rządzenia, realizowanie skrajnych pomysłów na zasadzie "może to wypali"? Czy społeczeństwo ciągle ma być traktowane jak króliki doświadczalne?
        • darima_ka Re: Nie chodzi mi o słuszność 25.01.11, 19:06
          Bo nasi politycy to dyletanci ludzie z nadania partyjnego.
          Jak za komuny karierę robili "członkowie" PZPR , czy teraz nie jest tak samo?
      • drugitiktak Re: Od ściany do ściany 25.01.11, 14:37
        popieram Darimkę ,...emeryci mają emeryturę , a inni nie mają nic , a chcieliby pracować ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka