camina 11.05.04, 13:55 Jezu, ale książka! Może juz był kiedyś wątek na jej temat? Ja jestem pod wrażeniem. Jestem w połowie, a ryczłam już chyba z 10 razy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skay5 Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 13:58 już dawno...i podzielam zdanie! Teraz zytałam kwiat pustyni i tez se popłakałam Odpowiedz Link Zgłoś
leeshy Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 13:59 Jak dla mnie to antyreklama ;) Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 14:03 Cudowna ksiazka, polecam wszystkim. podoba sie zarowno dziewczynom jak i chlopakom:)) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 czytałam, nie podobała mi się.n/t 11.05.04, 14:11 camina napisała: > Jezu, ale książka! Może juz był kiedyś wątek na jej temat? Ja jestem pod > wrażeniem. Jestem w połowie, a ryczłam już chyba z 10 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
miu75 Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 14:13 czytalam, poryczalam sie ze dwa razy. ale po przeczytaniu szlag mnie trafil - historia, owszem, chwyta za serce. ale nic wiecej w tym nie ma! ani to dobra literatura, ani odkrywcze spojrzenie ... sorry, jak dla mnie to facet fantastycznie gra na emocjach i to mi sie nie podoba. po przeczytaniu w zasadzie poczulam sie przez niego zmanipulowana - nie moglam powstrzymac lez, mimo ze zdawalam sobie sprawe, ze to bylo swiadome i zamierzone przez autora. pozniej sprobowalam przeczytac jego opowiadania i miarka sie przebrala ! jak dla mnie to oszust, grajacy na emocjach - oszust dlatego, ze robi to swiadomie. przepraszam, jesli Ci zepsulam nastroj, ale takie mam zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 14:17 No trudno powiedzec, ze jest to arcydzielo literatury swiatowej, a nawet polskiej. Ja bym to nazwala czytadlem, ale to czytadlo mnie zachwycilo i wyzwolilo we mnie wiele emocji, jak trafnie to ujela miu75. Nic innego Wisniewskiego nie czytalam wiec trudno mi sie wypowiadac na temat calej jego tworczosci ale "Samotnosc..." mnie po prostu urzekla. Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 14:55 Mam przyjemność znać autora :) Książka bardzo fajna. Podobała mi się przeogromnie. Bardzo ciekawy styl pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 14:57 Facet zajmuje się chemią ludzkich uczuć (m.in. miłości) i dlatego taki styl jest w tej książce. Trudno oczekiwać od człowieka z wykształceniem stricte ścisłym, aby powalił na kolana romantyzmem. :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
miu75 Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 15:05 wybacz, akurat scislego umyslu tam nie wyczulam - raczej tkliwy sentymentalizm. taka wspolczesna mniszkowna ? a przeciwko prawdziwemu romantyzmowi nic nie mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 15:10 De gustibus non disputandum est. Nie to ładne co ładne, tylko to, co się komu podoba. Dla mnie facet jest genialny, głównie z tego powodu, że ta książka się świetnie wstrzeliła w moje aktualne zawirowania życiowe. Może to był właśnie sekret dlaczego tak bardzo mi się ta książka podobała. Inna sprawa, że wśród zalewu tandety miło jestp oczytać faceta, który o kobietach wyraża sie z autentycznym pietyzmem, ktory po prostu szanuje kobiety. To naprawdę w obecnej literaturze rzadkość. I choćby dlatego wart tą książkę przekartkować. Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 15:11 I nie wiem, jak Ty, ale ja mam wrażenie, że bardzo dobrze zna duszę kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
miu75 Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 15:46 a dlaczego koniec z grzecznym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 15:48 Bo w TVNie jest koniec z grzeczną telewizją :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
miu75 Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 15:50 hehehehehe, ale zrobmy to moze w nieco innym stylu :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 21:28 Podzielam. Mnie ta książka strasznie się podobała. Nie zastanawiałam się nad głębią artystyczną. Po prostu usiadłam i przeczytałam spory kawałek historii mojego życia. Przydarzyło mi się dokładnie to samo co Jemu i Jej, i ciekawym doświadczeniem było przeczytanie tego w takiej formie literackiej. Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Egon 11.05.04, 15:00 znasz Wisniewskiego? super, bardzo mnie ciekawi jakim on jest czlowiekiem. Ma fajna strone:) Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: Egon 11.05.04, 15:04 Wiśniewski jest prawdziwym facetem. W każdym calu z klasą - nienaganne maniery, świetnie wykształcony, mam wrażenie, że z pięć osób można obdarzyć tytułami naukowymi, które posiada. W książce jest sporo elementów autobiograficznych. Z tego co słyszałem to Wiśniewski będzie w czerwcu w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: Egon 11.05.04, 15:08 mnie zafascynowalo w nim wlasnie to, ze jest takim "czlowiekiem renesansu", ze tak to ujmę. Niby umysl strice scisly a jednak wielki humanista. Podziwiam go za to:) Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby a genetyka to bardzo ciekawa 11.05.04, 15:12 i pasjonujaca nauka, to jeszcze chcialam dodac:)) Odpowiedz Link Zgłoś
egon.olsen Re: a genetyka to bardzo ciekawa 11.05.04, 15:58 Bardzo :) Zgadzam się z Tobą :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.polonia Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 22:24 Mysle, ze autor wstrzelil sie po prostu w trend, dobry czas na wydanie takiej ksiazki. W dobie internetu, wiele osob moze i utozsamia sie z historia, poznali sie przez net, swiat zawirowal, ona ma meza, etc etc, moze dlatego ta ksiazka wydala mi sie banalna, nie wiem...W kazdym razie nie zachwycila mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 11.05.04, 22:45 Ja nie czytałam ze starego powodu- stanęłam okoniem, na pzrekór:-) Ale właśnie czyta ją... mój Luby. Ten, co nie czyta innych książek niż komputerowe! Chyba w końcu muszę przeczytać. Bo wyjdzie na to, że będę bardziej papieska od papieża- to on jest bardziej buntowniczy i przekorny zazwyczaj:-) Odpowiedz Link Zgłoś
camina Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 12.05.04, 08:25 Już jestem "po" tzn. wczoraj przeczytałam całą. Dawno nie przeczytałam tak wzruszajacej, wywołujacej tak silne emocje ksiażki, a przeczytałam ich setki, tysiące... Nie uważam jej za arcydzieło, ale na pewno trafi u mnie do kanonu tych, o których się długo, długo pamięta. A to jest chyba (dla mnie) najważniejsze. I nie zgodzę się ze zdaniem, że to typ romansidła albo że podoba się dlatego że wątek "jest na czasie". Chyba nikt do tej pory nie potrafił tak wspaniale połączyć opisu miłości z wiedzą, nauką - nawet nie wiem, jak to można nazwać. Np. opis składu spermy, przełożenie na chłopski rozum zasad genetyki itd. - coś wspaniałego. Nie podobały mi (czyt. były niepotrzebne) się tylko opisy onanizowania się JEJ i JEGO. Nie wiem, jak u was, ale u mnie ksiązka sprawiła, ze inaczej patrzę na mojego Lubego - bardziej krytycznie, z dystansem,a moze szukam w nim elementów Jakuba? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bradtfort Re: "samotność w sieci"- czytałyście? 12.05.04, 10:14 Nieczytałem ale teraz chyba jednak spróbuje. Odpowiedz Link Zgłoś