chiara76 11.05.04, 14:34 czym popijać prochy przeciwbólowe? kiedyś coś mi się obiło o uszy, że najlepiej tylko wodą mineralną ale może to dotyczyło antybiotyków? Bo ja popiłam kawą i nie wiem, czy to nie był zły pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beauty_baby Re: medyczne pytanie 11.05.04, 14:36 najlepiejwoda bo jest neutralna. kawa, herbata, mleko i soki moga z roznymi lekami wchodzic w rozne reakcjei np. oslabiac albo wzmacniac ich dzialanie. No ale ja to wiem a nie zawsze sie do tego stosuje, nawet zdarzy mi sie popic winem:) wiem, wiem, ze to okropne ale coz... Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: medyczne pytanie 11.05.04, 19:47 beauty_baby napisała: > najlepiejwoda bo jest neutralna. kawa, herbata, mleko i soki moga z roznymi > lekami wchodzic w rozne reakcjei np. oslabiac albo wzmacniac ich dzialanie. > No ale ja to wiem a nie zawsze sie do tego stosuje, nawet zdarzy mi sie popic > winem:) wiem, wiem, ze to okropne ale coz... Np. paracetamol popis kawa lub cola. Kofeina przyspieszy dzialanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: medyczne pytanie 11.05.04, 20:39 Kawa nie jest dobrym pomysłem, jeśli ktoś ma wrażliwy zołądek, a szczególnie dla wrzodowców. Szczególnie nie polecam popijania aspiryny itp. kawą. Wyżera żołądek:-( Odpowiedz Link Zgłoś
_waterfall_ Re: medyczne pytanie 11.05.04, 14:39 Chiara:) Nie jestem lekarzem i nie moge sie wypowiadac-tylko moge poowiedziec co wiem: mnie zawsze lekarze mowili,ze tabletki przecowbolowe powinno sie popijac przegotowana woda bo wtedy sie szybciiej riopzuszczaja i dzialaja. Co do popijania kawa to nie wiem-moze byc jakas interakcja ale serio nie wiem. Tylko co moge dodac, ze wiem,ze w niektorych lekach dodawana jest kofeina-jak np. do aspiryny BAYERA i chyba do tego Panadolu EXTRA. Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: medyczne pytanie 11.05.04, 14:42 ja kiedysczytalam taki artykul czeo zym nie poijac ale juz oczywiscie nie pamietam, wiem tylko, ze lekow na cisnienie nie wolno popijac sokiem grejpfrutowym i ze najbezpieczniejsza jest woda. mysle, ze na to pytanie najlepiej umialaby chyba odpowiedziec mocca:) Odpowiedz Link Zgłoś
wakarpl Re: medyczne pytanie 11.05.04, 18:43 Ja nigdy niczym nie popijalem, dopiero jak ktos mi powiedzial, ze szybciej sie to wszystko wchlania to zaczalem. Woda zapewne jest najlepsza, ale pewnie nawet kawa Ci nie zaszkodzi, leepij, ze popilas kawa, niz gdybys niczym nie popila i nie wziela w ogole:) Odpowiedz Link Zgłoś