skay5 12.05.04, 13:11 co robicie na obiadek? Ja pulpeciki w sosiku pomidorowym i do tego ziemniaczki z koperkiem...pycha:) Wiecie ja odwrotnie niż zwykle na wiosne mam apetyt jak wilk tylko bym jadła a 1kg. muszę zrzucić!:(((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kurczak1976 Re: jaki obiadek?-ciągle jestem głodna! 12.05.04, 13:13 Ja mam swietny sposob na zrzucenie 1kg:o) Waze sie rano po wykonaniu pierwszych czynnosci lazienkowych i wtedy zawsze wychodzi mi kilo mniej ;o) To takie zarty hihi:o) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: jaki obiadek?-ciągle jestem głodna! 12.05.04, 13:16 kurczak1976 napisała: > Ja mam swietny sposob na zrzucenie 1kg:o) Waze sie rano po wykonaniu pierwszych > > czynnosci lazienkowych i wtedy zawsze wychodzi mi kilo mniej ;o) > > To takie zarty hihi:o) Kurczak, ale ja kiedyś czytałam, że tak się właśnie powinno ważyć, więc dobrze robisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
cathe81 Re: jaki obiadek?-ciągle jestem głodna! 12.05.04, 13:41 tylko 1kg?:) to chyba nie jest takie trudne... gorzej zrzucic 10kg;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 malo troche :-(( 12.05.04, 13:47 Ja dzis zjadlam salate z sosem vinegret i tunczyka w sosie wlasnym...nieduzo teg wiec chyba jeszcze cos zjem, ale to pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
skay5 Re: malo troche :-(( 12.05.04, 13:51 dla mnie kg. gorzej zrzucic niz 5! bo wtedy zarzucam ostry reżim, a tak to podjadam-a potem wyrzuty sumienia, ja mam budowe taką ze mi w ogóle prawie nogi rece i tylk nie tyja, wszystko zaraz w twarz i brzuch:(((i te komentarze "ładnie wygladasz",buuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: malo troche :-(( 12.05.04, 13:52 raczej "dobrze wygladasz" to jest oznaka zawoalowanego "hmmm, przytylas i ja to widze" hihi Odpowiedz Link Zgłoś
vgf Re: jaki obiadek?-ciągle jestem głodna! 12.05.04, 13:56 Dziś robię filety drobiowe na grillu(mam taki elektryczny,domowy)do tego pieczone młode ziemniaki i sos jogurtowo-czosnkowy ze szczypiorkiem.V. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: jaki obiadek?-ciągle jestem głodna! 12.05.04, 13:58 vgf napisała: > Dziś robię filety drobiowe na grillu(mam taki elektryczny,domowy)do tego > pieczone młode ziemniaki i sos jogurtowo-czosnkowy ze szczypiorkiem.V. mogłabyś podać mi firmę? od jakiegoś czasu interesuję się takim właśnie grillem domowym. Czy go Polecasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: jaki obiadek?-ciągle jestem głodna! 12.05.04, 13:56 tez jestem glodna ale zaraz ide bo sie na lanczyk na plazy umowilam ze znajoma. Mam ochote a rybe w soli:) Odpowiedz Link Zgłoś
skay5 vgf 12.05.04, 13:59 własnie jaki to gril??????ile kosztował czy się sprawdza? Bo ja uwielbiam grila i gotowa jestem zakupic na cały rok taki elektryczny! Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: vgf 12.05.04, 14:02 pozwolcie, ze se wtrace ale ja mam bardzo fajny grill tefala i moge go polecic:) Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: vgf 12.05.04, 14:05 A jak taki grill wogole wyglada? Czy to jest podobne do normalnego grila? I jeszcze pytanie co do tego sosu. Czy moglabys napisac jak go robisz? Ja kiedys probowalam ale nigdy mi nie wychodzi taki jak bym chciala:o( Odpowiedz Link Zgłoś
vgf Re: vgf 12.05.04, 18:15 Kubek gęstego naturalnego jogurtu,kilka ząbków rozgnieconego czosnku,świeżo zmielony pieprz,sól np.ziołowa,pół pęczka szczypioru lub koperku.Można do tego dodać trochę gęstej,dobrej śmietany.Proponuję przygotować sos kilka godzin przed konsumpcją. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Tefal 12.05.04, 14:06 Nie zdazylam sie dopisac: Tefal jest jedna z najlepszych firm produkujacych tego typu sprzety, a przy tym nie kosztuje jeszcze wielkiej fortuny Odpowiedz Link Zgłoś
skay5 Re:beauty 12.05.04, 14:09 jak ja Ci tej rybki nad morzem zazdroszczę...aż w uszach usłyszałam szum morz i ten ciepły wiaterek smugający oplaone ciało....buuuuuuuuuu.kiedy ja będę tak mogła! Ale to taka zazdrość nie szkodliwa:)))-smaczenego:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re:beauty 12.05.04, 14:11 Dzieki, ja na plaze jak narazie moge przychodzic tylko na posilki bo opalanie jeszcze u mnie niewskazane:( Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: vgf 12.05.04, 14:10 ja się poważnie zastanawiam nad zakupem, teraz pytanie tylko, czy miałabym miejsce na trzymanie go, ale to już inna historia... Odpowiedz Link Zgłoś
skay5 Re: grill elektryczny 12.05.04, 14:14 ja już od dawna się przymierzam! frytki i miesa grilowane pycha Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby chiara i kurczak 12.05.04, 14:14 link do grili tefala: www.tefal.pl/tefal/All+Products/Cooking+appliances/Barbecues+and+grills/Barbecues+and+grills+-+family+page.htm Odpowiedz Link Zgłoś
skay5 Re: chiara i kurczak 12.05.04, 14:17 beauty a Ty jaki masz model?, kt. polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_baby Re: chiara i kurczak 12.05.04, 14:21 ten pierwszy, ekscelio. Jest naprawde bardzo fajny, nie wiem jednak ile koztowal bo go dostalam od rodzicow a oni chyba go kupili w mediamarkt ale nie jestem pewna:) Odpowiedz Link Zgłoś
asia_22 Re: jaki obiadek?-ciągle jestem głodna! 12.05.04, 14:28 A ja dziś jem pierożki ruskie :))))))UWIELBIAM JE :) Odpowiedz Link Zgłoś
aariel Re: jaki obiadek?-ciągle jestem głodna! 12.05.04, 14:47 A ja mam ochote dzisiaj na chlodnik. Chociaz zanim wroce do domu to pewnie po drodze cos innego zjem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka80 Re: jaki obiadek?-ciągle jestem głodna! 12.05.04, 14:56 Kurcze, chlodnik to jest to....ale czy juz mozna go robic? Odpowiedz Link Zgłoś
m-gosia Re: jaki obiadek?-ciągle jestem głodna! 12.05.04, 18:39 A ja dziś tylko zapiekanego brokulka zjadałam, ale dzięki za przypomnienie o rybie - chyba sobie jutro rybę po grecku zrobię:) Odpowiedz Link Zgłoś
labeg Re: jaki obiadek?-ciągle jestem głodna! 12.05.04, 18:42 ja juz jadlam ale za jakas godzine poltorej musze obiadokolacje przygotowac dla mezczyzny - dzis beda: botwinka, szparagi chyba z sosem holenderskim, ziemniaki z wody (niestety stare bo mlode ciagle drogie) i mielone. Troche egzotycznie ale znajac wieeelki zoladek R. wiem ze to zje. Pozdr.:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
skay5 Re: chłodnik!!!! 13.05.04, 09:04 ja najlepiej lubię taki zwykły, tzw. "zsiadłe mleko" do tego ziemiaczki z koperkiem. Ale znam tez przepis na "botwinowy": -botwinkę(jeśli mało liści to i trochę buraczków) zalewamy wrzątkiem i odstawiamy -kroimy w kosteczkę zielone ogórki-układamy na dnie misy - na to koperek -zalewamy tym wywarem botwinowym zimnym ----odstawiamy do nabrania smaku- doprawiamy-na sam koniec zalewamy zimnym kefirem, tudzież maślanką, mlekiem, lekka śmietanką---wg. gustu całość podajemy z ziemiaczkami i koperkiem jasna rzecz:) smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś