Dodaj do ulubionych

termoaktywnie

01.02.12, 19:05
witajcie :)

... zanabyłam drogą kupna na ostatnim UCkim motobazarze, który zaliczyliśmy (z przyzwyczajenia i tradycji ... oraz z Tradycją i jej rodzicielami) przy okazji ostatniej zimówki, dla latorośli (na otarcie łez, że zamiast na BBZcie szaleć to wkuwała do sesji) bieliznę termoaktywną , a dokładnie ... ooo takie cóś:
centrumsportu.eu/product-pol-949-Bielizna-Termoaktywna-Brubeck-Damska-Limited-Edition.html
... jako, że nie udało nam się z Tagą przegadać tematu termoaktywności pod kątem co dobre i można polecić, a za co nie warto przepłacać, podczas spotkania (mało czasu jakoś było :D), to pomyślałam, że może wrzucę sprawę na forum (dzięki czemu poznam więcej zdań).
... no wiec moje drogie - jeździcie w termoaktywnych? warto kupować? czym kierowałyście się przy wyborze tej, a nie innej marki, czy wybór był słuszny i co polecacie? pozdr.
Obserwuj wątek
    • wiolaszpilazapominalska Re: termoaktywnie 01.02.12, 20:46
      Jeżdżę w termoaktywnej w chłodniejsze dni.I polecam ją nie tylko na motocykl.Co do firm to się nie znam,bo swoją też kupiłam na Bajzlu,ale dobrze jest kupic taką z jonami srebra.
    • draka00 Re: termoaktywnie 01.02.12, 20:48
      upraszam się o uwzględnienie w wypowiedziach także odzieży "chłodzącj", na upały
      • phantome Re: termoaktywnie 05.02.12, 18:51
        Podobno modele z tkaniny Coolmax mają działanie chłodzące. Nie pamiętam dokładnie kto takie robi, chyba Iguana ma takie modele. Ja używam bielizny Hi-Tec'a. Zbiera niezłe recenzje, nie kosztuje majątku, więc mogę polecić. s-nikiel-mojegory.pl/sprzet/opisy/hi-tec-bielizna/hitectbielizna.index.html
    • ishka Re: termoaktywnie 01.02.12, 20:53
      Ja mam brubeki (ale jaki to konkretnie model to nie pamiętam). Kierowałam się tym, że tylko oni mieli rozmiar na mnie, który opina lekko a nie zwisa smętnie albo się nie da wcisnąć :D
      od zakupu zawsze je zakładałam. Z otwartymi przewiewnikami (jeżdżę w sztucznym, nie w skórze) było całkiem znośnie. W przypadku "chłodniejszych" tras zakładałam dodatkowe warstwy ale brubeki zawsze do ciała - żeby odprowadzały pot.
      Swoją drogą to damska rozmiarówka wszelkich ciuchów na moto jest masakryczna. Czasem XL to mogłabym na jedną nogę założyć i tyle. Za to męskie S to niemalże spadochrony ;)
    • teodozja_600n Re: termoaktywnie 01.02.12, 21:00
      A ja jeszcze nigdy takiej bielizny nie miałam, więc jestem bardzo ciekawa opinii. Kiedyś tylko kupiłam w Lidlu skarpetki motocyklowe i były na prawdę niezłe. Dużo lepszy komfort niż w zwykłych skarpetkach, wytrzymywałam w nich latem cały dzień w pracy, w motocyklowych butach i nie było mi gorąco, a i zapachów nie było.
      Szkoda, że jedna nie wróciła z prania.
      • porzeczka00 Re: termoaktywnie 02.02.12, 11:13
        Jeżdżę od 2 lat w bieliźnie termo, mam tylko Brubeck w kilku wydaniach. Cooler sprawdzony w ekstremalnych temperaturach ( Korsyka i Chorwacja) poradził sobie chociaż spodziewałam się tego efektu chłodzącego a jakoś go nie doświadczyłam :). Napewno fajne są spodnie, jeżdżę z reguły w skórze więc nie przykleja mi się do nóg i może troszeczkę chłodzi natomiast bluza to już średnio, wolałam jeżdzić w zwykłym Brubeck z krótkim rękawem w białym kolorze bo niestety cooler był tylko w czarnym więc jak na chwilkę w słońcu zdjełam kurtkę to czarny pięknie zbierał całe słoneczko i wcale cool nie było :).
        Zakupiłam też piękny zestaw ocieplający w kolorze jagodowym, ( zresztą pamiętam że kupowałam go z Kasią i Mariolą a mierząc je wspólnie śpiewałyśmy " jesteśmy jagódki...."). Tego kompleciku używam dużo częściej, sprawdza się na moto, rower czy w górach na desce, faktycznie jest cieplej i jak dla mnie wart swojej ceny.
        Zwykły zestawik z bakteriostatycznym dodatkiem srebra czy czegoś tam też jest ok, jeżdże w nim na moto jak jest ciepło i powiem wam że jak się troszkę rozpłyniemy to szybko odprowadza wilgoć,aaaa i po całym dniu nie pachniemy jak skunksy :).
        Natomiast mam też kominiarkę tej firmy i jakoś nie polecam, jak dla mnie za grube szwy a efekt chłodzący jakoś do mnie do dociera :).
        • zaciszanka30 Re: termoaktywnie 02.02.12, 11:45
          .... właśnie chciałam napisać "Jagódki do odpowiedzi" ;) :D Tak, z Porzeczką i Mariolą możemy robić za jagódki - wyposażyłyśmy się w 3 identyczne kompleciki ;) odstawiając przy tym mały show na zapleczu sklepiku :D

Co do samej użyteczności jagódkowego Brubecka, to jestem zadowolona. Wykorzystuję go też na nartach, ale już przeszło mi przez myśl, żeby kupić jeszcze jeden trochę cieplejszy komplecik.
          Oprócz tego mam komplet z firmy K2 Himal Sport ( zakupiony w Larssonie ) i w tym jeżdżę w cieplejsze dni. Choć to nie cooler, to wolę w nim i mieć komfort nieklejenia się do spodni czy kurtki :) a na bardzo ciepłe dni - 2 koszulki z krótkim rękawem z Brubecka.
        • avocado67 Re: termoaktywnie 02.02.12, 11:49
          Ja mam dramatycznie starą bieliznę termoaktywną Bergsona i ostatnio zakładam ją nawet na spacer z psem ;) Ale przy normalnych warunkach służy mi i na snowboardzie, i na nartach, i na koniu również, choć ciężko wciągnąć opięte bryczesy na kalesony ;D. W chłodniejsze dni zakładam również na motocykl, chociaż nie lubię marznąć na motocyklu (np. jadąc w nocy do Augustowa ;)) I tak sobie myślę, że chyba wykorzystam najbliższą okazję, żeby sprawić sobie nowy komplecik. Jak widzę, Brubeck cieszy się powodzeniem?
          Z odzieżą chłodzącą nie mam żadnych doświadczeń. Najlepiej chłodzi mnie woda w Bałtyku :)
          • termit16 Re: termoaktywnie 02.02.12, 22:18
            Ja mam dwa zestawy Brubecka: jagódkowy termo (na zimno) i czarny wool (na bardzo zimno). Jedyne zastrzeżenia, jakie do nich mam, to że gryzą. Niestety obydwa mają domieszkę wełny (termo mniej, wool więcej), a ze mnie jest już taki delikacik :-)
            • termit16 Re: termoaktywnie 02.02.12, 22:20
              A mam jeszcze bluzkę z krótkim rękawem brubecka na fitness i jest super ( nie gryzie).
              • taga4 Re: termoaktywnie 02.02.12, 23:07
                no właśnie Goha jakoś nie przegadałyśmy... ale dzięki temu dowiedziałam się że jest bielizna chłodząca.... jaaaaacięęęęęę.... muszę coś takiego nabyć.
                W termo gatkach jeżdżę jak się robi chłodniej (nawet nie wiem jakiej firmy, kupione kiedyś w Austrii na narty). Za to częściej korzystam z bluzek termoaktywnych, generalnie jak jest już średnia pogoda, bo fajnie się w nich człowiek nie poci. Firmy tez nie wiem. Czarne ciuchy mam, ale jak tak poczytałam i za radą Porzeczki nabędę pewnie na lato cuś chłodzącego i białego :-)

generalnie polecam na chłodniejsze dni, cieplo w tylek i się człowiek tak nie poci :-)
          • dreadpl Re: termoaktywnie 07.02.12, 07:44
            A ja mam zwykla termiczna z Decathlonu, kosztuje 1/2 ceny i dziala tak samo zajebiscie jak ta co mam z Dainese.

Nie widze roznicy. PS ta z Decathlonu ma taka zalete ze po praniu jest taka sama jak przed.
    • luk-kasia Re: termoaktywnie 08.02.12, 23:26
      Osobiście mam komplet Greno,
      ale jakość nie najlepsza.
      Ostatnio znalazlam na gruponie:
      www.groupon.pl/deals/cala-polska/sportowe-zakupy/3212041?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_39&a=1661
      Czy ktoś już testował taką bieliznę?
    • huggi Re: termoaktywnie 09.02.12, 09:54
      ja właśnie taką mam, zdawalam w niej w zeszłym roku w listopadzie egzamin w wietrze, chłodzie i deszczu, sprawdziła się i nie chcę żadnej innej polecam :)
      • huggi Re: termoaktywnie 09.02.12, 09:55
        ... i jeszcze dodam, że super odprowadza wilgoć na zewnątrz jest cieplutko i suchutko i wygodnie.
      • luk-kasia Re: termoaktywnie 09.02.12, 11:40
        huggi napisała:

> ja właśnie taką mam, zdawalam w niej w zeszłym roku w listopadzie egzamin w wi
        > etrze, chłodzie i deszczu, sprawdziła się i nie chcę żadnej innej polecam :)

nie wiem, czy to jest odpowiedź do głównego wątku i pytania Gohy ooo takie cóś:
        centrumsportu.eu/product-pol-949-Bielizna-Termoaktywna-Brubeck-Damska-Limited-Edition.html

czy do mojego pytania o takie coś:
        www.groupon.pl/deals/cala-polska/sportowe-zakupy/3212041?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_39&a=1661
        ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka