Dodaj do ulubionych

Niedzisiejsza...

22.07.12, 15:36
Witam.
W tym konsumpcyjnym świecie szukam kogoś, dla kogo ważny jest człowiek, przyjazń, miłość...
Nie tylko seks i to najlepiej na pierwszej randce. A coś takiego jak porozumienie dusz? Nie umiem i nie chcę oddzielić bliskości fizycznej od uczuć...
Mam 40 lat ,Wielkopolska
Obserwuj wątek
    • zwrotny48 Re: Niedzisiejsza... 22.07.12, 16:49
      Wydaje mi się, że ludzie za długo żyją, a z wiekiem stają się naiwni. Myślą, że Świat zmienia się na lepsze, a ludzie pragną Miłości i Pokoju. Politycy tylko podczas kampani wyborczej martwią się o nas, a pracodawcy liczą swoje straty z powodu Święta Narodowego. To wszystko zabija w nas uczucia w codziennym życiu. Sumienie zaspokajamy górnolotnymi słowami typu "Śpieszmy się kochać ludzi..." i czym prędzej nadrabiamy dystans w wyścigu szczurów. W takim rytmie życia wskazane jest zaliczyć jakieś "ciacho" - tak dla lepszego samopoczucia i zaspokojenia potrzeb - bo głębsze uczucia to już tylko w literaturze. Dzisiaj nawet samotni nazywają się Singlami i szczycą się swoją niezależnością od drugiej połówki. Trzeba dostosować się do reszty i nie narzekać. Życie jest piękne :):)
    • aroden "nakanunie" tysiacleci... :) 22.07.12, 16:53
      vivienne007 napisał(a):
      > Witam.
      > W tym konsumpcyjnym świecie szukam kogoś, dla kogo ważny jest człowiek, przyjazń, miłość...

- no niestety w kapitalizmie i gospodarce rynkowej zyjemy.
      przynajmniej pod tym wzgledem za socjalizmu bylo troche lepiej :)

> A coś takiego jak porozumienie dusz?

- pamietam te studenckie nocne dyskusje przy vinie.
      do niczego nie prowadzily, ale urocze to bylo :)

Nie umiem i nie chcę oddzielić bliskości fizycznej od uczuć...

- ja to stosowalem przemiennosc: raz seks, raz uczucia - aby sie w tym nie utopic :)))

• vivienne007 Re: Niedzisiejsza... 22.07.12, 18:43
      No właśnie - trzeba się dostosować. Ale co jeśli to nie wystarczy? Spotkania w wiadomym celu - z tym nie ma problemu, ale gdy chce się czegoś więcej?
      • zwrotny48 Re: Niedzisiejsza... 22.07.12, 19:09
        vivienne007 napisał(a):

> No właśnie - trzeba się dostosować. Ale co jeśli to nie wystarczy? Spotkania w
        > wiadomym celu - z tym nie ma problemu, ale gdy chce się czegoś więcej?

Jeżeli nie potrafisz dostosować się do otaczającej rzeczywistości, to jesteś skazana na wieczną udrękę, kołatania serca i kolejne zawody. Oczywiście mogę powiedzieć, że życie przed Tobą i na pewno spotkasz tego wymarzonego, że warto czekać, na miłośc nigdy nie jest za póżno etc. Wybierz sobie odpowiedni zestaw odpowiedzi - wg mnie ten drugi jest lepszy :)
        • kass_1 Re: Niedzisiejsza... 12.08.12, 14:20
          zwrotny48 napisał:
          > Jeżeli nie potrafisz dostosować się do otaczającej rzeczywistości, to jesteś skazana na wieczną udrękę, kołatania serca i kolejne zawody.

Smutne to...
      • iwona334 ba... 22.07.12, 19:35
        vivienne007 napisał(a):

> No właśnie - trzeba się dostosować. Ale co jeśli to nie wystarczy? Spotkania w
        > wiadomym celu - z tym nie ma problemu, ale gdy chce się czegoś więcej?

Ciotka w wieku lat 50 wydala sie (po raz pierwszy) za maz , dzieci nie majac.
        Ten Pan mial juz dorosle dzieci (wdowiec).
        Na dzieci bylo juz rzecz jasna za pozno, ale malzenstwo bylo niezwykle udane
        i wspominala go potem do konca zycia z czuloscia...
    • vivienne007 Re: Niedzisiejsza... 22.07.12, 20:15
      Wiesz, ja za mąż się już nie wybieram. Chodzi mi o to że tak trudno dziś spotkać kogoś , kto nie traktuje drugiej osoby wyłącznie konsumpcyjnie.
      • viviene Re: Niedzisiejsza... 22.07.12, 20:23
        vivienne007 napisał(a):

> Wiesz, ja za mąż się już nie wybieram. Chodzi mi o to że tak trudno dziś spotka
        > ć kogoś , kto nie traktuje drugiej osoby wyłącznie konsumpcyjnie.

aaa..to jak trafiony w lotto, niestety:):)
        • k1012 Re: co za czasy 22.07.12, 22:55
          hmm-niestety doskonale Cię rozumiem.
          Co się porobiło gdzie się człowiek nie obejrzy to zdrada ,zakłamanie
          i oszukiwanie bliznich :(

• nom73 Re: Niedzisiejsza... 22.07.12, 23:50
        vivienne007 napisał(a):

> Wiesz, ja za mąż się już nie wybieram. Chodzi mi o to że tak trudno dziś spotka
        > ć kogoś , kto nie traktuje drugiej osoby wyłącznie konsumpcyjnie.

Łatwo nie jest, ale nie jest to niemożliwe. A jak znaleźć taką osobę? Tego nikt Ci nie powie, bo na to nie ma gotowej recepty. :-)
    • lled Re: Niedzisiejsza... 24.07.12, 21:55
      jedyna osoba z twojego opisu ktora by tak robila (kochala, porozumienie dusz, bez seksu) to ksiadz. ba, ale nie wszyscy ksieza. wiekszosc lubi mlodych chlopcow, wiec tam tez masz jakas rywalizacje z nimi.
    • vivienne007 Re: Niedzisiejsza... 25.07.12, 10:39
      Nie zrozumiałaś o co pytam. Nie chodzi mi o związek bez seksu - on jest cudowny i wręcz konieczny. Ale seks plus cała reszta. Ehh.. Kto powiedział, że będzie łatwo...
      • leziox Re: Niedzisiejsza... 26.07.12, 21:53
        A reasumujac,seks z ta cala otoczka czyli wzruszenia,westchnienia i poczucie pewnej bliskosci jest o wiele lepszy niz ten mechanicznie powtarzany z kimkolwiek,gdziekolwiek i kiedykolwiek.
        Ale to juz zupelnie inna historia.
        • maly.jasio niczego sobie :))) 27.07.12, 16:28
          leziox napisał:

> A reasumujac,seks z ta cala otoczka czyli wzruszenia,westchnienia i poczucie pe
          > wnej bliskosci jest o wiele lepszy niz ten mechanicznie powtarzany z kimkolwiek
          > ,gdziekolwiek i kiedykolwiek.

Niczego nigdy nie powtarzalem.
          Kazda byla inna.
          Specjalisci muvia, ze Panienki upodabniaja sie do siebie dopiero w drugiej setce,
          ale gdzie mi tam do tego poziomu...

eehh...
    • atypicall Re: Niedzisiejsza... 11.08.12, 00:09
      Napisałem do Ciebie na "gazetowego" @, niestety nie działa... Jeśli chcesz porozmawiać odpisz na mój profil.
      Pozdrawiam.
      • vivienne007 odp 11.08.12, 15:53
        Witaj. Wiadomości na Twój profil nie udaje mi się wysłać. Jeśli chcesz napisz vivienne070@wp.pl
        Pozdrawiam
        • lled Re: odp 13.08.12, 19:16
          widocznie nie przyszlo wam sie poznac :) ani w jedna ani w druga strone emaile nie przechodza :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka