Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia z Anglii;))

08.07.04, 18:54
Ach, coz za piekna pogoda;))
A serio to na razie jest w porzadku. Maja mnostwo koni, fajnego kota i w
ogole. A moj pokoj jest super. To mi wystarczy;) No i internet.
...tylko dlaczego tak szybko gadaja?... ;-///
Obserwuj wątek
    • kokolores Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 08.07.04, 19:38
      A co ty tam robisz???
      Tak z ciekawosci pytam!!
      :))))
      • ronja Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 08.07.04, 20:37
        Jejuuuu, ale ci tych koni zazdroszczę!!!!
    • ryza_malpa1 Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 08.07.04, 22:50
      E, a co im w końcu kupiłas w prezencie?
      • lodbrok Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 08.07.04, 23:04
        Najazd na tą Anglię; jak ziemia obiecana się jawi ostatnio:-)
        • dociek Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 09.07.04, 06:57
          lodbrok napisał:

> Najazd na tą Anglię; jak ziemia obiecana się jawi ostatnio:-)

Przecież to wikingowie wskazali wielokrotnie ten kierunek inwazji... ;-)
        • slotna Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 10.07.04, 13:40
          O przepraszam, Ja zdecydowalam sie na TE Anglie juz dawno, po prostu dlatego,
          ze moj niemiecki jest delikatnie mowiac kiepski, a zadnego innego jezyka nie
          znam. Zreszta to wlasnie angielski chcialam podszlifowac.
          Ziemia obiecana??? Teraz to tak dla mnie wyglada;)) obawy mialam straszne.
          Jestem tu jako au-pair, zdaje sie, ze trafilam na swietna rodzine;) Niestety
          bardzo czesto host-families traktuja operki jak sprzataczki. Tylko ze
          sprzataczki zarabiaja kase, a my mamy tylko kieszonkowe. Niemniej u mnie na
          razie jest bardzo, bardzo ok, a trafilam tu wlasnie dzieki koniom (to do
          Ronji;)) Prawdziwe pieniadze zarobie pomagajac w stajni. Wczoraj jezdzilam na
          welsh mountain pony i bylo ekstra, moze sie nie zabije;) okazalo sie, ze tu
          jest normalna szkolka, a te 2 konie do skokow i 1 pony to ich prywatne. Ale
          jezdzic moge na wiekszosci;) I wlasnie zaraz tam chyba pojde;))
          • ronja Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 12.07.04, 21:21
            Słotna, jak możesz mi taką chrapkę robić!!! Welsch pony! Toż to świetne konie,
            jeździłam ostatnio na ogierku pony, niby małe jak pies (między 130 a 140), ale
            jak zapierd...! Wyprzedzał duże konie w kłusie i w galopie, chody boczne,
            piruety, nawet lewada i podskok w lewadzie (jak się taka figura nazywa, bo
            zapomniałam....?:)
            Czujesz jak Ci zazdroszczę? Wypełzam z monitora i patrzę się spode łba:))))
            • slotna Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 13.07.04, 20:14
              Hehe, co Ty, ten kucyk to byl tylko na wyprobowanie (mnie oczywiscie;)). To, co
              mnie najbardziej ucieszylo w ich propozycji i co okazalo sie prawda;)) to dwie
              klacze holsztynskie 'for showjumping competitions'. Taki jeden Sam na nich
              jezdzi i ponoc wygrywa, i ja tez moge. Uwielbiam skakac. Hurra;))) A jeszcze
              holsztynskie... ech;)) No i w ogole wsrod tych pietnastu koni sie troche
              fajnych znajdzie;))
              A poza tym jest super. Dzisiaj mialam z godzine z Benem (osmiolatek), i troche
              prasowania (normalny czlowiek by to zrobil w pietnascie minut, nie powiem ile
              mnie to zajelo...). Wczoraj sprzatalam przez trzy godziny, ale sama chcialam,
              mialam tylko odkurzyc i cos tam. No ale jak juz sprzatnelam, to teraz przez
              tydzien bede miala to wszystko z glowy. A od konca lipca bede sobie dorabiac w
              stajni (ktos tam odchodzi). A w ogole to jutro mam urodziny.
              Dawno nie bylam taka zadowolona z zycia;))) Wszystko mi sie tu podoba.
              Zwlaszcza wekendy u Zuzki i Anki w Londynie, w mieszkaniu pelnym przystojnych
              Wegrów;))
              Kogo to obchodzi... no ale coz, musze sie wygadac w ojczyzstym jezyku, dobrze,
              ze na razie nie mam zali do wylewania;) Pozdrawiam!!!
              • ryza_malpa1 Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 13.07.04, 21:03
                Konie końmi ale ci Węgrzy.....Ech!
                • slotna Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 14.07.04, 11:33
                  :))))))))))))))))))))))))))))
                  • zo_h Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 14.07.04, 12:21
                    No widzisz ... cieszę się, że wszystko ułożyło się dobrze i jesteś zadowolona
                    z tego wyjazdu. Przynajmniej w Twoim przypadku ryzyko opłaciło się, bo niestety
                    moje znajome wracają do Polski (co zresztą przewidywałem).
                    Hehehehe a tak przy okazji ... konie nie interesują mnie ... Węgrzy tym
                    bardziej, więc małe pytanie: Znalazłby się coś ciekawego dla mnie? :>
                    Pozdrawiam i życzę równie udanego pobytu przez resztę czasu jaki przewidujesz
                    tam pozostać :).
                    • slotna Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 14.07.04, 17:14
                      Jestem wiecej niz zadowolna, jest naprawde ekstra;)) Wczoraj Claire sie uparla,
                      ze mi zostawi na kartce, co mam dzisiaj robic, tak juz cos wyczuwalam - no i
                      jasne;) Na kartce 'Happy Birthday' itp, i ze 'no housework!!!' i moge isc do
                      stajni czy gdzie tam chce, dostalam buty jodpuhr, takie do jazdy, plecak na
                      jedno ramie (hihi;)) i 20 funtow w kartce z zyczeniami i podpisami calej
                      familii (niektore wybitnie koslawe;)).
                      A jak przyjechala przywiozla torcik kawowy;)
                      No, teraz mam godziny pracy i widzicie - siedze sobie w necie, a zaraz chyba
                      pojde obejrzec 'Dwie wieze' na dvd... suuuuper...
                      No i najwazniejsze, ze nie mam wiekszych problemow z jezykiem;)
                  • ryza_malpa1 Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 14.07.04, 14:40
                    To napewno smagli bruneci z niebieskimi oczami ( cały czas mówie o Węgrach :-)
                    • slotna Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 14.07.04, 17:10
                      Rozni sa;)) I bruneci i blondyni, ale niebieskie oczy ma wiekszosc;) Jeden
                      strasznie inteligentny sie Angolii podoba, dwaj sa beznadziejni, dwaj
                      przystojni bardzo, a dwaj coz - w normie;)) W piatek albo sobote (zalezy od
                      baby-sittingow) jade do nich, i robimy impreze z okazji moich urodzin wiec moze
                      byc fajnie;))
              • rena_gd Życzenia z Polski:)) 14.07.04, 12:07
                slotna napisała:

> A w ogole to jutro mam urodziny.

STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM....lalallalaa;)
                • zo_h Re: Życzenia z Polski:)) 14.07.04, 12:29
                  Ja również składam serdeczne życzenia urodzinowe :). Bywaj zdrowa :).
                • dociek Re: Życzenia z Polski:)) 14.07.04, 19:48
                  Wszystkiego najlepszego, by Twe plany Słotna ciałem "gwiazdorskim" się stały...
                  Już widzę remake "Pana Wołodyjowskiego" z nową Baśką galopującą na holsztynie

>> Dawno nie bylam taka zadowolona z zycia;))) Wszystko mi sie tu podoba.
                  Zwlaszcza wekendy u Zuzki i Anki w Londynie, w mieszkaniu pelnym przystojnych
                  Wegrów;))
                  Kogo to obchodzi... no ale coz, musze sie wygadac w ojczyzstym jezyku

Jestem pełen podziwu! Masz opanowany język z grupy ugro-fińskiej?!!! :-p
    • jetbang Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 12.07.04, 19:34
      to wtracę pozdrowienia od Mike79 siedzącego gdzieś w środku Anglii - jakaś wieś
      hehehe
      nie narzeka i chyba z tego co mówił jest mu tam całkiem dobrze.

pozdrowienia dla forumowiczów nadeszyły na moje konto dnia 12 lipca 2004 13:51
      • mike79 Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 16.07.04, 17:14
        tak zgadza sie :)) niestety u mnie dostep do netu to raz na tydzein i tyle :
        (( wiec moge pzdr i mowie od razu ppaaa
        • jetbang Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 16.07.04, 19:49
          nie ściemniaj tylko kup jakiegoś laptoka i będzie po problemie !!!!

bo kurde zaczyna mi się nudzić
          • mike79 Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 21.07.04, 14:03
            jetbang napisał:

> nie ściemniaj tylko kup jakiegoś laptoka i będzie po problemie !!!!
            >
            > bo kurde zaczyna mi się nudzić

:))))))))))
            • dociek Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 21.07.04, 15:59
              I ja Ciebie też!

Nasz Lublin subiektywny niedorobiony!
    • slotna Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 23.07.04, 11:06
      Bylismy wczoraj w Chessington World of Adventure, czyli takim wielkim
      lunaparku, dzisiaj to w kazdym miesniu czuje. Oczywiscie moim obowiazkiem jako
      operki bylo testowanie kazdej kolejki gorskiej i kazdego diabelskiego mlyna, im
      bardziej do gory nogami, tym lepiej;)) Ale przyznam z duma ze nie wrzeszczalam,
      najwyzej zamykalam oczy w co gorszych momentach. Na jednym takim wielkim statku
      co jezdzil z gory na dol bylismy trzy razy, w tym dwa na samym brzegu (cala
      noc mi sie to snilo).
      Do mojej host-mather dolaczyla jej siostra z.... czworka dzieci. Dwie 3.5
      letnie bliznaczki i dwaj chlopcy tak 5-7 lat na oko. Cala siodemka byla
      niesamowicie grzeczna. Albo ja mam takie szczescie, albo te unijne dzieci wcale
      nie sa takie terrible, jak to wszyscy opisuja. Ani nie plakaly, ani sie nie
      tlukly, anie nie marudzily... nawet te dwa maluszki caly dzien dreptaly
      grzecznie, chociaz nawet mnie juz nogi zaczely wysiadac.
      Wciaz jeszcze wszystko jest ok i nie wykorzystuja mnie jak to podobno u Drzyzgi
      bylo przedstawione (cala rodzina rzucila do smsow zeby mnie o tym informowac;-/)
      pozdrawiam!!!
      • selma2003 Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 05.08.04, 22:47
        Ojej, ale Ci zazdroszczę takich wakacji! Kiedyś byłam w Chessington, zabawa
        super. Z przyjemnościa przeczytam dalsze twoje relacje:)
        No i co z Węgrami??
        • slotna Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 09.08.04, 15:06
          Hehe.... z Wegrami? smiesznie;))) wlasnie chwile temu wrocilam z Londynu...
          Moja host familia wyjechala w zeszly poniedzialek do Kornwalii, wiec
          zaopiekowalam sie domem (znaczy kotem i jeleniami) razem z przyjaciolka,
          najpierw wrocil host father, wiec sobie pojechalysmy. W piatek rano. W sobote
          najpierw bylysmy na takiej rockowej dyskotece, takiej bardziej jak koncert, a
          pozniej wrocilysmy do domu na pozegnalna impreze - Arpi, najfajniejszy Wegier
          wyjezdza dwudziestego trzeciego... Upil sie, biedaczek, i stwierdzil nagle, ze
          musi znalezc moja przyjaciolke, bo musi jej powiedziec, ze ja kocha. Potem
          stwierdzil, ze jej wszystko powiedzialam i zaczal sie ze mna ekhm... boksowac,
          i jakos wszyscy mi kibicowali, wiec sie obrazil;))) Itp, itd...
          Caly weekend mialam rozrywkowy;) I coraz lepiej ten wegierski rozumiem,
          aczkolwiek musze przyznac, ze oni zdecydowanie lepiej rozumieja polski;-//
          Zwlaszcza ci ze Slowacji.

pozdrawiam!!

PS UPALY!!! Jest POTWORNIE!!! Moze dlatego robilismy te imprezy, zeby sobie
          spokojnie siedziec na balkonie, nie denerwujac sie bezsennoscia. Spac w
          Londynie sie w ogole nie da, mam nadzieje, ze tu bedzie lepiej. Pustynia
          cholerna.
          • mike79 Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 10.08.04, 13:15
            wiesz to na polnocnym zachodzie UK leje od 4 dni, chetnie bym ci podeslal
            troszke tych chmur i deszczu, tylko wolisz 1st class mail czy 2nd ;) ??
            • slotna Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 10.08.04, 14:32
              Zebys wiedzial, ze chce! Nawet jak pada, to jakos tak w srodku nocy, ze sie
              nawet nie zauwazy i od rana znowu susza.
      • iigi Re: Pozdrowienia z Anglii;)) 06.08.04, 21:28
        masz niezłe szczęście

fajnie jest pożyć wśród innej kultury
        ja byłam pare lat temu tylko 4 tygodnie i żałuję że tak krótko
        i jak będą bilety za 2 stówki to chciałabym się wybrać chociaż na tydzien,
        tylko na urlop musze poczekac do 2006 :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka