Dodaj do ulubionych

zima czy wiosna?

14.01.15, 19:57

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ng/di/ofky/XwERTbckKnrVrZDD1X.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ng/di/ofky/Fx94Yc8ToMxRHwFaKX.jpg
Obserwuj wątek
    • halina501 Re: zima czy wiosna? 20.01.15, 17:25
      Jeżeli mogę ,wybieram wiosnę:)
      • urszulka_ma Re: zima czy wiosna? 01.02.15, 13:18

ja również zdecydowanie wolę ciepłe pory roku:)
        • urszulka_ma pierwsza podróż 2015:) 16.02.15, 08:56

lubię ciepłe pory roku i ciepłe klimaty...
          Czuję się zdecydowanie już na siłach, dobrze
          dlatego walizka prawie spakowana
          i jutro lecę wygrzewać w słoneczku swoje stare kości
          • halina501 Re: pierwsza podróż 2015:) 18.02.15, 12:27
            Wygrzej tam trochę i moich.Szczęśliwej podróży i pobytu:)Czekamy na słoneczne zdjęcia .
            • urszulka_ma Re: pierwsza podróż 2015:) 13.03.15, 21:55

Podróż była bardzo udana i ciekawa,
              zobaczyłam wiele niesamowitych miejsc...:)

• halina501 Re: pierwsza podróż 2015:) 14.03.15, 15:43
                Piękna jest nasza Ziemia.Dzięki niektórym programom w telewizji także można zwiedzić najpiękniejsze zakątk,i no ale wiadomo,że to nie to ,co "na żywo".Cieszę się wraz z Tobą Urszulko:)
                • urszulka_ma Re: pierwsza podróż 2015:) 15.03.15, 15:27

emitowane programy tv rzeczywiście do naszych domów sprowadzają zakątki, o których nawet nie mieliśmy zielonego pojęcia ale oglądanie czy dotykanie "na żywo", niesie czasem tyle emocji i ekscytujących wrażeń, że nie można porównać tych sposobów poznawania...

Konwojowana przez policję i wojsko podróż ciemną nocą...
                  Niekończące się kontrole graniczne
                  Po pustynnym piachu ...nieoczekiwany widok pięknych zielonych oliwnych i migdałowych sadów pokrytych białym śniegiem
                  Jerozolima i Betlejem to miejsca, które warto zobaczyć.
                  Niesamowite jest dotykanie śladów, które zostawił tam czas i ludzie ważni dla wielu religii
    • urszulka_ma zima czy wiosna? 08.04.15, 14:58

święta wielkanocne minęły pod znakiem zimy
      deszcz ze śniegiem padał z niewiadomej przyczyny!

ale już zapowiadają, że idzie radosna, nasza wyczekiwana wiosna:)

• halina501 Re: zima czy wiosna? 15.04.15, 09:25
        Ojej,taka ochrona.Nie bałaś się Urszulko?Tylko Ci zazdrościć tych widoków,zapachów,tej egzotyki.Najważniejsze,że odpoczęłaś i nabrałaś energii w cieple i słońcu :)
        • urszulka_ma Re: zima czy wiosna? 19.04.15, 10:17

czas tak szybko pędzi, że już prawie zapomniałam,
          gdzie jeszcze niedawno przebywałam:)
          • halina501 Re: zima czy wiosna? 14.05.15, 15:53
            Leci,leci,jak nie wiem co.Czas się nie zestarzeje,może sobie lecieć.
            Miałby jednak wzgląd na tych,którym nieodwracalnie odciska się na zdrowiu,urodzie,sprawności...co nie?;)
            • urszulka_ma Re: zima czy wiosna? 15.05.15, 10:55

nie daje nikomu żadnych ulg, ten pędzący czas
              ale się nie dajemy i z czasem do przodu idziemy!:)
              • halina501 Re: zima czy wiosna? 18.05.15, 18:32
                Łeb w łeb:)Z prędkością światła.
                Aż mi się w głowie zakręciło z tej prędkości;))
                • urszulka_ma Re: zima czy wiosna? 18.05.15, 23:04

ja dziś też zakręcona, miałam dziś autostradę w mieszkaniu:)
                  wchodzili, wychodzili,..
                  "ruch jak diabli":)
                  dlaczego tak się mówi? nie wiem:)
                  • halina501 Re: zima czy wiosna? 20.05.15, 15:08
                    To dobrze,że "jak diabli" a nie jak co innego:)
                    • urszulka_ma Re: zima czy wiosna? 21.05.15, 09:54

:)

wczoraj znowu miałam nadzieję na spokojniejszy dzień i co? i...klapa:)
                      • urszulka_ma wywołany wilk z lasu? 21.05.15, 10:00
                        jednak teraz nie posiedzę z tą kawą...ech..!
                        • halina501 Re: wywołany wilk z lasu? 21.05.15, 14:58
                          Wilk czyli ja?
                          Może bardziej niedźwiedź po zimowym śnie:)
                          • urszulka_ma jaki wilk?:) 22.05.15, 00:02
                            halina501 napisała:

> Wilk czyli ja?

Nie:) źle mnie zrozumiałaś, wspominałam wyżej, że nie miałam spokoju do pisania i myślałam, że dziś nadrobię zaległe wpisy, ledwie to napisałam, zadzwonił domofon i skończyła się cisza...
                            a wywołany "wilk" czyli "ruch" w moim domu powrócił ze zdwojoną siłą.
                            Dopiero niedawno usiadłam spokojnie bo pojechali sobie moi niespodziewani goście:)

> Może bardziej niedźwiedź po zimowym śnie:)

Dobrze niedźwiadku, że się obudziłaś, oby tak dalej:)
                            • halina501 Re: jaki wilk?:) 22.05.15, 15:52
                              Stary niedźwiedź mocno śpi ,ale z wiosną-to ho,ho;)
                              • urszulka_ma Re: jaki wilk?:) 24.05.15, 11:30
                                no, to, ho, ho...misiaczku:)
                                • halina501 Re: jaki wilk?:) 24.05.15, 18:07
                                  Misiaczkowi aktywność spada gdzieś w godzinach południowych:)
                                  • urszulka_ma Re: jaki wilk?:) 25.05.15, 09:50

za moment wpadnie do mnie mój mały misiaczek,
                                    już się zapowiedział telefonicznie:)
                                    więc czekają mnie dziś w południe - pełne obroty:)
                                    • halina501 Re: jaki wilk?:) 25.05.15, 16:09
                                      Taki mały bąk ma tyle energii,że trudno za nim nadążyć.
                                      Zbieraj siły na południe.
                                      • urszulka_ma Re: jaki wilk?:) 27.05.15, 17:04
                                        wczoraj była myszka i wyssała wszystkie moje siły
                                        bardzo przyjemnie:)
                                        dziś czuję się zmęczona ale zadowolona:)
                                        • halina501 Re: myszka mała:) 28.05.15, 12:33
                                          babci "popalić"dała
                                          i babci zmęczenie zmieniła w zadowolenie:)
                                          • urszulka_ma Re: myszka mała:) 28.05.15, 18:48

no...fitness darmowy:)
                                            bigi i podnoszenie ciężarów...myszka waży już prawie 11 kilogramów:)
                                            • halina501 Re: myszka mała:) 31.05.15, 11:29
                                              No to pięknie.
                                              Kolana wytrzymują kucanie i klękanie?;)
                                              • urszulka_ma Re: myszka mała:) 01.06.15, 23:44

trochę siada kręgosłup od schylania i dźwigania:)
                                                • halina501 Re: myszka mała:) 02.06.15, 20:27
                                                  Śmieję się,bo znam ten stan:)
                                                  • urszulka_ma Re: myszka mała:) 03.06.15, 18:27

stan darmowy bez żadnych ograniczeń:)
                                                  • halina501 Re: myszka mała:) 10.06.15, 15:45
                                                    Ograniczenia jedynie wytrzymałościowe:)
                                                  • urszulka_ma Re: myszka mała:) 12.06.15, 09:05

trochę odpoczęłam, chociaż hałasu wszędzie dużo..
                                                    ostatnio drażni mnie jakby bardziej... gwar i hałas
                                                    dzieci nie potrafią rozmawiać, krzyczą...
                                                    byłam zaskoczona, mówi się, że tak źle w Polsce
                                                    a w dosyć drogim hotelu (mnie się wydawało)
                                                    pełno było młodych małżeństw z dzieciakami
                                                  • halina501 Re: myszka mała:) 13.06.15, 23:21
                                                    I w rezultacie nikt nie wypoczął.Ani rodzice,ani dzieci ani goście.
                                                    A w grocie było zamknąć;)
                                                  • urszulka_ma Re: myszka mała:) 14.06.15, 09:32

w grocie,.. to ja się zamknęłam, na leżaku w sen ...odpłynęłam:)
                                                  • halina501 Re: myszka mała:) 14.06.15, 20:12
                                                    Domyślam się,że to grota solna.

Jakoś nie miałam okazji zobaczyć jak to wygląda.Są co prawda "sztuczne"groty ale one chyba nie oddają naturalnego klimatu.
                                                  • urszulka_ma Re: myszka mała:) 16.06.15, 09:20
                                                    halina501 napisała:

> Domyślam się,że to grota solna.
                                                    >
                                                    > Jakoś nie miałam okazji zobaczyć jak to wygląda.Są co prawda "sztuczne"groty al
                                                    > e one chyba nie oddają naturalnego klimatu.

ja poleżałam właśnie w takiej sztucznej...
                                                    jasne, że naturalnego klimatu, takiego jak w Wieliczce to oczywiście nie oddają
                                                    ale spełniają podobną rolę, wdychane powietrze jest bardzo zdrowe
                                                    poczułam się w niej tak błogo i spokojnie...aż sobie porządnie chrapnęłam :)
                                                  • halina501 Re: myszka mała:) 17.06.15, 23:03
                                                    Jest taka grota tuż,tuż.
                                                    Trzeba się wybrać:)
                                                  • urszulka_ma Re: myszka mała:) 29.06.15, 10:37
                                                    wybierz się polecam :)
                                                  • halina501 Re: myszka mała:) 29.06.15, 20:35
                                                    Siedzi człek w domu i nie korzysta z dobrodziejstw z jakich mógłby korzystać.
                                                    Potrzebny mi jest solidny kop.
                                                  • urszulka_ma solidny... 30.06.15, 23:20
                                                    koooooooooop!:)
                                                  • halina501 Re: solidny... 01.07.15, 10:30
                                                    No już,już.Idę:)
                                                  • urszulka_ma Re: solidny... 03.07.15, 10:03

poskutkowało?:)
                                                  • halina501 Re: solidny... 06.07.15, 13:18
                                                    Jasne.Brykam jak tygrys;)
                                                  • urszulka_ma Re: solidny... 19.07.15, 08:07

i co słychać tygrysku?:)
                                                  • halina501 Re: solidny... 19.07.15, 10:16
                                                    A nic,nudzi mi się:)
                                                  • urszulka_ma Re: solidny... 21.07.15, 22:42

a nowe zdjęcia gdzie są... hmm?:)
                                                  • halina501 Re: solidny... 23.07.15, 14:30
                                                    A we wątku zdjęciowym :))
                                                  • urszulka_ma Re: solidny... 23.07.15, 22:37
                                                    halina501 napisała:

> A we wątku zdjęciowym :))

ok, zwracam honory :)
                                                    pisałam na początku tutaj, a dopiero później zobaczyłam, że dołożyłaś zdjęcia :)
                                                  • halina501 Re: solidny... 27.07.15, 15:31
                                                    Zaraz dołożę kolejne:)
                                                  • urszulka_ma Re: solidny... 29.07.15, 08:21

oglądam, oglądam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka