16.12.15, 10:58
:D
foch.pl/foch/1,132906,19308565,wiekszosc-facetow-woli-szare-myszki-zamiast-silnych-kobiet.html#BoxLSLink
i komentarze najlepsze :)
Obserwuj wątek
    • daniel_wolny Re: było? 16.12.15, 11:04
      Było. Pierdyliard razy. I tym razem też wywoła wielką burzę zapewne :)
      • witamina_b12 Re: było? 16.12.15, 11:17
        eeee tam ;)
        ja tam jestem zajebista w swej zajebistosci i niektórzy to widzą ;)
        niektórzy nie widzą ale nie uważam żeby był to czyjś problem (mój czy ich)
        a jestem sama bo się nie zakochuje.
        • daniel_wolny Re: było? 16.12.15, 11:31
          Zakochanie nie jest konieczne do bycia z kimś. 100% nierozpadłych małżeństw Ci to powie :)
          • witamina_b12 Re: było? 16.12.15, 11:35
            być może.... ale mi jest potrzebne :)
            • daniel_wolny Re: było? 16.12.15, 11:44
              No to zajebiście :)
    • czarny.onyks Re: było? 16.12.15, 11:40
      taaa...
      coś mi to przypomina;)

,,Większość facetów woli po przyjściu z pracy sięgnąć po piwo i pilota od telewizora, zdrzemnąć się na kanapie, ewentualnie wyskoczyć z kumplami do baru. Po co się wysilać, po co próbować błysnąć inteligencją, skoro to wymaga wysiłku? Nie czarujmy się - faceci są wygodni i leniwi. Lubią mieć wszystko podane pod nos. i ...,,Co zatem taki facet robi? Skoro doskonale zdaje sobie sprawę, że nie dorasta do poziomu nowoczesnej kobiety? ''...
    • czarny.onyks Re: było? 16.12.15, 11:51
      zresztą...świat ma tylu dziwaków..

a różnorodność w oczekiwaniach, w podejściu do życia daje szansę na przedłużenie gatunku;)
      inaczej szare myszki byłyby same....,,mądrzy'' mężczyźni upijali by się z kumplami a potem samotnie mijały by im noce...
      bo singielki jak nie znajdą partnera na życie to sobie poradzą;)
      • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 11:54
        czarny.onyks napisała:

> bo singielki jak nie znajdą partnera na życie to sobie poradzą;)
        >

a panowie to zginą marnie? prędzej facet solo sobie poradzi niż pani.
        • kama265 Re: było? 16.12.15, 12:07
          nie wydaje mi się :D
          szare myszki to?
          i po co coś linkujesz a tego nie skomentujesz? znowu przeczytałeś tylko tytuł? ;)
          • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 12:22
            a przeczytałem, ale co tu komentować? nic nowego, czyli artykuł denny i z zadęciem jak każdy na fochu :) tylko hejtować :P
            bo chyba nie chodziło o to, żebym wypowiedział się, jakie lubię ja?

nie wydaje ci się, to ci to uzmysłowię: facet ma większą emeryturkę i więcej siły, a kobieta czym się może wykazać, gdy nie jest wdową z odziedziczoną po mężu emeryturką? umiejętnością gotowania? każdą umiejętność można nabyć.
            • witamina_b12 Re: było? 16.12.15, 12:24
              mówisz, ze będziesz miał większą emeryturkę niz ja czy Kate? pokaż składki ;))
            • kama265 Re: było? 16.12.15, 12:24
              o widzisz, założę się, że jednak ja będę miała większą emeryturę niż Ty :D powiem więcej, będę miała większą niż wielu panów :D
              a o tym, że ma więcej siły nie chce mi się gadać, bo na pewno znasz statystyki, kto dłużej żyje.
              • witamina_b12 Re: było? 16.12.15, 12:29
                jedyne zagrożenie, ze wprowadzą emeryturę obywatelska, to wszyscy będą mieli po równo ;)
                • kama265 Re: było? 16.12.15, 12:34
                  o matko no mówiłam NIE PODPOWIADAJCIE IM!
                • czarny.onyks Re: było? 16.12.15, 12:45
                  czyś Ty oszalała na bOga.....

za moja cięzką pracę......never!!!!!!!
                  • kama265 Re: było? 16.12.15, 12:58
                    się przykujemy do czegoś w proteście :D
                    • czarny.onyks Re: było? 16.12.15, 13:07
                      e tam.,..będe stała i marzła.....

porwanie dla okupu i zmiany ustawy zrobię....

...porwanie najważniejszego kota ....:>
                      • kama265 Re: było? 16.12.15, 13:09
                        kota już nie ma (przypominam) ....
                        • czarny.onyks Re: było? 16.12.15, 13:12
                          cholera ciagle zapominam!!!

osz.......może dlatego zwariował???????????????????????

a może.....taki prezent pod choinkę....kotecek??
                    • witamina_b12 Re: było? 16.12.15, 13:09
                      jak przystało na te co są:

"butne, hiperaktywne, aroganckie i ekspansywne"

:> :D :> :D
              • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 12:30
                ale może nie mówmy o jednostkowych przypadkach, nie chcę się porównywać z wyżynami społecznymi mającymi na tym forum nadreprezentację. ja mówię o średniej statystycznej.
                a kto dłużej żyje, to nieistotne, a nawet istotne z tego punktu, że facet się potem mniej męczy niedołężny :P onyksowi chodziło o poradzenie sobie solo. to ja mówię, że większość kobiet bez emerytur po mężu to sobie by gorzej radziło.
                • witamina_b12 Re: było? 16.12.15, 12:33
                  > onyksowi chodziło o poradzenie sobie solo. to ja
                  > mówię, że większość kobiet bez emerytur po mężu to sobie by gorzej radziło.

ale Ty mówisz o wdowach, które prowadziły dom i wychowywały dzieci, a nie o singielkach, które całe dorosłe życie przepracowały aktywnie.
                  czujesz różnice?
                  • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 12:40
                    ok, jeśli wyłączyć wdówki, to stawiam tezę, że takich samotnych panów jest mniej (bo sobie kogoś przygadali) niż rozwódek muszących samotnie ciągnąć ten wózek. i kto tu sobie lepiej poradził? :P
                    a starych starych kawalerów to nie znam (a tych co znam, to mają jakieś konkubinki :P) a stare stare panny hmmmm.... to chyba tylko za szeptuchę może robić :D
                    • witamina_b12 Re: było? 16.12.15, 13:01
                      mówię Ci Tadeuszu, że przygruchanie przez rozwódkę (taka w miarę ogarnięta) byłe kogo to jest dosyć prosta rzecz i można to ogarnąć w dwa tygodnie... ale IMHO nie o to w życiu chodzi, by se garba na plecy brać ze strachu przed samotnością.

>a starych starych kawalerów
                      no na forum kilku jest... przez delikatność nie wymienię nikogo poza Tobą ;)
                      • kama265 Re: było? 16.12.15, 13:04
                        tak jest :D
                      • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 13:05
                        ja stary stary?
                        po pierwsze tylko stary a po drugie to jakoś sobie radzę :)
                        • kama265 Re: było? 16.12.15, 13:10
                          i good for you :D
                          myślę, ze powinieneś jakieś kursy na forum zrobić. pomóc kolegom jakoś. a nie, taki samolub jesteś :)
                          • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 13:20
                            a co ja se będę konkurencję stwarzał :P
                            z resztą.. to chłopaki nie chcą jakby, inni się ze wsi nie ruszają, a maroni to sobie pewnie lepiej radzi niż ja :)
                            • kama265 Re: było? 16.12.15, 13:20
                              no tak. przytomny argument :D
                      • czarny.onyks Re: było? 16.12.15, 13:14
                        prawda jest taka, ze przygruchanie byle kogo...czy samotnego, czy żonatego, czy rozwodnika nie jest trudne....

trudne jest znalezienie kogoś, z kim chciałoby sie spedzić kolejne lata...
                        • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 13:35
                          wybierała przebierała aż ostała się miękka pała :D
                          • czarny.onyks Re: było? 16.12.15, 13:40
                            na Twoim miejscu martwiłabym się o siebie....

bo czymże wtedy będziesz....:>;)
                        • jovian Re: było? 16.12.15, 18:56
                          No zaraz, a jak Sil wspomni choćby że kobiety maja łatwiej to zaraz dostaje po głowie ze gupi i ma fszy na pempku. Może by się Szanowne Panie w końcu zdecydowały. :>
                          Tylko proszę mi tu nie marudzić o sensowności potencjalnych kandydatów, bo rzecz jest w podstawach, a to jest następny poziom. ;)
                          • witamina_b12 Re: było? 16.12.15, 20:15
                            jestem przekonana, że Sil w ciągu 2 tygodni przy minimum wysiłku byłby w stanie przygruchać sobie kandydatkę, która zupełnie by nie odpowiadała jego wymaganiom :P
                • kama265 Re: było? 16.12.15, 12:41
                  nie no skąd, nie rozmawiajmy o jednostkowych przypadkach, ani broń boże o nas. Rozmawiajmy szeroko, o tych onych, o wszystkich, zwłaszcza o tych, o których sytuacji nie mamy pojęcia . To zazwyczaj czyni dyskusję ciekawą i wartą zachodu :D
                  • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 12:46
                    tak jak onyks postawiła tezę ogólną... że kobieta sobie poradzi sama lepiej. ja się do tego odniosłem.
                    a co będzie później? to sobie możemy gdybać.
                    gadając o nas: ja nie narzekam, ty też się na razie nie załamujesz. chodzi co o zeznanie majątkowe czy deklaracje ile kto razy to robi i komu lepiej?
                • czarny.onyks Re: było? 16.12.15, 12:42
                  skąd Ty czerpiesz takie info, że kobiety bez emerytury męża nieboraczka sobie gorzej radzą?

przecież mamy XXI wiek...zarabiamy na siebie, jesteśmy bardziej samodzielne, zorganizowane...
                  to Wy stajecie się ta słabsza płcią....i grozi Wam zagłada...

no chyba, ze PIS stojąc u władzy, każe każdej kobiecie wybrać słabszego mężczyznę i opiekować się nim...:>
                  • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 12:47
                    każde wyliczenia pokazują, że statystyczna kobieta będzie miała mniejszą emeryturę.
                    abstrahujemy od was.. butnych, hiperaktywnych, aroganckich i ekspansywnych :D
                    taaa... trzeba czymś tę pustkę zagłuszać... ;)
                    • kama265 Re: było? 16.12.15, 12:52
                      jaką pustkę, chyba Ty :D
                      ja mam syna, psy, kota, narzeczonego, remont, pracę, nawet dwie :D
                      nie ma miejsca na pustkę :D
                      • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 12:53
                        ty masz a inni nie mają.
                        mowa była o tych przebojowych bez męża ;)
                        • czarny.onyks Re: było? 16.12.15, 13:10
                          ciekawe, o kim mowa...https://emoty.blox.pl/resource/zhm.gif
                          • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 13:54
                            ty też z tych przebojowych?
                            a pasje jakie poza pracą? ;)
                            • kama265 Re: było? 16.12.15, 14:06
                              dbanie o ukochanego, a cóż innego :D
                    • kama265 Re: było? 16.12.15, 12:53
                      będzie miała mniejszą bo dłużej żyje. boszesz, mam pecha do ignorantów ekonomicznych ostatnio
                      • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 12:55
                        i pytanie zasadnicze: a pasję masz? :D
                        • kama265 Re: było? 16.12.15, 12:57
                          oczywiście :D praca jest mą pasją :D howgh!
                      • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 12:57
                        dlaczego będzie miała mniejszą, to nie jest teraz kwestia rozważań.
                        będzie miała mniejszą to fakt, a co za tym idzie gorsze życie :P
                        • kama265 Re: było? 16.12.15, 12:59
                          nie każdy jest taki łakomy na kasę Tadek :D :D
                          • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 13:04
                            no nie każdy, co nie zmienia faktu, że mniej to gorzej niż więcej :P
                            • kama265 Re: było? 16.12.15, 13:12
                              kwestią osobniczą jest to :D
                              znajdziesz na pewno kogoś, kto ma mniej a ma lepiej (wg niego) niż ktoś kto ma więcej ale nie ma tego czegoś, co czyni subiektywnie, że ten kto ma mniej się czuje lepiej :D
                            • czarny.onyks Re: było? 16.12.15, 13:13
                              zależy, jak się wydaje.....

można mieć dużo, a zarazem mało....
            • kama265 Re: było? 16.12.15, 12:27
              poza tym, chodzi o tzw umiejętności społeczne. Kobiety w większości mają bardziej rozbudowaną siatkę znajomych / przyjaciół, nawet lepiej utrzymują kontakty z rodziną. Potrafią rozmawiać o swoich uczuciach / obawach / samotności, co pozwala zmniejszyć napięcie emocjonalne, mężczyznom w większości raczej trudno jest prowadzić takie rozmowy i zresztą nie mają z kim. I dlatego kobiety mają łatwiej przetrwać w samotności
              • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 12:32
                ja mam inne obserwacje ze swojej wsi. jak widzę panów w plenerze, to trzymają się w większych grupkach, a kobiety gniją w domu. co najwyżej w parach uprawiają nordic walking.
                • kama265 Re: było? 16.12.15, 12:36
                  noooo. to że nie widzisz ich (kobiet) pod sklepem na piwie, nie znaczy, że gniją w domach :D co za stereotypowe postrzeganie świata...
                • witamina_b12 Re: było? 16.12.15, 12:36
                  >ak widzę panów w plenerze, to trzymają s
                  > ię w większych grupkach

https://i.ytimg.com/vi/LYH5lv94lio/hqdefault.jpg
                  :D :D
                  tak, tak trzymają dopóki, który z alkoholizmu się nie przekręci ;)
                  • daniel_wolny Re: było? 16.12.15, 12:41
                    Do sportowych i innych już się baby powkręcały, klasycznych salonów męskich w ogóle nie wolno bo seksizm - to gdzie chłopy mają się gromadzić?
                    • witamina_b12 Re: było? 16.12.15, 13:11
                      > Do sportowych i innych już się baby powkręcały, klasycznych salonów męskich w o
                      > góle nie wolno bo seksizm - to gdzie chłopy mają się gromadzić?

hmmmm może niech zaproszą do siebie??? aaaa zapomniałam, że nie mają mieszkania ;)
                      • kama265 Re: było? 16.12.15, 13:21
                        :D :D :D
                      • daniel_wolny Re: było? 16.12.15, 13:22
                        A jak mają to będzie, że pedały...
                  • tdf-888 Re: było? 16.12.15, 12:41
                    no bo kama pisała, że kobiety lepiej więzi społeczne utrzymują i inne takie tam... :P
              • daniel_wolny Re: było? 16.12.15, 12:38
                To tak nie działa - zapraszam do obejrzenia opowieści o 2 mózgach :)
                • kama265 Re: było? 16.12.15, 12:48
                  daj spokój, oglądałam już, ale dla mnie to nie jest jakaś prawda objawiona
                  • daniel_wolny Re: było? 16.12.15, 12:49
                    Pewnie że nie. Po prostu pewien facet - w sposób jak podkreślałem: przerysowany - pokazał męski świat. Ot, tak to bardziej wygląda niż Twoje wyobrażenie, że nie mamy biedni z kim o problemach gadać.
                    • kama265 Re: było? 16.12.15, 12:56
                      macie macie. Ale my kobiety też mamy
                      albo inaczej, są tacy, którzy nie mają i takie, które nie mają. są tacy, którzy nie potrzebują i takie które nie lubią :D lepiej
                      ?
                      • daniel_wolny Re: było? 16.12.15, 13:02
                        Czyli w skrócie - odwrotnie niż początkowa teza. Z tymże ta początkowa nadal jest słuszna. W sumie po kobiecemu.
                        • kama265 Re: było? 16.12.15, 13:03
                          nie no. psychologicznie i statystycznie jest tak napisałam. Ale statystycznie jak id ę z psem to mamy po trzy nogi
                          • daniel_wolny Re: było? 16.12.15, 13:21
                            No no, jak się wciąga nogi psie razem z ludzkimi to potem taka statystyka wychodzi :)
        • witamina_b12 Re: było? 16.12.15, 12:18
          statystycznie większość samotnych panów się rozpija albo rozbija albo co ;)
    • szarlotka_ja Re: było? 16.12.15, 20:25
      Łeee, głupia teoria :>
      Ja jestem szara mysza, a nikt mnie nie woli :>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka