Dodaj do ulubionych

Panowie, błagam!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 10:44
Panowie, błagam!!! nie całujcie kobiet w dłoń! To jakiś komunistyczny
zaściankowy zwyczaj... A jeśli już nie potraficie się powstrzymać to
przynajmniej róbcie to z wyczuciem i taktem: jeżeli jakaś pani wyrażnie
stawia opór to nie ciągnijcie brutalnie i za wszelką cenę jej ręki do swoich
ust (często przyozdobionych zarostem, brrrr...). Uwierzcie, to naprawdę nic
przyjemnego. Uczcie tego Waszych synów, uświadamiajcie Waszych ojców, wujków
i dziadków. W Europie nie ma takich paskudnych zwyczajów więc się nie
ośmieszajcie. Całujcie a i owszem ale tylko Wasze kobiety serca a nie
wszystkie koleżanki na około. Niech żyje równouprawnienie i partnerstwo!!!!!!
Obserwuj wątek
    • mario2 Re: Panowie, błagam!!! 20.10.04, 10:47
      Pozwol ze bede calowal kogo i jak mi sie podoba O!
      • malinka48 Re: Panowie, błagam!!! 20.10.04, 10:49
        mario2 napisał:

> Pozwol ze bede calowal kogo i jak mi sie podoba O!
        Janse ja tam lubię jak mnie po rączkach całują panowie:))))
        • mario2 Re: Panowie, błagam!!! 20.10.04, 10:50
          Tylko po rekach? :)
          • madziapoznan Re: Panowie, błagam!!! 20.10.04, 11:02
            hehehhe a ponoc zajety i nie dajacy sie calowac ;pppppp oj mario mario ;)
            heheheh
            ja uwazam, ze calowanie w reke to wyraz szacunku dla kobiety.
            owszem - rownouprawnienie TAK, ale sa zasady, ktore pomimo rownouprawnienia
            powinny obowiazywac nadal, i jedna z nich jest np calowanie w reke :)) hehehe
            szaleje na punkcie szarmanckich gentelmanow :)
            • Gość: praca u podstaw Re: Panowie, błagam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 11:05
              Przecież nikt nie zabrania Tobie tego lubić, ale mnie chodzi o to by panowie
              uwzględnili, że nie każda za tym przepada i żeby to łaskawie uwzględnili w
              swych twardych dyskach...
      • Gość: praca u podstaw Re: Panowie, błagam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 11:02
        Wiedz, że granica Twojej wolności sięga do granicy wolności drugiej osoby...
        • ewcia.p Re: Panowie, błagam!!! 20.10.04, 11:22
          jeżeli nie chcesz żeby cię całowano to podawaj rękę normalnie żeby facet
          zrozumiał :D hehe ale przecież jest to całkiem miłe
    • zosia.samoosia Re: Panowie, błagam!!! 20.10.04, 11:18
      polecam :)) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10226
      • krzyk10 Re: Panowie, błagam!!! 20.10.04, 11:57
        Nie przesadzajmy z tym komunizmem. To nie jest zwyczaj komunistyczny (wręcz
        odwrotnie, towarzysze towarzyszek w ogóle nie całowali, nie tylko po rękach,
        przynajmniej gdy byli w roli towarzyszy), to jest zwyczaj rycerski! Swoją drogą
        poza Polską chyba już zapoznany, ale znam kobiety z innych krajów, które to
        właśnie w nas Polakach lubią, że je po rękach całujemy. Ja rzadko całuję w rękę
        i to tylko te panie, o których na pewno wiem, że będą z tego zadowolone. To się
        mniej więcej wyczuwa.
        • Gość: praca u podstaw Re: Panowie, błagam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:14
          Nie powiem, też lubię takowe pocałunki ale tylko od mojego chłopaka. Pracuję w
          większości z mężczyznami i uwierz mi, że nie jest przyjemne witać się z każdym
          w taki sposób bo po pierwsze jest to niehigieniczne dla samych panów (wszyscy
          całują w to samo miejsce i każdy zostawia miliardy zarazków dla następnego), po
          drugie po przywitaniu się w taki sposób z 20 panami muszę iść umyć ręce bo
          wierzch prawicy jest w tragicznym stanie (lepi się a czasami zostają jakieś
          drobinki...), po trzecie żeby jeszcze panowie całowali umiejętnie czyli
          schylali się do kobiecej dłoni (i to wtedy ewentualnie można uznać za szacunek
          dla kobiety) a nie ciągnęli ją do góry. Jeżeli nie możesz sobie tego
          wszystkiego wyobrazić to zaaranżuj sobie odwrotną scenkę: niech panie całują
          ciebie i wtedy zobaczysz czy to takie przyjemne...
          • ewcia.p Re: Panowie, błagam!!! 20.10.04, 12:19
            to nalep na czole nie cmokać :!!!!
            • Gość: praca u podstaw Re: Panowie, błagam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:21
              Jestem naiwną blondynką i jednak ciągle liczę na inteligencję mężcyzn więc
              Twoja metoda odpada
              • ewcia.p Re: Panowie, błagam!!! 20.10.04, 12:29
                hehe to przestań liczyć :))))
                • madziapoznan Re: Panowie, błagam!!! 20.10.04, 12:35
                  musze przyznac kolezance racje: trafic na mezczyzne ktory UMIE calowac w reke
                  to ewenement! a probowalas ich sila sciagnac do poziomu reki? tak mnie kiedys
                  ktos nauczyl, zeby w momencie, kiedy facet probuje mnie pocalowac w reke a ja
                  sobie tego nei zycze, staram sie z calych sil trzymac ja w dole i poprzestac na
                  uscisku dloni a nie calowaniu. powiem ci, ze to sie sprawza, trzeba sie tylko
                  nauczyc :)
                  • Gość: praca u podstaw Re: Panowie, błagam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:43
                    oczywiście że próbowałam ale panowie mają kłopoty ze zrozumieniem takich
                    sygnałów. Może czasem nawet przeginam i poprostu wyrywam rękę w myśl zasady:
                    moja ręka moją własnością, ale panowie robią tylko zdziwione oczy, że o co mi
                    chodzi... Już nie mogę tego wytrzymać stąd ten wątek...
          • password01 Re: Panowie, błagam!!! 20.10.04, 21:06
            No to ewidentnie problem jest w tym że twoi współpracownicy nie wyczuwają
            sytuacji Rzeczywiście praca to nie najlepsze miejsce do okazywania w ten sposób
            szacunku kobiecie. Ciekawe jak rozwiązują sytuacje gdy dochodzi do konfliktu?
            Moim zdanie w prazy to najlepiej sprawdzają się stosunki koleżeńskie. A te
            pocałunki stawiają obydwie strony w niezręcnej sytuacji. Powiedz im że nie
            chcesz żeby cię całowali po rękach w pracy i tyle. A już myślałem że jesteś
            jakaś fanatyczna feministka :)
            Bez urazy
    • yuan79 Re: Panowie, błagam!!! 20.10.04, 20:12
      po 1. uczepias sie europy, a My nie gęsi. po 2. jak juz ktos wspomnial, nie ma
      to nic wspolnego z komuną. 3. co do zarazkow, to wedlug wszelkich zasad (choc
      to akurat bardziej przydalo by sie panom) mezczyzna nie powinien dotykac ustami
      dloni. z czla reszta calkowicie sie zgadzam.
    • password01 Re: Panowie, błagam!!! 20.10.04, 20:28
      A co ty tam wiesz. A dlaczego niby faceci nie mają całować kobiet w rękę. W
      Polsce jest taka tradycja i tyle. To sposób okazywania szacunku kobiecie -
      widocznie to nieeuropejskie i prowincjonalne :) Oczywiści trzeba umieć wyczuć
      sytuacje. Moim zdaniem to się kobietom podoba. Nie mów mi że jak w Europie nie
      ma takiego zwyczaju to mam się na siłe dopasowywać do tych reguł. No to jekie
      zwyczaje europejski są ok a jakie nie. Bo mi się wydaje że co krej to obyczaj.
    • password01 Re: Panowie, błagam!!! 20.10.04, 20:36
      No jeszcze jedno nie pirdziel mi o komunistycznych zwyczajach bo tradycja
      całowania kobiet w rękę jest znacznie starsza. Napewno była już rozpowszechniona
      w średniowieczu. Całowanie w rękę wyraża szacunek całującego do osoby całowanej.
      Podobna tradycja całowania w rękę dotyczyła w Polsce nie tylko kobiet ale np.
      osoby starsze , rodzice , osoby dychowna.
      Powiedz mi dlaczego parnterstwo i równouprawnienie wylkucza całowanie kobiet
      w rękę.
    • yuan79 Re: Panowie, błagam!!! 20.10.04, 21:27
      no i nie " w europie nie ma takiego zwyczaju", tylko zostal zapomniany, a ze
      przecietny europejczyk nie wiedzial by jak sie zachowac przy spotkaniu np. z
      krolowa np. anglii i pewnie wyciagnal by "grabe", to swiadczy o ich
      prowincjonalizmie, nie naszym
    • Gość: mister Re: Panowie, błagam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:06
      Lepsze calowanie kobiet w reke niz amerykanski luz i trzymanie reki w
      kieszeni. A tak powaznie to calowac w reke powinien facet przy wyjatkowych
      okazjach, a nie jak w twoim przypadku w pracy i to przez tylu facetow i pewnie
      codziennie...rzeczywiscie koszmar.Mozna pocalowac w reke jak sie znajomą
      spotka przypadkiem,czy koleznake po latach,itp...Na szczescie mam wyczucie z
      tym calowaniem i nie naduzywam :)
    • Gość: smok Re: Panowie, błagam!!! IP: 213.77.90.* 20.10.04, 23:10
      To jakiś koszmar i kompletne poplątanie, co ma piernik do wiatraka, znam
      mnóstwo Kobiet które inaczej sobie nie wyobrażają, niż być całowane w dłoń
      przez mężczyznę, znam też takie które nie do końca to akceptują, ale myślę że
      można to poznać, po sposobie podawania dłoni. Bez sensu uważam jest stwarzanie
      jednego obowiązującego wzorca, a argument o Europie jest doprawdy rozbawiający,
      czy musimy tak wszystko papugować, mamy własną tradycję i kulturę dużo starszą
      i bogatszą niż okres komunistyczny. A tak na marginesie parę razy wywołałem
      pozytywny oddźwięk całują w dłoń nie Polki. Kończąc, tak jak wszędzie potrzebny
      jest złoty środek i dostosowanie sposobu całowania czy podawania dłoni do osoby
      której to dotyczy. Pozdrawiam
    • Gość: poparcie Re: Panowie, błagam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 13:54
      tak trzymać! Też nie przepadam za tym procederem. A najgorsze jest wtedy gdy
      panie, które mało znam lub mało lubię dosłownie podtykają mi swoje dłonie by je
      całować. To jakaś porażka! Kobiety opanujcie się!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka