ejno 09.12.04, 12:50 .... sprzatam troche, uzupelniam kompa nowymi utworami, ogolnie jest mi dobrze tylko ja chce juz choinki a nie moge ubrac bo rodzicielka mowi ze za wczesnie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokolores Re: Mam wolne i.... 10.12.04, 16:43 No chyba Twoja rodzicielka i ma racje ,ze za wczesnie z ta choinka!!! To tak jakbys jajka na swiecenie 2 tygodnie przed wielkanoca gotowala,he,he!! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Mam wolne i.... 10.12.04, 18:47 no właśnie:)) a jakie są tradycje u was w domu, jeśli chodzi o choinkę? kiedy się ją ubiera, bo myślę, że u każdego inaczej. kiedy byłam dzieckiem ubierało się u nas choinkę dzień przed Wigilią. w zeszłym roku pierwszy raz we własnym domu miałam choinkę prawdziwą, pachnącą lasem... cudnie było:) Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: Mam wolne i.... 10.12.04, 19:25 Oj wcale że ne wszedzie jest tak wczesnie, bo np nie wiem czy dobrze słyszałem ale w Angli drzewka ubiera się już na samym początku grudnia. Zresztą może Slotna nasza forumowa "wyspiarka" potwierdzi nam czy jest to prawdą :). Odpowiedz Link Zgłoś
mike79 Re: Mam wolne i.... 11.12.04, 01:02 a jako 'wyspiarz' tez moge wtracic swoje 3 grosze, lub moze 3p ;) ? no wiec tak japisla zo_h juz na poczatku grudnia sa ubierane drzewka choinkowe, u nas odbylo sie to w ubieglym tygodniu i cale miejsce pracy mamy ozdobione choinkami balwankami mikolajami itd. odbywaja sie tez tak zwane "christmas lights switch on events" z koncertami, imprezami w centrach miast i wiosek, ludzie takze tego dnia pierwszy raz zapalaja w oknach gwiazdki, mikolaje i wszelkie inne migajaco swiecace ozdoby. U mnie w okolicy odbylo sie juz kilka takich wlasnie "christmas lights switch on events", zreszta jak sobie wkleicie ten kawalek do google.co.uk to sie wam wyswietla takie imprezki z calej UK, odbywajace sie najczesciej na przelomie listopada i grudnia. Tak to wyglad u mnie na pln UK, moze u Slotnej w cieplejszym zakatku wyspy wygalda to inaczej. pzdr mike by night Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: Mam wolne i.... 11.12.04, 20:47 Jest prawda;)) I fajnie, ladna mamy te choinke. Za to moge wam powiedziec, ze dekoracje niektore sa obrzydliwe, ludzie w ogole gustu nie maja;-// Jakies balwanki dmuchane, renifery i inne paskudztwa, fuj. Za to sliczne sa jednokolorowe lampki porozwieszane na drzewach, to mi sie podoba;) Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Mam wolne i.... 11.12.04, 08:15 Ja nie mam i mieć się, poza 25-26 oraz 31-01 nie spodziewam :((( Odpowiedz Link Zgłoś