Dodaj do ulubionych

Zdarzenia dziwne.

19.01.05, 20:52
Ostatnio w TV widziałem dziwne zdarzenia. Jednym z nich było urodzenie przez
67-letnią Rumunkę (rekord świata) dwójki dzieci, ale jedno nie przeżyło.
A drugim był fakt zaprocowania się mężczyzny w USA, który przez 6 dni chodził
z nabitym w twarz gwoździem, a co gorsza w ogóle o tym nie wiedział. Ale
musiał ostro pracować, a jak widać na załączonym obrazku, zaprocowanie nie
jest zdrowe ;)
Obserwuj wątek
    • carrramba Re: Zdarzenia dziwne. 02.02.05, 17:27
      danway1 napisał:

> Ostatnio w TV widziałem dziwne zdarzenia. Jednym z nich było urodzenie przez
      > 67-letnią Rumunkę (rekord świata) dwójki dzieci, ale jedno nie przeżyło.
      > A drugim był fakt zaprocowania się mężczyzny w USA, który przez 6 dni chodził
      > z nabitym w twarz gwoździem, a co gorsza w ogóle o tym nie wiedział. Ale
      > musiał ostro pracować, a jak widać na załączonym obrazku, zaprocowanie nie
      > jest zdrowe ;)
      ad1 Rumunka urodziła dziecko w wyniku zapłodnienia in vitro. No cóż, dla mnie
      to czysty egoizm niestety. Zostac matka, w wieku 67 lat, to lekka przesada.
      ad2 Ten z gwodździem w głowie: nie wiedział, ze dostał takiego urazu......
      i chodził z tym gwoździem tyle czasu...cóż Ameryka, Ameryka :)
      >
      • wojciasf Re: Zdarzenia dziwne. 02.02.05, 18:11
        Nie chciał bym oceniać intencji tej kobiety. Rozumie o co Ci chodzi, że ona ma
        juz tyle lat, że pewnie nie długo "nacieszy" się tym dzieckiem. Ale nie
        zapominaj ze do takiego zabiegu dopuszczane są zdrowe osoby. Czyli jak ta pani
        jest zdrowa to szansa ze bedzie długo żyła. Młoda kobieta też nie ma gwaracji
        ze bedzie długowieczna.
        A ze jakis gosc w USA chodził nabity to sie nie dziwie, ten kraj to "dziwny"
        kraj i ludzie tez dziwni.
        • carrramba Re: Zdarzenia dziwne. 02.02.05, 18:24
          Oczywiście chodzi mi o wiek tej kobiety. Ani ona nie nacieszy się dzieckiem, a
          co gorsze- dziecko nie nacieszy sie nią :( Jak dziecko będzie miało 20 lat, to
          mama 87. Smutne.
          • danway1 Re: Zdarzenia dziwne. 04.02.05, 18:04
            ...ale prawdziwe. A może ta kobieta doczeka się jeszcze wnuków i będzie żyła
            jeszcze do wieku 100 lat. Można jej tylko tego życzyć.
            • beatrix07 Re: Zdarzenia dziwne. 06.02.05, 23:53
              Tak sobie myślę, że faktycznie kobieta ma już swój wiek i być może nie nacieszy
              się za długo posiadaniem dziecka i z perspetywy naukowców, czy innych mądrości
              naszego świata to zakrawa o szaleństwo. Ale trzeba też umieć spojrzeć na to z
              perspektywy kobiety, ktorą czuje instynkt macierzyński i której marzeniem jest
              dziecko...Niektóre kobiety zabijają dzieci, a ona nawet kosztem swojego życia
              zdecydowała się na dziecko i to jest piękne. Niektóre młode matki mogłyby
              wziąść z niej przykład.
    • wojciasf Re: Zdarzenia dziwne. 12.02.05, 10:41
      Zdarzenie moze nie dziwne ale troche niesamowite. Miało ono miejsce w Klinice
      Dzieciecej w Krakowie-Prokocimiu. Paroletniej dziewczynce przyszyto kawałek
      oberwanej reki. Dokładnie ten kawałek od łokcia w doł. Dzieki temu dziewczynka
      bedzie mogła za pare lat isc normalnie do szkoły, bawic sie z dziecmi i w
      przyszłosci moze wyrosnie na piekna kobiete ;) Wielkie wyrazy szacunku dla
      lekarzy Prokocimia

p.s. czy nie lepiej czytac, słuchać i ogladać takie wiadomosci zamiast
      dowiadywać sie ze kogos zabili, ktos cos ukradł inny cos wyniusł a jeszcze ktos
      cos innego Pozdrawiam :)
    • kubatka Re: Zdarzenia dziwne. 28.02.05, 14:51
      Ostatnio przeczytalam w gazecie o dziewczynce ktora urodzila sie z dwiema
      glowkami, nawet zdjecie tej dziewczynki bylo. To wygladalo naprawde okropnie.
      Dlaczego takie anomalie sie dzieja?? czy nie lepiej by bylo gdyby takie dziecko
      w ogole sie nie urodzilo? Na szczescie w przypadku tej dziewczynki jest mozliwa
      operacja i usuniecie tej drugiej, niepotrzebnej glowki.
      Czytalam jeszcze o innym dziecku, ktore urodzilo sie z tzw. syndromem syreny -
      czyli ma zrosniete nozki. To jest naprawde okropne, szkoda ze coraz wiecej
      takich przypadkow sie zdarza :(
    • jatotylko Re: Zdarzenia dziwne. 26.04.05, 22:48
      Z pewnością należy to także do zdarzeń dziwnych. Ciekawe, że im częściej
      pojawiam się na forum, tym rzadziej pojawia się tu ktoś inny, nie ma to jak
      pisanie w samotności. No ale cóż. Znając mnie, jakoś to przeżyję, nie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka