jetbang 08.02.05, 15:21 no tak ale czy oprócz mnie są osoby które strząsaja popiół codziennie lub od czasu do czasu ;-))) i nie koniecznie na głowę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena_gd Re: jutro popielec !!! 08.02.05, 22:12 ja niestety nie strzepuję w popielec z głowy, a stety codziennie z czego innego też nie:) ale wolnoć tomku w swoim domku, strzepujcie kiedy chcecie i skąd chcecie:) tylko nie dymcie w moją stronę;)) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: jutro popielec !!! 08.02.05, 23:20 O ile nie zapomnę, będzie bez mięska. Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: jutro popielec !!! 08.02.05, 23:25 O ironio choć nie będę być może pamiętać to dochowam tej tradycji. Tylko czy takie nieświadome wypełnienie "postu" można uznać za wypełnienie tradycji? Hmmmm ... no nie wiem. Jakoś ciężko mi dojść do sensownej odpowiedzi ;) ... zostawie to myślenie na jutro ... na razie jestem pod wrażeniem egzaminu i mocno wieczornej pory :). Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: jutro popielec !!! 10.02.05, 09:31 owszem, strzasaja za okno albo do puszki po piwie. nie wiem czy w tym kontekscie to nie profanacja... Odpowiedz Link Zgłoś