Dodaj do ulubionych

no i jak OFICER?

17.03.05, 21:28
chyba będzie fajny, chociaż klimatycznie zupełnie inny od gliny.
podobały mi się wstawki typu: chlopcy siedza na tle palm, w tle muzyczka a`la
bahamas. Nie rozumiem tylko co miało na celu to ich intensywne myslenie pod
koniec filmu, pod drzwiami przed akcją.
Obserwuj wątek
    • fiodorop Re: no i jak OFICER? 17.03.05, 21:43
      ja powiem szczerze,że nie rozumiem co reżyser chciał przez to powiedzieć,tym
      bardziej p.Dejczer,muzyka fajna jak to u Lorenca(wyłączając akordeon bo nie
      trawię)no i texty małolatów śmieszne,bo sztuczne.moja domowa małolata rżała,bo
      cytuję"teoretyczny slang małolatów zapuścili"
      • eugenia2 Re: no i jak OFICER? 17.03.05, 21:52
        może się rozkręci, bo na razie rzeczywiście ciężko odczytać intencje reżysera -
        parodia to miała być czy nie? Trochę przesadzone to było (dialogi, akcje), i
        dlatego właśnie nie dorasta na razie glinie do pięt.
        I nie rozumiem jaki gang on miał od środka rozpracowywać? - tych dwoje
        naprutych małolatów? Oficer? Slepy i głuchy by ich rozpracował - takie mam
        wrażenie.
        I ta pani komisarz. 25 lat i komisarz? 10 ludzi pod sobą ma? Wchodzi na końcu?
        To nie w naszej policji takie numery. NIEREALNE to było.
        To na razie tyle.
      • dziad_borowy Re: no i jak OFICER? 17.03.05, 22:11
        Jesli chodzi o malolatow, to czy Twoja siostra jest malolatem z Pragi lub tez
        innej zulerskiej dzielnicy?? Bo to troche roznica jest.
        A co do filmu to sadze, ze sie rozkreci i nie powinno sie go porownywac
        do "Gliny", bo ten swoisty klimat mial i basta.
        Dzierżbór!!!
        • eugenia2 Re: no i jak OFICER? 17.03.05, 22:16
          może jestem deko zmęczona ale nie rozumiem tego wątku z moją siostrą. O co Ci
          chodziło? Z jakiej Pragi, facet ja z Kresów jestem. W zyciu na Pradze nie
          byłam. Chodzi mi o porównanie zagrożenia jakie ta naćpana para stwarzała do
          potrzeby "wprowadzania w ich środowisko" oficera policji.
          • dziad_borowy Re: no i jak OFICER? 17.03.05, 22:20
            Chyba nie jestes deko zmeczona tylko bardzo. To nie bylo do ciebie.
            Dzierżbór!!!
            • fiodorop Re: no i jak OFICER? 17.03.05, 22:23
              do mnie???
              • dziad_borowy Ano 17.03.05, 22:30
                Tylko teraz widze, ze ta domowa malolata to nie tak jednoznacznie siostra:-)
                Ale to nieistotne. Wracam do tematu. Uwazam, ze teksty malolatow wcale nie byly
                z kosmosu.
                Dzierżbór!!!
              • fiodorop Re: no i jak OFICER? 17.03.05, 22:32
                a,to do mnie sorka nie połapałam sie bo stary z piłki wrócil i rozprasza.to nie
                siora tylko córa i textów różnorakich to ja słucham cały dzień nie tylko od
                niej.a co do regionalnych to w zasadzie nie wiem o co chodzi ????
                • dziad_borowy Coś ciężka ta nasza rozmowa :-))))))) 17.03.05, 22:41
                  Nie chodzilo mi o regionalne teksty, tylko o roznice jak mowi wiekszosc
                  dzieciakow, a jak dzieciak z jakiejs lumpiarskiej dzielnicy.
                  Dzierżż!!!
            • eugenia2 Re: no i jak OFICER? 17.03.05, 22:30
              a to sorki. ale musze jeszcze popracować, a za efekty nie ręczę:)
              dobrej nocy. moja będzie przede wszystkim krótka:)
    • feber Re: no i jak OFICER? 17.03.05, 21:43
      tez mi sie podobal
      no ale nie doczekalam sie Pawla Malaszynskiego :(
    • jj_krewetka Re: no i jak OFICER? 17.03.05, 21:50

chała, po Glinie poprzeczka jest wysoko, Dejczer za cienkki
      -----------------------------------------------------
      Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych
      ludzi
      Błogosławiony ten, kto w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych przez
      dolinę ciemności
      • fiodorop Re: no i jak OFICER? 17.03.05, 21:59
        o właśnie chyba go za szybko po glinie dali,bo jakoś tak klimatu mi brak...
    • jim01 Re: no i jak OFICER? 17.03.05, 22:15
      Chyba czekałem na coś w rodzaju "Gliny", bo na razie mnie rozczarował, ale
      poczekajmy może się rozbuja jeszcze
    • control Re: no i jak OFICER? 17.03.05, 23:41
      Na razie cieniutko, ale może się rozkręci, bo kilka fajnych scen i tekstów
      było, więc jakieś tam możliwości są. Faktycznie nie wiadomo, co to miała być za
      misja z rozpracowywaniem tej pary kretynów, o których wszyscy w okolicy
      wiedzieli, kim są (nawet małolaty ich prosiły o zabranie na robotę). "Fajne"
      było przygotowanie skoku na jubilera. Gośc robił zdjęcia instalacji alarmowej
      (aparatem z telefonu - faktycznie super jakość, można zobaczyć szczegóły), po
      czym zakleił syrenę pianką i wywalił szybę. To po cholerę się wysilał z tymi
      zdjęciami? W pierwszym odcinku były duże osiągnięcia z cyklu, jak sobie autor
      dialogów wyobraża język meneli z blokowiska. Półgodzinny pobyt napastników w
      banku (w dodatku ze strzelaniem)też nie był przekonujacy. Generalnie całość
      wygląda na pastisz, ale obawiam się, że jest to efekt niezamierzony, że twórcy
      robia to na poważnie.
      • esscort Re: no i jak OFICER? 17.03.05, 23:54
        Na szczególna uwagę zasługuje akcja końcowa brygady specjalnej. Do przymkniecia
        pary ćpunów można było wysłać tych dwóch gliniarzy z poloneza. Na pewno by
        sobie poradzili.
    • santa_esmeralda Re: no i jak OFICER? 18.03.05, 08:06
      dziwne trochę toto było :)
      ja odczytałam film jako pastisz i tak potraktowany nawet fajny ten "oficer", ale jeśli to seriozne miało być - to pożal się Boże :)
      zobaczymy co dalej :)
    • _diabolique_ Re: no i jak OFICER? 18.03.05, 09:55
      Mnie zmeczyl ten wczorajszy odcinek, ale dam mu jeszcze jedna szanse.
      Generalnie oczekiwalam czegos, co choc do piet dorosnie Glinie, narazie sie nie
      udalo.
      • scoutek Re: no i jak OFICER? 18.03.05, 10:00
        mnie troche wkurzalo, bo od poczatku wiedzialam (z zajawek i innych takich), ze
        poczatkowy glowny bandzior jest gliniarzem i caly czas sie zastanawialam kiedy
        sie to wyda i jak...
        • _diabolique_ Re: no i jak OFICER? 18.03.05, 10:06
          I jeszcze do tego wszystkiego byl jakis rozmazany obraz...
          Aaa i nowy zaczes, ale chyba juz po nim;)
    • zgredek_ojejku LINK 18.03.05, 10:42
      www.oficer.tvp.pl
      • drzejms-buond Re: LINK 18.03.05, 12:06
        zdjęcia,
        muzyka (barrrrrrrrdzo stereo)
        montaż
        NA PIĘĆ- ( a z minusem, żeby sie w głowach nie poprzewracało)
        natomiast tak zwany PLOT, coś cieniutki....
        NA 3=
    • mantha Re: mozecie mi wyjasnic 18.03.05, 13:56
      dlaczego ona na koncu oddala obrazona pierścien zareczynowy i powiedziala, ze
      ze ślubu nici???????????
      czy to tylko chodzi o to, zeby pokazac jak to w zyciu bywa, ze kobiety
      niezdecydowane są? :-))))
      pozdrawiam
      • gianni_vonsacze Re: mozecie mi wyjasnic 18.03.05, 14:04
        Nie wiem - ale ogólnie jak narazie serial mi się nie podobuje za bardzo, mimo,
        że Szyca nawet lubię. Tu jednak - jak na serial z założenia kryminalny - trochę
        mało takiego klimatu jest, bardziej mi to się kojarzyło z takim
        miksem "Kryminalnych" i produkcji Olafa_z_posen trochę..
        Obejrzę jeszcze drugi odcinek i się zastanowię, czy w dalszym ciągu warto
        marnować kasety VHS...
        BTW - czy na Pradze są takie kamienice, w których znajdują się takie 'blokowe'
        windy jak we wczorajszym odcinku??? I czy to co pokazali wczoraj to była ul.
        Stalowa???
        • aga_ata Re: mozecie mi wyjasnic 18.03.05, 14:52
          mnie się nawet podobał, czuje , że się rozkręci :) Szyca bardzo lubię i będę
          oglądać chociażby dlatego, że chce się dowiedzieć, dlaczego Aldonka mu kosza dała:P
          • tw_muza Re: mozecie mi wyjasnic 18.03.05, 14:55
            a ja w pani komisarz dopieto po długim wysiłku rozpoznałam Aldonkę :))
            Jako pani komisarz Angeline Jolie mi przypominała.
            • romana_polka Re: mozecie mi wyjasnic 18.03.05, 15:04
              ja rozpoznałam Julitkę z Samego życia, a serial nierówny - kilka fajnych scen i dużo badziewiastych. Dośc fajna czołówka i Szyc.
              • tw_muza Re: mozecie mi wyjasnic 18.03.05, 15:10
                No właśnie, nierówny. Ja się rozczarowałam, spodziewałam się czegoś lepszego,
                zwłaszcza że lubię Borysa Sz. i myślałam że choćby dzięki jego obecności będzie
                lepiej. Natomiast teksty Elwirki i jej narzeczonego - "Weź sieeeeeeee" - :DDD
                • romana_polka Re: mozecie mi wyjasnic 18.03.05, 15:13
                  hi, hi ja taki tekst wygłosiłam do kuzyna w pierwszych latach podstawówki, później nie spotkałam nikogo kto tak mówi, a Elwirka to jeszcze gorszy model niż kobiety Pasikowskiego
                • jaginger Re: mozecie mi wyjasnic 18.03.05, 15:14
                  ja czekam na następny odcinek...jeśli będzie jak pierwszy prawdopodobnie że
                  dam sobie spokój...wolę amerykanske sreiale o gliniarzach są trochę lepsze:))
      • ikkebra Re: mozecie mi wyjasnic 18.03.05, 15:12
        własnie!!!!!!!!!
        tez zachodzę w głowę, przecież wspólne zainteresowania mają :)
    • sokowirufka Re: no i jak OFICER? 18.03.05, 16:41
      nie ogladalam calego odcinka ale juz lubie ten serial - rozwalil mnie tekst
      "ja nie myślę, ja jestem z policji" :]
      • mason_verger Re: no i jak OFICER? 18.03.05, 19:02
        Z Gliną porównania nie wytrzymuje, to kompletnie inne bajki-klimat, aktorstwo,
        zdjęcia. Też przyznam że serialem Władka zaostrzyłem sobie apetyt na jakiś
        nowy, dobry serial kryminalny-co sprytnie podsycała TVP-po sukcesie Gliny od
        dłuższego czasu była ostra promocja Oficera: wywiady przed emisją, artykuły w
        gazetach, strona WWW. Przed Gliną widziałem tylko spory materiał w Gazecie
        Telewizyjnej.
        A sam serial chyba jeszcze się jakoś rozbuja. Oby tylko w dobrym kierunku.
        Kilka osób zauważyło że co to za inwigilacja dwójki zaćpanych kretynów których
        największą ambicją jest "pizernie" otworzyć. Z pierwszych streszczeń wynika że
        Szyc będzie wchodził głębiej w "miasto" i może w ten sposób chcieli pokazać
        jakąś progresję? Wspomnieli o bossie "Toporze" (Globisz) i to był czytelny
        sygnał że to jeszcze nie ich liga-choć chcieliby w niej grać. Za to drugi
        odcinek ma pokazać poważniejsze postacie półświatka więc może wtedy będzie
        ciekawiej.

A z tą "ogniskową" zmianą samochodu racja! Też mi coś tam nie pasowało...
        • aga_ata Re: no i jak OFICER? 18.03.05, 19:21
          Elwirka była the best :P tak się zastanawiałam, czy ona w ogóle podstawówkę
          skończyła :) ale Oficer z tego co słyszałam, zapowiada się nieźle :) Ja go będę
          oglądać chyba dla Szyca i Chyry :)
          • drzejms-buond Re: no i jak OFICER? 21.03.05, 17:06
            powiedzcie mi po co on fotografował te kamerki , bo nie kumam?
            do kasy i tak się nie włamali a same kamerki potrawtowali szszszprajem?
            więc po kiego?
            • panatha Re: no i jak OFICER? 21.03.05, 17:08
              zeby pokazać ze to porządni fachowcy którzy znaja sie na obrabianiu jubilerow:)
              • drzejms-buond Re: no i jak OFICER? 21.03.05, 17:13
                no własnie jakoś nie pokazali...
                :-(
            • romana_polka Re: no i jak OFICER? 21.03.05, 19:19
              drzejms-buond napisał:

> powiedzcie mi po co on fotografował te kamerki , bo nie kumam?
              > do kasy i tak się nie włamali a same kamerki potrawtowali szszszprajem?
              > więc po kiego?

jak to po co? Żeby pokazac jaką ma wypasiona komórę
        • ikarr NOWE ODCINKI GLINY!! 21.03.05, 17:26
          Wiadomo już, że jesienią rusza produkcja nowych odcinków GLINY, co mnie bardzo
          cieszy ze względu na Radziwiłowicza i ogólny klimat filmu. OFICER niestety
          pozbawiony motywacji psychologicznej - już inni wyżej pytali np. dlaczego
          oddała mu pierścionek, czy ją zaskoczył obecnością w tej akcji? A może
          rozczarował? Wcześniej też go traktowała z politowaniem, raczej mu matkowała
          niż była partnerką. I po co popisywał się w Łazienkach? No i co to za tajemna
          akcja przeciw dwojgu degeneratów? Było niszczyć sklep i bank, żeby udowodnić im
          winę?!Pamiętam, że pierwszy odcinek O7 zgłoś się miał ten sam motyw - Borewicz
          wszedł w miasto rozpracować handlarzy krempliną ( czy grempliną? ).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka