tapierwsza1 03.08.05, 14:11 ......tak już jest że każdy jakieś ma:) Ja nie kupuję biletów MPK, biletów wstępu do kina i na balety......... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataan Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:14 a wpuszczaja Cie do kina i na lepsze balety? oczywiscie, zakladajac, ze ON tez ich nie kupuje... :):) Odpowiedz Link Zgłoś
juras999 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:15 Wchodzisz tajnym wejsciem ? ; ) A co z kanarami, nie boisz sie ? ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:16 kanarów się nie boję:) i chętnie zbieram mandaty jeśli już......... Odpowiedz Link Zgłoś
magda985 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 16:24 Od dzisiaj weszło w życie pewne udogodnienie dla kanarow,ale dla nas nie. Otóż jeśli złapie nas kanar bez biletu,to mało tego że dostaniemy mandacik to jeszcze nasze dane zostaną przekazane tam gdzie są informacje dla banków i nie dostaniemy żadnego kredytu,jesli takowy chcielibyśmy kiedys wziąc. Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 natan 03.08.05, 17:49 magda napisała: Od dzisiaj weszło w życie pewne udogodnienie dla kanarow,ale dla nas nie. Otóż jeśli złapie nas kanar bez biletu,to mało tego że dostaniemy mandacik to jeszcze nasze dane zostaną przekazane tam gdzie są informacje dla banków i nie dostaniemy żadnego kredytu,jesli takowy chcielibyśmy kiedys wziąc. coś usłyszała, ale nie do końca wie co i nie do końca wie jak jest w praktyce. Domyślam się, że chodziło jej o BIK, ale niestety żeby taka wierzytelność tam trafiła jest trudna i długa. To nie jest tak, że MPK kogoś ukaże mandatem i już jutro idzie i daje do BIK-u. Nie. MPK musi najpierw windykować przez swoich windykatorów. Jeśli to jest nieskuteczne wówczas robi przetarg itd... wierzytelności te trafiają do firm windykacyjnych, które je obsługują. Niestety zwykle jest tak, że większość wierzytelności jest już przedawniona. Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: natan 03.08.05, 17:55 tapierwsza1 napisała: > magda napisała: > Od dzisiaj weszło w życie pewne udogodnienie dla kanarow,ale dla nas nie. Otóż > jeśli złapie nas kanar bez biletu,to mało tego że dostaniemy mandacik to > jeszcze nasze dane zostaną przekazane tam gdzie są informacje dla banków i nie > dostaniemy żadnego kredytu,jesli takowy chcielibyśmy kiedys wziąc. > > coś usłyszała, ale nie do końca wie co i nie do końca wie jak jest w praktyce. > Domyślam się, że chodziło jej o BIK, ale niestety żeby taka wierzytelność tam > trafiła jest trudna i długa. To nie jest tak, że MPK kogoś ukaże mandatem i już > > jutro idzie i daje do BIK-u. Nie. > MPK musi najpierw windykować przez swoich windykatorów. Jeśli to jest > nieskuteczne wówczas robi przetarg itd... wierzytelności te trafiają do firm > windykacyjnych, które je obsługują. Niestety zwykle jest tak, że większość > wierzytelności jest już przedawniona. Mysle, ze niekoniecznie... Oddanie dlugu do dzialu windykacji jest konieczne w celu odzyskania, ale wpisanie na rejestr dluznikow w BIK jst chyba od ego niezalezne... I stanowi wole wierzyciela... Ale ja sie na finansach nie znam i moge sie mlic :):) Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: natan 03.08.05, 18:02 odpowiem tak: wierzytelność oddana do BIK musi spełniać pewne warunki. Przede wszystkim nie może być przedawniona. Czyli zaczynając od chwili wypisania mandatu mamy rok czasu. MPK musi wysłać do nas wezwania do zapłaty. Ludzi jeżdżacych bez biletu jest masa. MPK ma mało windykatorów. .....A BIK może nie od wszystkich bo część jest zwolniona, ale od pozostałych pobiera opłatę. Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: natan 03.08.05, 18:05 tapierwsza1 napisała: > odpowiem tak: wierzytelność oddana do BIK musi spełniać pewne warunki. Przede > wszystkim nie może być przedawniona. > Czyli zaczynając od chwili wypisania mandatu mamy rok czasu. MPK musi wysłać do > > nas wezwania do zapłaty. > Ludzi jeżdżacych bez biletu jest masa. MPK ma mało windykatorów. > .....A BIK może nie od wszystkich bo część jest zwolniona, ale od pozostałych > pobiera opłatę. ja i tak sie nie znam na finansach dlatego zaufam Ci i dalej bede jezdzil na gape... :) Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: nataan 03.08.05, 18:25 tapierwsza1 napisała: > hihihihihi ciesz sie ciesz... dzieki Tobie sie pewnie w pielkle spotkamy... :):) Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: diabelski ze mnie anioł 03.08.05, 18:44 nie zrozum mnie zle, ale krecisz... teraz pytanie... czy krecisz mnie? czy krecisz cos? :):):) sama wykombinuj... miej na uwadze, ze post jest bez sensu :):):):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: diabelski ze mnie anioł 03.08.05, 18:46 nie umiesz go przeczytać:) Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: diabelski ze mnie anioł 03.08.05, 18:53 tapierwsza1 napisała: > nie umiesz go przeczytać:) a po co przeciez sam go napisalem.....wiem co tam jest...tzn. chyba wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: diabelski ze mnie anioł 03.08.05, 19:02 tapierwsza1 napisała: > nataan, skąd jesteś? niestety nie z wroclawia... :( Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:16 a na lepsze balety zawsze wchodzę bez;) Odpowiedz Link Zgłoś
indirectus Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:17 Może właśnie chodzi o skok adrenaliny przy bliskim kontakcie z kanarem:) Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:19 nie ma mowy, nie podnosi mi się nawet ciśnienie:) Odpowiedz Link Zgłoś
juras999 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:24 Skok adrenaliny ? Stary, kanar to nie bungee ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:25 jeśli chodzi o kanarów, to pracy tej podejmują się zwykle ludzie zdesperowani Odpowiedz Link Zgłoś
judyta32 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:26 tapierwsza1 napisała: Chyaba nie ma sie czym chwalic! Nie kupujesz biletow MPK= okradasz MPK. To raczej postawa nie warta nasladowania a tym bardziej chwalenia sie na forum publicznym! > ......tak już jest że każdy jakieś ma:) Ja nie kupuję biletów MPK, biletów > wstępu do kina i na balety......... Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:27 no właśnie jak mi przykro z tego powodu, ze okradam MPK ..........:):):) hiehiheiheiheiehie Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:30 A wracajac do baletow i kina.... czyzbys byla barmanka albo kelnerka... a po godzinie sprzedajesz popcorn w kinie? :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:31 co do reszty........po prostu jestem kobietą;) Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:34 tapierwsza1 napisała: > co do reszty........po prostu jestem kobietą;) fuuuu..... :) jak mozna sie dawac brac do kina i na jaies balety.... przeciez Ci niegrzeczni chlopcy mysla tylko o jednym..... ;):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
juras999 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:31 Zapomnij o niebie i zbawieniu ; ) Ja tez kiedys nie skasowalem - kurde, mam nadzieje, ze w piekle maja fajna muze ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
judyta32 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:31 tapierwsza1 napisała: Przynajmniej tyle...choc jakos nie wierze w skruche > no właśnie jak mi przykro z tego powodu, ze okradam MPK ..........:):):) > hiehiheiheiheiehie Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:32 uwierz mi judyta, ja zawsze prawdę mówię;) Odpowiedz Link Zgłoś
izka82 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:34 A ja mam odwrotne zboczenie- boje sie jechac bez biletu, raz jechalam , mialam niezla paranoje , no i ...zlapali mnie... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:36 tapierwsza1 napisała: > nie płać! zla kobieta.....do zlego namawia.....zla kobieta.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:38 wg prawa przewozowego mamy rok czasu na przedawnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:40 tapierwsza1 napisała: > wg prawa przewozowego mamy rok czasu na przedawnienie. to niestety fakt.... :) ja tez nie place :) Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:51 jeszcze chwila i się okaże, ze Judyta też nie płaci;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:53 a ja nie place za kobiete jak idziemy na jchakis balet... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:54 bo kobiety mają wstęp gratis hiehiehihie Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: zboczenie ;) 03.08.05, 14:59 tapierwsza1 napisała: > bo kobiety mają wstęp gratis hiehiehihie nienawidze takich klubow....ostatnio klub o nazwie "selekcja" nieby nie jest, ale kazdy wie, ze to klub gejowski wpuszczal kobiety za darmo...:):) no masakra!!!!!! :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 15:02 Uuuuuuuu we Wrocku płacą panowie, panie mają wstęp wolny- tak jest w większości pubów Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: zboczenie ;) 03.08.05, 15:07 wiemi troche mnie to boli.... ale ratuje mnie fakt, ze nie czesto bywam w takich miejscach... a jak juz jestem to z kumplami, zeby poznac blizej te cwaniary, co nie placa... jakos w meskim gronie, gdzie kazdy z nas wywala jakies pieniazki nie ma bolu... :):):) niesprawiedliwosci spolecznej mowimy nie :):):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: nataan 03.08.05, 15:15 wiem, ale to wcale nie powoduje ulgi w bolu mojej duszy... :) a poza tym to juz nie dlugo ta sie bedzie dzialo w POlsce... Moze przyjmiesie zachodni model clubingu... Gdzie selekcja jest znaczna ale wejscie za darmo... Nie mowie tutaj o Europie zachodzniej... bo w Berlinie i w Londynie musialem placic za wejscie... Mowie tu o Stanach... przynajmniej w tych spokojniejszych jest wjazd za free :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: nataan 03.08.05, 15:20 Wjazd powinien być za free. Niestety, u nas panowie na to jeszcze poczekają. Nataan, wiesz co, po naszym rynku łażą takie śliczne panie i rozdają gratisy zachęcające do spędzenia czasu w danym pubie. Ostatnio rozdawały gratisy na drinaski....wstęp oczywiście dla panów płatny, ale zwraca się w alkoholu;) Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: nataan 03.08.05, 15:36 mimo wszystko olewam tkai pub..... bo to juz nie chodzi o kwestie samych pieniedzy... na Boga!!! Jak caly tydzien poodrzywiam sie resztaki z lodowki to stac mnie na wejscie do klubu...!!! Wiesz bardziej mnie boli sam fakt, ze ja place a inni nie... :) Ale jak juz napisalem wczesniej zadko bywam w takich miejscach to i bol jest do wytrzymania... :) Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: azael11 03.08.05, 15:22 cóż byś usłyszeć chciała duszyczko słodka piekna ci chyba nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: azael11 03.08.05, 15:24 a co to za ładne zwroty podstęp jakiś.........grrrrrrr jestem jędza okutna i wstrętna jak nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: azael11 03.08.05, 15:26 miło mi raczej nie jestem wstrętny okrutny też ani złośliwy i mamy problem :) po prostu chaciałem być miły czy to takie nienaturalne Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: azael11 03.08.05, 15:28 żadnego wręcz mi ich brakuje problemy dają motywacje Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: azael11 03.08.05, 15:32 tak zawsze tak miałem im wiecej się pier8()* tym bardziej człowiek musi dać z siebie pomyśl jak nudno by było jakby nam wsio wychodziło Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: azael11 03.08.05, 15:33 problemy nie powinny stanowić motywacji tylko chęć ich rozwiązywania Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: azael11 03.08.05, 15:35 a to buduje i uczy człowiek uczy się rozwiązując problemy zmusza sie do myślenia czasem ponad możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: azael11 03.08.05, 15:39 samochód mi sie psuje ale to problem mechanika będzie robił aż sie nauczy kase już dostał Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: azael11 03.08.05, 15:42 tapierwsza1 napisała: > hm...ja nie lubię niczego naprawiać slowa popsutej do szpiku mlodej kobiety.. :P:P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
nataan Re: nataan 03.08.05, 15:59 tapierwsza1 napisała: > nie fikaj! a kto nie placi za przejazdy... :):) Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: nataan 03.08.05, 16:02 nie płacę bo wiem, że mogę:) a Ty nie fikaj:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Re: azael11 03.08.05, 15:43 jaka to radość jak sie coś narawi na stare lata chce ondnowić chociaż 1 auto z lat 60tch Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: azael11 03.08.05, 15:55 to fakt:) kochajmy więc naszych wspaniałych kanarów....!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tapierwsza1 Re: zboczenie ;) 03.08.05, 15:42 ciekawość to pierwszy stopień do piekła Odpowiedz Link Zgłoś