Dodaj do ulubionych

I jak "Niania" sie podobała??

10.09.05, 23:07
Bo ja mam mieszane uczucia.Zabawne to moze i bywało chwilami,ale tak
perfidnie zerżnięte z oryginału.Niczego nowego nie można się było
spodziewać.Nawet kolor nianiowej sukni ten sam.
Ciekawe ,czy kolejne odcinki też będą kopiami oryginalnych?
Obserwuj wątek
    • forumowicz_pospolity Re: I jak "Niania" sie podobała?? 10.09.05, 23:10
      zara bende z VHS-a oglądał, tzn po tenisie:)
    • feber Re: I jak "Niania" sie podobała?? 10.09.05, 23:18
      takie sobie, czekam co bedzie dalej
      po raz pierwszy widzialam Ferencego w komediowej roli
    • joka_33 Re: I jak "Niania" sie podobała?? 11.09.05, 09:26
      Niania była super. Nie oczekuje po tym filmie glebi i rzeczy istotnych - to ma
      byc serial komediowy i jako taki spelnia swoje zadanie znakomicie. Przynajmniej
      na razie. ANKASZA - nie widzialas czolowki, gdzie jest jasno okreslone, ze to
      jest niemal wierna kopia. Slyszalas o licencji albo formacie???
      • ankasza Re: I jak "Niania" sie podobała?? 11.09.05, 19:10
        No wlasnie,nie widzialam czołówki,trochę sie spóźniłam.
        Ale sprawdzę co to licencja albo format ;)
    • dora38 Re: I jak "Niania" sie podobała?? 11.09.05, 19:13
      Jedno pytanie.Czy 28- letni Kot (którego uwielbiam), jest dla was wiarygodny jako facet w średnim wieku? Mnie ta sztuczna siwizna bije po oczach.
    • forumowicz_pospolity Re: I jak "Niania" sie podobała?? 11.09.05, 19:23
      jak dla mnie to w tłoku ujdzie, ale jest to za bardzo sztuczny twór
      pójscie na łatwiznę i kolejny dowód że jest u nas problem ze zrobieniem
      własnego serialu od podstaw - tutaj też, ktos robił adaptację scenariusza
      oryginalnego, a jak dodał coś od siebie co ma dotyczyć polskich realiów
      to jest to sredniego lotu IMHO
      • dora38 Re: I jak "Niania" sie podobała?? 11.09.05, 19:28
        Tylko że ,jak jest scenariusz oryginalny to zaraz jest krytyka czy nie można wymyślić czegoś lepszego( patrz "Magda M"), a jak serial na licencji to wszyscy oczekują wiernej kopii.
        • forumowicz_pospolity Re: I jak "Niania" sie podobała?? 11.09.05, 19:46
          dora38 napisała:

> Tylko że ,jak jest scenariusz oryginalny to zaraz jest krytyka czy nie można
          wy
          > myślić czegoś lepszego( patrz "Magda M"), a jak serial na licencji to wszyscy
          o
          > czekują wiernej kopii.

mi się akurat MAgda M podoba:), a od Niani oczekiwałbym jakiejś wartości
          dodanej (of course w ramach narzuconych przez licencję), niekoniecznie
          scigania się z oryginałem
          • dora38 Re: I jak "Niania" sie podobała?? 11.09.05, 20:00
            Mnie też sie MAGDA podobała, ale gdy w serialach czy programach na licencji pojawia się jak to ująłeś wartość dodana, to zaraz podnoszą się krzyki ,że po co brać się za coś co oryginałowi nie dorówna.
            Np. wiele osób krytykuje Dygantową, że ma inny śmiech niż Fran Drecher, no chyba oczywiste że ma inny.
            Ludzie chyba "za bardzo" pamiętają THE NANNY i oczekują dokładnej kopii,a każda różnica w produkcjach jest be.
    • marik9 bardzo 12.09.05, 09:59
      niezla kopia!tylko najstarsza córka byla lepsza w oryginale. A Dygant nie lubie
      w na dobre i zle, nie traiwe w fali zbrodni ale w tej produkcji jest superowa.
      Jej mninki i ruchy... lepsza od oryginalu.Spoko, usmialam sie.
      A Magda M. jest super - podoba mi sie fabula (na szczescie to nei Ally !!!)ale
      sama Brodzik troche za bardzo sie wczuwa...niech troche pochamuje i ni mowi acz
      tak wyraznie
      • mozambique Re: bardzo 12.09.05, 11:10
        mnie w NIANI drażnią dwie rzeczy :
        1. wnetrze rezydencji MAxa - wiem ze to licencja i MUSI byc hamerykanski
        bogaty dom ale to jest przyklejony do polskich warunków serial więc nie takie
        wnętrze bogatego . Powinny byc : obowiązkowo słupy !!!, lub filary !!!!!,
        marmurowe posadzki, fontammy !!!i takie figury z alabastru jakie zwykle w
        ogrodach stoją i palmy. Np i schody z tralkami obowiązkowo. A w tle basen pod
        dachem.
        2. Fran jest prostą ale kutą na czery nogi babą. No i Żydówką !! więc łeb do
        interesów ma i to jet jej plusem . A Frania jest sprytną ale raczej
        przygłupawą panienką z bloku. Szkoda ze nie mozna tu wygrać faktu
        jej "żydowskości" kontra WASP=owatosci Maxa. No i ten śmiech .
        3. w polskich filmach nie potrafią dobrze odegrać balu albo bankietu !!! czysta
        amatorszczyzna jak na weselu w remizie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka