Dodaj do ulubionych

Kocham starszego

11.09.05, 11:15
Mam 24 lata i zakochałam się w facecie 40letnim. Wiem, że mu się podobam, ale
on się boi tego. Nie wiem co zrobić. Poradźcie!!!
Obserwuj wątek
    • mara73 Re: Kocham starszego 11.09.05, 18:37
      to zalezy czy zonaty, jak zonaty to odpusc;)
    • serwal Re: Kocham starszego 11.09.05, 19:01
      ancia231 napisała:

> Mam 24 lata i zakochałam się w facecie 40letnim. Wiem, że mu się podobam, ale
      > on się boi tego. Nie wiem co zrobić. Poradźcie!!!

No cóż! Lepiej się w te pędy odkochać.
    • betsypetsy Re: Kocham starszego 11.09.05, 21:17
      Ja od 7 lat jestem żoną starszego o 17 lat od siebie mężczyzny (jest to jego
      drugi związek). jak się poznaliśmy miałam zaledwie 20 lat, po roku urodziła się
      nasza pierwsza córka a po 3,5 następna córeczka. Wiesz na początku obawiałam
      się ze nasz związek nie ma sensu, że róznica wieku jest za duża itd., na
      pierwszą randkę szłam żeby mu powiedzieć aby dał sobie spokój ze mną, jak go
      zobaczyłam nagle zabrakło mi odwagi i tak poszliśmy do restauracji w której
      parę miesięcy później wyprawiliśmy uroczystość zawarcia małżeństwa...Na
      początku staczałam wielkie boje z moją mamą która była kompletnie przeciwna
      naszemu związkowi(mój mąż jest tylko o 4 lata od niej młodszy:)ale ja byłam tak
      zakochana że nic i nikt nie był w stanie mnie odkochać i tak jest do dziś.
      Dlatego rób co ci serce podpowiada, żyje się tylko raz. Natomiast nie pakuj się
      w związek z żonatym mężczyzną bo wyrządzisz krzywdę jego żonie i dzieciom to
      najgorsze co może przytrafić się: rozbita rodzina( mój mąż był już po rozwodzie
      ze swoją ex.Dodam jeszcze że międzyczasie wychowując dzieci skończyłam studia
      co uważam za wielki mój sukces w którym pomógł mi mój mąż.Pozdrawiam i życzę
      rozsądnego wyboru (o ile miłość potrafi być rozsądna).
      • ancia231 Re: Kocham starszego 12.09.05, 15:29
        Dzięki betsy. Nie jest żonaty, jest rozwiedziony. Natomiast wiem, że mu się
        podobam, ale on nie chce się ze mną umówić, bo się obawia wielu rzeczy (np.
        jest przyjacielem mojego taty i ma skrupuły). Nie wiem co mam zrobić, aby
        przestał się tym zadręczać. A ostatnio nie chce nawet odwiedzić mojego taty. Co
        robić? Czy to naprawdę nie ma szans?
        • betsypetsy Re: Kocham starszego 13.09.05, 00:29
          No to sytuacja jest przejrzysta skoro nie jest żonaty. Musicie się zdobyć na
          więcej odwagi, rozmawiaj z nim o was o waszej przyszłości,różnica wieku nie
          jest żadną przeszkodą, naprawdę, mówię to z własnego doświadczenia. Jak
          poznałam mojego przyszłego męża to obydwoje mieszkaliśmy w małym miasteczku,
          wyobraź sobie co się działo gdy ludzie (znajomi, sąsiedzi itp.)dowiedzieli się
          o nas, szok. Codziennie słyszałam na swój temat plotki, ale nie ruszało mnie to
          kompletnie.Moja mama w pracy była dręczona przez swoje koleżanki i bardzo to
          przeżywała. Po paru miesiącach miasteczko ucichło i mieliśmy spokój. To
          poprostu trzeba przeżyć najgorsze są początki jeżeli chodzi o otoczenie (ich
          reakcje).W tej chwili mama nie wyobraża sobie życia bez wnuczek, kocha je
          bezgranicznie i głupio jej że tak źle zareagowała na początku (ja ją rozumiem).
          Jesli zależy Ci na tym związku walcz o niego naprawdę warto, powiem Ci że ja
          nie wyobrażam sobie teraz abym mogła być z rówieśnikiem - porażka.Mój mąż jest
          mądry zyciowo (z racji wieku), czuje się przy nim b.bezpieczna i b.kochana to
          szalenie ważne w związku.Uszy do góry i rób co Ci serce podpowiada, pamiętaj
          żyje się tylko raz a świat do odważnych należy.Ancia trzymam kciuki.
      • mara73 Re: Kocham starszego 12.09.05, 15:38
        Nie przejmuj sie roznica wieku jak jest wolny i ty tez i oboje chcecie, zeby cos z tego bylo to bedzie:)
        pozdrawiam
        • skorpi75 Re: Kocham starszego 13.09.05, 08:36
          Cóż w tym złego,że kochasz starszego??
          Skoro oboje jesteście bez zobowiązań to próbujcie!!
          Może to szansa na wielkie szczęście???
          Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • strzelec0001 Re: Kocham starszego 13.09.05, 09:14
      na miłośc nie ma leku ale szukaj troche młodsz chyba że szukasz drugiego tatusi
      • skorpi75 Re: Kocham starszego 13.09.05, 09:20
        strzelec0001 napisał:

> na miłośc nie ma leku ale szukaj troche młodsz chyba że szukasz drugiego
        tatusi

heh... pewnie nie słyszałeś,ze niektóre młode dziewczyny bywają zafascynowane
        starszymi meżczyznami :)
        Też to przechodziłam i nie łatwo jest szukać bo zapewne wiesz,ze uczucie samo
        przychodzi :)
        Pozdrawiam.
    • nom73 Re: Kocham starszego 13.09.05, 10:56
      ancia231 napisała:

> Mam 24 lata i zakochałam się w facecie 40letnim. Wiem, że mu się podobam, ale
      > on się boi tego. Nie wiem co zrobić. Poradźcie!!!

Zakochać się to nie grzech, kochaj go ile możesz. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka