ela0508 Alice In Chains & Pearl Jam 06.04.07, 00:08 Alone It's been a long day at the bottom of the hill, she died of a broken heart. She told me I was living in the past, drinking from a broken glass. I'm alone (I never wanna be alone), now I (now i) turn to face the cold. I'm alone (I never wanna be alone), now I (now I) turn to travel home. I walked down to the other end of the day, just to catch those last few waves. I held out my hand and slowly waved goodbye, I turned now my eyes up to the sky. I'm alone (I never wanna be alone), now I (now I) turn to face the cold. I'm alone (I never wanna be alone), now I (now I) turn to travel home. She'll come back to me (She'll come back to me). She'll come back to me (She'll come back to me). All alone in this misery. She'll come back to me. I held out my hands into the light and I watched it die, I know that I was part to play. My god, my time to die. Never want to spend my life alone I'm alone (I never wanna be alone), now I (now I) turn to face the cold. I'm alone (I never wanna be alone), now I (now I) turn to travel home. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Sztuczny miód - Katarzyna Groniec 06.04.07, 09:43 Możesz pić z byle kim, byle gdzie! W byle Krym, w byle Rzym - proszę cię! Mam co palić, nie muszę wciąż jeść, nie potrzeba mi... Zresztą ...Pal sześć! Możesz nie dać mi grosza na dom, tylko proszę cię, proszę - zmień ton! Możesz bredzić... Pleść bzdury... Androny... Tylko błagam cię: nie mów, nie mów, tylko nie mów do mnie jak do żony Bo to wszystko nie tak, nie tak, nie tak, no, a jeśli, jeżeli nie tak, nie tak, nie to, no to po co nam było w to gnać, tamto rwać, iść pod prąd, pod wiatr, gniazdo wić niby ptak, no - jeżeli ma być nie tak? Słowa jak sztuczny miód, ersatz, cholera, nie życie, miał być raj, miał być cud i ćwiartka na popicie, a to wszystko nie tak, nie tak, nie to, a jeżeli, a jeśli - nie to, no to o co, u diabła, nam szło? Możesz iść, dokąd chcesz, wiesz, gdzie drzwi, w byle ziąb, w byle deszcz, w byle sny... Ja na kłamstwie się znam tak jak ty, sztucznym miodem karmieni - to my. Znamy lata trwożniejsze niż dzwon. Tylko proszę - ten ton... ten ton. Wygadujcie, panowie, androny, tylko błagam - nie mówcie, nie mówcie już do nas jak do żony. Bo to wszystko nie tak, nie tak, nie tak, no, a jeśli, jeżeli nie tak, nie tak, nie to, no to po co nam było w to gnać, tamto rwać iść pod prąd, pod wiatr, gniazdo wić niby ptak, no - jeżeli ma być nie tak? Słowa jak sztuczny miód, ersatz, cholera, nie życie, miał być raj, miał być cud i ćwiartka na popicie, a to wszystko nie tak, nie tak, nie to, a jeżeli, a jeśli - nie to, no to o co, u diabła, nam szło? - ... O szkło? Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Seweryn Krajewski - Nie spoczniemy 06.04.07, 09:54 Nie utulony w piersi żal, bo za jedną siną dalą - druga dal... Nie spoczniemy, nim dojdziemy, nim zajdziemy w siódmy las, więc po drodze, więc po drodze zaśpiewajmy chociaż raz ! nie nasycony w sercu głód bo za jednym nocnym chłodem - drugi chłód.... Nie spoczniemy, nim dojdziemy, nim zajdziemy w siódmy las, więc po drodze, więc po drodze zaśpiewajmy jeszcze raz ! Nie wytańczony wybrzmi bal, bo za jedną siną dalą - druga dal... Nie uleczony uśnie ból, za pikowym czarnym królem - drugi król... Nie pocieszony mija czas, bo za jednym czarnym asem - drugi as... Nie spoczniemy, nim dojdziemy, nim zajdziemy w siódmy las, więc po drodze, więc po drodze zaśpiewajmy jeszcze raz ! Czy warto było kochac nas ? Może wart, lecz tą kartą źle grał czas... Nie spoczniemy, nim dojdziemy, nim zajdziemy w siódmy las, więc po drodze, więc po drodze zaśpiewajmy jeszcze raz ! Odpowiedz Link Zgłoś
spiacy_z_otwartymi_oczami Teraz ja 06.04.07, 10:04 Ale AKURAT nikt tego nie przeczyta Bajka o Księżycu nie ma życia na księżycu na księżycu nie ma życia dawniej księżyc coś ukrywał dziś nic nie ma do ukrycia nie ma życia na księżycu a na ziemi nie ma szans nie ma mowy myśli ryba ziemian nie ma mówi mars 3x na księżycu się nie żyje a na ziemi ziemskie troski nikt nie mieszka na księżycu morsem nadał pan Twardowski ciekaw jestem gdzie jest e.t. i co robi dziś pies łajka skąd się biorą ci kosmici w dobranockach snach i bajkach 3x i choć ufo nie istnieje to ostatni już odleciał wciąż rozumek ma oparcie jeszcze nikt go nie przeleciał to już koniec tej melodii dość już bzdur tych i dyrdymał wciąż rozumek ma oparcie jeszcze nikt go nie wydymał 3x Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Mika- Grace Kelly 06.04.07, 11:13 Do I attract you? Do I repulse you with my queasy smile? Am I too dirty? Am I too flirty? Do I like what you like? I could be wholesome I could be loathsome I guess Im a little bit shy Why dont you like me? Why dont you like me without making me try? I try to be like Grace Kelly But all her looks were too sad So I try a little Freddie Ive gone identity mad! I could be brown I could be blue I could be violet sky I could be hurtful I could be purple I could be anything you like Gotta be green Gotta be mean Gotta be everything more Why dont you like me? Why dont you like me? Why dont you walk out the door! How can I help it How can I help it How can I help what you think? Hello my baby Hello my baby Putting my life on the brink Why dont yo like me Why dont you like me Why dont you like yourself? Should I bend over? Should I look older just to be put on your shelf? I try to be like Grace Kelly But all her looks were too sad So I try a little Freddie Ive gone identity mad! I could be brown I could be blue I could be violet sky I could be hurtful I could be purple I could be anything you like Gotta be green Gotta be mean Gotta be everything more Why dont you like me? Why dont you like me? Why dont you walk out the door! Say what you want to satisfy yourself But you only want what everybody else says you should want I could be brown I could be blue I could be violet sky I could be hurtful I could be purple I could be anything you like Gotta be green Gotta be mean Gotta be everything more Why dont you like me? Why dont you like me? Why dont you walk out the door! Odpowiedz Link Zgłoś
spiacy_z_otwartymi_oczami Re: kamilar a to piosenka jakaś?:D 06.04.07, 11:45 To ja Ci prześlę. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd lacrimosa - alleine zu zweit 06.04.07, 23:37 (po zalogowaniu na youtube - dla dorosłych tylko) Am Ende der Wahrheit Am Ende des Lichts Am Ende der Liebe Am ende - da stehst du (Im Herzen wird es leerer - ein Teil geht nun von mir) Nichts hat überlebt Wir haben schweigend uns schon lange getrennt Und mit jedem Tag wir Wuchs die Lüge unserer Liebe Und je weiter wir den Weg zusammen gingen Desto weiter haben wir uns voneinander entfernt Einsam - gemeinsam Wir haben verlernt uns neu zu suchen Wir haben verlernt uns neu zu suchen Die Gewohnheit vernebelt Die Trägheit erstickt Der Hochmut macht trunken Und die Nähe treibt zur Flucht Tanz - mein Leben - tanz Tanz mit mir Tanz mit mir noch einmal In den puren Rausch der nackten Liebe Und wenn ich sie/ihn so sehe Wenn ich sie/ihn erlebe Wenn ich uns betrachte Etwas hat überlebt Und wenn ich Kraft und Hoffnung fände Wenn ich selbst noch den Glauben an uns hätte Wenn ich sie/ihn erreichen könnte Sie/ihn noch einmal für mich hätte Wenn die Basis - unser Fundament Wenn wir uns noch einmal neu entdecken würden Wenn sie/er nur wollte Ich will ! Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Tiamat - Sleeping Beauty 07.04.07, 00:09 Alone I sit, I wonder why You dream of love and so do I But in your sleep you cannot see This pain which is always haunting me What I need I'll never feel This world is for me unreal So I drink to darkness with a candle lit And through the whole night alone I sit The sleeping beauty She stops the bleeding She stops the bleeding in my soul She is fresh air in this stinking world The more I drink, the more I see The more I drink, the more I see That suicide could be the key To the place called paradise Where pain not dwells, not hate nor lies But if I look beyond all this I reckon something I would surely miss Because in my dreams I rule my life And the sleeping beauty is my wife The sleeping beauty She stops the bleeding She stops the bleeding in my soul She is fresh air in this stinking world Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Yugopolis - Gdzie są przyjaciele 07.04.07, 00:26 (no i coś nowego hitowo-zetkowego niech też tu zabrzmi - bo akurat warto) Nie jestem winien Nikt mi nie dłużen Tak po trochu dogorywam Trochę do tyłu ciągnie mój wózek Trochę do przodu go czasem pcham Inni igrają moim losem Ja milczę jak pies Jeszcze chwila Jeszcze trochę I zapomnę Cię I znowu siedzę I znowu nie wiem Jak sobie z tym radę dam Jedno co pewne Jak zgrany refren Że rano znowu będzie kac Inni igrają moim losem Ja milczę jak pies Jeszcze chwila Jeszcze trochę I zapomnisz wiem (mnie) Gdzie jesteście przyjaciele moi Odpłynęli w sinej mgle Kogo to obchodzi kiedy boli Tylko ciebie kiedy idzie źle I tak na koniec wysoki sądzie Zanim wszystkim pożegnam Duszą i ciałem kiedyś kochałem Dziś bez tego umieram Inni igrają moim losem Ja milczę jak pies Jeszcze chwila Jeszcze trochę I zapomnisz mnie Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Siekiera - Ludzie wschodu 07.04.07, 00:34 czy tu się głowy ścina czy zjedli tu Murzyna czy leży tu Madonna czy tu jest jazda konna czy w nocy dobrze śpicie czy śmierci się boicie czy zabił ktoś tokarza czy często się to zdarza Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Anathema - A Dying Wish (A Moment In Time) 08.04.07, 22:47 I bear the seed of ruin A golden age turned to stone Elysium... to dust For this, a tragic journey A vision of a dying embrace Scattered earth Silence... Where Echonia wept I sank into the silent desert Fallen am I, In the solitude of a broken promise ... I cried alone My emyrean is a scar From the memory of her beautiful life Forever was her name Fulfilment lost in a lifetime of regret Ornate peace would cover me As I would die now... For one last wish Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Upojenie - AMJ (śpiewa) i MŻ.(gada) 09.04.07, 21:58 Jest wiatr, co nozdrza mężczyzny rozchyla Jest mróz, co szczęki mężczyzny zmarmurza Jest taki mróz Nie jesteś dla mnie tymianek ni róża Ani też czuła pod miesiącem chwila Lecz ciemny wiatr Lecz biały mróz Jest taki deszcz, co wargi kobiety odmienia jest taki blask, co uda kobiety odsłania Jest taki blask Nie szukasz we mnie silnego ramienia Ani ci w myśli klejnot zaufania Lecz słony deszcz Lecz złoty blask Jest skwar, co ciała kochanków spopiela Jest śmierć, co oczy kochanków rozszerza Jest taka śmierć Oto na rośnych polanach wesela Z kości słoniowej unosi się wieża Czysta jak skwar Gładka jak śmierć Gładka jak śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Janis Joplin - Piece of my heart 10.04.07, 12:33 Oh, come on, come on, come on, come on! Didn’t I make you feel like you were the only man —yeah! Didn’t I give you nearly everything that a woman possibly can ? Honey, you know I did! And each time I tell myself that I, well I think I’ve had enough, But I’m gonna show you, baby, that a woman can be tough. I want you to come on, come on, come on, come on and take it, Take it! Take another little piece of my heart now, baby! Oh, oh, break it! Break another little bit of my heart now, darling, yeah, yeah, yeah. Oh, oh, have a! Have another little piece of my heart now, baby, You know you got it if it makes you feel good, Oh, yes indeed. You’re out on the streets looking good, And baby deep down in your heart I guess you know that it ain’t right, Never, never, never, never, never, never hear me when I cry at night, Babe, I cry all the time! And each time I tell myself that I, well I can’t stand the pain, But when you hold me in your arms, I’ll sing it once again. I’ll say come on, come on, come on, come on and take it! Take it! Take another little piece of my heart now, baby. Oh, oh, break it! Break another little bit of my heart now, darling, yeah, Oh, oh, have a! Have another little piece of my heart now, baby, You know you got it, child, if it makes you feel good. I need you to come on, come on, come on, come on and take it, Take it! Take another little piece of my heart now, baby! oh, oh, break it! Break another little bit of my heart, now darling, yeah, c’mon now. oh, oh, have a Have another little piece of my heart now, baby. You know you got it —whoahhhhh!! Take it! Take it! Take another little piece of my heart now, baby, Oh, oh, break it! Break another little bit of my heart, now darling, yeah, yeah, yeah, yeah, Oh, oh, have a Have another little piece of my heart now, baby, hey, You know you got it, child, if it makes you feel good. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Czarne Fasolki - Historia jednego powołania 11.04.07, 01:17 (prosto i pozytwnie tym razem) 1. Przejechałem autostopem prawie całą Europę Przejechałem autostopem prawie całą Europę sensu życia tam szukałem nad swym losem rozmyślałem. Zarabiałem sam na życie zaczynając dzień o świcie pracowałem w pocie czoła czy powiedzieć ktoś mi zdoła... Ref. Co mam robić, co mam robić, Żeby prostą radość zdobyć? /x2 2. Byłem krawcem i sportowcem byłem w Legii szeregowcem a na scenie dla zabawy osiągnąłem szczyty sławy. I choć miałem prawie wszystko chyba w życiu mi nie wyszło zakręciło mi się w głowie czekam może ktoś mi powie: 3. Pojechałem na Pomorze może morze mi pomorze uspokoić serca bicie oddać Bogu swoje życie. Wiedząc o tym, że w Krynicy są brązowi zakonnicy skierowałem tam swe nogi mówiąc w sercu: Boże drogi 4. Rozmawiałem przez godzinę z bratem mniejszym kapucynem tam odkryłem w Bożym planie było moje powołanie. Dzisiaj jestem Bożym sługą kapucynem z bródką krótką służę radą swą w klasztorze tym co mówią: o mój Boże: Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Bajm - Diabelski krąg 11.04.07, 10:25 (niestety- słuchanej wersji nie znalazłam) Kogo diabeł opęta Człowiek nigdy nie zmieni się Kochany, pamiętaj nie pomoże ci żaden cud Mam oczy zamknięte I zupełnie kamienną twarz Czarna łuna na niebie To znak Że porwie cię diabelski wiatr Czarne dłonie, silny krąg Tworzą już diabelski krąg Śpiewaj, śpiewaj z nami wraz Jeśli czarną skórę masz Nie ma miejsca dla ciebie Ani na ziemi ani w niebie W piekle karmić cię będą Czarną kawą i czarnym chlebem Smoła w kotłach się grzeje Widły same już idą w ruch Czarna łuna na niebie to znak Że porwie cię diabelski wiatr Czarne dłonie, silny krąg Tworzą już diabelski krąg Śpiewaj, śpiewaj z nami wraz Jeśli czarną skórę masz Kogo diabeł opęta Człowiek nigdy nie zmieni się Kochany pamiętaj Nie pomoże ci żaden cud Mam oczy zamknięte I zupełnie, zupełnie kamienną twarz Czarna łuna na niebie To znak, że porwie cię diabelski wiatr Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Lombard - Gołębi puch 11.04.07, 10:29 (niestety- słuchanej wersji nie znalazłam - gdyby ktoś miał to proszę) Ciągle pamiętam zatrzymany czas Konwalię na poduszce Ciągle i ciągle czekam tamtych łez Dotyku tamtych oczu Światło w Twoich rękach Łagodny puls Gdybym ujrzała kiedykolwiek taki film Umarłabym ze śmiechu Cisza zagrała, wokół nas się wzbił Gołębi puch - perfidny kicz Światło w Twoich rękach Gołębi puch Każdym dniem zbijam to Deszczem obcych rąk Zmywam ślad Zabijam to Każda noc przynosi znów Bezsensowny ból Ołów - nie Gołębi puch Może zapomnieć jeszcze uda się Konwalię na poduszce Może zduszone nie powróci znów Odejdzie gdzieś, wypali się Światło w Twoich rękach Gołębi puch Każdym dniem zbijam to Deszczem obcych rąk Zmywam ślad Zabijam to Każda noc przynosi znów Bezsensowny ból Ołów - nie Gołębi puch Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Małgosia Ostrowska - "Meluzyna, czyli historia pod 11.04.07, 10:42 wodnej miłości" (Aba śpiewa, Aba śpiewa!) (Aba śpiewa, Aba śpiewa!) piękna pani Meluzyna pokochała pustoraka tak opowieść się zaczyna jaka taka jaka taka to co dzieje się na lądzie to pod wodą też się zdarza oto refren tej piosenki który często się powtarza Meluzyno, Meluzyno porzuć płonne swe nadzieje odpłyń własną limuzyną świat się śmieje, świat się śmieje ale miłość moi mili jest nieczuła na mądrości i dla jednej wspólnej chwili zapomina o śmieszności (śmieszna sprawa, coś takiego, co za numer, coś takiego, to ciekawe, śmieszna sprawa (czary mary), czary mary, czary mary, świat się śmieje (to ciekawe), hu hu hu, to ciekawe, śmieszna sprawa, czary mary, czary mary! śmieszna sprawa, co za numer, hu hu hu, ha ha, to ciekawe, ha ha ha) mój kochany Pustoraku uwierz w miłość, przyjmij dary coś dla duszy, coś dla smaku czary mary, czary mary ale pan pustorak stary co po dnie skalistym kroczy nie dał nabrać się na czary nie te oczy, nie te oczy Meluzyno, Meluzyno porzuć płonne swe nadzieje odpłyń własną limuzyną świat się śmieje świat się śmieje to co dzieje się na lądzie to pod wodą też się zdarza oto morał tej piosenki który często się powtarza Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Franek Kimono - King Bruce Lee Karate Mistrz 11.04.07, 10:52 nie rycz mała, nie rycz, ja znam te wasze numery. Twoje łzy lecą mi na koszulę z napisem: King Bruce Lee Karate Mistrz, King Bruce Lee Karate Mistrz! Ja w klubie disco mogę robić wszystko, wyciągam damy spod opieki mamy. I małolaty spod opieki taty, na bramce stoję, nikogo się nie boję. Ja jestem King Bruce Lee Karate Mistrz! Gdy trzeba będzie, ja ciebie obronię, znam parę chwytów, ciałem zasłonię. Ciosy karate ćwiczyłem z bratem, ja jestem King Bruce Lee Karate Mistrz! King Bruce Lee Karate Mistrz! Już ci mówiłem: Mała, nie rycz, mam w sobie dzikość żółtej pantery. W tej dyskotece nie ma frajera, co by podskoczył lub ze mną zadzierał. Ja jestem King Bruce Lee Karate Mistrz! King Bruce Lee Karate Mistrz! Gdy ja dołożę, wtedy nie daj boże, reanimacja nawet nie pomoże. Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie... Ja jestem King Bruce Lee Karate Mistrz! King Bruce Lee Karate Mistrz! Nie rycz mała, nie rycz, ja znam te wasze numery. Twoje łzy lecą mi na koszulę z napisem: King Bruce Lee Karate Mistrz. Twoje łzy lecą mi na koszulę z napisem: King Bruce Lee Karate Mistrz. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Anathema - Temporary Peace 12.04.07, 00:19 Deep inside the silence staring out upon the sea The waves are washing over half forgotten memory Deep within the moment laughter floats upon the breeze Rising and falling dying down within me And I swear I never knew, I never knew how it could be And all this time all I had inside was what I couldn't see I swear I never knew, I never knew how could be All the waves are washing over all that hurts inside of me Beyond this beautiful horizon lies a dream for you and I This tranquil scene is still unbroken by the rumours in the sky But there's a storm closing in voices crying on the wind The serenade is growing colder breaks my soul that tries to sing And there's so many many thoughts when I try to go to sleep But with you I start to feel a sort of temporary peace There's a drift in and out Drift in and out Drift Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: szafa grająca Klubokawiarni 12.04.07, 17:36 Opuszczone porty (mp3 wrzuciłem we wrzutę swego czasu...ale tekstu nie mogę znaleźć, a przepisywać mi się nie chce :P) Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd My Dying Bride - The Thrash Of Naked Limbs 12.04.07, 23:57 Beauty is fragile, and time eats at it This passion play Smothered in effort, The thrash of naked limbs Glistening skin Close your eyes, the whispered sighs Frightening lust Sweet was her breath, tasted by mine Words are more effective when concealed Through the halflight on her body My fearful hands tremble their way Take me, anywhere that you like Hold me, deep within. Do what you like Take me, anywhere. Warm the night Take me, take me, take me With the lights low, and you naked on the warm floor Me besides you, softly kissing, caressing Make love to her while she's crying I could die now, and die happy Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Amorphis-My Kantele 13.04.07, 00:01 Truly they lie, they talk utter nonsense Who say that music reckon that the kantele Was fashioned by a god Out of a great pike's shoulders From a water-dog's hooked bones: It was made from the grief Moulded from sorrow Its belly out of hard days Its soundboard from endless woes Its strings gathered from torments And its pegs from other ills So it will not play, will not rejoice at all Music will not play to please Give off the right sort of joy For it was fashioned from cares Moulded from sorrow. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Dzisiaj mnie kochasz,jutro nienawidzisz-Sweet Nois 13.04.07, 01:38 Nie chcesz nie rozumiesz Tego co mówię ty nie przyjmujesz Stoisz z boku, ja w amoku Jestem jedną myślą, ta myśl jest słowem Jedynym napędem myśl jest powodem Tego, że jestem, że żyję Wyrzucam paranoję, którą umysł kryje Nie mam dla Ciebie nic poza sobą Nie mam dwóch twarzy nie jestem tobą Nie potrafię rozśmieszać do bólu Skurwielu nie przebijesz głową tego muru Słyszałem te słowa sto tysięcy razy Nie chcę zrozumienia, pocieszenia Iluzji istnienia, pustego uwielbienia Jestem kim jestem inny nie będę Z tobą, bez ciebie - decyzje podjęte Czekasz na Mesjasza, na cudowne zbawienie Twój bunt w telewizji, twój błysk i olśnienie Dzisiaj mnie kochasz jutro nienawidzisz Dzisiaj mnie pragniesz jutro się wstydzisz To jest mój krzyk, mój głos, moje życie W tych słowach chcę słyszeć serca bicie Ciągły sygnał jest początkiem końca Człowiek - roślina - myśl konająca To głos ostatni, ja tak się czuję To nie dla Ciebie, nie wytrzymuję Bez znieczulenia sam siebie zszywam Tracę siły, czuję że przegrywam Dzisiaj mnie kochasz, jutro nienawidzisz Dzisiaj mnie pragniesz jutro się wstydzisz Spadam w dół bez zabezpieczenia Tu nikt nie czeka nie widzę swego cienia Nie wiem więcej niż kiedyś wiedziałem Odpowiedzi na pytania nigdy nie poznałem Dlaczego samotność zawsze tak blisko Zawsze przy mnie gdy upadam nisko Myślę i czuję znów myśl odlatuje Słyszysz jak umysł nieustannie pracuje Dzisiaj mnie kochasz jutro nienawidzisz Dzisiaj mnie pragniesz jutro się wstydzisz Bunt i prowokacja tak ciebie bulwersuje Zabijcie skurwysyna on tu nie pasuje Zbędne ogniwo chorej ewolucji Ziarno chaosu, sen o rewolucji Wiem jak zginął X, Lennon, wielu innych Świat szukał ofiar, świat szukał winnych Wiem jak zginął X, Popiełuszko, wielu innych Świat szukał ofiar, świat szukał winnych Połamane kwiaty, które żyją samotnie Każdego z nas wiatr kiedyś dotknie Dzisiaj mnie kochasz jutro nienawidzisz Dzisiaj mnie pragniesz jutro się wstydzisz Słyszałem te słowa sto tysięcy razy Widziałem uśmiech na jej suczej twarzy I palec środkowy wyciągnięty w tym kierunku Pluła na mnie kurwa, ja nie mówię o szacunku Dzisiaj mnie kochasz, jutro nienawidzisz Dzisiaj mnie pragniesz, jutro się wstydzisz Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Portishead - glory box 13.04.07, 09:33 I'm so tired of playing, Playing with this bow and arrow, Gonna give my heart away, Leave it to the other girls to play, For I've been a temptress too long. Hmm just, Give me a reason to love you, Give me a reason to be, A woman, I just wanna be a woman. From this time, unchained, We’re all looking at a different picture, Through this new frame of mind, A thousand flowers could bloom, Move over, and give us some room. Yeah, Give me a reason to love you, Give me a reason to be, A woman, I just want to be a woman. So don't you stop, being a man, Just take a little look from our side when you can, Sow a little tenderness, No matter if you cry. Give me a reason to love you, Give me a reason to be, A woman, It's all I wanna be is all woman. For this is the beginning of forever and ever, It's time to move over , So I want to be. I'm so tired of playing, Playing with this bow and arrow, Gonna give my heart away, Leave it to the other girls to play. For I've been a temptress too long. Hmm just, Give me a reason to love you. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Deep Purple - Soldier of fortune 13.04.07, 10:37 I have often told you stories About the way I lived the life of a drifter Waiting for the day When I’d take your hand And sing you songs Then maybe you would say Come lay with me love me And I would surely stay But I feel I’m growing older And the songs that I have sung Echo in the distance Like the sound Of a windmill goin’ ’round I guess I’ll always be A soldier of fortune Many times I’ve been a traveller I looked for something new In days of old When nights were cold I wandered without you But those days I thougt my eyes Had seen you standing near Though blindness is confusing It shows that you’re not here Now I feel I’m growing older And the songs that I have sung Echo in the distance Like the sound Of a windmill goin’ ’round I guess I’ll always be A soldier of fortune Yes, I can hear the sound Of a windmill goin’ ’round I guess I’ll always be A soldier of fortune Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Tomasz Lipiński-Tilt -Jeszcze będzie Przepięknie 14.04.07, 18:29 Widziałem domy o milionach okien A w każdym oknie czaił się ból Widziałem twarze, miliony twarzy Miliony masek do milionów ról Czarny tłum kłebił się i wyciągał ręce Wciąż było mało i ciagle chciał więcej I wciąż nie starczało i wciąż było brak Ciągle bolało, że ciagle jest tak Strach nie pozwalał głośno o tym mówić Strach nie pozwalał kochać się i śmiać Strach nakazywał opuścić w dół oczy Strach nakazywał cały czas się bać Mieszkańcy miasta i przyjeżdżający Tacy zmęczeni i tacy cierpiący Przeklinający swój codzienny los Słyszałem także taki głos Jeszcze będzie przepięknie Jeszcze będzie normalnie Jeszcze będzie przepięknie aaa... Czarny tłum kłebił się i wyciągał ręce Wciąż było mało i ciągle chciał więcej I wciąż nie starczało i wciąż było brak Ciągle bolało, że ciągle jest tak Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Budzyński - Nocny lotnik 14.04.07, 18:35 Czekając na noc układam sobie pieśni Nie wsłuchuj się za długo Nie wpatruj się za bardzo Przedziwny smak Jedyny twój przyjaciel Myślę i nie jestem Przesyt i pożądanie Słoneczna melancholia Zagadka tej ulicy Powstrzymaj moje ręce Zatrzymaj moje myśli Teoria snów Jak wojenny taniec Anima i animus Przedziwny twój przyjaciel Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia En Vogue - Don't let go 17.04.07, 21:38 trochę nie mój gatunek ale co tam:) What's it gonna be Cuz I can't pretend Don't you wanna be more than friends Hold me tight and don't let go Don't let go Have the right to loose control Don't let go I often tell myself That we could be more than just friends I know you think that if we move to soon It would all end I live in misery when you're not around And I won't be satisfied 'till we're taking those vows There'll be some lovemaking, heartbreaking, soul shaking Oh, lovemaking, heartbreaking, soul shaking I often fantasize The stars above are watching you They know my heart and speak to yours Like only lovers do If I could wear your clothes I'd pretend I was you and loose control There'll be some lovemaking, heartbreaking, soul shaking Oh lovemaking, heartbreaking, soul shaking, oh yeah Running in and out my life has got me so confused You gotta make the sacrifice Somebody's got to choose We can make it if we try for the sake of you and I Together we can make it right Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Świetliki - Pogo 18.04.07, 00:22 Spałem źle. Ona spała źle. Pełne porozumienie. Spało nam się źle. W tym kraju.. ..w którym wciąż więcej, więcej palantów nosi przy sobie broń. Zażartowałem sobie, że są to dla nich namiastki penisów.. ..choć chodzi o coś groźniejszego. Źle spałem! Spałem źle. W tym kraju.. ..w którym wzorcem mężczyzny jest ksiądz albo handlarz. Spałem źle. W tym kraju.. . .w którym znów ojczyznę a nie wiosnę zobaczą. Jak ci się nie podoba - to wypierdalaj! Źle spałem. Chociaż się zdarzają jakieś jaśniejsze momenty.. na przykład.. czarne oliwki, wino Sophia-Riesling.. Dwudziesty drugi grudnia 91' oraz efekty owej rewolucji seksualnej, z których skorzystałem wyjątkowo skwapliwie. Ponadto Ty jesteś a Ciebie nikt mi nie zabroni. Źle spałem! Spałem źle..i przyśniła mi się idea. Przyśnił mi się działacz. Przyśniły mi się obowiązki i konieczność skruchy. Kolaboruję z pismem katolickim nie mając nawet kościelnego ślubu. Nawet nie będąc bierzmowany. Jakaż perwersja! Zawsze zdradzam. W tym szczególnie pozostaję sobie wierny. I przelatuję przez te muzea, biblioteki, banki.. ..a one ścian już niemal nie mają. Nie warto się skupiać na tych obcych detalach. Mam w sobie gorący detal i teraz Cię muszę znaleźć. Przejdziemy przez siebie w lepsze, gorące kraje. Bo istnieją. Skoro Ty zaistniałaś, ja już istnieję... ... I co? I pożar. To bardzo powoli się zaczynało. Najpierw mnóstwo blasków, zapachów, drobnych świateł. Teraz płonie. Poważnie. Ogień stawia swoje stopy ostrożnie. Ja to sobie tańczę.. ..siedząc przed lustrem, nieruchomy, z zamkniętymi oczami. Tańczę to sobie, ja to sobie tańczę. Wyjąc bezgłośnie, postępując tuż za ogniem, powoli.. ..powoli, powoli.. ..tańczę to sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
gertrruda Re: szafa grająca Klubokawiarni 22.04.07, 21:07 Fisz - Polepiony Ja składam się z części niespójnych, przeczących sobie nawzajem Jedna mówi chce stąd wyjść druga mówi ja zostaje Wiem że to jest męczące nie tylko dla mnie lecz dla tych, którzy ze mną przebywają Mówią "nie mogę znieść tych twoich humorów i zmian" - pewnie racje mają Bo we mnie jest orkiestra która grać razem nie daje rady Jedna część zadowolona przyjmuje z pokorą wszystkie zmiany Druga na to: pieprzę, ja nienadążam wysiadam Czasami więc zdarza się że nie wiem czego chce Jedna część mówi jest tak dobrze druga jest tak źle Tyle sprzecznych myśli by czas pozszywać i wyciąć to co złe niczym chirurg wycina wyrostek Patrzę czasami na moje dłonie lewa młoda jakby wiecznie wypoczęta Prawa pomarszczona, spocona i wiecznie napięta Jak sytuacje w których wychodzi zlość bo wygrywa z tą drugą stroną Wypowiadam wtedy słowa które bolą... Ona mówi usiądź wygodnie ja polepie i zlepie w jedną część Tu muszę naderwać tu muszę zszyć byś mógł we mnie odtąd żyć x2 Więc jestem jeden czy jest nas dwóch Rozmawiam ze sobą siedząc na kanapie i nie ma nici porozumienia Już wiem dlaczego moja twarz tak szybko się zmenia Jest nas dwóch dwoje czy troje Bo niczym w kalendarzu daty tak szybko zmieniają się moje nastroje Ty pytasz: co jest? co jest? A trzeba mnie złożyć od nowa część po części jak klocki Pozszywać do kupy bo na razie chce zarzucić nogi na stół I nie robić nic i tylko czekać aż ta druga część przyniesie mi zakupy Lecz nie mogę rozerwać się choćbym bardzo chciał jedna część chce leżeć druga namawiabym wstał Jedna chce spać a druga robi wszystko bym nocy się bał Ktoś mi mówi wczoraj że widział mnie w mieście jak gadam sam do siebie Ja odpowiadam że wypuszczam z gęby różne odgłosy Najpierw mowię idę tam a później nie nie idę Ja mam dosyć... Ona mówi usiądź wygodnie ja polepie i zlepie w jedną część Tu muszę naderwać tu muszę zszyć byś mógł we mnie odtąd żyć x2 Tyle sprzecznych zdań przeczących sobie nawzajem Wypowiadam w tak krótkim czasie Nie dowiesz się co myśle przyglądając się mej mimice ona nie zdradzi nic nie nie zdradzi nic Jest mnie dwóch może trzech tylko ty możesz temu zaradzić Poukładaj mnie kawałek po kawałeczku poukładaj mnie proszę Bo taki podzielony na części jestem zupełnie do niczego poskładaj tak jak dziecko składa klocki lego Jeden do drugiego drugi do trzeciego, a wtedy usiąde wygodnie w fotelu zakładając nogi na stół I polepiony solidnie by nigdy nie było takiej siły która znów pozdzieli mnie na pół Będę się czuł jak nowonarodzony jak z zarzutów oczyszczony sam z sobą pogodzony Stanę przed Tobą o tak od dołu do góry przez Ciebie polepiony Ja się nie zmienię więc poukładaj mnie a ja zapuszczę w tobie korzenie www.youtube.com/watch?v=7VW1NCCUONA&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Anathema - Angelica 02.05.07, 23:22 Where are you tonight? Wild flower in starlit heaven Still enchanted in flight Obsessions lament to freedom A timeless word, the meanings changed But I'm still burning in your flames, Incessant, lustral masquerade, Unengaged, dim lit love didn't taste the same And I still wonder if you ever wonder the same And I wonder... Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Anathema - Pressure 02.05.07, 23:31 As the pressure grows and these feelings flow Trample on bodies, bodies in holes of faith Times I've asked the lord for forgiveness While kept under a spell of a sweating locust's breath No need to tell me 'cause it's written on your face Sliding down now with the black lights shining I don't care where you go you won't get away from me Black as the night is day filled with no sympathy Marching down the hall for a misery I don't care where you go, you won't get away from me Mouth tastes of sick, stomach twist inside Everything's wrong and I can't get away The gravity of fear you can feel it coming near It's coming straight for you, it'll twist and drag you down I don't care where you go, you won't get away from me Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Nikt tak pięknie nie mówił 03.05.07, 22:49 Często twe oczy miast wiosennieć zielenią Są takie zimne i dziwne W chorych rozmowach twe oczy patrzą gdzie indziej Patrzą tylko gdzie by się schować Twoje ramiona – nie kruszące się ciasto Nie pachną miętową maścią Ja w twoich ramionach – nieistotny dysonans Deszcz szczęścia strzał nad przepaścią Szeptem na ucho powiem że ja, ja się tego wyrzekam... Tych ranków jak febra - u okien twych jak żebrak - Siedziałem na drzewie nie raz I gwiazd spadających - pijanych gwiazd na stos - Nocą gdy będę umierał Szeptem na ucho powiem że Że ja, ja się tego wyrzekam... Wyrzekam bo... Nikt tak pięknie nie mówił, że się boi miłości Jak ty Zanim piorun i tęcza przejdą przez smutków most Zanim dzień stąd odleci na chmurze Zanim groszki i róże pocałują się znów przez płot Zanim kurz pozamiata podwórze Szeptem na ucho powiem że... Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd to był ostatni song za ostatni grosz 03.05.07, 22:54 koniec przedstawienia Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: to był ostatni song za ostatni grosz 04.05.07, 10:19 makbrajd napisał: > koniec przedstawienia za miesiąc wrócisz i otowrzysz nowe Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Happysad - Koniec 04.05.07, 11:49 Zabierz mnie na drugą stronę Zabierz mnie gdzie wszystko ma swój sens Gdzie wszystko ułożone Jak policyjny pies To koniec zabiliśmy w sobie wszystko To koniec mogliśmy więcej Przykro Pchnij mnie kuchennym nożem Wypuść na mnie swoje lwy Ja nie chce więcej biec w ogonie Wolę z przodu tak jak ty To koniec... Wszyscy razem w jedną stronę Wszyscy razem nie ma czego się bać Śpiewajmy tonem wyzwolonym Sialalala.. To koniec... Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Nikt tak pięknie nie mówił 12.02.08, 08:54 wolę to w wykonaniu Gutka :) www.youtube.com/watch?v=uCUEXpOpCGM on ma po prostu męski głos :D Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Of Aman - Nalan 08.05.07, 13:41 Of yine bak baţým yine dertlerde of of aman Of yine sen gururum yine yerlerde of of aman Sen yine sen yeminim yine sözlerde of of aman Ben yine ben seninim beni sevdikçe ben seninim Dön bana dön hazýrým sana herţeyle gel hazýrým Gel yine gel korkma hasretim sevgilim Gel yine gel korkma hasretim sevgilim Ben sana mahkumum hasretler var yolunda of aman Ben sana sevdalý arzular of aman hey çýlgýnca Sen of aman bir sözle sattýn beni Sen of aman yeminle yýktýn beni Ben yanmýţým aldanmýţým aman aman aman aman Ah sen aman dar yollara sattýn beni Sen sen aman sen dedikçe attýn beni Ben ađlarým ben vurgunum aman aman aman Of of aman bir of çektim dađlar inledi Of of aman hayallere vurdun beni Ben yanmýţým aldanmýţým aman aman Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Czerwone Gitary - Matura 09.05.07, 12:38 Hej, za rok matura, [O, dużo czasu jeszcze do końca!] Za pół roku. Już niedługo, coraz bliżej, Za pół roku. Minęła studniówka [Zabieram się do pracy.] Z wielkim hukiem. Czas ucieka i matura Coraz bliżej. Za miesiąc matura, [Tak, zaczynam się już solidnie uczyć.] Dwa tygodnie. Już niedługo, coraz bliżej, Dwa tygodnie. Oj, za dzień matura, [Ojejku! Co to będzie?!] Za godzinę. Już niedługo, coraz bliżej, Już za chwilę! - No, to trzymajcie kciuki, chłopcy! - Dobra, dobra! Idź, trzymamy! Trzymamy, trzymamy. - Idź! Powodzenia! - Dziękuję. - Złam sobie kark! - Nie, no ... powodzenia, powodzenia! ... - No, jak? Chyba zda, Ben, co? - No ... ja uważam, że zda. - Tak, zresztą matemy się ze mną uczył przez cały rok. - A ze mną przez pół roku fizyki. - Nie, no ... tym bardziej, że proste egzaminy są teraz ... - W tym roku. - No, nie będzie miał na pewno żadnych problemów. - A co! Pewnie, że nie! - Chociaż, wiecie, on ostatnio tak troszeczkę się oglądał za dziewczynami - No, dobrze, ale profesora ma znajomego, no ... - A nie! No, to zda! Zda, tak, zda! - I jego piosenkę lubi profesor - "Taką jak Ty" ... - Cicho, cicho! Idzie! Idzie! No, Niuniek, jak tam było? Jak ci poszło? Jak tam? No, co?! Jak tam? No, powiedz tu! Ojejku, gadaj no! - Ach ...] Znów za rok matura, Za rok cały. Już niedługo, coraz bliżej, [ale] Za rok cały. Już niedługo, coraz bliżej, [lecz] Za rok cały. Odpowiedz Link Zgłoś
igua gdyby ktos mial urodziny - nostalgicznie 09.05.07, 22:30 ПУСТЬ БЕГУТ НЕУКЛЮЖЕ Пусть бегут неуклюже Пешеходы по лужам, А вода — по асфальту рекой. И неясно прохожим В этот день непогожий, Почему я веселый такой. Припев: Я играю на гармошке У прохожих на виду… К сожаленью, день рожденья Только раз в году. Прилетит вдруг волшебник В голубом вертолете И бесплатно покажет кино. С днем рожденья поздравит И, наверно, оставит Мне в подарок пятьсот «эскимо». Припев: Я играю на гармошке У прохожих на виду… К сожаленью, день рожденья Только раз в году. Odpowiedz Link Zgłoś
igua na ozywienie 10.05.07, 14:36 Что случилось в Африке В желтой жаркой Африке, В центральной ее части, Как-то вдруг вне графика Случилося несчастье. Слон сказал, не разобрав: видно, быть потопу!.. В общем, так: один жираф Влюбился в антилопу. Припев: Поднялся галдеж и лай, Только старый попугай Громко крикнул из ветвей: Жираф большой - ему видней! Что же, что рога у ней? - кричал жираф любовно. - Нынче в нашей фауне Равны все поголовно. Если вся моя родня Будет ей не рада, Не пеняйте на меня, Я уйду из стада! Пр. Папе антилопьему Зачем такого сына? Все равно что в лоб ему, Что по лбу - все едино. И жирафов тесть брюзжить: Видали остолопа!.. И ушли к бизонам жить С жирафом антилопа. Пр. В желтой жаркой Африе Не видать идиллий. Льют жираф с фирафихой Слезы крокодильи. Только горю не помочь - Нет теперь закона: У жирафов вышла дочь Замуж за бизона. Припев: Пусть жираф был неправ, Но виновен не жираф. А тот кто крикнул из ветвей: Жираф большой - ему видней! Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Maciej Malenczuk - Nigdy wiecej 11.05.07, 14:30 Nigdy więcej nie patrz na mnie takim wzrokiem Nigdy więcej nie mów do mnie że nie kochasz Nigdy więcej nie zatruwaj słów goryczą Nigdy więcej mnie już nie karz martwą ciszą Nigdy więcej nie patrz na mnie takim wzrokiem Nigdy więcej nie miej takich dziwnych oczu Miłość jeszcze żyje w nas Jeszcze się nie zamknął czas Nigdy więcej nie patrz na mnie tak jak dziś Nigdy więcej nie patrz na mnie takim wzrokiem Nigdy więcej nie podnoś na mnie głosu Nigdy więcej nie ryzykuj jednym słowem Mogę później nie zapomnieć co mi powiesz Nigdy więcej nie patrz na mnie takim wzrokiem Nigdy więcej nie miej takich zimnych oczu Miłość jeszcze żyje w nas Jeszcze się nie zamknął czas Nigdy więcej nie patrz na mnie tak jak dziś Nigdy więcej nie patrz na mnie takim wzrokiem Nigdy więcej nie miej takich dziwnych oczu Miłość jeszcze żyje w nas Jeszcze się nie zamknął czas Nigdy więcej nie patrz na mnie tak jak dziś Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Sting - Mad about you 14.05.07, 09:21 A stone's throw from Jerusalem I walked a lonely mile in the moonlight And through a million stars were shining My heart was lost on a distant planet That whirls around the April moon Whirling in an arc of sadness I'm lost without you I'm lost without you Though all my kingdoms turn to sand And fall into the sea I'm mad about you I'm mad about you And from the dark secluded valleys I heard the ancient songs of sadness But every step I thought of you Every footstep only you And every star a grain of sand The leavings of a dried up ocean Tell me, how much longer? How much longer? They say a city in the desert lies The vanity of an ancient king But the city lies in broken pieces Where the wind howls and the vultures sing These are the works of man This is the sum of our ambition It would make a prison of my life If you became another's wife With every prison blown to dust My enemies walk free I'm mad about you I'm mad about you And I have never in my life Felt more alone than I do now Although I claim dominions over all I see It means nothing to me There are no vitories In all our histories, without love A stone's throw from Jerusalem I walked a lonely mile in the moonlight And through a million stars were shining My heart was lost on a distant planet That whirls around the April moon Whirling in an arc of sadness I'm lost without you I'm lost without you And though you hold the keys to ruin Of everything I see With every prison blown to dust, My enemies walk free Though all my kingdoms turn to sand And fall into the sea I'm mad about you I'm mad about you Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Dżem - Wehikuł czasu 15.05.07, 12:02 Pamiętam dobrze ideał swój Marzeniami żyłem jak król Siódma rano to dla mnie noc Pracować nie chciałem, włóczyłem się Za to do "puszki" zamykano mnie Za to zwykle zamykano mnie Po knajpach grywałem za piwko i chleb Na szyciu blues'a tak mijał mi dzień Tylko nocą do klubu Puls Jam Session do rana - tam królował blues To już minęło, ten klimat, ten luz Ci wspaniali ludzie nie powrócą Nie powrócą już Lecz we mnie zostało coś z tamtych lat Mój mały intymny, muzyczny świat Gdy tak wspominam ten miniony czas Jak dobrze że to nie poszło w las Dużo bym dał by przeżyć to znów Wehikuł czasu - to byłby cud Mam jeszcze wiarę, odmieni się los Znów kwiatek do lufy wetknie mi któś Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Czerwone Gitary - Ciągle pada 16.05.07, 10:11 Ciągle pada! Asfalt ulic jest dziś śliski jak brzuch ryby, Mokre niebo się opuszcza coraz niżej, żeby przejrzeć się w marszczonej deszczem wodzie. A ja? A ja chodzę desperacko i na przekór wszystkim moknę, Patrzę w niebo, chwytam w usta deszczu krople, patrzą na mnie rozpłaszczone twarze w oknie, to nic. Ciągle pada! Ludzie biegną, bo się bardzo boją deszczu, Stoją w bramie, ledwie się w tej bramie mieszcząc, ludzie skaczą przez kałuże na swej drodze. A ja? A ja chodzę, nie przejmując się ulewą ani spiesząc, Czując jak mi krople deszczu usta pieszczą, ze złożonym parasolem idę pieszo, o tak! Ciągle pada, alejkami już strumienie wody płyną, Jakaś para się okryła peleryną, przyglądając się jak mokną bzy w ogrodzie. A ja? A ja chodzę w strugach wody, ale z czołem podniesionym, Żadna siła mnie nie zmusza i nie goni, idę niby zwiastun burzy z kwiatkiem w dłoni, o tak. Ciągle pada, nagle ogniem otworzyły się niebiosa, Potem zaczął deszcz ulewny siec z ukosa, liście klonu się zatrzęsły w wielkiej trwodze. A ja? A ja chodzę i niestraszna mi wichura ni ulewa, Ani piorun, który trafił obok drzewa, słucham wiatru, który wciąż inaczej śpiewa. Ciągle pada, nagle ogniem otworzyły się niebiosa... który wciąż inaczej śpiewa. A ja? A ja chodzę desperacko i na przekór... patrzą na mnie rozpłaszczone twarze w oknie, to nic. Odpowiedz Link Zgłoś
igua Re: szafa grająca Klubokawiarni 16.05.07, 20:22 4 pokoje, 4 pokoje, pokażę wszystko wam dopóki jeszcze mogę stać 4 pokoje, 4 pokoje, pokażę wszystko wam póki jeszcze prosto stoję Polacy są tak agresywni, a to dlatego, że nie ma słońca Nieomal przez siedem miesięcy w roku, a lato nie jest gorące Tylko zimno i pada, zimno i pada na to miejsce w środku Europy Gdzie ciągle samochody są kradzione, a waluta to polski złoty Samochody to nie Ruscy kradną tylko robią to właśnie Polacy Policja znajduje jeden na sto, natomiast dużą część owoców pracy Pożera aparat administracyjno-urzędniczy Socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny To dziś jest dzień, ostatni dzień, haha Zarazem pierwszy dzień reszty życia twojego 4 pokoje, 4 pokoje, pokażę wszystko wam dopóki jeszcze mogę stać 4 pokoje, 4 pokoje, pokażę wszystko wam póki jeszcze prosto stoję Biurokracja od czasu upadku komuny rozrosła się trzykrotnie Z tą różnicą, że zamiast jednej stanowiska obsadzają cztery partie Pieniądze zasadniczo to samo w ramach jednego modelu, tak Władza, korupcja i kłamstwa prowadzą najlepiej do celu A różnica, że jedni mówią, że PRL była "cool" - a drudzy, że nie I że jedni mówią, że pewno Boga nie ma - a drudzy mówią, że jest Ale zasadniczo to jest jedna formacja nad wyraz pasożytnicza Takie dwie strony jednej chorągiewki tak tutaj zazwyczaj naliczam 4 pokoje, 4 pokoje, pokażę wszystko wam dopóki jeszcze mogę stać 4 pokoje, 4 pokoje, pokażę wszystko wam póki jeszcze prosto stoję To dziś jest noc, haha, ostatnia noc Zarazem pierwsza noc reszty życia mojego 4 pokoje, 4 pokoje, pokażę wszystko wam dopóki jeszcze mogę stać 4 pokoje, 4 pokoje, pokażę wszystko wam póki jeszcze prosto stoję Na przykład w cenie benzyny 70% to podatek Na utrzymanie tej hydry nienasyconej, ich dzieci, żon i matek I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem Przez 7 lat zbudowano w Polsce 19 kilometrów autostrady Los Angeles ma około 20, a Warszawa ponad 700 radnych Polacy mają depresję totalną, dlatego, że nie ma słońca Przez 7 miesięcy w roku, a lato bywa czasem nie gorące 4 pokoje, 4 pokoje, pokażę wszystko wam dopóki jeszcze mogę stać 4 pokoje, 4 pokoje, pokażę wszystko wam póki jeszcze prosto stoję Polscy piłkarze nie strzelili od kilkuset minut gola To stan na kwiecień 2000 i zakończona moja rola To była bardzo gruba Lola, pozdrowienia dla pana Konopki I jego wspólnika Gawdzika, o losie słodki... Odpowiedz Link Zgłoś
igua mix dla mego syna 17.05.07, 18:06 bo wylazi mu gorna jedynka i wariujemy oboje "moja fantazja" Bo fantazja, fantazja, bo fantazja jest od tego, aby bawić się, aby bawić, aby bawić się na całego (2), fantazja, lalalalalala lalalalala. To szkiełko wszystko potrafi, na każde pytanie odpowie, wystarczy wziąć je do ręki i wszystko będzie różowe, wystarczy wziąć je do ręki, usypać ziarnko fantazji i już za chwile można dolecieć aż do gwiazdy. Bo fantazja, fantazja, bo fantazja jest od tego, aby bawić się, aby bawić, aby bawić się na całego (2), fantazja, lalalalalala lalalalala. To szkiełko nigdy nie płacze, zawsze jest w dobrym humorze, to szkiełko wszystko rozumie, każdemu chętnie pomoże, wystarczy wziąć je do ręki ziarnko fantazji dosypać i już za chwile można z panem Kleksem w świat pomykać. Bo fantazja, fantazja, bo fantazja jest od tego, aby bawić się, aby bawić, aby bawić się na całego (2), fantazja, lalalalalala lalalalala. "Ufoludki" Mój brat wciąż czyta o kosmitach Gwiazdach, planetach i orbitach O niczym innym nie chce słyszeć Nawet do UFO listy pisze Wreszcie zasłużył na nagrodę I latający ujrzał spodek Bo wylądował dziś w ogródku Pojazd zielonych ufoludków Zielone włosy, zielone butki Całe zielone są ufoludki Kot na ich widok zaraz zmyka Dziwnego boi się ludzika Pierwszy kot przykrył nos ogonem Może to gryzie to zielone A czym się żywi śmieszny tworek Czy zjedzą z nami podwieczorek Kompot dostały, tort dostały Zjadły, wipiły, odleciały Zielone włosy zielone butki Całe zielone są ufludki Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Ich marzenia - Oddział Zamknięty 23.05.07, 12:46 Kiedy światem zacznie rządzić człowiek, Kiedy matki pokochają dzieci, Kiedy miłość ludzie puszczą w obieg, Kiedy spalą już do reszty śmieci. Ref. Poczujesz, poczujesz, poczujesz, Jak dużo dzieli cię od innych. Kiedy w klatkach zamkną całe zło, gdy zaświecą na niebiesko słońca, Kiedy wreszcie ci przypomni ktoś, Jak to było przed początkiem końca. Ref. Poczujesz, poczujesz, poczujesz, Jak dużo dzieli cię od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Evanescence - Sweet sacrifice 24.05.07, 14:47 It's true, we're all a little insane but its so clear now that I'm unchained Fear is only in our minds taking over all the time fear is only in our minds but its taking over all the time You poor sweet innocent thing dry your eyes and testify you know you live to break me- don't deny sweet sacrifice One day I'm gonna forget your name and one sweet day, you're gonna drown in my lost pain Fear is only in our minds taking over all the time fear is only in our minds but its taking over all the time You poor sweet innocent thing dry your eyes and testify and oh you love to hate me don't you, honey? I'm your sacrifice. [I dream in darkness I sleep to die e rase the silence erase my life our burning ashes blacken the day a world of nothingness blow me away] Do you wonder why you hate? are you still too weak to survive your mistakes? You poor sweet innocent thing dry your eyes and testify you know you live to break me- don't deny sweet sacrifice Odpowiedz Link Zgłoś
gertrruda Re: szafa grająca Klubokawiarni 23.05.07, 22:50 [sic!] Nie dobijaj się Nie otworzę Ci Nie wyglądam dziś przesadnie ładnie Późno przyszedł sen Przyszedł i był zły Nie mam siły na zabawę w przyjaźń Nie dobijaj się Nie otworzę Ci Całe ciało mam obolałe Późno przyszedł sen Przyszedł i był zły Nie mam siły na zabawę w miłość Nie, nie, nie Nie to nie Mówię nie gdy myślę nie Czemu więc Czytasz nie Jakby nie było tak? www.youtube.com/watch?v=P0XjEkENPTo Odpowiedz Link Zgłoś
igua kawalek dla sfrustrowanych rodzicow ;P 25.05.07, 10:06 Gdy nie ma dzieci słowa: Kazik Staszewski muzyka: Kult Jedna flaszka, druga flaszka i też trzecia, kurde bele, leci Dom stoi zupełnie pusty nocą kurzą się dookoła rupiecie Wracamy chwiejnym krokiem po okrążeniu nad ranem Po schodach na piechotę raczej rady nie damy Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni Gdy nie ma dzieci w domu - tojesteśmy niegrzeczni Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni Gdy nie ma w domu dzieci - to jesteśmy niegrzeczni Trasa bardzo dobrze znana od jednego baru do baru Poznaje się tych albo owych i mamy troszeczkę kataru Jeśli wiesz o czym ja mówię. Natomiast zupełnym rankiem Wychylam patrząc tępo ostatnią bez gazu szklankę, he Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni Gdy nie ma w domu dzieci, to jesteśmy niegrzeczni Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni Gdy nie ma w domu dzieci - to jesteśmy niegrzeczni Jeszcze kilka dni i nocy, i wszystko wróci do normy Będziemy zorganizowani i poważni, uczesani i przezorni Jednak jeszcze dzisiaj i jutro, pojutrze i popojutrze Pozwól nocy kochana, życiu nosa utrzeć Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni Gdy nie ma w domu dzieci - to jesteśmy niegrzeczni Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni Gdy nie ma w domu dzieci - to jesteśmy niegrzeczni Tak, wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni Gdy nie ma w domu dzieci - to jesteśmy niegrzeczni Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni Gdy nie ma w domu dzieci - to jesteśmy niegrzeczni Odpowiedz Link Zgłoś
igua kazik, "w poludnie" - z mysla o bromdenie ;) 28.05.07, 16:45 Słońce ziemią kołysze Chmury z nieba wytarło Zasię słychać jak w ciszy Z kłosów sypie się ziarno Babom łydki bieleją W podkasanych spódnicach Ziemia pęka nadzieją Rodzi się południca Ptaki w jej warkoczach drzemią Gdy spękana słońcem ziemia Jak ta wola co od Boga Chodzi gdzieś po swoich drogach Nikt nie dowie się o tym Dokąd idzie, skąd przyszła Czyje ciężkie żywoty Dźwiga na koromysłach Idzie dalej wciąż dalej Gdzieś na chwilę przystanie Baba świecę tam pali Chłopskie tam umieranie Ptaki w jej warkoczach drzemią Gdy spękana słońcem ziemia Jak ta wola co od Boga Chodzi gdzieś po swoich drogach Przyjdzie do mnie gdy lato Za lat ile - sam nie wiem Przyjdzie stanie przed chatą Powie: "Czas już na Ciebie" Dzieci ziemią obdzielę Zrobię jeszcze póki co I w pachnącą niedzielę Pójdę za południcą Pójdę za południcą Odejdę z południcą... Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Lady Pank- Znowu pada deszcz 31.05.07, 10:02 Pada deszcz - tak już było wczoraj "Znowu Ty" - to są twoje słowa W moich snach - nic się nie zmieniło Dzień jak dzień - tak już przecież było Nie chcę wiedzieć jak i co po co mówić - to nie to Nie umiałem kochać wprost znowu zakpił los Jeszcze wczoraj chciałem zmienić w sobie coś I odlecieć byle gdzie o,o,o,o Jeszcze wczoraj mogłem być daleko stąd Dzisiaj znowu pada deszcz Wołasz mnie - słyszę swoje imię Płynę więc - przecież wszystko płynie Mówisz że nic się nie zmieniło Tak już jest - tak już przecież było Nie chcę wiedzieć jak i co Po co mówić - to nie to Nie umiałem kochać wprost Znowu zakpił los Nie chcę wiedzieć jak i co Po co mówić - to nie to Nie umiałem kochać wprost Znowu zakpił los Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Elvis Presley - Always on my mind 01.06.07, 11:52 Maybe I didn't treat you Quite as good as I should have Maybe I didn't love you Quite as often as I could have Little things I should have said and done I just never took the time You were always on my mind You were always on my mind Tell me, tell me that your sweet love hasn't died Give me, give me one more chance To keep you satisfied, satisfied Maybe I didn't hold you All those lonely, lonely times And I guess I never told you I'm so happy that you're mine If I make you feel second best Girl, I'm sorry I was blind You were always on my mind You were always on my mind Tell me, tell me that your sweet love hasn't died Give me, give me one more chance To keep you satisfied, satisfied Little things I should have said and done I just never took the time You were always on my mind You are always on my mind You are always on my mind Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Kat - Łza dla cieniów minionych 04.06.07, 13:05 Na dnie sarkofagu noc, czarna suknia Rozrzucam korale wspomnień Wtulona we włosów płaszcz, wonna rodnią swą Teraz okryta snem Na wpół lodowata dłoń, zimne twe usta A jeszcze nie dawno ogień tlił Pamiętam rozkoszny wiatr, masztem gnący sztorm Daję ci moją łzę Okręt mój płynie dalej, gdzieś tam Serce choć popękane, chce bić Nie ma cię i nie było, jest noc Nie ma mnie i nie było jest dzień Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Wawele - Biały latawiec 04.06.07, 13:34 Białym latawcem dzień wypłynął Nad wzgórzami biała sukienka Sen się skończył ale nie miłość Stoi w oknie stoi panienka. Popłyniemy białym latawcem On przyrzeka ona mu wierzy Wiatr na wzgórzach zbiera dmuchawce Ktoś na alarm w górę uderzył. Płynął, płynął, płynął nad ciszą Pewnie siebie już nie usłyszą On ją woła ona nie słyszy Sen bezsenny sen ją kołysze On latawcem białym na niebie Ona płynie dokoła siebie Płoną chmury w pijanej bieli Rozpłynęli się rozpłynęli się Białym latawcem dzień wypłynął Białe wino w jeziorach szklance Przyjechało ruchome kino Świat się kręci w szalonym tańcu. Popłyniemy białym latawcem On przyrzeka ona mu wierzy Będę twoim nadwornym krawcem Centymetrem miłość wymierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Jimi Hendrix - Little Wing 04.06.07, 13:53 Well she was walking thru the clouds With a circus mind that's running wild Butterflies and zebras and moonbeams and fairy tales (that's all she ever thinks about) Riding with the wind When I'm sad she comes to me With a thousand smiles she gives to me free It's alright, she says, it's alright Take anything you want from me, anything Fly on, Little Wing Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Pidżama Porno - Znienawidzona generacja 05.06.07, 10:38 Jak ja nienawidzę Twojej generacji Twoja generacja chora od przemocy Twoja generacja przekleństwo fryzjerów Speedy i tłuste oczy Jak ja nienawidzę Twojej generacji Zwykła nienawiść dymi wam z dyni Młodzi policjanci, młodzi kibice Kretyni kontra kretyni Rock,N,Roll umarł Rock jest martwy stary Po co kończysz to piwo Masz karabin zamiast gitary <a href="kasiorrrr.wrzuta.pl/audio/cw6vZ8zOmx/pidzama_porno_twoja_generacja" >ja kieszenie pełne czereśni</a> Hej hej jak nazywa się Twój Bóg Na imię ma zgiełk Przypadek czy przepaść Hej Twój Bóg Dziwny twór o twarzach Stwór monstrum Z cybernetycznego nieba 1,2,3,4,5,6,7,8... Jest takie miejsce na każdej mapie Nie znajdę tu szczęścia nie szukam zwady Chłopaki stąd zwykle idą do pierdla Dziewczyny na autostrady Za dużo się modlisz, dużo czytasz wierszy Na środku drogi i nie na szczycie Nigdy ostatni nigdy pierwszy Hej to chyba śni ci się życie Rock,N,Roll umarł Rock jest martwy stary Po co kończysz to piwo Masz karabin zamiast gitary ja kieszenie pełne czereśni Hej hej jak nazywa się Twój Bóg Na imię ma zgiełk Przypadek czy przepaść Hej Twój Bóg Dziwny twór o twarzach Stwór monstrum Z cybernetycznego nieba Nie wyjdę dziś z tobą baby na techno Nie pójdę z tobą pod rękę po molo Nigdy w życiu nie pokocham dziewczyny, Która słucha disco polo Twoja ignorancja czy moja pycha Sam już tego dobrze nie wiem W nazwisku niesympatyczna ryba Prześladuje mnie z bladym drzewem Rock,N,Roll umarł Rock jest martwy stary Po co kończysz to piwo Masz karabin zamiast gitary ja kieszenie pełne czereśni Hej hej jak nazywa się Twój Bóg Na imię ma zgiełk Przypadek czy przepaść Hej Twój Bóg Dziwny twór o twarzach Stwór monstrum Z cybernetycznego nieba Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia link nie wszedł, więc powtarzam 05.06.07, 10:40 <a href="kasiorrrr.wrzuta.pl/audio/cw6vZ8zOmx/pidzama_porno_twoja_generacja" >ja kieszenie pełne czerśni</a> Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes ...a prayer for the desperate hearts tonight.... 05.06.07, 20:35 I kept the right ones out And let the wrong ones in Had an angel of mercy to see me through all my sins There were times in my life When I was goin' insane Tryin' to walk through The pain When I lost my grip And I hit the floor Yeah,I thought I could leave but couldn't get out the door I was so sick and tired Of livin' a lie I was wishin' that I Would die It's Amazing With the blink of an eye you finally see the light It's Amazing When the moment arrives that you know you'll be alright It's Amazing And I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight That one last shot's a Permanent Vacation And how high can you fly with broken wings? Life's a journey, not a destination And I just can't tell just what tomorrow brings You have to learn to crawl Before you learn to walk But I just couldn't listen to all that righteous talk, oh yeah I was out on the street, Just tryin' to survive Scratchin' to stay Alive It's Amazing With the blink of an eye you finally see the light It's Amazing When the moment arrives that you know you'll be alright It's Amazing And I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight Desperate hearts desperate hearts... -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Bob Marley - No Woman No Cry 06.06.07, 09:40 ...i bujamy się... :D No woman no cry No woman no cry No woman no cry No woman no cry Cause I remember when we used to sit In a government yard in Trenchtown Observing the hypocrites Mingle with the good people we meet Good friends we have, Oh, good friends we have lost Along the way In this great future, You can't forget your past So dry your tears, I seh No woman no cry No woman no cry Little darling, don't shed no tears No woman no cry Said I remember when we use to sit In the government yard in Trenchtown And then Georgie would make the fire lights I seh, log would burnin' through the nights Then we would cook cornmeal porridge Of which I'll share with you My feet is my only carriage And so I've got to push on thru, Oh, while I'm gone Everything 's gonna be alrightEverything 's gonna be alright No woman no cry No woman no cry I seh little darlin' Don't shed no tears No woman no cry. -- Life's a journey, not a destination. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Mamas And The Papas - California Dreamin 11.06.07, 11:54 All the leaves are brown All the leaves are brown And the sky is grey And the sky is grey I've been for a walk I've been for a walk On a winter's day On a winter's day I'd be safe and warm I'd be safe and warm If I was in L.A. If I was in L.A. California dreamin California dreamin On such a winter's day Stopped into a church I passed along the way Well, I got down on my knees Got down on my knees And I pretend to pray I pretend to pray The preacher locked the door Preacher locked the door He knows I'm gonna stay Knows I'm gonna stay California dreamin California dreamin On such a winter's day All the leaves are brown All the leaves are brown And the sky is grey And the sky is grey I've been for a walk I've been for a walk On a winter's day On a winter's day If I didn't tell her If I didn't tell her I could leave today I could leave today California dreamin California dreamin On such a winter's day California dreaming On such a winter's day California dreaming On such a winter's day Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Szkuner "I'm alone" - Smugglers 15.06.07, 19:45 `Szkuner "I'm alone"` "Smugglers" Baksztagiem pruł nasz "I'm alone" hen od Meksyku bram, A Jankes w dziób kopany po piętach deptał nam. Tysiące beczek rumu od lockerów aż po dno, I nawet kabla luzu, choćbyś robił nie wiem co. Sam Neptun śpiewał szanty, po cichu sprzyjał nam, Więc bił rekordy "I'm alone", choć groził wciąż Wuj Sam Na jedną kartę wszystko, jak struna każdy bras, Niech diabli porwą Coast Guard tak mawiał każdy z nas. A dawniej szkuner "I'm alone" hen po łowiskach gnał, Lecz w końcu ryb zabrakło i głód w oczy zajrzał nam, Za burtę poszły sieci bo tak krzyczał kobiet tłum, Jankesi mają ginu dość, postawmy więc na rum. Gdy stawialiśmy żagle to Coast Guard wpadał w trans, Ta banda bubków w baliach nie miała żadnych szans. Pułapkę zastawili gnoje, choć tak dobrze szło, Posłali dzielny "I'm alone" z ładunkiem aż na dno. Niejeden z Nowej Szkocji szkuner taki spotkał los, A wszystko przez cholerny głód i wiecznie pusty trzos. Choć jeden z nich - nasz "I'm alone" - swe miejsce w pieśni ma I pewnie Neptun lubi go i w kości na nim gra I nawet śpiewa szanty, po cichu sprzyja nam, Choć leży na dnie "I'm alone" i śmieje się Wuj Sam Na jedną kartę wszystko, jak struna każdy bras, Niech diabli porwą Coast Guard tak mawia każdy z nas. A ci co pokład "I'm alone" kochali jak swój dom, Nie dla nich blaski sławy i nie dla nich w niebie tron. Niech mają choć ten cichy klang, ten jeden marny dzwon, Niech każdy do nich woła: "Hej Smugglers z I'm alone!!!" Niech Neptun śpiewa szanty, po cichu sprzyja nam, Rekordy bije "I'm alone" i zamknie się Wuj Sam Na jedną kartę wszystko, jak struna każdy bras, Niech Smuggler pije tylko rum, tak mawia każdy z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes "Stara Maui" - Ryczące Dwudziestki 15.06.07, 20:03 Mozolny, twardy i trudny jest Nasz wielorybniczy znój, Lecz nie przestraszy nas sztormów ryk I nie zlęknie groza burz. Dziś powrotnym kursem wracamy już, Rejsu chyba to ostatnie dni I każdy w sercu już chyba ma Piękne panny ze starej Maui. Płyńmy w dół, do starej Maui, już czas, Płyńmy w dół, do starej Maui. Arktyki blask już pożegnać czas,Płyńmy w dół, do starej Maui. Z północnym sztormem już płynąć czas Wśród lodowych, groźnych gór. I dobrze wiemy, że nadszedł czas Ujrzeć niebo z tropikalnych chmur. Dziesięć długich miesięcy zostało gdzieś, Wśród piekielnej, kamczackiej mgły. Żegnamy już Arktyki blask I płyniemy do starej Maui. Za sobą mamy już Diamond Head, No i groźne stare Oahu. Tam maszty i pokład na długo skuł Wszechobecny, groźny lód. Jak odrażająca i straszna jest Biel Arktyki, tego nie wie nikt. Za sobą mamy już setki mil, Czas wziąć kurs do starej Maui. Harpuny już odłożyć czas, Starczy, dość już wielorybiej krwi. Już pełne tranu beczki masz, Płynne złoto sprzedasz w mig. Za swój żywot psi, za trud i znój, Kiedyś w niebie dostaniesz złoty tron. O dzięki Ci Boże, że każdy mógł Wrócić do rodzinnych stron. Kotwica mocno już trzyma dno, Wreszcie ujrzysz ukochany dom. Przed nami główki portu już I kościelny słychać dzwon. A na lądzie uciech nas czeka sto, Wnet zobaczysz dziatki swe. Na spacer weźmiesz żonę swą I zapomnisz wszystkie chwile złe. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Judith - APC 15.06.07, 20:17 *a tak na zmianę nastroju* Judith A Perfect Circle you're such an inspiration for ways that i will never ever choose to be. oh so many ways for me to show you how your savior has abandoned you. Thank(fuck) your god. he did this, took all you had and left you this way. still you pray, never stray, never taste of the fruit. never thought to question why. it's not like you killed someone. it's not like you drove a hateful spear into his side. praise the one who left you broken down and paralyzed. he did it all for you. oh so many ways for me to show you how your dogma has abandoned you. pray to your christ, to your god. never taste of the fruit, never stray, never break, never choke on a lie, even though he's the one who did this to you thought to question why it's not like you killed someone. it's not like you drove a spiteful spear into his side. talk to jesus christ as if he knows the reasons why he did this all to you. he did it all for you. Odpowiedz Link Zgłoś