Dodaj do ulubionych

Co z tymi obozami?

25.11.05, 12:52
Mowie o obozach gdzie amerykanie torturuja podejzanych o terroryzm. W wiadomosciach wczoraj
dowiedzialem sie ze Polska jest jednak na liscie (razem z wegrami i rumunia). Ponoc rzad stwierdzil
ze ich nie ma, ale nie oznacza to ze ich nie bylo, i to nie zostalo wyjasnione. UE domaga sie zdjec
sateltarnych Placowek w Polsce, odpowiedzi od USA (ktorej nie ma).

Byly wiec czy nie byly? Czy jestesmy krajem gdzie mozna robic to co sami Amerykanie nie uczynili
by na swojej ziemi? Czy tego typu posuniecia moga nam zaszkodzic? Czy prawdxiwym jest
twierdzenie ze polak modry po szkodzie?
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Co z tymi obozami? 25.11.05, 13:07
      Crusaderze, jeśli są, to jest to tajmnica bardzo głęboko chroniona. Nawet wieść
      gminna czy inna plotka nic nie wieszczy o takich obozach. O czymś takim powinno
      aż huczeć na forach antyrządowych i antyklerykalnych. Poszukaj tam.
      • crusader1 Re: Co z tymi obozami? 25.11.05, 13:23
        > O czymś takim powinno
        > aż huczeć na forach antyrządowych i antyklerykalnych. Poszukaj tam.

Az mi dech zaparlo - czuje sie jakbym byl z Arabii Saudyjskiej. Czyzby az tak sie zmienilo ze rzad i
        kler byly w jednym obozie?

Poza tym po innych forach nie laze nie mam czasu. Wiadomosci nie moge znales, a ponieweaz juz
        trzeci dzien z rzedu o tym huczy tutaj to wczesniej czy pozniej ktos mnie sie o to spyta.

Jak to jest ze wiemy tyle o tym co w Islamie, a nie mamy pojecia o tym co w naszym kraju?
        • stephen_s Re: Co z tymi obozami? 25.11.05, 13:26
          > Az mi dech zaparlo - czuje sie jakbym byl z Arabii Saudyjskiej. Czyzby az tak
          > sie zmienilo ze rzad i kler byly w jednym obozie?

Nie no, bez przesady :) Nie rozumiem, co fora antyklerykalne mają do obozów :)

A osobiście nie do końca w nie wierzę... W Polsce chyba coś takiego nie
          ukryłoby się.
          • a000000 Re: Co z tymi obozami? 25.11.05, 14:42
            Wcale fora antyrządowe i antyklerykalne nie są w jednym worku. To są JEDYNIE te
            miejsca, w których można by znaleźć takie informacje. Na antyrządowych siedzą
            ludzie, którzy szukają okazji do dokopania rządowi, a taką zapewne byłby
            informacja o obozach, natomiast na antyklerykalnych walono by w bębny, że w
            kraju katolickim na takie bezeceństwa kler pozwala.
            Tak więc Krzyżowcu, powróć z Saudi, bo nieuprawnienie tam się udałeś.

Ja tak jak Stafan raczej nie wierzę w te obozy. Może pojedyńczy ludzie? Ale
            obozy? Na pewno plotka stugębna by o tym coś wieszczyła, a ta milczy.
        • monikaannaj Re: Co z tymi obozami? 25.11.05, 15:00
          Czyzby az tak
          > sie zmienilo ze rzad i
          > kler byly w jednym obozie?

Gdyby tak było nie byłoby sensu dzielic forów na antyrzadowe i
          antyklerykalne...

> Jak to jest ze wiemy tyle o tym co w Islamie, a nie mamy pojecia o tym co w
          nas
          > zym kraju?
          Nie wiem, ale nie radze ci czerpac wiedzy o kraju wyłacznie z wyzej
          wzmiankowanych forów
          • a000000 Re: Co z tymi obozami? 25.11.05, 15:04
            monikaannaj napisała:

> Nie wiem, ale nie radze ci czerpac wiedzy o kraju wyłacznie z wyzej
            > wzmiankowanych forów

Wiedzy tam nie ma. Ale są ploty. I jeśli TAM nie ma wzmianek o obozach,
            prawdopodbieństwo ich istnienia zbliża się do zera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka