biedronka011 06.12.05, 00:54 Jak przygotowujecie motocykle do zimy,bo ja niestety przeoczyłam coś w tym temacie i efekt tego taki ze już nie odpala :(.Akumulator siadł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suzi650 Re: Jak przygotować motocykl na zimę? 06.12.05, 09:54 serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56423,2348002.html Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Jak przygotować motocykl na zimę? 06.12.05, 10:40 nooo ... moj po prostu stoi w garazu od 3 tygodni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yamasz Re: sarawi 06.12.05, 10:47 ja jeżdze do poki nie spadnie sinieg, a jak spadnie to też jezdze, bo to suuper zabawa na krosiku ;p Odpowiedz Link Zgłoś
matej23 Re: Jak przygotować motocykl na zimę? 06.12.05, 11:23 Bo akumulator w przypadku nieogrzewanego pomieszczenia (tzn. postoju w nim) się wyjmuje! Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi Jak przygotować motocykl na zimę? 06.12.05, 21:15 nooo, ale taki motocykl, to zupelnie cos innego :) Pewnie jak warunki niesprzyjajace, to frajda jeszcze wieksza, choc ... trzeba to lubiec. Ja nie wiem czy bym sie na dzien dzisiejszy zdecydowala na tego typu zabawe. Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: Jak przygotować motocykl na zimę? 07.12.05, 18:01 Ostatnio słyszałam nową (przynajmniej dla mnie) teorię, że akumulator po wyjęciu dobrze jest przechowywać w ciepełku, ale bez przesady, czyli np. lepiej w ogrzewanym garażu niż w cieplejszym od niego mieszkaniu. U mnie już wyjęty. Odpowiedz Link Zgłoś
goha66 Re: Jak przygotować motocykl na zimę? 14.12.05, 10:48 Przy tych "mrozach", którymi raczy nas obecnie zima mój akumulator znajduje się w motocyklu (mam radochę odpalania go co kilka dni na parę minut). Mój Honda drzemie sobie (z pełnym bakiem) pod kocykiem czekając na rozbiórkę do malowania... Jak poprawimy mu urodę (nieco podupadłą po spotkaniu z samochodem na zlocie w Maniowie) lub nastąpi większy spadek temperatury, akumulator odłączę,natłuszczę tu i ówdzie,przykryję go cieplej (zabezpieczę też gumy) i pocałowawszy czule w tabicę rejestracyjną pozostawię w spokoju aż do stopnienia białego. Odpowiedz Link Zgłoś