Dodaj do ulubionych

Spadlam ze schodow Moi Drodzy

25.01.06, 14:26
Dlatego tyle mnie nie bylo.no plus w pracy urwanie glowy,ale wczesniej,zanim bol
przypominajacy wkrecanie mlota pneumatycznego w kostke nastal.Zebym jeszcze spadla jak
Scarlet O'Hara (czytaj z gracja) to nie,jak najwieksza lajza i w dodatku sie poplakalam.Siedze
teraz-dowloklam sie do kompa resztka sil i czytam,pochlipujac sobie w duchu za kazdym
ruchem nogi.To tyle...Pozdr Paula :)
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 14:29
      paula, chuchaj ,.chuchaj ,
      a ma cie kto pociałować w bolące miejsce ?????
      • aga_ata Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 14:36
        My Cię całujemy! :)
        • paula245 Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 14:43
          Zeby-nawet Malacha nie mam do calowania,chlip-dziekuje za pamiec i mam nadzieje ze ktos sie
          wreszcie do tego calowania zjawi-chociaz ja osobiscie fioletowo zoltej nogi jakos nie za bardzo
          bym chciala sie podjac...Ale wasze calusy juz dzialaja,serio! Dzieki.A,jeszcze Dzejmsa prosze
          mi przyslac-ten ma zawsze jakis gadzet przy sobie co
          bym sie nie nudzila heh
          • aga_ata Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 14:48
            Dżeeeeeeejms!
            • romy_sznajder Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:00
              paula, jestes boska. to takie ahystokhatyczne:) z wyzszych sfeh.
            • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:00
              ale o jakich gadżetach mowa?
              BANAN? czy co?

DOPOZRAWIAM O'HARĘ i łączę się w bóóóóóóóóóólu. DOKONAŁEM takiegoż samego
              wyczynu półtora roku temu skacząc z drzewka- BONZAI...
              ty idź do lekarza skoro fioletowe!!!z tym nie ma fan!...
              • mozambique Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:01
                jak fioletowe to przez chleb trzeba przepuscic
                to straci a procenty zostanom
                • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:06
                  :-D))))))))
                • romy_sznajder Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:09
                  i dże...mu mozna dodac, bedzie slodkie:)
    • feber Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:13
      Paula, trzymaj sie :)
      tez kiedys mialam zlamana kostke :)
      i tez sie poplakalam :)
      jak pisalam na kompie to noge z gipsem trzymalam obok monitora na biurku bo
      tak bylo mi najwygodniej
      • aga_ata Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:15
        Dzisiaj w mjm rano Ewa spadła również i Kotowicz kazał jej obserwować obrzęk, Ty
        też tak zrób!
        • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:35
          to my będziemy trzymać RĘKĘ NA PULSIE
          • around_the_sun Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:36
            to ja zapytam tradycyjnie, może czopka?
            • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:38
              tu nie ma hi,hi...ZIMNE KŁADŹ NA KOPYTO I DO LEKARZA!!!
              ALE JUŻ!!!!
              • around_the_sun Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:41
                zimne dzisiaj? żeby odmrożeń dostała?
                Opatrunek usztywniający i do prześwietlenia.
                • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:43
                  ja wiem lepiej!
                  ty mi sie tu nie wymandrzaj..SAMA SE PRZEŚWIETL..GLUTY!!!
                  :-D
                  No..czyli ZIMNE i....do lekarza......na prześwietlenie :)
                  • around_the_sun Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:47
                    Guzik tam zimne, bedzie mi sie tu wtrancał.
                    Kwaśny okład z Altacetu, opatrunek usztywniający i do prześwietlenia.
                    A moje gluty widze klarownie i bez rentgena, o!
                    • mozambique Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:54
                      co wy tam wiecie !!!!!
                      weteryniarze w takiej sytuacji każom : trzy dni chłodzić, potem grzac , tydzien
                      wyprowadzać w ręku na spacerki , obciąć żarcie,!
            • paula245 Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:43
              Dzejms sie nie pytaj co,tylko mi tu z calym asortymentem przyjdz! Czekam wlasnie na
              przesylke z kraju-kwasna wode w duzych ilosciach mi doradzila 'wykfalifikowana siostra
              milosierdzia' -czytaj:moja ciotka-wyobrazcie sobie iz byla gotowa isc do przychodni,tak,na
              piechote bo autobusy nie kursuja czy jakos tak- w mrozie -20 tylko po to by sprawdzic stan
              swojej tarczycy-moze i nie dziwne ale ostatnio byla...tydzien temu.
              • paula245 Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:48
                Ha,na przeswietlenie mowicie-to ja wam powiem-brytyjska sluzba zdrowia przeswietlen nie
                udziela-przynajmniej mnie.Zostalam odeslana do domu z przykazaniem okladow i zestawem
                cwiczen-aha,zalecono mi oklady z torby mrozonego groszku i napisano w instrukcji-cytuje-nie
                jedz groszku-wykrzyknik.A ja groszek zjadlam.Moze dlatego mi sie nie polepsza?
                Jeszcze Wam powiem ze oprocz mnie w poczekalni byl 5-latek ktory udawal Spidermana i tez
                spadl ze schodow.Troche idiotycznie sie czulam,bo co jak lekarka pomyslala ze ja udawalam
                Batmana??A mam ku temu podstawe bo na znieczulenie dostalam rozowe tabletki o smaku
                gumy balonowej-a uwazam ze ksztalty ciala mam wiecej niz dzieciece...przynajmniej niektorzy
                tak twierdza,ekhm...
                • around_the_sun Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:50
                  żartujesz? nie prześwietlili? ojezu! Odmieńce!
                  • xemxija Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 28.01.06, 13:01
                    around_the_sun napisała:

> żartujesz? nie prześwietlili? ojezu! Odmieńce!

I tak dobrze, ze jej nie skierowali na badanie tarczycy, mnie jak do tej pory
                    wykierowali dwa razy, chociaz przychodzilam zgola z czyms innym, krwi mi juz
                    utoczyli ze trzy litry na te badania. Niestety, tarczyca trzyma sie dobrze i
                    nie chce wykazac zadnych nieprawidlowych wynikow. Moze za dwudziestym razem w
                    koncu cos wyjdzie...tylko czy ja wyzyje?
                • mozambique Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 15:56
                  ZJADŁAS MROŻONY GROSZEK ????????
                  Z GUMĄ BALONOWĄ ????

paula ty lepiej trumne se obstaluj ....
                  • paula245 Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 16:04
                    Dzieki mozambique-ostatnio w njusach tu widzialam goscia co se trumne zrobim w systemie
                    'Zrob to sam'z plyt pazdzierzowych.Wyszla go tylko 80 funtow,a teraz stara sie o zezwolenie na
                    pochowanie w ogrodku przydomowym.Trumna w miedzyczasie sluzy jako stolik do kawy.Serio!
                    • mozambique Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 16:05
                      w ogródku przydomowym ?

chce byc na bieżąco , znaczy sie ?
                • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 17:02
                  ojej RÓŻEOWE TABL:ETKI, to wedgług JANDY..na uspokojenie
                  BATMANKA? raczej KOBITA-KOT!
                  nie żryj tego groszku...
                  i...
                  oczywiście..
                  NA PRZEŚWIETLENIE!
                • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 17:03
                  paula245 napisała:

> Ha,na przeswietlenie mowicie-to ja wam powiem-brytyjska sluzba zdrowia
                  przeswietlen nie udziela-przynajmniej mnie.
                  bożżżżżżżżżżżż
                  toś ty ze strejłeja spadła a nie ZE SCHODÓW!
                  • paula245 Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 17:11
                    Dzejms wiem ile bab miales-ale powiem Ci ze chcialabym byc nastepna.Z numerem 10,530
                    znaczy.;D
                    • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 17:29
                      ile? bo ja już straciłem rachubę?
                      Czuję się zaszycony.... Niepokoja mnie jedno te cyferki po przecinku?
                      czy czegoś ci brakuje? żeś taka niepełna?
                      :-D)
                      • paula245 Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 25.01.06, 18:02
                        nogi pelnosprawnej obecnie.Ale robie postepy-masazysta bylby pomocny...tak poza tym to
                        chyba niczego mi nie brakuje.Jeden Cowboy z Teksasu-prawdziwy-nazwal mnie:polish babe-
                        everything in the right place-chyba zaczynam goraczkowac skoro sie do takich rzeczy publicznie
                        przyznaje,eh...
                        • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 26.01.06, 09:34
                          NA CZYM JAK NA CZYM ale na MASAŻUUUUUUUU to ja się znam!!!
                          Zapraszasz na "saksy" do londona?

a powaznie...jak kończyna dolna twoja? Mozesz chociaż opierać sie na niej?
                          Czy moze noszoną jesteś?
                          Tylko mi nie mów,że poszłaś dzisiaj do pracy?
                          HALO!
                          HALO!
                          no odpowiedz? no?
                          HAL.. a! ..to wysłac jeszcze trzeba..
                          zapomniałem :-/
                          • paula245 Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 26.01.06, 13:54
                            Czesc Drzejms:)
                            Pewnie,przyjezdzaj, tylko ja nie w Londonie ino w Walii.
                            Konczyna chyba lepiej sie ma-teraz bardziej zolta niz fioletowa.Jak mi fachowo wyjasniono
                            pozrywalam zyly i zrobil sie krwiak ktory uciska kostke i dlatego poruszanie sie z predkoscia
                            rownej 1/10 predkosci zolwia sprawia bol.Zostalam rowniez pocieszona,iz w ciagu pol roku sie
                            zagoi.To chyba tyle na temat mojej nogi.Siedze w pracy-niestety,ale szefowa w Ameryce
                            Poludniowej wiec nie jest zle-hej.Tak wiec piszcie bo jak widzicie jestem bardzo zajeta,heh.
                            Pozdrawiam :) Paula.
                            • mozambique Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 26.01.06, 14:16
                              paula, a czy to prawda ze angolska słuba zdrowia publiczna jest najgorsza w
                              jewropie ( znaczy gorsza nawet od naszej )?
                              • paula245 Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 26.01.06, 14:25
                                Mozambique-zalezy na co zachorujesz :D
                                Wizyta u GP czyli naszego rodzinnego jest lepsza bo wystarczy zadzwonic o np.9 i na 10
                                jestes umowiona.W kraju musialam dzwonic dzien wczesniej.Z moja noga na pogotowiu
                                czekalam 1,5 godziny.Przeswietlenia wykonuje sie tu tylko w razie powaznych watpliwosci co
                                do stanu pacjenta.Wytlumaczono mi co sie stalo,dano zestaw cwiczen ktore mialam zaczac
                                wykonywac jak najszybciej,dano tabletki przeciwbolowe.Aha,nikt nie pyta o
                                ubezpieczenia,pesele,lekarza domowego-kazdemu musi zostac udzielona pomoc i to nie tylko
                                pierwsza.
                                • aga_ata Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 26.01.06, 14:42
                                  Trudne te ćwiczenia? :)
                                  • mozambique Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 26.01.06, 14:44
                                    ćwiczenia ???

to absolutnir cuś nowego , u ans każą nie ruszac , nie chodzić, nie dotykac ,
                                    nie oddychac
                                    • paula245 Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 26.01.06, 14:46
                                      Trudne jak cholera-kaza mi noge naciagac,ruszac non stop a to boli...;(
                                      • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 26.01.06, 14:50
                                        paula245 napisała:

> Trudne jak cholera-kaza mi noge naciagac,ruszac non stop a to boli...;(

ja wychodze ze zwichnięcia 2 rok!!!! nie bylo letko. a i prochy brałem
                                        fuuuuuuuuj jakie nie dobre! i zastrzyki w brzucho!!!
                                        • mozambique Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 26.01.06, 14:55
                                          jak w brzucho to cie chyan wściekły chomik pokąsał a nie zwichnięcie
                                  • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 26.01.06, 14:48
                                    aga_ata napisała:

> Trudne te ćwiczenia? :)

:-D)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                    penkłem

...ale po angielsku?
                                    • aga_ata Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 26.01.06, 15:02
                                      Drzejmsie drogi, musisz się bardziej uwrażliwić :)
                                      • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 26.01.06, 15:44
                                        spytaj czemu mnie te "TRUDNE ĆWICZENIA" rozbawiły...DO ŁEZ!
                                        no za cholerę nie wiem..
                                        to chyba tak jak z tym HĄKONGIEM sejmowym
                                        • paula245 Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 26.01.06, 15:47
                                          No przynajmniej ktos ma z tego ubaw-ja przed minuta mialam kontrole w robocie-cholera
                                          jasna,nawet minuty czlowiek spokoju nie ma!
                                          • aga_ata Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 26.01.06, 16:49
                                            No właśnie drzejms tego za bardzo nie rozumiĘ ;) Kontrol o tej porze?!
                                            • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 26.01.06, 17:12
                                              bo ludzie to hiiiiieeeeeeeeeeeeeny..
                                              pod każdą szerokością geograficzną
                                              (nie dotyczy LUDZI WILKÓW)
                                              no, znikam na dziś..uważaj na nóżek swych gibkość...
                                              i do JUTRA!!! Okłady z kapuchy są dobre(nie kiszonej!!!) z liścia..podłuc i
                                              przyłożyć ale czy wy tam kapuchę to macie woooooooogóle na tej wali szerokiej?)
                                              hej
                                              • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 27.01.06, 17:54
                                                i co ? i jak? i jak bardzo boli?
                                                • paula245 Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 28.01.06, 14:19
                                                  Boli...Altacent poczta lotnicza doreczono wiec oklady robie...W dodatku nudzi mi sie strasznie :/
                                                  TV u Brytonow nudna,ze hej.Dzieki za troske-wzruszylam sie i znowu zaczne chlipac chlip!
                                                  • aga_ata Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 28.01.06, 14:56
                                                    Widzisz, Tobie się nudzi, a gdybyś była w Polsze zupełnie inaczej upływał by Ci
                                                    czas :)
                                                  • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 30.01.06, 10:17
                                                    JAK MOŻNA NUDZIC SIĘ W WIELKIEJ BRYTANII???????????
                                                    Może ty tam za długo jesteś?

ALTACET? Czyli nie masz gipsu? Kup sobie takie wzmacniające tabletki z
                                                    ANANASA!!! DOBRE SĄ!!! czekaj co to ja jeszcze brałem...firmy naturelle, to
                                                    pamiętam...GLUKO..hmm cos tam. O! GLUKOZAMINA!!!!!Zaraz pogooglam, sprawdzę czy
                                                    to to...
                                                  • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 30.01.06, 10:21
                                                    sklep.fbb.pl/naturell_glukozamina_ochrona_stawow_ids_365_1
                                                    z tym ananasem nie żartowałem!!!"...Ananas ma również działanie przeciwzapalne
                                                    i likwidujące obrzęki." koniec cytatatatata
                                                  • drzejms-buond Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 30.01.06, 12:31
                                                    a co do Walii to ci powiem,że w ostatniej-sobotniej-TURYSTYCZNEJ-wyborczej
                                                    jest duuuuuuużo o Walii -nic tylko zwiedzać...a ty w którym zakątku mieszkasz?
                                                    jeśli to nie tajemnica?...grzybów to pewnie u was nie ma...?
                                                  • aga_ata Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 30.01.06, 14:20
                                                    Aaaaaa!!! Widziałam ten dodatek, nawet żem przeglądała! Nie ma grzybów ... ?
                                                  • paula245 Re: Spadlam ze schodow Moi Drodzy 30.01.06, 18:17
                                                    Dzieki za tego Ananasa-jutro kaze sobie kupic!
                                                    Mieszkam przy granicy walijskiej prawie zaraz za znakiem witamy w Walii:D
                                                    A Walia piekna,owszem jest-grzyby sa,sama widzialam czemu mialoby nie byc zwlaszcza ze tu
                                                    wiaterek z Czarnobyla przylecial jak mi znajomi Walijczycy mowili...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka