adams_kip 06.02.06, 08:09 szybka ale dobra kawka i pracujemy pracujemy :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwona2727 Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 08:10 dzień dobry już jestem.. w pracy , ofkors :)) kawkę kolega podał no to zrywam się do pracy :) miłego dnia dla wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
anula001 Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 08:38 a ja juz sie zbieram do pracy. Milego dnia, do wieczora;) Odpowiedz Link Zgłoś
juanita33 Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 08:58 witam :) dobra, owszem, ale nie szybka rano pracuję między jednym łykiem a drugim nieszkodliwego poniedziałku dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
litania Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 09:04 pracusie........ a jaki dobry nastrój w poniedziałek.... ja juz też przy kawie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 10:08 dobra już ide do mechanika oby zrobił z tym autem Odpowiedz Link Zgłoś
litania Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 11:10 a cóż pan taki radosny w ten poniedziałkowy poranek?:) Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 11:11 a nie wolno, tak po prostu ;)? świeżego śnieżku dopadało... Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 11:22 tak :), brak powodu też dobry, no, ale śnieżek nie jest ot takim sobie byle jakim powodem... Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 11:33 tak ogólnie? na pewno :) ale ja czasem lubię tajemniczo [czytaj: niezrozumiale ;>] Odpowiedz Link Zgłoś
juanita33 Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 11:35 tajemniczo to coś innego niz niezrozumiale jedno pociąga, drugie irytuje, choc to pewnie też jest wględne... Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 11:38 w odbiorze tak, coś krańcowo innego, ale w tworzeniu nie ma różnicy... czasem brak mi korektora albo kogoś do bieżącej interpretacji, co autor miał na myśli. impresje niełatwo oblec gładko w słowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
juanita33 Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 11:39 fakt :) ale nie uważasz, że tajemniczośc tworzy się z zamysłem, a niezrozumiałość czasem kryje niewiedzę? Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 11:50 zgoda :) ale co my w zasadzie chcemy oceniać? intencje, efekt? jeśli mówimy o przekazie czysto słownym, można być niezrozumiałym będąc intrygującym, żałośnie próbując być intrygującym bądź po prostu bawiąc się słowami. drugi przypadek bez komentarza, ale pozostałe? słowa bywają wdzięczne, czasem nie mając sensu. szukamy przez nie czegoś o autorze? a czasem z tym autorstwem trudno... więc skoro ta ścieżka bywa zdradliwa, co Tobie wyznacza granicę między niezrozumiałością a tajemniczością? instynkt, jakaś reakcja wykraczająca poza suche czytanie; rzucanie słów przez swój rzutnik i ocena efektu..? Odpowiedz Link Zgłoś
juanita33 Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 12:03 ojoj. to było niezrozumiałe... nie denerwuj się, to tak żartem :) nic i nikogo nie chcemy oceniać a mozna być niezrozumiałym będąc jednoczesnie intrygującym, ale to dwa odczucia, które moga w danej chwili iść w parze to zależy. czasem przez słowa innych odkrywamy cos w sobie i autorstwo nie ma wtedy większego znaczenia (to ten często nieswiadomie używany rzutnik :)) a może pomocą będzie precyzja? Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 12:08 a czy ja się denerwuję ;)? chyba nie było źle, bo zrozumiałaś doskonale :) odkrywamy coś w sobie? tak, to jest klucz. czyli patrząc od drugiej strony, pisząc, trzeba myśleć, czy mamy do zaofiarowania coś do odkrycia.. i precyzja tu bywa niestety pułapką, jeżeli ktoś ma coś odkryć, musi mieć jakieś pole manewru, trzeba mu zostawić coś do wywnioskowania ;). ok, to moja opinia. umiejętnie stosowana zimna jak lód precyzja tak samo jest urocza :) Odpowiedz Link Zgłoś
juanita33 Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 12:16 niekiedy trzeba ostrożnie... internet nie jest narzędziem zbyt precyzyjnym :) do przekazywania emocji. łatwo o pomyłkę w odbiorze ale precyzja może pozostawiać b. duże pole do manewru wystarczy precyzyjnie "nagmatwać" :) precyzja może byc równie ciepła, co lodowata. ułatwiac i utrudniać. może byc wyrazem szacunku i ignorancji zalezy od użytkownika tego przydatnego narzędzia Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 12:21 święte słowa :), precyzyjnie nagmatwać... cóż, to zadanie dla mistrzów słowa chyba wszystko zależy jednak od intencji, chcąc ułatwić [nieważne, czy z jakimś podtekstem emocjonalnym, czy nie] piszemy inaczej. tylko niektórym przychodzi to łatwo, intuicyjnie, a niektórym z wielkim trudem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 11:26 miłego dzionka rodacy! Każdy dzień daje szansę na to, aby wieczorem móc sobie powiedzieć - to był dobry dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 11:28 "czy dni jutrzejsze będą dniami wczorajszymi, których nie będziemy pamiętali żałowć"? Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 11:53 cudem jest to , że się dzisiaj obudziliśmy i ,że z każdym dniem jest bliżej do wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 11:55 jeszcze trochę :))) a do następnej zimy niedaleko, może już w październiku :) no, trochę upałów i zieleni po drodze... Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 11:59 może nie będzie aż tak źle...zimą czasem świeci słońce...a może jakieś wakacje w środku zimy się wydarzą po raz pierwszy w zyciu...? Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 12:25 wakacje w środu zimy to czysta rozkosz ;) nieporównywalne, majestatyczne, spokojne, nie letnie, nie banalne, nie napęczniałe od turystów miejsca, które się odwiedza.. Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 12:33 uciec, schować się...tam gdzie nikt nie zagląda...jak zgaśnie słońce to świeci Księżyc, gwiazdeczki... Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 12:40 uciec? fizycznie nie, uciekać mogę i w towarzystwie, ale nie w każdym :))) Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 12:53 oczywiście - nie w każdym...Ja lubię uciekać... Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip lubicie swoja prace? 06.02.06, 12:11 czy pracujecie tylko dlatego ze jakos placa? Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: lubicie swoja prace? 06.02.06, 12:13 ja baaardzo lubię...w porównaniu z poprzednią ta (którą mam od września) jest super Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: lubicie swoja prace? 06.02.06, 12:15 wiesz co? ja tez lubie :) tylko dlaczego lubie ferie wakacje itp? jesli ja lubie to dlaczego rozgladam sie za inna? czy to tylko wzgledy finansowe? Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: lubicie swoja prace? 06.02.06, 12:14 nie strasz :), ja lubię i to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: lubicie swoja prace? 06.02.06, 12:22 pracą traktowaną wyłącznie jakoźródło utrzymania ;) dlaczego się rozglądasz? ano lepsze wrogiem dobrego, a czas wolny jest w końcu dla ludzi, może nawet bardziej dla nas niż "przeciw" pracy Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: lubicie swoja prace? 06.02.06, 12:29 niestety coraz wiecej ludzi tak traktuje swoja prace brak mozliwosci wyboru niestety powoduje duze utrudnienia Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak_75 Re: lubicie swoja prace? 06.02.06, 12:16 lubię swoją pracę, robię to co umiem i lubię (zestawienia, sprawozdania w excelu), czego nie mogę powiedzieć u współpracownikach, dziś znów zostało mi ogłoszone rano , że 'M" nie przyjdzie do pracy bo musi się uczyć do egzaminu, i musiałam sama dokończyć wspólną pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: lubicie swoja prace? 06.02.06, 12:30 czyli najogolniej rzecz biorac romans jest pozytywna rzecza ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak_75 Re: lubicie swoja prace? 06.02.06, 12:33 nietety masz rację, szkoda że nie mam szefa faceta :( Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: lubicie swoja prace? 06.02.06, 12:55 ok, spokojnie...ja za dużo, za często, za mocno biorę do siebie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: Nieważne, czy do mnie...daję spokój 06.02.06, 12:48 dlaczego to odbierasz osobiscie? Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: Nieważne, czy do mnie...daję spokój 06.02.06, 12:56 bardziej niepokojace niz ciekawe ..... Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: Nieważne, czy do mnie...daję spokój 06.02.06, 12:57 ani ciekawe, ani niepokojące... Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: Nieważne, czy do mnie...daję spokój 06.02.06, 12:57 skoro tak mowisz to pewnie wiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: Nieważne, czy do mnie...daję spokój 06.02.06, 12:58 pewnie, że wiem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: Nieważne, czy do mnie...daję spokój 06.02.06, 12:59 no to topsze :) ja tez bym chcial wiedziec ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: Nieważne, czy do mnie...daję spokój 06.02.06, 13:00 chciałbyś? z ciekawości? dla krytyki? Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: Nieważne, czy do mnie...daję spokój 06.02.06, 13:01 staram sie niekrytykowac to po prierwsze primo ;) po drugie primo chyba nie mowimy o Twoim zwiazku :) Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: Nieważne, czy do mnie...daję spokój 06.02.06, 13:07 i chciałabym i ... Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: Nieważne, czy do mnie...daję spokój 06.02.06, 13:08 hmmm trudna sprawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: Nieważne, czy do mnie...daję spokój 06.02.06, 13:09 trudna, ale i...trudnie przyjemna Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: Nieważne, czy do mnie...daję spokój 06.02.06, 13:11 wszystko co dobre jest trudne? szkodliwe? ale nikt nam na poczatku nie obiecywal ze bedzie latwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: Nieważne, czy do mnie...daję spokój 06.02.06, 13:13 to chyba nie jest wtedy dobre...? ja też nie oczekiwałam, że będzie łatwo... chociaż dobre tuczy... Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: Nieważne, czy do mnie...daję spokój 06.02.06, 13:15 hmmm :) skoro tak prawisz .... Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: Nieważne, czy do mnie...daję spokój 06.02.06, 13:21 i tego Ci zycze :) Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: do pracy rodacy :) 06.02.06, 17:56 Dzisiaj jestem już po pracy. Jutro od rana do pracy rodacy :) Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: do pracy rodacy :) 07.02.06, 10:06 Witajcie! dziś jest super! pełno mokrego śniegu! błota! z nieba leci wilgoć! bleee...mam zły nastrój... Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: do pracy rodacy :) 07.02.06, 10:09 wypij dobra kawe i od razu nastroj sie poprawi :) Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: do pracy rodacy :) 07.02.06, 10:24 oby, bo czuję, że dziś eksploduję...same złe rzeczy, zdarzenia, okoliczności mnie ścigają... Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: do pracy rodacy :) 07.02.06, 11:09 ale już mi o tyyyle lepiej...ciekawe dlaczego...? Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: do pracy rodacy :) 07.02.06, 11:12 nie wiem :) moze to zbawienny wplyw kawy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: do pracy rodacy :) 07.02.06, 11:19 pewnie tak...zwłaszcza, że jeszcze jej nie piłam...:))) ale to prawdopodobnie sama myśl o niej:) Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: do pracy rodacy :) 07.02.06, 11:20 tez tak mysle :))) to czas juz sobie zrobic :) Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: do pracy rodacy :) 07.02.06, 11:25 no już, za moment...trzeba się zebrać, otrząsnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Wtorek juz :) 07.02.06, 09:30 wszyscy sie martwili poniedzialkiem a tu juz po wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: Wtorek juz :) 07.02.06, 09:36 Cha cha cha brawo! Teraz możemy martwić się wtorkiem :). Dalej, jazda do roboty, j.bane nieroby :)) czyż można się chmurzyć w taki pochmurnośnieżny dzień ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: Wtorek juz :) 07.02.06, 09:38 villamos napisał: > Dalej, jazda do roboty, j.bane nieroby :)) taaaa :) piekny tekst :) hmmm ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia pracuje jako 07.02.06, 10:26 mechanik samochodowy ale tylko dzisiaj na codzień pracuje gdzieś indziej Odpowiedz Link Zgłoś
anula001 Re: Wtorek juz :) 07.02.06, 11:28 A ja juz dzis po pracy, wtorki mam suuper:) znaczy czeka mnie jeszcze dzis inna praca, oraz rada pedagogiczna, ale..:) Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: sroda :) 08.02.06, 11:00 qrcze w sklepiku juz nie bylo .... ale uraczylem podniebienie kawa ... mmmm pyszna .... Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: sroda :) 08.02.06, 11:15 tak, kawka też mam pyszniutką, mmm... a co się odwlecze, to...jutro zjesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: sroda :) 08.02.06, 12:29 bardziej mi sie podoba: co masz zrobic jutro zrob dzis :)) nieraz nawet uda sie wprowadzic w zycie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adams_kip Re: sroda :) 08.02.06, 14:08 teraz prosze podac jakies wiaderko na sline ..... nie moge zapanowac na nia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malmoni20 Re: Czwartek 09.02.06, 09:19 a pojutrze sobota i tez do pracy idę, ale co tam nie jest źle :) Odpowiedz Link Zgłoś
olowa Re: Czwartek 09.02.06, 09:50 i dziś u mnie jest pięknie!! Nieśmiałe słonko...cieplutko...(mając w pamięci niedawne mrozy)... Przesympatycznego dnie Wam Wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś