Dodaj do ulubionych

Kogo obchodzi co czuje

IP: *.olsza.krakow.pl 11.10.01, 17:27
No kogo obchodzi co ja czuje?
Teraz wlasnie . Nikogo. I nie ma co sie roztkliwiec , czuje przyjemnie
rozchodzacy sie zapach pieczonego placka ze sliwkami...
Jutro dolaczy do niego zapach smazenia plackow ...
Czasem te male pragnienia tez sie spelniaja...
Pozdrawiam milosnikow takiego jadlospisu.
krm
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Kogo obchodzi co czuje IP: 213.77.81.* 11.10.01, 17:39
      Gość portalu: krm napisał(a):

> No kogo obchodzi co ja czuje?
      > Teraz wlasnie . Nikogo. I nie ma co sie roztkliwiec , czuje przyjemnie
      > rozchodzacy sie zapach pieczonego placka ze sliwkami...
      > Jutro dolaczy do niego zapach smazenia plackow ...
      > Czasem te male pragnienia tez sie spelniaja...
      > Pozdrawiam milosnikow takiego jadlospisu.
      > krm

Krzysiu, jakbys wlasnie mial kontrole skarbowa to tez by cie niewiewiele
      obchodzilo..... wiec nie dobijaj ludzi coooo ? ;)))))

• Gość: krm Re: Kogo..............o Jezu......... IP: *.olsza.krakow.pl 11.10.01, 17:43
        Ale z Urzedu czy z Izby?
        A moze z UKS.... no nie drzyjcie tak, to przeciez tez ludzie.
        Ale powaga i skupienie pomaga przy kazdej kontroli, i kiedy nic sie nie zgadza
        i kiedy wszystko sie zgadza...
        Powodzenia
        krm
    • Gość: enancjo Re: Kogo obchodzi co czuje IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 17:47
      .. tak jak piszesz ... tylko milosnikow takiego jadlospisu :))
      Enancjo
      • Gość: Bizon Re: Kogo obchodzi co czuje IP: *.abo.wanadoo.fr 11.10.01, 17:56
        Siema krm i Enancjo, ktory zreszta czuje tylko naftaline bo siedzi w szafie.
        Krm, JA wiem co czujesz i bardzo mnie to obchodzi: kota mruczacego w dwie
        strony (dokladnie jak moj), torcik orzechowy, Planty usiane psimi gowienkami i
        nieswiezy oddech strazaka z Kosciola Mariackiego. A JA CHCIALBYM POCZUC ZAPACH
        KRAKOWSKIEJ SUCHEJ !
        • Gość: Bizon Re: Kogo obchodzi co czuje IP: *.abo.wanadoo.fr 11.10.01, 17:57
          Przepraszam, w powitaniu zapomnialem o ., ale jest tak mikry, ze go nie widac
          ani nie czuc.
        • Gość: krm Re: Kogo obchodzi co czuje IP: *.olsza.krakow.pl 11.10.01, 18:02
          Witaj Zubrze serdeczny, i serdecznie witaj,
          wiesz ja z tymi plackami to mam dzis od rana.
          Kot ? A naturalnie spi w cieplym. Rynek?
          Wczoraj jakos szczegolnie nie upstrzony psimi paczkami,
          jak pewnie wiesz teraz taki pies jak tylko przygina sie by pake nadac,
          raptownie wlasciciel go pociaga, bo dosc kosztowne paki...
          Sucha, ze powiadasz pachnie? No pewnie , ze dosc ladnie.
          Ten taki zwyczajny placek ze sliwkami tez ma walorek Zubrze, poezja!!!
          A juz jutro przysiadziemy...
          Pozdrawiam
          krm
          • Gość: Bizon Re: Kogo obchodzi co czuje IP: *.abo.wanadoo.fr 11.10.01, 18:05
            A posypany lekko cukrem-pudrem ? Na polkruchym ciescie ? Ze skurczonymi od
            pieczenia polowkami sliwek ? o Jeeeeeeeeeeeeeeeeezu !
            • Gość: enancjo Re: Kogo obchodzi co czuje IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 18:11
              .. ok wchodze w to ciasto brzmi super .... ale prosze
              wczesniej na przekaske sliweczki zawijane w chudym
              boczku .. takie gorace prosto z piekarnika ...
              .. ale mi wszystko pachnie teraz ...

Enancjo
            • Gość: Bizon Re: Kogo obchodzi co czuje IP: *.abo.wanadoo.fr 11.10.01, 18:18
              Polska kielbasa, poledwica, kaszanka podsmazana z cebulka, kaczka z jablkami
              w "Kamiennych Schodkach" na Rynku w W-wie, bigos, kapusta kiszona z kminkiem,
              placki kartoflane, pierogi u mojej przyjaciolki Mrowy, polskie piwo
              i "Siwucha", schabowy z kapusta, FLAKI, chleb z otrebami na spodniej stronie,
              schab na zimno z chrzanem, galeretka z kurczaka mojej S.P. Babci, golonka pod
              kufel "Zywca", rosol z koldunami w jednej z krakowskich restauracji, bialy ser
              ze szczypiorkiem, fladry smazone na sopockiej plazy przez zony
              rybakow ...dziesci lat temu, mlode ziemniaczki zapiekane z cebulka i posypane
              koperkiem a do tego zsiadle mleko, barszcz i chlodnik, grzybowa autorstwa mojej
              Mamy, comber sarni nie pomietam juz gdzie,bo bylem pijany, zrazy z kasza
              gryczana i skwarkami ze sloniny....... No i co JA teraz czuje ? moze ktos mi
              odpowie ?
              • Gość: enancjo Re: Kogo obchodzi co czuje IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 18:22
                Gość portalu: Bizon napisał(a):

> Polska kielbasa, poledwica, kaszanka podsmazana z cebulka, kaczka z jablkami
                > w "Kamiennych Schodkach" na Rynku w W-wie, bigos, kapusta kiszona z kminkiem,
                > placki kartoflane, pierogi u mojej przyjaciolki Mrowy, polskie piwo
                > i "Siwucha", schabowy z kapusta, FLAKI, chleb z otrebami na spodniej stronie,
                > schab na zimno z chrzanem, galeretka z kurczaka mojej S.P. Babci, golonka pod
                > kufel "Zywca", rosol z koldunami w jednej z krakowskich restauracji, bialy ser
                > ze szczypiorkiem, fladry smazone na sopockiej plazy przez zony
                > rybakow ...dziesci lat temu, mlode ziemniaczki zapiekane z cebulka i posypane
                > koperkiem a do tego zsiadle mleko, barszcz i chlodnik, grzybowa autorstwa mojej
                >
                > Mamy, comber sarni nie pomietam juz gdzie,bo bylem pijany, zrazy z kasza
                > gryczana i skwarkami ze sloniny....... No i co JA teraz czuje ? moze ktos mi
                > odpowie ?

sorki BIZON ... ale po tym wszystkim to PRAGNIENIE ... ( Twoj wybor jakie )
                Enancjo
          • Gość: Monika Re: Kogo obchodzi co czuje IP: 195.116.253.* 11.10.01, 18:07
            A czemu o ptakach nad plantami nie wspominasz, te dopiero spustoszenie czynią -
            pac, pac i już na ramieniu nowy wzór, ciężko ekologiczny, boż one na odpadach
            krakowskich chowane...
            • Gość: Bizon Re: Kogo obchodzi co czuje IP: *.abo.wanadoo.fr 11.10.01, 18:20
              Te sliwki zawijane w boczku, to z pestkami czy bez ?
              • Gość: enancjo Re: Kogo obchodzi co czuje IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 18:30
                Gość portalu: Bizon napisał(a):

> Te sliwki zawijane w boczku, to z pestkami czy bez ?

bez pestek .. zawijasz w pojedynczy pasek + nadziewasz patyczkiem i do
                rozgrzanego na 180-200 piekarnika tak na 10-15 minut ... by sie sciely .. super
                i na cieplo i zimno do wina / piwa/ wodeczki .. tzw koktailowo.... polecam, tylko
                najpierw trzeba sie troche narobic .. a znikaja jak burza... ( mozna uzywac
                sliwki swieze i suszone ...

Enancjo
                • Gość: Bizon Re: Kogo obchodzi co czuje IP: *.abo.wanadoo.fr 11.10.01, 18:32
                  Dzieki za recepture, jutro robie to sobie na sniadanie po nocnym dyzurze !
                  Siema !
            • Gość: Bizon Re: Kogo obchodzi co czuje IP: *.abo.wanadoo.fr 11.10.01, 18:22
              OK, o ptakach mozna wspomniec pod warunkiem, ze da sie je ZJESC !
              • Gość: Bizon Re: Kogo obchodzi co czuje IP: *.abo.wanadoo.fr 11.10.01, 18:29
                Nie ma sprawy, Enancjo, Ty i tak masz usprawiedliwienie od rodzicow z powodu
                SZAFY. A co do pragnienia, to ono jedno jest, tylko jak je zaspokoic ? A ja
                teraz ide spac, bo nocna mnie czeka dzis praca, pozdrawiam Was wszystkich,
                Ludkowie Mili. Wasz B.
    • Gość: mea Re: Kogo obchodzi co czuje IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 19:53
      ej, smakosze, a kysz - ja się odchudzam!!!! ale potrawy są cudowne - zlitujcie
      się raz jeszcze i napiszcie o tym czego nie lubię np. pochwałę kaszy gryczanej,
      szpinaku, brokułów a wy przeważnie o ciastach, mięskach, kartofelkach w różnych
      postaciach.
      LITOŚCI bezduszni!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka