cover_wielki 25.04.06, 19:07 I tak poszerzyłem swoja iwedze bo zawsze myslałem, że Pulitzery to daja za "dziennikarstwo" a tu prosze sa tez za fotoreportaże :) www.fotopolis.pl/index.php?n=4210 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oldpiernik Re: Niby wiemy ale czy na prawdę ? 26.04.06, 10:44 rozróżniasz to? ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Niby wiemy ale czy na prawdę ? 26.04.06, 14:29 no teraz juz tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Niby wiemy ale czy na prawdę ? 26.04.06, 15:36 dziennikarska dokumentacja dnia codziennego przedstawiona w formie obrazów.. chyba nawet bardziej przemawia do ludzi.. niż samo słowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ciekawa wystawa zdjęć... 26.04.06, 23:24 ..będzie w Poznaniu:) żałuję, że w zeszłą sobotę nie była, jak ja tam byłam..ech:) znaczy ...nie byłam wystawiona na wystawie, nie, nie:) "28.04.06 - trzy dni po premierze wystawy w Amsterdamie najlepsze prasowe zdjęcia świata oglądać będzie można w Centrum Kultury "Zamek" tinyurl.com/h49jy Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: ciekawa wystawa zdjęć... 27.08.06, 13:44 Napisaliście coś, bo może warto zgarnąć nagrode ;) ... he he he tak tylko pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: ciekawa wystawa zdjęć... 28.08.06, 08:44 coverze, gdyby forum dostało jakąś nominację, to może byłaby zachęta :0) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: ciekawa wystawa zdjęć... 28.08.06, 22:15 czy za forum można dostać pulitzera ? to by była sensacja !! Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma za forum? 31.08.06, 20:35 nie "W poniedziałek 17 kwietnia ogłoszono nazwiska laureatów Nagrody Pulitzera 2006, amerykańskiej nagrody literackiej. Przyznaje się ją w dziedzinie różnych gatunków dziennikarstwa, literatury, dramatu i muzyki. Zdobywcy nagrody są wybierani przez jury działające przy Wyższej Szkole Dziennikarstwa Uniwersytetu Columbia. Kandydatów wybiera się jedynie spośród twórców amerykańskich. Nagroda w kategorii "powieść" trafiła do Geraldine Brooks za March. W kategorii "poezja" nagrodzona została Claudia Emerson za tom Late Wife. Za książkę historyczną nagrodę otrzymał David M. Oshinsky (Polio: An American Story), z kolei za najlepszą biografię uznano American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer Kaia Birda i Martina J. Sherwina. Zaś publikacją faktograficzną, która zdobyła wyróżnienie jest Imperial Reckoning: The Untold Story of Britain's Gulag in Kenya, napisana przez Caroline Elkins. W tym roku nie przyznano nagrody w kategorii 'dramat'." no chyba.. żeby zebrać forumowe dialogi i napisać dramat:) tylko ilu autorów takiego dramatu podać?:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: za forum? 02.09.06, 10:55 Może trzeba im podrzucić pomysł nagradzania forów? Niektóre mają bardzo ciekawe, wręcz literackie wpisy. OLD ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: za forum? 04.09.06, 07:58 Jeśli tak, to pozostaje tylko znaleźć kogoś, kto umie pisać w języku pulitzerodawców... i nuże, słać propozycje. :0) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: za forum? 16.05.07, 16:52 no własnie ! na razie to nagradzją blogi a i to nie wszędzie, z forum tylko drukuja niektóre regionalne wypowiedzi ...słabo jest Odpowiedz Link Zgłoś