Gość: xp IP: *.polbox.pl / *.piekna.pl 04.02.03, 21:37 rok 1981 zakaz wychodzenia na podwórko przed odrobieniem lekcji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maryjo2 Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 23:58 Zakaz siadania z gośćmi przy stole. Zakaz odzywania się, gdy nie pytają. Dzieci i ryby głosu nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_nek Re: historia absurdalnych zakazów 05.02.03, 00:07 Zakaz wchodzenia pod stół:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecha Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.hwr.Arizona.EDU 05.02.03, 00:12 zakaz stosunkow plciowych na stole wielkanocnym dopoki goscie nie rozejda sie do swoich domow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oona Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.03, 00:21 zakaz opuszczania jakiejkolwiek lekcji pod jakimkolwiek pozorem,nawet ciężkiej choroby rezultat-coroczne mistrzostwo klasy w dziedzinie wagarowania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 00:24 Zakaz mówienia "nie". Rezultat: wycieraczka do nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.arcor-ip.net 05.02.03, 00:26 Zakaz wypijania resztek wódy z kielonków niedopitych przez gości co i tak już dawno leżą pod stołem.Zakaz dopijania piwka z niedopitych butelek-jak w/w. Zakaz strzelania z procy z balkonu do pijaków przy zielonej budce. Zakaz ganiania po dachu mimo że to tylko 4 piętra. Zakaz olewania moczem koleżanek z drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 00:36 Zakaz wydłubywania orzeszków z czekolady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.arcor-ip.net 05.02.03, 00:41 Zakaz nie podkładania korków do strzelania pod wycieraczkę sąsiada. Zakaz nie oblewania drzwi tego samego sąsiada walerianą,żeby koty z piwnicy w ilościach hurtowych mogły się ponarkotyzować i nocny bal zrobić na klatce schodowej. Zakaz palenia saletry zmieszanej z cukrem na w/w klatce. Zakaz szczania w piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 00:44 Zakaz mazania po murach. P.S. Leziu, wytłumacz mi to palenie saletry z cukrem, proszę. Co się wtedy działo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.arcor-ip.net 05.02.03, 00:56 Sama saletra kupowana do nacierania mięsa nie paliła się. Po zmieszaniu jej z cukrem paliła się wspaniałym jasnym płomieniem i zadymiała olbrzymią klatkę schodową,jaka była u mnie w bloku w parę sekund,ku uciesze sąsiadów naturalnie,hihi... Odpowiedz Link Zgłoś
martucha_ Re: historia absurdalnych zakazów 05.02.03, 09:53 zakaz chodzenia po drzewach zakaz wychodzenia z domu w poznych godzinach wieczornych zakaz gry w butelke zakaz wyjmowania z buzi aparatu ortodontycznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronja Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.03, 10:03 zakaz podpalania budowy za blokiem... (bo przy poprzednim podpalaniu udało się ukryć mój udział w sprawie...) zakaz włażenia do obcych stajni i obcych koni, bo w końcu zabija dziecko zakaz galopu na wiejskiej kobyle, mogłam jeździć najwyżej kłusem zakaz wjeżdżania ciągnikiem do rowu... zakaz całowania się z chłopcami w przedszkolu i z chłopakami ze wsi na sianie... zakaz spuszczenia choćby na chwilę młodszego brata z oczu zakaz skakania na budowie z gór piachu w okolice otwartych studzienek kanalizacyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
czort Re: historia absurdalnych zakazów 05.02.03, 10:10 zakaz chodzenia do sasiadow na chleb smarowany musztarda (co za pysznosci) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: historia absurdalnych zakazów 05.02.03, 10:15 A co - sąsiedzi nie odmawiali, bo jak dziecko wygonić, a rodzice się wstydzili, ze dziecko na żarcie po obcych chodzi?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motor Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.pkobp.pl 05.02.03, 10:26 zakaz picia wina z gwinta na premierach i w teatrze zakaz wrzucania podpasek do kibla zakaz karmienia zwierząt ze stołu zakaz dłubania w nosie w miejscach publicznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oona Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.03, 10:51 zakaz wrzucania zapałek do ubikacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motor Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.pkobp.pl 05.02.03, 14:55 Zakaz wchodzenia w stroju płetwonurka na plażę nudystów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.02.03, 15:13 zakaz podglądania starszej siostry w wannie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.arcor-ip.net 05.02.03, 15:18 Zakaz jarania papierosów w piwnicy,na dachu i w ogóle-hehe,absurdalne Zakaz rzygania na klatce schodowej po papierosach Zakaz rzucania z dachu pustymi butelkami po winku Zakaz wyzywania żołnierzy z pobliskiej jednostki,stojących za wysokim płotem z kutej stali od chuji Zakaz dokuczania okolicznym wariatom i chorym psychicznie,jak też śmieciarzom Odpowiedz Link Zgłoś
martucha_ Re: historia absurdalnych zakazów 05.02.03, 15:26 zakaz rzucania kamieniami w zboczencow z lokalnej budowy zakaz chodzenia po starych drewnianych plotach zakaz bawienia sie nozem zakaz farbowania wlosow zakaz robienia sobie kolczykow gdziekolwiek (chodzi o kazda mozliwa czesc ciala) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motor Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.pkobp.pl 05.02.03, 15:33 zakaz molestowania seksualnego nauczycielek w czasie dużej przerwy Odpowiedz Link Zgłoś
martucha_ Re: historia absurdalnych zakazów 05.02.03, 15:39 czy nadal Cie obowiazuje? ;)) zakaz ogladania filmu pt "Tylko Manhattan" na podst. powiesci Judith Krantz, jak go obejrzalam po latach stwierdzilam, ze to byla straszna nuda. a jak ja sie wtedy pieklilam o ten zakaz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motor Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.pkobp.pl 05.02.03, 15:41 to zaproszenie???? Odpowiedz Link Zgłoś
martucha_ Re: historia absurdalnych zakazów 05.02.03, 15:49 a masz teraz dluga przerwe??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motor Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.pkobp.pl 05.02.03, 15:50 zaraz wybija 16 i do jutra mogę lumpować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martucha_ Re: historia absurdalnych zakazów 05.02.03, 15:58 no tak, tylko ja chora jestem, jak nie masz nic przeciwko zarazeniu sie, to zapraszam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motor Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.pkobp.pl 05.02.03, 15:59 No to ci-pa do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
zab_kaa Re: historia absurdalnych zakazów 05.02.03, 16:23 zakaz podszywanmia sie pod nick koleżanki (daje fajne efekty) Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: imponujący zestaw zakazów 05.02.03, 16:43 Chciałam tylko zapytać, czy ktokolwiek próbował przestrzegać tych zakazów?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: imponujący zestaw zakazów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 16:51 No pewnie! Nigdy nie dłubię w nosie w miejscach publicznych, chociaż nie uważam tego za zakaz, a już na pewno nie za absurdalny. Odpowiedz Link Zgłoś
martucha_ Re: imponujący zestaw zakazów 05.02.03, 16:53 nigdy nie umialam zastosowac sie do zakazu obgryzania paznokci, nadal usilnie walcze z tym ohydnym przyzwyczajeniem Odpowiedz Link Zgłoś
florentynka Re: imponujący zestaw zakazów 05.02.03, 16:59 Wizja Maryjki dłubiącej publicznie w nosie... Ach, chciałabym to zobaczyć:) A tak poważnie, to na ogół wszelkie zakazy są wyrazem desperacji zakazującego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: imponujący zestaw zakazów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 17:03 Nie mogę sie przyczepić, bo dodałaś na ogół. Jednak niektóre zakazy są całkiem rozsądne i podyktowane wymogami bezpieczenstwa, jak np. "zabrania się otwierać drzwi w czasie jazdy pociągu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xp Re: imponujący zestaw zakazów IP: *.polbox.pl / *.piekna.pl 05.02.03, 16:54 ja zawsze próbowałem! poniższy skutecznie 1983. zakaz udawania syreny okrętowej w czasie śpiewania hymny szkolnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: imponujący zestaw zakazów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 16:59 A ja zawsze przestrzegałam zakazu picia wody prosto z kranu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xp Re: imponujący zestaw zakazów IP: *.polbox.pl / *.piekna.pl 05.02.03, 17:08 ojej! pamiętam stan naruszania tego zakazu, po meczach! co za rozkosz!!! żelazy kurek w zębach niedbale przetarty jeszcze brudniejszą łapą, lub kanalik ze splecionych pięści, lodowata woda z kiepsko regulowanym ciśnieniem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xp Re: imponujący zestaw zakazów IP: *.polbox.pl / *.piekna.pl 05.02.03, 17:05 Gość portalu: xp napisał(a): sprost.: > ja zawsze próbowałem! poniższy skutecznie > 1983. zakaz udawania syreny ALARMOWEJ w czasie śpiewania hymnu szkolnego 1983. zakaz słuchania listy przebojów trójki (kara za prowadzenie zeszytów wyłącznie z matmy i polaka) antidotum: demontaż głośnika z kolumny i umieszczenie go pod poduszką, kładzenie się o 20 spać w sobotę, z ręką na wyłączniku przedłużacza własnej produkcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: imponujący zestaw zakazów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 17:07 Pomysłowy Dobromir! Wymyśl coś, żeby woda oligoceńska ze źródełka sama do mnie przyszła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xp Re: imponujący zestaw zakazów IP: *.polbox.pl / *.piekna.pl 05.02.03, 17:10 ooo! to proste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: imponujący zestaw zakazów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 17:12 Jakby było proste, to już by tu była, a tak muszę sama drałować z bańkami :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wetka leziox!!!!! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 20:57 jak twoi rodzice z toba wytrzymali???!!! pewnie posiwieli przedwczesnie!!! i jak ty wieku doroslego dozyles???? chlopie szczescia miales wiecej niz rozumu!! a tak w ogole to gratuluje fantazji. pozdrawiam:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
przedszkolak.lll zakaz robienia min 05.02.03, 21:17 chodziło o nienawistno-pogardliwe spojrzenie gdy wyganiano mnie spać na wszelki wypadek rozluźniałem wszelkie mięsnie twarzy ta debilowata mina była jedyną możliwością posłuszeństwa, teraz rozpoznaję w tym strategię strajku włoskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryjo2 Re: zakaz robienia min IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 21:29 styczeń 2003, Ministerstwo Sprawieliwości: zakaz przechodzenia przez ściany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czort Re: historia absurdalnych zakazów IP: 213.17.168.* 06.02.03, 15:39 zakaz chodzenia na popijawy piatkowe po rannej pobudce:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: historia absurdalnych zakazów 06.02.03, 23:13 .. dostalem w koncu wczoraj zamowiona opinie prawna, zaplacilem i dzis sobie czytam ... na koncu taki calkiem serio, malymi literkami, ale zakaz : ' NINIEJSZA OPINIA JEST CHRONIONA PRAWEM AUTORSKIM. ZABRONIONE JEST W SZCZEGOLNOSCI UDOSTEPNIANIE JEJ OSOBOM TRZECIM, BEZ WYRAZNEGO, PISEMNEGO ZEZWOLENIA JEJ AUTORA.' .. podpisane .. nobliwy Adwokat z WWy ... .. patrze i nie wiem co to / kto to ta osoba trzecia / np czy ksiegowa,wspolpracownicy to osoba trzecia ... i jak zlecilem jakas opinie + zaplacilem za nia to jest chyba moja .. chyba'PRAWO' nie jest chronione prawem autorskim .. choc w tym porabanym kraju wszystko jest niestety mozliwe .. .. chyba wystapie o opinie do opinii ... paragraf 22 Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: historia absurdalnych zakazów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.03, 04:54 zakaz zmuszania innych, żeby nie dali się zmuszać. Odpowiedz Link Zgłoś