ela0508 01.08.06, 16:07 Rozumiem, ze można nazwać dziecko Aneta! Nawet mi to nie przeszkadza. Ale po cholerę zdrabniać to imię do ANECIA!!! Dziecko z miejsca jest skrzywdzone! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bad_habit Re: Zdrobnienia... 01.08.06, 16:08 tak jak nie mogę zrozumieć dlaczego rodzice nadają dziecku imię:Nikol???Dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 Re: Zdrobnienia... 01.08.06, 16:13 znam Nikolę (od Nikola nie Nikol) Fajna, poradzi sobie w życiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Zdrobnienia... 01.08.06, 16:18 a ta właśnie ma na imię Nikol:( Już lepiej by wyglądało,jakby miała na imię Nicole:) Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 Re: Zdrobnienia... 01.08.06, 16:22 a gdzie ochrona języka polskiego! Jest ustawa wymagająca na urzędnikach pisania m. in. Nikol a nie Nicole szczegółów nie znam :) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Zdrobnienia... 01.08.06, 17:01 to byś mnie ela znienawidziła:) bo moja córka ma na imię Iga ale ja ją nzywam: - Jaga - Jagusia - Igutek - Jagodzia - Jagoda - Jagusia - Jagna a co do głupich imion to byłam raz w restauracji z córką i była tam dziewczynka która przedstawiła się Emma Gałka 8 razy pytałam ją o imię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Zdrobnienia... 01.08.06, 17:05 Emma???bo mamusia chyba lubiła Spice Girls:) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Zdrobnienia... 01.08.06, 19:20 ela0508 napisała: > skąd Gałka w takim razie? > :) gałka to nazwisko musi:) dzieciak wypowiadał to mniej więcej tak: ymmahałka Odpowiedz Link Zgłoś
ela0508 Re: Zdrobnienia... 01.08.06, 17:05 Nutka, te Twoje mogę zrozumieć, ryli! ale ANECIA jest dla mnie żenujące!!! a Igutek nawet śmieszne :) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Zdrobnienia... 01.08.06, 17:09 moja koleżanka ma na imie Monika,ale mówią na nią Iśka,hehe,fajnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Zdrobnienia... 01.08.06, 17:12 mówią na mnie Kasinek:)heheh a Katarynka to mi się kojarzy z taką nakręconą pozytywką:)hihi Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: Zdrobnienia... 01.08.06, 19:08 a ja nienawidziłam kiedyś, jak się do mnie mówiło 'Madziu' (od razu widziałam Seniukową w 'Czterdziestolatku'). Teraz zaś lubię ;) No, ale dużo zależy od tonu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: Zdrobnienia... 01.08.06, 19:09 ja tam lubię pieszczotliwie "jebnięty chuju" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: Zdrobnienia... 01.08.06, 19:13 makbrajd napisał: > ja tam lubię pieszczotliwie "jebnięty chuju" ;) a ton ważny? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
igua jeszcze jedno 01.08.06, 19:28 imiona sa tak wzgledne, ze ich wybor niekiedy zaskakuje. ale fakt, ze czasem rodzice przeginaja, gdy nadaja imie, a pozniej uzywaja tlyko zdrobnienia, ktore zreszta... przynajmniej mi... wiecie, rozumiecie - ostatnio uslyszane: urodzila sie dziewczynka, w dokumenty wpisane Laura, ale matka nie powie o niej inaczej niz Laurka - mnie to troche bawi :D Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: Zdrobnienia... 01.08.06, 19:53 ela0508 napisała: > Rozumiem, ze można nazwać dziecko Aneta! Nawet mi to nie przeszkadza. Cieszę się bardzo, że nie przeszkadza. Mi tylko czasami :) > Ale po cholerę zdrabniać to imię do ANECIA!!! > Dziecko z miejsca jest skrzywdzone! > afuj, mnie na szczęście jeszcze nikt tak nie znieważył :) Odpowiedz Link Zgłoś