justysbytomianka 20.09.06, 08:22 w mojej klasie jest dziewczyna o imieniu Rycheza :) to najdziwniejsze imię jakie spotkałam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woow2306 Re: dziwne imiona 20.09.06, 10:06 Anida. Anida w szkole średniej przyjaźniła się z Emilą i Maritą. A wiele lat później "koleżankowała" się z Marleną i Manuelą. O ile ani Marlena ani Emila dziwacznością nie powala o tyle, w owych zestawieniach, brzmią niekonwencjonalnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
justysbytomianka Re: dziwne imiona 20.09.06, 10:17 miałam koleżankę Anittę ( przez dwa t)chyba to słabość ;) rodziców bo na drugie miała iwetta;) Odpowiedz Link Zgłoś
woow2306 Re: dziwne imiona 20.09.06, 10:24 Justyś, Ty przelicz dokładnie te Jej wszystkie "t"... Jeśli przypadkiem okaże się, że jednak jest ich po 3 to istnieje duże prawdopodobieństwo, że "koleżankowałaś się", justyś, z córką bottta :0 Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_strzyga Re: dziwne imiona 20.09.06, 10:23 a ja miałam koleżankę Rositę, Pamelę Bombę(musiałam podać nazwisko, bo to rzeczywiście bombowo konweniuje), kolegę Miłosza, Remigiusza, Ścibora, ehhh... mają ludzie fantazję;) Odpowiedz Link Zgłoś
yetq Re: dziwne imiona 20.09.06, 11:00 Mam kuznów; Światosława,Radosława, Miłosza i Lubosława, a kuzunkę Miłosławę. Imiona swe zawdzięczają rodzicom, którzy są zafascynowani starosłowiańszczyzną i folklorem. W klasie miałam Owidiusza a za "ścianą" mam Dezyderiusza.;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: dziwne imiona 20.09.06, 11:01 u moich dzieci w szkole jest m.in. Amanda (mówią na nią Dżamanda) i Dżesika (pisownia oryginalna) i tak nikt nie pobije najnowszej córki Wiśniewskiego Etienette. no i jeszcze córki Figury - Koko i Kaszmir - szkoda dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
grzes_wies Re: dziwne imiona 20.09.06, 15:42 Osobiście znam Modesta w rodzinie mam Gretę , znajoma dała dziecku na imię Emma ,pracuję z Tycjanem a w okolicy mieszka .... Blandena :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzes_wies Re: dziwne imiona 20.09.06, 15:44 a ostatnio poznałem panów o imionach : Mirko i Rolando :) Odpowiedz Link Zgłoś
proces7 Re: dziwne imiona 20.09.06, 16:04 Kiedy byłem mały, to obiecywałem sobie, że gdy kiedyś urodzi mi sie syn, to dam mu na imię Kazimierz, a jak córka, to Deyna. Odpowiedz Link Zgłoś
justysbytomianka Re: dziwne imiona 20.09.06, 19:44 Moje wszystkie lalki nazywały sie Heleny albo wioletty:-/ Helena to było moje ulubione imię i długo nie mogłam pogodzić sie ,że nie jestem Helenką ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
valmont79 Re: dziwne imiona 17.10.06, 15:06 Najdziwniejszym imieniem jakie spotkałem był - Kalosęty. Tragedia.. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda_rybka Re: dziwne imiona 17.10.06, 17:22 Mam koleżankę Benitę, a syn sąsiadów ma na imię Orfeusz i nie ma w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt,że nosi do tego wyszukanego imienia najbardziej pospolite i popularne nazwisko w Polsce.:) Odpowiedz Link Zgłoś