Dodaj do ulubionych

Moje obserwacje !

27.09.06, 15:10
Lubie od czasu do czasu połazić po forach i wybierając na chybił trafił
tematy, "zgłębić" je. Na waszym forum trafiłem na temat dotyczący nie kogo
innego tylko kolegi procesa7, kiedyś byłem bardzo częstym gościem pokoi
czatowych na tlenie gdzie i rzeczony proces się pokazywał, czasem brałem
udział w dyskusjach z nim, czasem tylko sobie czytałem, i choć z nie
wszystkim się zgadzam z procesem, uważam że zasługuje na odrobine szacunku.
pewnie się zastanawiacie do czego zmierzam - już wyjaśniam : trafiłem
temat :Ban dla procesa, przeczytałem go uważnie i stwierdzam że wracamy do
czasów PRL: czyżby cenzura i państwo policyjne ???
Zadaję pytanie : Za co Proces dostał bana ???????????
Ja osobiście nie wdziałem tam niczego zdrożnego lub chamskiego !!!!
Wiecie o kogo mi chodzi ??? Wiecie ! o niejaką Julii i jej całą menażerię
opów, i sługsów, którzy się tańczą jak im Julii zagra.
Zajrzałem tam zupelnie niedawno i o zgrozo, to co zobaczyłem przerosło moje
najśmielsze oczekiwania :
Julii to, Julii tamto ale najbrdziej rozśmieszyło jak niejaka Latośka emotami
całowała ją w dupę, piękna odmiana służalczości, a tak na marginiesie Latośka
czy jak Julii powie włóż rękę w kupe to, to zrobisz ?? Ciekawe czy inni też
tak wchodzą po palcu Julii w dupę ???
Latośka to jeden z wielu przykładów braku swojego zdania i braku swojej
osobowści, jest cała grupa ludzi (i nie tylko opów) która jakby mogła
wyniosła w/w na piedestał i składała jej hołdy.
Ja osobiście rozpędził bym cały ten bałagan na cztery wiatry, zmienio ten
pokój w prywatny folwark p. Julii która właśnie się w ten sposób
dowartościowuje oraz może sobie czymś i kimś porządzić, wraz ze swoją bandą
chorych niedowartościowanych opów !!!

P.S. : oczywiście wiecie o jaki pokój mi chodzi na tlenie : dla 30 które są
naprawde niedojrzałe !!!!!
Obserwuj wątek
    • marianna_7 Re: Moje obserwacje ! 27.09.06, 19:14
      Tak mi się nasunęło, dlaczeo nie używamy takich form jak "pokojów", forma jak
      najbardziej poprawna.
      • marianna_7 Re: Moje obserwacje ! 27.09.06, 19:15
        "dlaczego", oczywiście
    • proces7 Re: Moje obserwacje ! 27.09.06, 20:32
      Gdybym chciał mieć dziś jakiś pomysły na ten pokój, to szczerze mówiąc, nic bym
      nie wymyślił. To po prostu kiepski pokój, takie tez muszą być na czatach. Choćby
      tylko po to, by wiedzieć, że są takie pokoje, do których się nie wchodzi.
      Z czasów pshema ten pokoik był naprawdę fajny i ci, którzy go rozwalili, zrobili
      błąd. Ja też poczuwam się do winy w tej kwestii.
    • proces7 Re: Moje obserwacje ! 27.09.06, 20:41
      Tak pisałem, wtedy na gorąco, po zmianach w tamtym pokoju:
      Wpis nr:
      2065
      Jeszcze o 30-tkach.

Niektórzy mi zarzucają, że uczyniłem z tej Księgi własny blog. Że robię długie
      wpisy, których to nikomu nie chce się czytać. Ja tak nie sądzę, ale być może
      jestem tak właśnie postrzegany. I ocena innych będzie bardziej prawdziwą,
      sprawiedliwszą. Nie potrafię zrozumieć, dlaczego mi na tym nie zależy jak
      postrzegają mnie inni w sieci. Mnie, mój nick? To jest takie nieco nielogiczne,
      bo zależy mi na kontakcie innymi, na akceptacji niektórych osób (nicków?).
      Dlaczego nie irytują mnie zarzuty cylono- yapków, że jestem chamem, że oferuję
      kobietom „wyuzdany seks”? Czemuż to nie chce mi się bronić przed absurdalnymi, w
      moim subiektywnym mniemaniu, zarzutami pewnych ludzi z czata?
      W zasadzie powinienem się cieszyć dziś, że moja „rozporkowa afera” z penisem7 w
      roli głównej spowodowała eskalację konfliktu w pokoju „Dla dojrzałych po
      30-tce”. Pshemo, czy yapko, jak sądzę przeceniają moją role w całym sporze, bo
      jestem przekonany, że to nie ja spolaryzowałem pokój, a tylko byłem swego
      rodzaju katalizatorem, drobnym dodatkiem, który ujawnił pewne istniejące już tam
      konflikty i podziały. Moje proste i dość schematyczne prowokacje odsłoniły
      prawdziwe, ciemne oblicze dotychczasowych idoli i autorytetów tamtejszego czata.
      Nie chcę sobie schlebiać i pisać, z jaką łatwością mi to przyszło, że robiłem to
      ot tak, z nudów, od niechcenia. Bo ta łatwość, ta swoboda manipulacji, którą
      zaprezentowałem i przede wszystkim efekty tego są dla mnie smutne. Taki Dyzma
      Czata ze mnie, bo szczerze powiem, wiele rzeczy robiłem mechanicznie, prawie
      bezmyślnie.
      Powinienem dziś zająć zapewne jakieś stanowisko wobec Jaguś, która tak
      diametralnie i gwałtownie zmieniła jej postrzeganie pshema, czy yapka.
      Pogratulować i ucieszyć się, że „wyszło na moje”? Albo może powinienem, w moim
      przekonaniu jakby, teraz bardziej zdystansować się do niej, by poniosła „karę”
      za swe szpagatowanie, bym mógł jej napisać: a nie mówiłem! Abstrahuję od tego,
      że Jaguś jest relatywnie „silna wirtualnie” i lubi być indywidualistką. Ja
      lubiłem gdy stała za mną jednak Firma. Patrzę na to z mojego punktu widzenia,
      spojrzenia kogoś, kto nie jest do końca przekonany o swej racji i o tym, że
      głosi jakąś wielką prawdę. Bo co mi dało obnażenie paru ludzi z czata? To, że
      pokoik będzie teraz zrujnowany to mnie nie obchodzi nadto. Powinienem się
      cieszyć, że pshemo mi go nie oddał kiedyś na owe 21 dni pod zarząd? Czy mogę
      teraz napisać, że gdyby się zgodził, to sytuacja dziś wyglądałaby inaczej? Nie
      wiem, jak by wyglądała. Nie wiem, skąd u mnie nagle ten smutek i przygnębienie,
      skoro przecież ludzie stamtąd, na których opinii mi zależało, stali się moimi
      naturalnymi sojusznikami.
      A jeśli sporo ludzi z tamtejszego czata lepiej się czuło, gdy mogli odwoływać
      się do autorytetu pshema i jego operatorów? Jeśli było im dobrze być zapatrzonym
      w ich idola, boskiego_yapka? Teraz mają naruszony spokój i harmonię, a pokój
      będzie jeszcze długo leczył wirtualne rany. Pewnych wypowiedzianych słów na
      czacie, czy forach się nie cofnie, a tamten ciumkający się pokoik z miłą
      atmosferą już nie powróci i sporo czasu zajmie jego odbudowa. Pytanie jest
      teraz, kto tam będzie architektem i budowniczym. I czy będzie w ogóle
      jakakolwiek nowa inwestycja na 30-tkach? Czy powinno się dokonać kosmetyki,
      renowacji? Czy może też sprowadzić buldożery i w stylu dzisiejszych gigantów
      budowlanych, zrównać wszystko z ziemią i budować od nowa? Oczywiście to nie jest
      mój problem, bo ja byłem tam przypadkowym gościem, a dla wielu intruzem, może i
      nawet terrorystą. Zatem dlaczego zadaje sobie te pytania? Jak pogodzić
      zróżnicowane zainteresowania gości, ich różne poglądy na czat, czy tez ich inne
      pojecie preferowanej zabawy na czacie?
      Wspominałem kiedyś, że zdecydowana większość czatujących jest bierna, oczekuje
      moderowania, szuka autorytetów, czy jakiejś strony konfliktu, do której mogłaby
      dołączyć. Widziałbym to tak, że jednak ludzie, którzy moim zdaniem mają
      potencjał twórczy i możliwości kreacji, podjęli działanie. Trzeba otworzyć
      forum, które byłoby konkurencyjnym dla pszenno- yapczanego, opanowanego, moim
      zdaniem, przez spamerów. Musicie mieć też plan i program naprawczy i
      wyznaczonego kandydata na nowego reda. Powinniście przekonać do Waszych planów i
      zamierzeń też tych niezdecydowanych, tych czasem z pozoru obojętnych,
      obserwujących milcząco bieg wydarzeń. I musicie to zrobić już, teraz. Nie za
      dzień, za dwa, ale właśnie dziś! Oczywiście to „musicie” to mój punkt widzenia,
      naturalnie, że nic nie musicie. Obserwowałem Wasz pokój, macie w nim spory
      potencjał kreatywnych nicków (40-tki mogą Wam pozazdrościć, mimo że one dziś,
      według mej opinii, znacznie lepiej się prezentują). Pozostają odwieczne pytania
      w necie i na czatach. Ale po co mam to robić? Czy mi się chce? Czy w ogóle warto
      i dla kogo to robić? Oczywiście, że robić dla siebie, bo na czacie my sami
      jesteśmy dla nas najważniejsi. Na resztę pytań i wątpliwości odpowiecie sobie
      sami. Oczywiście tylko wtedy, gdy Wam się będzie chciało cokolwiek analizować w
      kwestii czata 30-tek. Ale czy macie cos lepszego do roboty na czacie, niż
      eksperymentowanie, wprowadzanie nowych wymiarów wirtualnych?
      Cholera, po co ja to piszę? Przecież dla takiego konkwistadora czatowego jak ja
      właśnie chaos i źle zarządzane pokoje są idealnym miejscem łatwych podbojów;-).
      Hernán Cortés czata, oto mój nowy megalomański pseudonim czatowy.
      proces
      2005-11-25 06:16:05
      źródło (plik do rozpakowania zip):
      proces.superhost.pl/blog/media/blogs/b/ksiega_proca.zip
      • nieboski Re: Moje obserwacje ! 28.09.06, 08:21
        Zastanawia mnie jedno, w jakim celu zniszczyliscie ten pokoj? Nikt was
        specjalnie nie przesladowal, nie banowal (chyba ze za chamskie teksty). proces,
        napisz jaki miales cel aby zniszczyc ten pokoj? czy chciales mnie zniszczyc a
        przy okazji pokoj? a moze odwrotnie?
        • czatowykaleka Re: Moje obserwacje ! 28.09.06, 12:40
          a czym niby się różnia te pokoje od siebie chyba tylko administracją i
          operatorkami,niczym innym,ten sam poziom,nie przyznaje ze zgroza,ze jednak wtedy
          byli tam ludzie którzy choć co pewien czas cos wkleili,a teraz ...ech,cylonii
          rodza sie przez pączkowanie nie ma na nich rady,chyba pójdę do deratyzatora po
          radę jak ich wykończyć
        • justysbytomianka Re: Moje obserwacje ! 28.09.06, 17:29
          Widzisz Proc :) tyle sie napisałeś ( fajnie i ciekawie)a Yapko nieboski nic NIC
          NIC z tego nie zrozumiał:) On widzi tylko swoja biedną, skopaną, puchatą
          dupkę :)Przecież ON BYŁ ŚWIETNYM MODERATOREM A PSZEMO CUDOWNYM OPEM A POKOJ BYŁ
          KRAINĄ Z BAJKI MCHU I PAPROCI;)Nie widzi tego, że sam "wywołał" do tablicy
          Szarmiaków, pisząc o nas obraźliwie na forum;) nie widzi swoich wpisów
          obraźiwych, nie widzi wejść do pokoju po 40 stce, nie widzi świństwa jakie z
          Mysiakiem zrobili Chandowi i wielu innych spraw również nie widzi:) Bo Nieboski
          ma wybiórcze postrzeganie;) On widzi to co mu pasuje i tak interpretuje
          wszystko by wyszło,ze on to Janioł a my to chamy- buraki;)
          eeeee juz mi sie nawet nie chce dalej o tym pisać;)) sorry
        • proces7 Re: Moje obserwacje ! 28.09.06, 21:10
          nieboski napisał:

> napisz jaki miales cel aby zniszczyc ten pokoj? czy chciales mnie zniszczyc a
          > przy okazji pokoj? a moze odwrotnie?

Przyjmując tezę, że ja zniszczyłem pokój i Ciebie, musielibyśmy założyć, że całą
          winę ponoszę tylko ja, a pshemo i Ty odeszliście li tylko z mego powodu.
          Jeśli nie ma chętnych i zainteresowanych niesieniem odpowiedzialności za
          destrukcję pokoju, to wezmę ją ja.
          Zatem słucham: czy ktoś jeszcze czuje się wspólwinny destrukcji pokoju "Dla
          dojrzałych (po 30-tce)"? Czy całą winę ponoszę tylko ja?
          • nieboski Re: Moje obserwacje ! 29.09.06, 09:21
            proces, zadalem pytanie, jaki miales cel? a nie dlaczego odeszlismy? W pytaniu
            takze nie obarczam ciebie wina za zniszczenie pokoju, tylko pytam o cel?
            Jaki cel ? czemu to mialo sluzyc?

justys, piszesz o jakis swinstwach, nie wiem co masz na mysli, ale jezeli ktos
            (np. chand) regularnie, od wielu lat plotkuje na moj temat, oczernia mnie, to
            ja sobie nie pozwole na takie zachowanie. Jestem zbyt powaznym facetem aby mogl
            pozwolic na takie gowniarskie, dziecinne zagrywki. Wszystko jest fajne do
            momentu jak sie wszyscy dobrze czuja, ale przestaje byc fajne gdy ktos, zaczyna
            zachowywac sie nie w porzadku i taka osobe musi spotkac kara. Osobiscie nie mam
            problemu z wejsciem na czata, z bywaniem tam, ale gdzie jest ow chand? ten
            niewinny?

weszlam, nick boskie_yapko przestalem uzywac z chwila zlikwidowania forum dla
            dojrzalych po 30-tce, wielokrotnie o tym pisalem.

Wszyscy jednak mozecie sobie pogratulowac zniszczenia tamtego czatu dla
            dojrzalych po 30-tce, tych chamskich tekstow pod pszema i moim adresem,
            wielotygodniowego spamowania, obsmarowywania nas w necie. Czujecie satysfakcje?
            Jezeli jednak na czacie bedziecie atakowac redow i zielonych tam rzadzacych
            spotkacie sie z moim zdecydowana obrona tego czata.
            • proces7 Re: Moje obserwacje ! 29.09.06, 09:29
              nieboski napisał:

> (np. chand) regularnie, od wielu lat plotkuje na moj temat, oczernia mnie, to
              > ja sobie nie pozwole na takie zachowanie. Jestem zbyt powaznym facetem aby mogl
              >
              > pozwolic na takie gowniarskie, dziecinne zagrywki.

Co Ty nie powiesz...? Powiadom prokuraturę, zrób jakąś prowokacje i nagraj na
              taśmach. Doprawdy, nie wiem, co Ci doradzić.
            • gagatka8 Re: Moje obserwacje ! 29.09.06, 09:30
              Czuję smród odgrzewanych na nieświeżym tłuszczu kotletów...

gacia

P.S. JakiCHŚ świństwach, jeśli już.
            • justysbytomianka Re: Moje obserwacje ! 29.09.06, 09:33
              My sie Yapko nigdy nie dogadamy :( inne fale inny odbiór świata .
              Jesli mam do kogos pretensje to docieram do źródła i wyjasniam to :) a nie
              obsmarowuje pół netu blogami , forum i innymi "śmieciami", aluzjami ,
              pseudokabaretem.Tak robi powazny facet ? żart szkoda tylko,ze nie bawi.
              Gdyby w pokoju Pszemo cieszył sie takim autorytetem o jakim piszesz, to
              wiekszosc czatujacych poparłaby go, a nie zauwazyłam by tłumy czatujacych
              wyraziło swoje oburzenie, wrecz odwrotnie ;)za Toba tez wiele osób nie płakało;)
              Broń sobie czerwonych zielonych fioletowych powazny facecie;)kogo to
              obchodzi ?:)i kto sie tego boi ?;)
              • yapkovitz Re: Moje obserwacje ! 29.09.06, 11:10
                W zadnej mojej wypowiedzi nie napisalem o jakimkolwiek autorytecie, zadam
                jeszcze raz to samo pytanie:
                W jakim celu zostal zniszczony czat?

Zrodlo plotek (chand) nie chcial osobiscie wyjasnic sprawy, wiec spotkala go
                kara za zlo, ktore mi wyrzadzil. Czy to jest dziwne? jezeli osoba, ktora
                znacie, lubicie, szanujecie za waszymi plecami ordynarnie plotkuje na wasz
                temat? opowiada nieprawdziwe historie, czy to jest w porzadku? czy mozna
                przejsc obojetnie obok czegos takiego? niech chand poczuje chociaz ulamek
                krzywdy, ktora wyrzadzil mi i innym, niech sie zastanowi nad soba, a jego
                przypadek niech bedzie przestroga dla innych, ze nie mozna bezkarnie niszczyc
                ludzi.
                Na roznych czatach i w prawdziwym zyciu stracilem paru falszywych znajomych,
                poniewaz mowilem im prosto w twarz co mysle o ich zachowaniu, dlatego tez nie
                zaluje chanda, a gdy sie z nim spotkam osobiscie, rowniez powiem co mysle o nim.
                • justysbytomianka Re: Moje obserwacje ! 29.09.06, 11:22
                  "W jakim celu zostal zniszczony czat? "
                  ooo już czat ;)? jeszcze przed chwilą była mowa o pokoju po 30 stce;)
                  a dlaczego zniszczony? dlaczego tak to odbierasz? przecież nadal funkcjonuje ?
                  pod patronatem opów, których chcesz bronić, a więc nic im nie grozi;)
                  Zapewne masz na myśli dlaczego tak mało osób broniło Pszema ? i z taka
                  łatwościa go zastepują ?
                  "Gdzie oni są
                  Gdzie wszyscy moi przyjaciele -ele-ele-ele-ele-ele
                  Zabrakło ich
                  Choć zawsze było ich niewielu -elu-elu-elu-elu-elu"

• weszlam Re: Moje obserwacje ! 29.09.06, 11:40
                  Jednym słowem: yapko, nie jesteś pępkiem świata, rozwiń sobie drzewko i
                  postaraj się wydedukować do kogo pisałam o MOICH dylematach.

A Ty mój drogi masz też obsesję... Wskrzeszasz niki, które starają się być
                  martwymi dla Ciebie i czata. Może udaj się z tym problemem do jakiejś
                  autentycznej pani psycholog?

• czatowykaleka Re: Moje obserwacje ! 29.09.06, 12:43
                  a co o tym sądzi "chand"?
                  • justysbytomianka Re: Moje obserwacje ! 29.09.06, 13:26
                    chand nie deklaruje, ze jest powaznym facetem, chand nim jest:)
                  • nieboski Re: Moje obserwacje ! 29.09.06, 13:27
                    bardziej trafne pytanie brzmi: a co tym sadzi młodziez wszechpolska?
                • gagatka8 Re: Moje obserwacje ! 29.09.06, 16:18
                  Rozumiem, że tą karą dla chanda jest to, że wycierasz sobie gębę jego nickiem
                  w celu odzyskania utraconej popularności. Tego mu współczuję z całego serca.
                  Bo że sam sobą zaistnieć nie potrafisz, to już dawno wiemy - daj sobie spokój,
                  japcok.
                • weszlam Re: Moje obserwacje ! 02.10.06, 10:25
                  I jeszcze... I jeszcze, może ktoś dmuchnie...
                  Niektórzy wiedzą jak zacząć i kiedy kończyć. Tobie po prostu brak wyczucia.

(biedne_japuszko_cacy_glacy) Odpowiedzią na nieistniejące smsy z po-gruszkami -
                  "spotkanie osobiste"? A (niewykonane) telefony to za mało?
                  --------------------------------
                  Proces7 moim mistrzem prowokacji
    • weszlam Moje dylematy 28.09.06, 10:41
      Tak się ostatnio zastanawiam ile jeszcze "nowych-starych" ników zobaczymy na
      forum, czacie? I jeszcze się zastanawiam dlaczego te "nowe-stare" niki nie chcą
      się podpisać ogólnie znanymi nikami na czacie. Ale może to TYLKO moja obsesja,
      że nawet jak otwieram lodówkę to widzę ciągle te same "pasztety" zmieniające
      tylko opakowanie? Że się tak wyrażę: bleee ;))
      • alinka64 Re: Moje dylematy 29.09.06, 16:41
        Weszłam a czy t nie jesteś jakimś chesburgerem z zamrażarki??? hum ...
        • weszlam Re: Moje dylematy 02.10.06, 10:28
          Pudło! Jestem cukiereczkiem miętowym, plasterkiem na zbolałe dusze i Salcesonem
          przed menopauzą :P
          --
          Proces7 moim mistrzem prowokacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka