jtka Re: poduchowe mruczenie czy śpiewanie?:-) 27.03.03, 16:24 tak... Nictus tu mówił kiedyś o śpiewaniu... może już czas przyszedł? zasiadajmy zatem na poduchach i śpiewajmy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka to ja zacznę..:-) 27.03.03, 16:33 Czasem nagle smutniejesz, to jakby dnia ubywa i nie wiem, jak ci pomóc, więc prosze tylko wybacz... Czasem łzy w Twoich oczach na krótką chwilę goszczą i nie wiem,czy coś mówić i nawet nie wiem po co... Wtedy puszczam latawce ze śmiechu mego śmieszne, i znowu dnia przybywa, powietrze staje się lżejsze, i lżejsza staje się wedrówka z plecakiem wciąż coraz cięższym, nad domem przysiadła tęcza na nieba niebieskiej gałęzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
mea Re: to ja zacznę..:-) a ja dodam.. 27.03.03, 19:48 ma ktos gitare, znaczy sie umie na niej grac? Ognisko moglibysmy rozpalic i wtedy byloby spiewanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: to ja zacznę..:-) a ja dodam.. 27.03.03, 20:42 a mnie się ostatnio tak śpiewa :))) Rzucona w kąt, ja wiem – nie myślisz o mnie, A jednak czekam tu, jak pies, jak cień. Zrobiłeś błąd – wybaczyć jestem skłonna, Ja jedna wiem, jak uszczęśliwić Cię! Słyszałam to, jak dziś pieściłeś inną: Jej płaski brzuch, jest most, jej gryf, jej słój! Słabość to ludzka rzecz – nie jesteś winny, Opanuj się i znów bądź mój! Przytul mnie, ukochaj mnie, słuchaj mnie, pamiętaj mnie! Przytul mnie i nastrój mnie na a, na ha, na e! Rzucona w kąt i w plusz, mej czarnej urny, Czekam na dzień byś wszedł w mój siódmy próg! Zabierz mnie stąd, weź me stęsknione struny, Tyś jest mój pan, mój mistrz, mój dźwięk, mój bóg! Przytul mnie, pokochaj mnie, słuchaj mnie, pamiętaj mnie! Przytul mnie i nastrój mnie na a, na ha, na e! Przytul mnie, pokochaj mnie, posłuchaj mnie, pamiętaj mnie! Przytul mnie i nastrój mnie na a, na ha, na e! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 mam tyaki bilet :) 28.03.03, 11:17 kto tak jak ja nie hoduje łez i czarnych myśli kto tak jak ja jak za duży mrok - to słońce wyśni kto tak jak ja jak pogubi się - to nie do końca kto tak jak ja swoją drogę zna do gwiazd i słońca ja taki jestem i nie zmienię się już ja jestem wolny jak marzenia mam taki bilet że jadę gdzie chcę mam taki bilet kto zna mnie to wie mam taki bilet i dobrze mi z tym mam taki bilet a nie wiem jak wy kto tak jak wy tolerancji ma aż tyle do mnie kto tak jak wy może słuchać mnie aż tak wygodnie kto tak jak wy byłby mi tak wierny jak piosenka kto tak jak wy może ze mną być - bo ja nie ściemniam Bardzo lubię tą piosenkę i dzisiaj dla Was ją śpiewam i gram :-) p.s. Słowa: Jacek Bukowski, muzyka: Marek Hojda z albumu Witolda Paszta "Jak słońce" Odpowiedz Link Zgłoś
mea Łóżko 29.03.03, 15:59 Łózko, to obszar magiczny- szepty, krzyk i smiech, tu jest miejsce na szczescie, tu jest miejsce na grzech. To wyspa rozkoszy, morze samotnosci, to miejsce narodzin i drzwi do nicosci. Nie pytaj, za co Cie kocham, bo kocha sie za nic, milosc moze uleczyc, milosc moze tez zranic. Ze snu przychodzi milosc, ktora moze zabic, sa sny, ktore snia sie we snie, sa tez sny na jawie. Ide przez zycie z Toba, ale jestem sama, we snie tajemna prowadza mnie znaki. Nie pytaj, za co Cie kocham, bo kocha sie za nic, milosc moze uleczyc, milosc moze tez zranic. (Bez Twego ciala, co przestrzen zamyka, czas plynie, jak podziemna rzeka) Odpowiedz Link Zgłoś
mea Re: Łóżko 29.03.03, 16:14 slonko, tak mi sie przypomnialo.... uwielbiam ta piosenka.. a slucham terz polskich ballad rockowych, wiec... a lozko, to taki uniwersalny temat:) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: Łóżko 29.03.03, 19:15 a ja uwielbiam sluchaj Bajmu, tez ich utwory maja piekne slowa np serca dwa , smutki dwa..... Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Raczej łoze bolesci... 29.03.03, 19:37 jakos smutno w tym Waszym łózku... to ja pomrucze na wesoło.....mrrrrr:)mrrrr:)))mrrrrr:)))))mrrrr:))))) oj dzis dzis...bum cyk cyk tralalala..:))) mrrrrr:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: Raczej łoze bolesci... 29.03.03, 20:28 a moze Ty nie sama w tym lozku skoro tak spiewac Ci sie chce? albo cos rozweselajacego nie Ciebie dziala cio ?:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
transoptor Re: Szczęściarz... 30.03.03, 07:35 Ja to mam szczęście,że w tym momencie,żyć mi przyszło w kraju nad Wisłą... ...ja to mam szczęście. Mój kraj szczęśliwy,ludzie życzliwi... Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Re: Szczęściarz... 30.03.03, 09:46 az Ci zazdroszcze... ale zaraz zaraz, ja przeciez zyje w tym samym Kraju???? to czego wlasciwie ja Ci zazdroszcze??? a_xx ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx łoze jakie jest kazdy widzi... 30.03.03, 09:53 hmm...pytanie raczej z gatunku niedyskretnych, ale łoze mam dwuosobowe jakby co..;) Odpowiedz Link Zgłoś
transoptor Re: łoze jakie jest kazdy widzi... 30.03.03, 10:14 alka_xx napisała: > hmm...pytanie raczej z gatunku niedyskretnych, ale łoze mam dwuosobowe jakby > co..;) -byłem,przecie u wezgłowia łoża Twego (około 7:30 czasu letniego)ale było za wcześnie żeby Cię zbudzić . A żem był zdrożony okrutnie,złożyłem swoje ciało ,na podłodze,tuż obok i... ...przespałem porę Twego przebudzenia. ŻAŁUJĘ...;) Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Re: łoze jakie jest kazdy widzi... 30.03.03, 11:56 a ja myslalam , ze to mój czarny kot tak chrapał... ... jak ja ŻAŁUJĘ...;)) na drugi raz budz mnie niezaleznie, czy czas letni czy zimowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
mea Bajm 30.03.03, 11:36 sloneczko, ja tez bardzo lubie Bajm, szczegolnie te babskie, wyciskajace lzy ballady. Najsmieszniejsze jest to, ze Bajm uwielbia.... moja babcia:)) i to nie tylko ballady. "Jozek, nie daruje Ci tej nocy" Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: Bajm 30.03.03, 11:44 uwielbiam, uwielbiam, szczegolnie z takim wigorem mimo ze to tylko kobietka. ale nie sa to smetne dudy jak niektorych wykonawcow.:))) "noisz spodnie wiec walcz " !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: a ja odkrywam ostatnio...... 30.03.03, 13:59 muzyczne tereny nieznane mi wcześniej... bo zamknięta tylko na U2 byłam... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: a ja odkrywam ostatnio...... 30.03.03, 14:22 ulalako, a co nowego odkrywasz? podziel się , ja zawsze ciekawa na nowinki:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: a ja odkrywam ostatnio...... 30.03.03, 15:34 Cocteau Twins na ten przykład :))))))) polecam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mea Re: a ja odkrywam ostatnio...... 30.03.03, 22:22 i Tori, oczywiscie, Tori Amos, wsssspaniaaala Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: a ja odkrywam ostatnio...... 31.03.03, 14:52 zaraz sobie z nią pośpiewam, może mi się polepszy..... Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: a ja odkrywam ostatnio...... 31.03.03, 16:14 a mozna pospiewac i pomruczec ze lzami w oczach? bo mnie dzis strasznie chce sie ryczec :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: to tak jak mi, Sło-onko.... 31.03.03, 16:28 nie wiem czy to pogoda, czy jakoś tak... dość, że dziś nie jest, qrczaki, dobrze :( Odpowiedz Link Zgłoś
jtka dla poniedizałkowych maruderów:-))) 31.03.03, 19:27 Troszkę zmieniłam słowa, ale mam nadzieję,że autor mi przebaczy:-))) Narysuję dla Was aniołka, choć nie mnie prosicie o to w swych wierszach, nie mnie. I usiądę przy Waszym stole, choć nie dla mnie było to miejsce, nie dla mnie. Będę biegać po Waszych sadach, zrywać wszystkie jabłka czerwone, choć nie ja miałam je rwać. Wyśpiewam dla Was cały świat, wyśpiewam dla Was Wasze wiersze i miłości wyśpiewam najpiękniejszy dar, i uśmiech wyśpiewam dla Was. Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: dla poniedizałkowych maruderów:-))) 31.03.03, 19:29 i na dodatek literki mi się poprzemieniały;-))) to pewnie Ci nasi maruderzy mi pozamieniali ich kolejność;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
alka_xx Re: dla poniedizałkowych maruderów:-))) 31.03.03, 19:48 urodził sie gil z czerwonym brzuszkiem nakrył go snieg białym kozuszkiem... jak to sroka zobaczyła wrzasku krzyku narobiła usiadła na brzegu kuchni i z zazdrosci...puchnie, puchnie...:)) a_xx juz nie maruda;)) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 dla poprawy nastrojenia ;) 01.04.03, 13:14 SPIEWAJMY RAZEM Lepiej śpiewać niz sie gniewać Tego nalezy przestrzegać Bo poprawi nasze zdrowie Jak życ w zgodzie nam podpowie. Śpiew dziecko płaczące koi Śpiew nerwy nam uspokoi Śpiew da nam ludzką życzliwość Śpiew obudzi w nas wrażliwość. Śpiew gromadzi ludzi w chórze Łatwiej przetrwać rózne burze Daje Ci poczucie mocy Gdy rózne głosy jednoczy. Jest wyrazem Twej tęsknoty Rozbudza szlachetne cnoty Budzi miłość, solidarność Wzmacnia wierność i lojalność. Więc śpiewajmy pełnym głosem Żartobliwie i z patosem Rano, wieczór i w południe Żyć nam będzie się przecudnie. słowa: Jerzy Gala; muzyka wg własnego uznania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: dla poprawy nastrojenia ;) 01.04.03, 19:09 mru mru mru.... mruczę Nictcie;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka no co ja na to poradzę... 01.04.03, 19:21 że chór nie chce do mnie dołączyć? pewnie się mojego głosiku przestraszył;-))) tego pogrypowego;-))))) dlatego tylko mruczę:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: no co ja na to poradzę... 01.04.03, 19:23 ale ja itka slysze!!!!!!!! dzis slysze wszytskich. nawet skacze jak ta pchla z watku na watek tak jestem radosna jak Wy jak te watki jak caly swiat !!!!!!!!!!:))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: no co ja na to poradzę... 01.04.03, 19:23 no moze nie jak caly swiat bo to niemozliwe :((( a szkoda :((( ale ja jestem :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka jak dobrze.... 01.04.03, 19:27 widzieć Twój uśmiech slooneczko:-))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka to pomagaj mi śpiewać:-))))) 01.04.03, 19:24 bo mój głosik długo tego nie wytrzyma:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko uwazaj bo zacynam Ci wtorowac :)))) 01.04.03, 19:30 tylko z tej radochy glos mi "ucieka" albo tak falszuje :))) ale wole sie radowc i falszowac niz sie smucic i plakac :)))))itka nawet nie wiesz jak mi ulzylo kurcze wiem ze zyje :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka czuję ulgę dla swojego głosu:-)))) 01.04.03, 19:33 może jutro normalnie jeszcze przemówię;-)))) sloonko, fałszuj, ale śpiewaj dalej.... , a co tam:-)))))))) i ciesz się życiem:-)))))) każdą jego chwilą:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nict1 a ja z Wami bassem basem hehehe :)))) 01.04.03, 19:34 bo "piosenka jest dobra na wszystko" <kurna czemu tu nut nie ma?> Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: bo nuty w sercu mamy:-))))) 01.04.03, 19:36 pewnie bo my jak z nut spiewamy :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Już czas na sen.... :-)))))))) 01.04.03, 22:38 Dobranoc dobranoc mężczyzno zbiegany za groszem jak mrówka dobranoc niech sny ci się przyśnią porosłe drzewami w złotówkach złotówki jak liście na wietrze szeredą unoszą się całą garściami pakujesz je w kieszeń a resztę taczkami w PeKaO aż prosisz, by rząd ulżył tobie i w portfel zapuścił ci dren dobranoc, dobranoc mój chłopie już czas na sen. Dobranoc dobranoc niewiasto skłoń główkę na miękką poduszkę dobranoc nad wieś i nad miasto jak rączym rumakiem wzleć łóźkiem niech rycerz cię na nim porywa co piękny i dobry jest wielce co zrobił zakupy, pozmywał i dzieciom dopomógł zmóc lekcje a teraz tak objął cię ciasno jak amant ekranów i scen dobranoc dobranoc niewiasto juz czas na sen Dobranoc dobranoc ojczyzno juz ksieżyc na czarnej lśni tacy dobranoc i niech ci się przyśnią pogodni zamożni Polacy że luźnym zdążają tramwajem wytworną konfekcją okryci i darzą uśmiechem się wzajem i wszyscy do czysta wymyci i wszyscy uczciwi od rana od morza po góry aż hen dobranoc ojczyzno kochana juz czas na sen Odpowiedz Link Zgłoś
transoptor Re: Uważaj na niego... 03.05.03, 14:16 Uważaj na niego dziewczyny kolego-uważaj na niego. Jest z metra cięty,prosto z "Pani" wyjęty -uważaj właśnie dlatego Jego usta drwiące,jego oczy marzące,jego aury pachnące. Jego kosmetyki,jego taty fabryki. Jego kraje gorące. Pokaż mi śniegi Zjedż ze mną po białej łące Nie bierzmy kolegi. Szepczą do ucha,jego usta drwiące. Po białej łące były rytmy gorące,były tanga gorszące. A niech sobie gadają,a kelnerzy podają Owoce marzeń pachnące... pokaż mi śniegi... Ona chodzi gzieś w gości,ona się złości,musi odrabiać zaległości Ciągle u koleżanki , nie ma czasu na randki Zdaje egzamin dojrzałości pokaż mi śniegi... Uważaj dlatego,dziewczyny kolego,kiedy wpadniesz z nią na niego Jest z metra cięty,prosto z "Pani" wyjęty Uważaj właśnie dlatego... (rege) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: Uważaj na niego... 03.05.03, 15:02 piekne mruczando-murmurando nawet jesli to rege. pomrucz nam jeszcze :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
transoptor Re:Konduktorka 03.05.03, 15:36 Z Krakowa do Jeleniej osobowy się toczy A ona miała takie piękne , niebieskie oczy Niebieską koszulkę,niebieską spódniczkę I w ogóle wszystko,miała śliczne A tu młodzian zmęczony,o przedział ją pyta Młodą konduktorkę,żal za serce chwyta Ręka jej drżała,gdy mu bilet sprawdzała Oczyma chciwemi na niego spojrzała Młodzian zaś słaby,rozumiał pomału Dlaczego ona go zaprasza do służbowego przedziału W pociągu był tłok a w przedziale mrok W ciemnościach oboje zrobili ten krok Zasłania zasłonkę , rozpina garsonkę Zostały pończoszki i majteczki w groszki Całuje gorąco i pieści ją czule Rozpina niebieską służbową koszulę Chciwie ust szukała pragnąc zapomnienia Spełniła wszystkie jego najskrytsze marzenia W burzy hormonów,w deszczu feromonów Wśród pijanych Romów,co w korytarzu,grali na gitarze Na stacji wkurzona czeka narzeczona... ...tak znieba,na ziemię zlądował w Jeleniej,tak z nieba na ziemię zlądowal w... ;););)graaaaaj na gitarze.....;););) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re:Konduktorka 03.05.03, 15:54 ale nam dziś się Transoptorek rozśpiewał;-)))) śpiewaj dalej... chętnie posłuchamy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re:Konduktorka 03.05.03, 16:17 Transoptorze pozostań tylko w tych rytmach , co zacząłeś, bo mnie dziś spać się chce i moge przysnąć inaczej..;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
transoptor TANGO... 03.05.03, 17:27 Ona by chciała do trójkąta Ona by chciała jeszcze raz Po garderobie mi się pląta Lecz ja niestety mówię pas Ja chyba całkiem oszalałem Czym to się skończy,kto to wie Już całą Polskę przejechałem A ciągle śpiewać mi się chce Tango libido ona by chciała do trójkąta Tango libido,ona by chciała jeszcze raz Tango libido Po garderobie mi się pląta Tango libido... Chyba już całkiem zwariowałem Na oku kładę gruby tusz A cała polska to za mało O zagranicy myślę już A przecierz wcale nie chcę żle Chcę wziąć w ramiona cały świat Wszyscy koledzy,mówią nie ,a koleżanki raczej tak Czy to jest miłość do libido już nawet bóg miłością jest Więc czemu płaczesz dziś dziewczyno? Pobożna życia twego treść . Gdy od wieczora aż do rana Dobre uczynki robisz mi Tak dużo czasu ,na kolanach Więc dobry bóg wybaczy CI Nie jestem w końcu taki młody Na oko kładę gruby tusz Ratuję resztki swej urody Jakbym przeczuwał koniec już Więc jeśli teraz nie ,to kiedy Różane soki spijać z ust Zachowaj serce dla kolegi A dla mnie zostaw tylko biust... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
transoptor Re:o Tobie... 11.05.03, 23:16 Przychodzisz zawsze do mnie, gdy zapada zmrok. Zapalasz rzeke tęczy i przerywasz noc. Nie pytasz nigdy o nic, a jednak wiesz co chcę: popłynąć poprzez tęcze, na jej nieznany drugi brzeg Zobaczyć słońce w nocy, zobaczyć latem śnieg. Królika trzymać w dłoniach i głaskać jego sierść... Odpowiedz Link Zgłoś
jtka :-) 18.05.03, 22:10 Między cisza a ciszą sprawys ię kołyszą i idą i płyną , póki nie przeminą. Każdy swoje sprawy trochę dla zabawy popycha przed siebie po zielonym niebie. A ja leżę, i leżę , i leżę, i nikomu nie ufam i nikomu nie wierzę. A ja czekam , i czekam , i czekam, ciszęwplatam we włosy i napalce nawlekam. Między ciszą a ciszą sprawy się kołyszą, czasem trwają w bezruchu, klepią się po brzuchu. Ale czasem i one lecą jak szalone, wystrzelają w przestworza i spadaja do morza. A ja leżę, i leżę , i leżę, i nikomu nie ufam i nikomu nie wierzę. A ja czekam , i czekam , i czekam, ciszęwplatam we włosy i napalce nawlekam. Między ciszą a ciszą sprawy się kołyszą, sprawy martwe i żywe, nie do końca prawdziwe. Między ciszą a ciszą sprawy sie kołyszą i idą i płyną , póki nie przeminą, póki nie przeminą... A ja czekam i czekam , i czekam, i tylko Ciebie wciąż wołam, Ciebie wzywam z daleka! Więc ja leżę i leżę, i leżę, bo tylko Tobie zaufam, TYLKO TOBIE UWIERZĘ!!! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko Re: :-) 27.05.03, 22:00 Czasami pytasz mnie: "Dlaczego tak to jest?" Chcesz, żebym odpowiedział Dlaczego tyle zła I dokąd zmierza świat? Kto wiarę naszą sprzedał? Odpowiem Ci, że ja Do końca nie wiem sam Choć już widziałem wiele I uwierz, trudniej mi Niż Tobie tutaj żyć Tyle mogę odpowiedzieć Refren: Bo tutaj jest jak jest Po prostu... I Ty dobrze o tym wiesz Bo tutaj jest jak jest Po prostu... I Ty dobrze o tym wiesz Wierzę w to, że przyjdzie czas Wierzę w to, że zmieni sie Wierzę w to, że Ty i ja Obudzimy nowy dzień Odpowiedz Link Zgłoś
transoptor Re: :( 05.06.03, 21:04 Czemu zwiędły dziś?Czemu kwiaty zwiędły dziś? Co się stało im?Przecierz tylko poszłaś TY. Słońce wzeszło jak co dnia.Czemu kwiaty zwiędły dziś? Czemu milczy ptak?Czemu milczy swoją pieśń? Może z sobą wzięłaś ją? Może wzięłaś kwiatów woń? Jedną suknię wzięłaś. Jedne stare buty stąd. Teraz jestem sam,teraz w mieście jestem sam. Martwi ludzie śpieszą gdzieś,martwe ptaki krzyczą coś. Tyle ścieżek,tyle dróg. Deszcz już Twoje ślady zmył... Odpowiedz Link Zgłoś
transoptor Re: :( 12.06.03, 01:44 Gdybym był rzeką,to przyszłabyś gdybym był morzem ,to wierzę że ramiona fal bym otworzył i ty byś się rzuciła w nie. Gdybym był wiatrem,to jeszcze dziś gdybym był ptakiem,to jeszcze dziś przyniósłbym ci z nieba gwiazdę i wtedy do mnie wyszłabyś Gdybym był wichrem,to jeszcze dziś gdybym był burzą,to jeszcze dziś porwałbym cię niby listek, by aż do nieba ciebie nieść ...jeszcze dziś Odpowiedz Link Zgłoś
jasmintea Re: Sam na sam.. 13.06.03, 00:19 Jeszcze to widzę jeszcze się dziwię jak w niemym kinie widz życie na niwie niezbyt prawdziwej ostry dla serca wikt z wierszy przeważnie bardzo poważny ckliwy tren znów szron na szybie a ja tym tkliwiej zaśpiewać tobie chcę że: Bywam sam na sam z tobą bo tylko ciebie mam dla której wszystko i nic której oczu i lic chociaż tęsknię nigdy więcej bywam sam na sam i to mój wierny fart i mówią o nim linie na dłoni śpiewa wiatr. Jakoś nie wyszło ze złotą rybką czas nie chciał dla mnie stanąć i można błysnąć tu złotą myślą lecz woli milczeć Amor szukałem przecież po całym świecie siódmego nieba dziś dawnym echem z dna swoich piekieł chcę ci zaśpiewać że: Bywam sam na sam... Było co było zdarzeń zawiłość magicznych spięć szarada na taką miłość tak się złożyło że tak się właśnie składa jedną nadzieję mam że się śmiejesz gdy proszę przebacz i że mój Boże na twojej drodze stanę by już nie śpiewać że: Bywam sam na sam... Odpowiedz Link Zgłoś
jasmintea Re: Sam na sam.. 13.06.03, 13:56 Zapomnialam dodac ze to Mirosław Czyżykiewicz jest autorem powyzszej piosenki:) Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: poduchowe mruczenie czy śpiewanie?:-) 14.06.03, 19:34 i cichutko zanucę... Tak łatwo z rąk wymyka się. Ucieka wciąż, znika we mgle. A ty chcesz na własność mieć. Chcesz zamknąć na klucz, Przed światem schować. Skryć jak skarb, swój prywatny skarb. Niemożliwe. Bo szczęście to przelotny gość. Szczęście to piórko na dłoni, co zjawia się, gdy samo chce i gdy się za nim nie goni. Tym więcej chcesz im więcej masz. Wymyślasz proch, chcesz sięgnąć gwiazd. Lecz to nie to, to nie tak. Ciągle czegoś nam brak do szczęścia, wciąż nam brak, tak zachłannie brak. Otwórz oczy. Szczęście to ta chwila co trwa, niepewna swojej urody. To zieleń drzew, to dzieci śmiech. Słońca zachody i wschody. Więc nie patrz w dal, bo szczęście jest już obok nas. W zwyczajnym dniu, w zapachu domu, wśród chmur, w ciszy traw. Jest blisko nas , blisko tak, blisko taak... Szczęście to przelotny gość, przebłysk słonecznej pogody. I dużo wie, kto pojął, że szczęście to garść pełna wody... Szczęście to ta chwila, co trwa, Szczęście to piórko na dłoni, co zjawia się, gdy samo chce i gdy się za nim nie goni. Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: poduchowe mruczenie czy śpiewanie?:-) 14.06.03, 19:57 Rzucona w kąt, ja wiem – nie myślisz o mnie, A jednak czekam tu, jak pies, jak cień. Zrobiłeś błąd – wybaczyć jestem skłonna, Ja jedna wiem, jak uszczęśliwić Cię! Słyszałam to, jak dziś pieściłeś inną: Jej płaski brzuch, jest most, jej gryf, jej słój! Słabość to ludzka rzecz – nie jesteś winny, Opanuj się i znów bądź mój! Przytul mnie, ukochaj mnie, słuchaj mnie, pamiętaj mnie! Przytul mnie i nastrój mnie na a, na ha, na e! Rzucona w kąt i w plusz, mej czarnej urny, Czekam na dzień byś wszedł w mój siódmy próg! Zabierz mnie stąd, weź me stęsknione struny, Tyś jest mój pan, mój mistrz, mój dźwięk, mój bóg! Przytul mnie, pokochaj mnie, słuchaj mnie, pamiętaj mnie! Przytul mnie i nastrój mnie na a, na ha, na e! Przytul mnie, pokochaj mnie, posłuchaj mnie, pamiętaj mnie! Przytul mnie i nastrój mnie na a, na ha, na e! Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: poduchowe mruczenie czy śpiewanie?:-) 15.06.03, 14:59 Rzulwiku.. widzisz i rozochociłeś mnie do śpiewania:-))))) Scenariusz dla moich sąsiadów Kiedy powrócisz już Ja będę czekał Ulicą pójdę wzdłuż Kupię gazetę Zabiorę z sobą psa Usiądę na ławce Skończę scenariusz By gotowy był Wieczorem Wieczorem przed mym domem Wystawie ekran I wyświetlę film Coś o mnie i o tobie Będę leczył chore sąsiadów sny Z nieba przyleciał mój Wielki przyjaciel Kiedy lądował Ja jadłem kanapkę Wyśnił że chyba jest chorym człowiekiem Usiądź wygodnie i nie martw się bo Wieczorem Wieczorem przed mym domem Wystawie ekran I wyświetlę film Coś o mnie i o tobie Będę leczył chore sąsiadów sny Wieczorem Wieczorem przed mym domem Wystawie ekran I wyświetlę film Coś o mnie i o tobie Będę leczył chore sąsiadów sny Wieczorem przed mym domem Wystawie ekran I wyświetlę film Coś o mnie i o tobie Będę leczył chore sąsiadów sny Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: poduchowe mruczenie czy śpiewanie?:-) 15.06.03, 16:36 Ituś ja też lubię Myslovitz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: poduchowe mruczenie czy śpiewanie?:-) 15.06.03, 22:27 Re: Patefon Autor: tex666@NOSPAM.gazeta.pl Data: 15-06-2003 21:50 -------------------------------------------------------------------------------- Nie chcesz nie rozumiesz Tego co mówię ty nie przyjmujesz Stoisz z boku, ja w amoku Jestem jedną myślą, ta myśl jest słowem Jedynym napędem myśl jest powodem Tego, że jestem, że żyję Wyrzucam paranoję, którą umysł kryje Nie mam dla Ciebie nic poza sobą Nie mam dwóch twarzy nie jestem tobą Nie potrafię rozśmieszać do bólu Skurwielu nie przebijesz głową tego muru Słyszałem te słowa sto tysięcy razy Nie chcę zrozumienia, pocieszenia Iluzji istnienia, pustego uwielbienia Jestem kim jestem inny nie będę Z tobą, bez ciebie - decyzje podjęte Czekasz na Mesjasza, na cudowne zbawienie Twój bunt w telewizji, twój błysk i olśnienie Dzisiaj mnie kochasz jutro nienawidzisz Dzisiaj mnie pragniesz jutro się wstydzisz To jest mój krzyk, mój głos, moje życie W tych słowach chcę słyszeć serca bicie ciągły sygnał jest początkiem końca Człowiek - roślina - myśl konająca To głos ostatni, ja tak się czuję To nie dla Ciebie, nie wytrzymuję Bez znieczulenia sam siebie zszywam Tracę siły, czuję że przegrywam Dzisiaj mnie kochasz, jutro nienawidzisz Dzisiaj mnie pragniesz jutro się wstydzisz Spadam w dół bez zabezpieczenia Tu nikt nie czeka nie widzę swego cienia Nie wiem więcej niż kiedyś wiedziałem Odpowiedzi na pytania nigdy nie poznałem Dlaczego samotność zawsze tak blisko Zawsze przy mnie gdy upadam nisko Myślę i czuję znów myśl odlatuje Słyszysz jak umysł nieustannie pracuje Bunt i prowokacja tak ciebie bulwersuje Zabijcie skurwysyna on tu nie pasuje Zbędne ogniwo chorej ewolucji Ziarno chaosu, sen o rewolucji Wiem jak zginął X, Lennon, wielu innych Świat szukał ofiar, świat szukał winnych Wiem jak zginął X, Popiełuszko, wielu innych Świat szukał ofiar, świat szukał winnych Połamane kwiaty, które żyją samotnie Każdego z nas wiatr kiedyś dotknie Dzisiaj mnie kochasz jutro nienawidzisz Dzisiaj mnie pragniesz jutro się wstydzisz Słyszałem te słowa sto tysięcy razy Widziałem uśmiech na jej suczej twarzy I palec środkowy wyciągnięty w tym kierunku Pluła na mnie kurwa, ja nie mówię o szacunku Dzisiaj mnie kochasz, jutro nienawidzisz Dzisiaj mnie pragniesz, jutro się wstydzisz Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: poduchowe mruczenie czy śpiewanie?:-) 01.11.03, 23:50 to się nada i na kołysankę.... Gdzie jestes maly ksiaze gdzie, odszedles z mej ksiazeczki kart Czy po pustyni bladzisz znow, rozmawiasz z echem posrod skal. Czy tam, gdzie swieci zloty woz, ogladasz ziemie w swoich snach. Gdzie pozostala z dawnych dni, niby wspomnienie bajka ta. W malenkiej rozy kochal sie, ksiaze na jednej z wielu gwiazd. Nie widzial przedtem innych roz, kiedy w daleki poszedl swiat. Na ziemi zwatpil w milosc swa, w ta najpiekniejsza z wszystkich snow. Bo jak mial w jednej kochac sie, gdy ujrzal park z tysiacem roz. Nie wiesz swym oczom szepnal wiatr,jezeli kochasz sercem patrz. Zrozumial wtedy ksiaze to,ze tylko jedna w swiecie jest Ta ktora kochal wszystkie dni i wrocil znow do rozy swej. Gdzie jestes maly ksiaze gdzie, odszedles z mej ksiazeczki kart. W swiecie gdzie nikt nie kocha roz,na zawsze ktos pozostal sam Odpowiedz Link Zgłoś
snow.white puk,puk... :) 02.11.03, 21:01 To pamietam kiedys na dobranoc spiewalam-moze sie Wam spodoba :) A tak poza tym,to dobry wieczor :) Pozno juz,otwiera sie noc Sen podchodzi do drzwi Na palcach jak kot Nadchodzi czas ucieczki na out gdy kolejny moj dzien Wspomnieniem sie stal Jaki byl ten dzien Co darowal,co wzial Czy mnie wyniosl pod niebo czy rzucil na dno Jaki byl ten dzien czy cos zmienil,czy nie Czy byl tylko nadzieja Na dobre i zle Lagodny mrok zaslania mi twarz Jakby przeczul,ze chce byc Z Toba choc raz Nie skarze sie,ze mam to,co mam ze przegralem cos znowu I jestem tu sam... Jaki byl ten dzien Co darowal,co wzial Czy mnie wyniosl pod niebo czy rzucil na dno Jaki byl ten dzien czy cos zmienil,czy nie Czy byl tylko nadzieja Na dobre i zle... Odpowiedz Link Zgłoś
jtka Re: poduchowe mruczenie czy śpiewanie?:-) 18.01.04, 11:22 Pod Papugami jest szeroko niklowany bar Nad szklaneczkami chorągiewką żółtą świeci skwar Tu przed dziewczętami kolorowa słodycz stoi w szkle Wraz a papużkami chcą szczebiotać i kołysać się Na powietrznych swych huśtawkach Na parkietach i na mostach Według kolorów włosów, sukien I według wzrostu Pod Papugami wisi lustro, w którym każdy ma Most z lampionami, promenadę do białego dnia A na powietrznych swych huśtawkach Na parkietach i na mostach Według kolorów włosów, sukien I według wzrostu Pod Papugami nawet wtedy gdy muzyki brak Pod Papugami w kolorowe muszle gwiżdże wiatr W kolorowe muszle gwiżdże wiatr W kolorowe muszle gwiżdże, gwiżdże wiatr Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: poduchowe mruczenie czy śpiewanie?:-) 18.01.04, 11:29 www.dago.pmp.com.pl/niemen/fot/z.html Odpowiedz Link Zgłoś