zlota-puma 09.11.06, 10:40 Za moment trzeba będzie zapalić w domu światło. Kurna, nie podoba mi się to, wpadam w przygnębienie :( nie nie nie ! :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karmilla Re: Ciemnośc widzę, widzę ciemność. 09.11.06, 10:41 zapal świeczki, będzie romantycznie Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: Ciemnośc widzę, widzę ciemność. 09.11.06, 10:43 ze świeczkami będę się czuła jak na marach. Ja chcę słońca !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ms.hyde Re: Ciemnośc widzę, widzę ciemność. 09.11.06, 11:02 u mnie juz po. było ciemno. lunęło. i teraz słońce przebija się przez chmury. chyba jednak ruszę dupencję na spacer z małym.. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Ciemnośc widzę, widzę ciemność. 09.11.06, 11:13 o, a u mnie właśnie przelotne rozchmurzenie. Chyba powinnam wykorzystać okazję i wyjść do innego budynku mojej pracy powalczyć o symboliczne należne mi pieniądze. Ale mi się dupy ruszyć nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
curla karmilla 09.11.06, 10:43 mieliśmy się użalać i zrzędzić a ty mi tu jakieś romantiki wprowadzasz, no no no staczasz się prognozuję u ciebie niedługo różowe sweterki i hologramowe tipsy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: karmilla 09.11.06, 10:53 hyhy, dzisiaj w bladoliliowym sweterku jestem. Prawie jak róż. Ale dla podkreślenia, że jeszcze nie zromantyczniałam do reszty, i ze jestem w bojowym nastroju granaty noszę na szyi i czekam aż wybuchną. A świeczki sa bardzo ładne i przynajmniej mnie uspokajają. A ponieważ siebie traktuję jak idealnego przecietnego Kowalskiego, polecam innym to, co mnie pomaga, jako jedynie skuteczny środek. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: karmilla 09.11.06, 11:03 donoszę, że w Wawie właśnie słońce wyjrzało ! :))) Jak ładnie :) Za chińskiego boga i przy totalnych ciemnościach nie zamontuję sobie tipsów. I tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: karmilla 09.11.06, 11:12 Gdzie Ci to slonce wyjrzalo? Ciemnos u mnie nastala. Wicher duje, liscie latajo ;P. Tipsy powiadacie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: karmilla 09.11.06, 11:23 O, o, o! Widze dziury w chmurach :). Co wcale jednak nie poprawia mi nastroju ;/. Zle mi dzisiaj, oj zle... Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9925 Re: karmilla 09.11.06, 11:34 Deszcz leje, ciemno, łyso na drzewach a w toto lotka nic nie wygrałam :/ Życie jest do dupy wielkiej :( Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: karmilla 09.11.06, 12:41 U mnie przez chwile tez swiecilo, ale widze czarne chmury znad Wisly :(. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: karmilla 09.11.06, 12:43 no cóż, ja też je widzę z oddali... Trudno, co będzie to będzie. Piekę rogale, tylko nie wiem po co ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: karmilla 09.11.06, 12:55 dla przyjemności? a co to za rogale? Marcińskie? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: karmilla 09.11.06, 12:57 nie, z makiem.Dobre, właśnie spróbowałam :) Będzie mój brat z rodziną, chcę im zrobić niespodzianke. ale PAAACHNIE... Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: karmilla 09.11.06, 13:08 łap, ale jeszcze gorące ! :) Jak wrócę, podeślę jeszcze, bo zrobiłam półhurtowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: karmilla 09.11.06, 13:09 w sumie marcińskei też są z makiem. nawet miałam robić na 11 listopada, ale przesunęłam Marcina na inny dzień i będę robic jak przybędzie. A może na próbę zrobię w sobote? a rzuc fotki tych swoich na GP, chętnie poślinię sie przed monitorem Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: karmilla 09.11.06, 15:03 Karmilla, nie mam cyfrówki! Ktoś ją sobie "pożyczył" na wakacjach, kurna, nie wiem, kiedy się dorobię następnej :( Odpowiedz Link Zgłoś
agent_asia Re: Ciemnośc widzę, widzę ciemność. 09.11.06, 12:07 A ja wlasnie przylazlam ze sklepu.Cala mokra i wkurwiona.Do tego zapomnialam kupic makaronu:( Odpowiedz Link Zgłoś
agent_asia Re: Ciemnośc widzę, widzę ciemność. 09.11.06, 12:58 makaron znaczy sie Odpowiedz Link Zgłoś
niuniaspadi Re: Ciemnośc widzę, widzę ciemność. 09.11.06, 13:02 U mnie słońce było i zdechło. Za 2 godziny muszę iść po dziecko, aż mnie ciary przechodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: Ciemnośc widzę, widzę ciemność. 09.11.06, 13:08 Nie chce byc wredna, ale u mnie sloneczko i cieplo w miare - 10 celsjuszow :) Troche wieje, ale to nic. Rogale marcinskie pieke jutro, jak sie wyrobie, a jak nie to w sobote. No i ja wiem, po co :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: Ciemnośc widzę, widzę ciemność. 09.11.06, 13:09 przepis poproszę, na priv albo tutaj, jak chcesz. Proszę ładnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: Ciemnośc widzę, widzę ciemność. 09.11.06, 13:12 Mazia, wklejaj tutaj :). Ja tez chetnie upieke :). Nigdy nie jadlam marcinskich. Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Rogale 09.11.06, 14:06 Robie wg przepisu z POradnika Domowego chyba :) 60 dag maki, 300 ml mleka, jajko, 12 dag masla, 8 dag cukru, 1/4 kostki drozdzy, sol, zapach migdalowy i pomaranczowy. Do przelozenia 25 dag mocno schlodzonego masla. Nadzienie wg poradnika powinno byc: 50 dag bialego maku, 10 dag bakalii, miod. Ale ja jestem leniwe babsko i kupuje mase makawa w puszcze z Bakallandu :) Drozdze rozpuscic w cukrze, dodac jajo, mleko, make, roztopione maslo, zapachy i sol, wymieszac, wyrobic ciasto (ja len wiec wrzucam do maszyny do chleba) Wyrobione ciasto musi postac 30 minet w cieple. POtem trzeba je ponownie zagniesc, podzielic na dwa, obie czesci rozwalkowac na jakies 1/2 cm. Na srodek polozyc pokrojeone w plasterki schlodzone maslo, zawinac brzegi i ostroznie rozwalkowac kazda czesc na okragly placek. Placki pociac w trojkaty jak tort, nalozyc mase i zawinac rogaliki. Upiec w piekarniku w 180 stopniach. Z cukru pudru i goracej wody utrzec lukier, polukrowac rogale i posypac siekana, kandyzowana skorka pomaranczowa :) W ostatnim numerze kuchni jest dosyc podobny przepis, o ile zdazylam rzucuic okiem, nawet chcialam wyprobowac, ale mi dziecko wywspółżylło gdzies te gazete i dupa :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: Rogale 09.11.06, 14:19 O! Dzieki dobra kobieto! Jak mi PMS przejdzie, to wypieke :). Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: Rogale 09.11.06, 15:01 Mało mi głowy nie urwało na mieście ! Co do rogali, będę piec :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-puma Re: Rogale 09.11.06, 15:02 Mazia, dziękuję :) Za szybko kliknęłam enter. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska13 Re: Ciemnośc widzę, widzę ciemność. 09.11.06, 15:05 to zapal świeczke Odpowiedz Link Zgłoś