wesola_kicia 02.01.07, 12:06 zawsze mnie zastanawiało dlaczego wiekszoć panów daje tylko róże więc żeby zabić ciekawosc poszperałam tu i ów dzie i prosze bardzo : Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wesola_kicia Re: kwiaty i panowie 02.01.07, 12:07 Kwiaty również potrafią wyrazić uczucia człowieka, i czasem więcej niż słowami możemy powiedzieć za pomocą pięknej rośliny ... Aster - czuję się przy Tobie bardzo szczęśliwy. Bez - ofiaruję Ci swoją szczerą przyjaźń. Bratek - myślę o Tobie i czekam na jakiś gest. Chaber - jestem zbyt nieśmiały by się do Ciebie zbliżyć. Chryzantema biała - stara miłość nie rdzewieje. Chryzantema żółta - już Ci nie wierzę. Dalia - dlaczego mnie odtrącasz? Fiołek - oznaka skromności. Frezja - uznanie i radość. Goździk - ja naprawdę Cię kocham. Goździk biały - mam szczere uczucia. Goździk czerwony - bardzo Ci dziękuję. Goździki (wielobarwny bukiet) - znak odmowy. Groszek - tęsknię do Ciebie, ale bez wzajemności. Irys - uwierz mi proszę. Jaskier - jesteś niewdzięczna. Jaśmin - czy zechcesz być kiedyś moja naprawdę? Kaczeniec - tak mi smutno bez Ciebie. Kaktus - ostrzeżenie. Kalina - pocałuj mnie wreszcie. Koniczyna - może z innym będzie Ci lepiej? Konwalia - jesteś piękna. Krokus - oznaka radości. Lilia - mam poważne zamiary. Mak - puść w niepamięć nieporozumienia. Malwa - oboje potrzebujemy spokoju. Margerytka - Ty jesteś najpiękniejsza. Mieczyk - będę o Ciebie walczyć. Mięta - zachowam po Tobie dobre wspomnienia. Narcyz - jesteś bez serca. Niezapominajka - podaruj mi miejsce obok siebie. Pierwiosnek - czeka nas wspaniałe uczucie. Piwonia - rozchmurz się, nie bądź taka nieśmiała. Róża biała - jesteś warta mojej miłości. Róża czerwona - kocham Cię najbardziej na świecie. Róża żółta - odwzajemnij moją miłość. Stokrotka - jak dobrze być obok Ciebie. Storczyk - oznaka zmysłowości. Tulipan - cieszę się na Twój widok. Żonkil - jestem potwornie zazdrosny. Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: kwiaty i panowie 02.01.07, 12:10 www.przewodnikmp.pl/art/kocham_cie/ciekawostki/menu_ciekawostki.php Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: kwiaty i panowie 02.01.07, 12:20 tak na marginesie - to ja bardzo lubie: frezje, bzy, mieczyki i żonkile ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: kwiaty i panowie 02.01.07, 12:24 bzy mieczyki i róże trzy rodzaje kawiató jakie lubie:P Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: kwiaty i panowie 02.01.07, 12:25 hehe- to mamy cos wspolnego :d mala ;) hihi Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionica11 Re: kwiaty i panowie 02.01.07, 19:29 wysle komus ta liste ihihi na wszeli wypadek gdyby zechcial mi kiedy kwiaty kupic np. na urodziny hihi Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionica11 Re: kwiaty i panowie 02.01.07, 19:46 fantka napisała: > dobrze kombinujesz ;) baaaa trzeba byc zapobiegliwym ;P Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: kwiaty i panowie 02.01.07, 19:47 na domyślność chłopaków nie ma co liczyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionica11 Re: kwiaty i panowie 02.01.07, 19:50 fantka napisała: > na domyślność chłopaków nie ma co liczyć ;) heeh im trzeba otwarcie mówic co sie chce Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: kwiaty i panowie 02.01.07, 12:09 hhhhmmmmm ja bardzo rzadko daję kwiaty :) Poza tym nie zawsze wypada róże dawać :) Ostatnio jakieś 2 miesiące temu dawem kwiatka i nie była to róża :) Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: kwiaty i panowie 02.01.07, 12:12 Róża biała - kocham Cię miłością czystą, platoniczną, Róża czerwona - kocham Cię do szaleństwa, Róża różowa - będziesz ze mną szczęśliwa, Róża żółta - pozostańmy przyjaciółmi Róża biała -zasługujesz na moją miłość Róża czerwona - kocham Cię gorąco Róża żółta - odwzajemnij moją miłość Róża - ciebie kocham najbardziej - szczęśliwa miłość - żyć bez Ciebie nie mogę Róża bez kolców - młodzieńcza miłość Róża biała - jestem ciebie wart - jesteś warta kochania - obiecuję Ci wierność - wierność - wzdycham do ciebie Róża biała i czerwona - żar serca Róża bladoróżowa - świeżość Róża bożonarodzeniowa - uspokój me serce Róża burgundzka - nieuświadomione piękno Róża chińska - bawisz się moim uczuciem - nieprzemijające piękno Róża czerwona - przybywam jako ambasador miłości - kocham gorąco - kocham Róża dzika - ratuj uczucie Róża herbaciana - podobasz mi się Róża piżmowa - kapryśna piękność Róża prowansalska - serce mi płonie Róża różowa - elegancja i wdzięk - przysięgam miłość Róża Yorku - wojna Róża żółta - jestem zazdrosny - moje uczucie do ciebie osłabło - fałsz - odwzajemnij mą miłość Róże białe i czerwone - jedność - wszystko dla Ciebie Różyczki czerwone - jesteś młody i piękny Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: kwiaty i panowie-Robi 02.01.07, 12:13 wiesz nie dziwi mnie ten fakt :( tu jest mowa jak facet daje swojej pani :P Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: kwiaty i panowie-Robi 02.01.07, 12:15 jak swojej pani to zrozumiałe, że różę czerwoną i dużą :) chyba, że wie, że woli inne kwiaty - jego pani :) Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: kwiaty i panowie-Robi 02.01.07, 12:21 no wiesz może kaktusa daje :P kazdy daje według własnego uznania Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: kwiaty i panowie-Robi 02.01.07, 12:16 a jaaa... dostałam piekną ciemno-czerwoną rózę w sylwestra :D hiehie Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: kwiaty i panowie-Robi 02.01.07, 13:01 Zdaradzisz nam czy jeszcze nie, od kogo róża :) Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: kwiaty i panowie-Robi 02.01.07, 13:44 No nie wiem :) Ale już troszkę się dowiedziałem na MOCy :) Jednak imienia jeszcze nie poznałem i wieku kawalera :) Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: kwiaty i panowie-Robi 02.01.07, 14:07 niestety nie jestem upowazniona do zdradzenia tożsamosci :d Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: kwiaty i panowie-Robi 02.01.07, 14:18 he he widzę, że na GG za język ciągnełaś :) Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: kwiaty i panowie-Robi 02.01.07, 14:31 <hahaha> no coś Ty :) Sama mi powiedziała Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: kwiaty i panowie-Robi 02.01.07, 17:36 ja ostatnio dostałam storczyk w doniczce, kwitnie cały czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: a ja daje swojej ukochanej tulipany 02.01.07, 18:10 nieustannie się cieszysz na jej widok :) Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec0001 Re: a ja daje swojej ukochanej tulipany 02.01.07, 18:29 tak tak i nawet jak mamy ciche dni to sie ciesze ze jest ona przy mnie Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: a ja daje swojej ukochanej tulipany 02.01.07, 18:35 tak powinno być.... należy się wzajemnie wspierać, żeby jakoś przebrnąć przez ciche dni Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_kicia Re: a ja daje swojej ukochanej tulipany 02.01.07, 18:37 tak powinno droga Fantko:( Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: a ja daje swojej ukochanej tulipany 02.01.07, 18:38 jeszcze żeby faktycznie tak było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec0001 Re: a ja daje swojej ukochanej tulipany 02.01.07, 18:39 u mnie tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: a ja daje swojej ukochanej tulipany 02.01.07, 18:41 gratulacje Strzelec... i pilnuj żeby tak zawsze było :) Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec0001 Re: a ja daje swojej ukochanej tulipany 02.01.07, 18:51 cały czas sie staram :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grzanka23 Re: a ja daje swojej ukochanej tulipany 02.01.07, 18:52 A ja lubie frezje. Odpowiedz Link Zgłoś
fantka Re: a ja daje swojej ukochanej tulipany 02.01.07, 18:58 pragniesz uznania i radości :) Odpowiedz Link Zgłoś